andrzej_gorski 19.03.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 ja też w umowie mam 9 miesięcy ale jak się pytałam to może uda się prędzej Witam panie andrzeju ja też będe budować w systemie gospodarczym i też pewnie też dłuższy okres a jaki domek Planujemy domek nowoczesny z płaskim dachem ale jest bardzo mało gotowych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej_gorski 19.03.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Na forum nie ma Panów. Tu wszyscy równi Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 20.03.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Planujemy domek nowoczesny z płaskim dachem ale jest bardzo mało gotowych projektów. To tak jak my. W końcu mamy ostateczne warunki zabudowy i szukamy projektu - dom piętrowy, do 150 m2 powierzchni zabudowy, dach płaski lub lekko spadzisty (dwu lub czterospadowy), bez piwnicy. Jest nawet sporo projektów - ale mało odpowiadającym nam jednoznacznie. Terminy szlag trafił - mieliśmy zaczynać w marcu, ale przez obsuwę papierową dobrze będzie jak zaczniemy latem Aha - papiery ws. prądu złożyłem we wrześniu - na razie żadnego odzewu. Trzymajcie się ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej_gorski 20.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Widzę że przed nami sporo załatwiania, lada dzień mamy dostać warunki zabudowy. seandillon a gdzie będziecie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.03.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ostatnie dwa dni spędziłam w Gdańsku. Dziś pojechałam na stację zatankować i umyć brudasa. Znajomy ze stacji śmiał się czy wróciłam z rajdu po pustyni. A ja byłam tylko na budowie:) Piasek mam w samochodzie dosłownie wszędzie. Tak informacyjnie: gdyby ktoś potrzebował kogoś do drewnianych balustrad, domków ogrodowych, wiat to mam człowieka od takich rzeczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 21.03.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ostatnie dwa dni spędziłam w Gdańsku. Dziś pojechałam na stację zatankować i umyć brudasa. Znajomy ze stacji śmiał się czy wróciłam z rajdu po pustyni. A ja byłam tylko na budowie:) Piasek mam w samochodzie dosłownie wszędzie. Tak informacyjnie: gdyby ktoś potrzebował kogoś do drewnianych balustrad, domków ogrodowych, wiat to mam człowieka od takich rzeczy:) Cześć Agnieszka, tak na wszelki wypadek poproszę o nr telefonu do tej osoby od balustrad ... może się przydać. Pozdrawiam Ps. przydałby się Ktoś polecony do wylewek z mixoreta i ociepleń (płyt k-g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.03.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witam serdecznie po słonecznym, króciutkim urlopie U nas przez 5-6 dni było wyłączone ogrzewanie, wczoraj popołudniu w domku +16,5 stopnia więc całkiem znośnie Zerknąłem w stare zapiski i w zeszłym roku wyłączyliśmy kocioł 30 marca. Później CWU drewnem na rusztach awaryjnych co 2 dni i puszczenie wody z kotła na CO wieczorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 22.03.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witajcie, czy ktoś może polecić mi jakąś sprawdzoną ekipę od tynków maszynowych? Jeśli pamiętacie ceny za m2 to również poproszę o info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 23.03.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 witam u nas znowu pod górkę energa nas wykończy ale po kolei, rok temu dostaliśmy warunki z energetyki, potem chcieliśmy mieć prąd na działce więc złożyliśmy wniosek o zrobienie przyłącza, dali umowę, kazali wpłacić kasę, postawili skrzynkę, zrobiliśmy jej odbiór za który też musieliśmy im zapłacić - paranoja! Teraz my wstawiliśmy skrzynkę i byliśmy w energetyce po to aby nam wstawili do niej licznik i podłączyli prąd. I co się okazuje - że licznik się wstawia jak jest budynek mieszkalny - jak nie ma budynku to licznika nie założą. Mamy złożyć wniosek o skrzynkę na prąd budowlany bo ta co postawili jest na budynek i zrobić kolejny odbiór skrzynki za kolejne 350zł - a co najlepsze skrzynka zostaje ta sama. A jak postawimy dom to wtedy wniosek o skrzynkę na budynek mieszkalny i znowu jej odbiór. Przepisy nasze to jakaś masakra podobno ciągle się zmieniają i dlatego takie cyrki wyżaliłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 witam u nas znowu pod górkę ... wyżaliłam się Myśmy to przeszli więc i Ty dasz rade choć takiego zagmatwania nie pamiętam ... 3-mamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just delta 23.03.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Witam Jestem tutaj nowa. Przyjmiecie mnie do swojego grona? Budujemy domek Delta (Atrium) w Obrowie. Budowa zaczęła się 12 marca i postępuje małymi kroczkami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 23.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Witam Jestem tutaj nowa. Przyjmiecie mnie do swojego grona? Budujemy domek Delta (Atrium) w Obrowie. Budowa zaczęła się 12 marca i postępuje małymi kroczkami. pozdrawiam Witam gorąco ). Powodzenia!! Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 24.03.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 seandillon a gdzie będziecie budować? Toruń - Wrzosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 25.03.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witam Jestem tutaj nowa. Przyjmiecie mnie do swojego grona? Budujemy domek Delta (Atrium) w Obrowie. Budowa zaczęła się 12 marca i postępuje małymi kroczkami. pozdrawiam witaj i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej_gorski 25.03.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witam Jestem tutaj nowa. Przyjmiecie mnie do swojego grona? Budujemy domek Delta (Atrium) w Obrowie. Budowa zaczęła się 12 marca i postępuje małymi kroczkami. pozdrawiam Witam - Powodzenia - Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.03.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam Jestem tutaj nowa. Przyjmiecie mnie do swojego grona? Budujemy domek Delta (Atrium) w Obrowie. Budowa zaczęła się 12 marca i postępuje małymi kroczkami. pozdrawiam Oczywiście. Witamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikk82 26.03.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam wszystkich! Śledzę Was od dosyć dawna marząc o swoim domku. Po trzech latach walki mamy pozwolenie na budowę . Niedługo ruszamy. Mam tylko jeden mały problem - brak kierownika :)Może macie kogoś kogo warto polecić? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 26.03.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 mój sprawdzony kier budowy - pan Mirek 609540828, powołaj się na Basię z Lubicza jakby co;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 26.03.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam Jestem tutaj nowa. Przyjmiecie mnie do swojego grona? Budujemy domek Delta (Atrium) w Obrowie. Budowa zaczęła się 12 marca i postępuje małymi kroczkami. pozdrawiam witaj;) powodzenia, siły i dużo cierpliwości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 26.03.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 mozecie polecić kogos, kto robi bramy i furtki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts