Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Planujemy domek nowoczesny z płaskim dachem ale jest bardzo mało gotowych projektów.

To tak jak my. W końcu mamy ostateczne warunki zabudowy i szukamy projektu - dom piętrowy, do 150 m2 powierzchni zabudowy, dach płaski lub lekko spadzisty (dwu lub czterospadowy), bez piwnicy. Jest nawet sporo projektów - ale mało odpowiadającym nam jednoznacznie.

Terminy szlag trafił - mieliśmy zaczynać w marcu, ale przez obsuwę papierową dobrze będzie jak zaczniemy latem

Aha - papiery ws. prądu złożyłem we wrześniu - na razie żadnego odzewu.

Trzymajcie się ciepło.:)

Ostatnie dwa dni spędziłam w Gdańsku. Dziś pojechałam na stację zatankować i umyć brudasa. Znajomy ze stacji śmiał się czy wróciłam z rajdu po pustyni. A ja byłam tylko na budowie:) Piasek mam w samochodzie dosłownie wszędzie.

Tak informacyjnie: gdyby ktoś potrzebował kogoś do drewnianych balustrad, domków ogrodowych, wiat to mam człowieka od takich rzeczy:)

Ostatnie dwa dni spędziłam w Gdańsku. Dziś pojechałam na stację zatankować i umyć brudasa. Znajomy ze stacji śmiał się czy wróciłam z rajdu po pustyni. A ja byłam tylko na budowie:) Piasek mam w samochodzie dosłownie wszędzie.

Tak informacyjnie: gdyby ktoś potrzebował kogoś do drewnianych balustrad, domków ogrodowych, wiat to mam człowieka od takich rzeczy:)

Cześć Agnieszka,

tak na wszelki wypadek poproszę o nr telefonu do tej osoby od balustrad ... może się przydać.

Pozdrawiam :)

Ps. przydałby się Ktoś polecony do wylewek z mixoreta i ociepleń (płyt k-g).

Witam serdecznie po słonecznym, króciutkim urlopie :) U nas przez 5-6 dni było wyłączone ogrzewanie, wczoraj popołudniu w domku +16,5 stopnia więc całkiem znośnie :)

Zerknąłem w stare zapiski i w zeszłym roku wyłączyliśmy kocioł 30 marca. Później CWU drewnem na rusztach awaryjnych co 2 dni i puszczenie wody z kotła na CO wieczorami :)

witam

u nas znowu pod górkę

energa nas wykończy :(

ale po kolei, rok temu dostaliśmy warunki z energetyki, potem chcieliśmy mieć prąd na działce więc złożyliśmy wniosek o zrobienie przyłącza, dali umowę, kazali wpłacić kasę, postawili skrzynkę, zrobiliśmy jej odbiór za który też musieliśmy im zapłacić - paranoja! Teraz my wstawiliśmy skrzynkę i byliśmy w energetyce po to aby nam wstawili do niej licznik i podłączyli prąd. I co się okazuje - że licznik się wstawia jak jest budynek mieszkalny - jak nie ma budynku to licznika nie założą. Mamy złożyć wniosek o skrzynkę na prąd budowlany bo ta co postawili jest na budynek i zrobić kolejny odbiór skrzynki za kolejne 350zł - a co najlepsze skrzynka zostaje ta sama. A jak postawimy dom to wtedy wniosek o skrzynkę na budynek mieszkalny i znowu jej odbiór.

Przepisy nasze to jakaś masakra :( podobno ciągle się zmieniają i dlatego takie cyrki

wyżaliłam się

Witam wszystkich!

Śledzę Was od dosyć dawna marząc o swoim domku. Po trzech latach walki mamy pozwolenie na budowę :). Niedługo ruszamy. Mam tylko jeden mały problem - brak kierownika :)Może macie kogoś kogo warto polecić? Z góry dziękuję.