andrzej_gorski 14.03.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam. Napisałem kilka postów i dotarło do mnie że się nie przedstawiłem Przepraszam Mam na imię Andrzej i od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem działeczki w Turznie. Na pewno będę tutaj częstym bywalcem bo zamierzam budować domek w systemie gospodarczym, bez kredytu więc troszkę to potrwa. W zamian za informacje które tu uzyskam mogę doradzić w sprawie doboru drzwi i wszystkiego co jest z tym związane - od 10 lat się tym zajmuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.03.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Natalia, aktualne:) Odezwę się i podjadę. Ok, to przygotuję kartonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.03.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam, życzę miłego weekendu i do napisania za około tydzień U nas szpaki włażą między styropian a deski dachowe i na dworze fruwają nawet kawałki waty mineralnej z ocieplenia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenazz 15.03.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mam pytanie do budujących. Ile czekaliście na prąd na działce? Bo nam w Enerdze powiedzieli, że czeka się 9 miesięcy. Załamka jakaś. Czy to normalne jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 15.03.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 ja też w umowie mam 9 miesięcy ale jak się pytałam to może uda się prędzej Witam panie andrzeju ja też będe budować w systemie gospodarczym i też pewnie też dłuższy okres a jaki domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenazz 15.03.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Nam też mówili, że jak się uda będzie prędzej. Znając życie to będą te drugie uda - nie uda.Pozostaje uzbroić się w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.03.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mam pytanie do budujących. Ile czekaliście na prąd na działce? Bo nam w Enerdze powiedzieli, że czeka się 9 miesięcy. Załamka jakaś. Czy to normalne jest? My jakoś 4-5 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.03.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 ja też w umowie mam 9 miesięcy ale jak się pytałam to może uda się prędzej Witam panie andrzeju ja też będe budować w systemie gospodarczym i też pewnie też dłuższy okres a jaki domek Na forum nie ma Panów. Tu wszyscy równi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenazz 15.03.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 My jakoś 4-5 miesiecy Pocieszające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.03.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Nam też mówili, że jak się uda będzie prędzej. Znając życie to będą te drugie uda - nie uda.Pozostaje uzbroić się w cierpliwość. Czekać, dzwonić, dopytywać się no i sprawdzać na działce Jak znajomi tak dzwonili co 2 tygodnie to pewnego dnia w Energetyce Pani im powiedziała, ze przecież od 2 tygodni już mają tam prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 15.03.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Mam pytanie do budujących. Ile czekaliście na prąd na działce? Bo nam w Enerdze powiedzieli, że czeka się 9 miesięcy. Załamka jakaś. Czy to normalne jest? Ja miałem czekać ok 2 miesięcy a wyszło prawie rok:bash: Najpierw powiedzieli że muszą wymienić słup na działce-ok 1,5 miesiąc,potem montaż skrzynki-przetarg na zrobienie projektu 1miesiąc,1 miesiąc na oddanie projektu,1 miesiąc na wyłonienie w przetargu firmy która zamontuje skrzynkę,montaż licznika i w końcu prąd był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenazz 15.03.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ja miałem czekać ok 2 miesięcy a wyszło prawie rok:bash: Najpierw powiedzieli że muszą wymienić słup na działce-ok 1,5 miesiąc,potem montaż skrzynki-przetarg na zrobienie projektu 1miesiąc,1 miesiąc na oddanie projektu,1 miesiąc na wyłonienie w przetargu firmy która zamontuje skrzynkę,montaż licznika i w końcu prąd był To już mniej pocieszające. Mam nadzieję, że skoro wszystkie domy wkoło mają prąd to potrwa to krócej. Wyjdzie w praniu. Kolejna historia to gaz. Ale tu nie ma w sumie pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.03.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Adam, jesteś na miejscu?Pozdrowienia ze słonecznego Gdańska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 16.03.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Adam, jesteś na miejscu? Pozdrowienia ze słonecznego Gdańska:) Nie,ale bede w Gdańsku 6.04,a w Toruniu 7.04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 16.03.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Mam pytanie do budujących. Ile czekaliście na prąd na działce? Bo nam w Enerdze powiedzieli, że czeka się 9 miesięcy. Załamka jakaś. Czy to normalne jest? Energetyka daje sobie zgodnie z umową 9 miesięcy, ale u mnie faktycznie trwało to 1,5 roku i właśnie dziś, po dziesiątkach telefonów moich i sąsiadów z mojej polanki, ruszyli łaskawie z budową linii energetycznej. Inwestycja ciągle się przeciągała - a to plany trzeba zmienić, a to wszystkie działki muszą mieć opłacone przyłącze, a to zima, a to przetarg trzeba ogłosić na wykonawcę, itp, itd i ciągle tylko jedno słyszałam: "proszę zadzwonić za tydzień, może coś już będzie wiadomo..." ręce opadają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.03.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Adam jak znajdziesz chwilę to daj znać. Muszę się z Tobą zobaczyć w wiadomej sprawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 17.03.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Adam jak znajdziesz chwilę to daj znać. Muszę się z Tobą zobaczyć w wiadomej sprawie:) Oczywiście,ale ja będę w Toruniu na 100% 8.04 więc proszę ty się odezwij bo będę jak zawsze mieć milion spraw do załatwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 18.03.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 My czekamy pewnie już ze 2 lata za prądem i ciągle nas mamią że już na wiosnę, latem napewno. A to projekt zmieniają mimo że mieli wszystko gotowe ale postanowili podłączyć jeszcze kilka działek, albo problemy z pozwoleniem. Ręce opadają. Duża inwestycja tłumaczą kawałek lini średniego + trafostacja słupowa + linia niskiego parenaście skrzyneczek na liczniki. Mają bałagan w enei i tyle. Reorganizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 18.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Witam, muszę się pochwalić. W piątek zaczęli kopać pod linię energetyczną na mojej polanie, w tygodniu mają skończyć wreszcie coś drgnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 18.03.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 aby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts