kosiu 15.01.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Czy ktos moze polecic sprawdzone (oraz tanie i szybkie ) biuro projektowe z Torunia w celu adaptacji projektu? Z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.01.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 nam adaptację robiła pani projektant pracująca w starostwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.01.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 U mnie też to była osoba która ma dobre kontakty w starostwie. Jeśli chodzi o koszty to były zadowalające - 950 PLN za adaptację i prawomocne pozwolenie na budowę. Jeśli chodzi o szybkość to też było nieźle - 3 tygodnie - ale w szczycie okresu urolopowego. Jedyna kwestia to zakres adaptacji - u mnie nie był zbyt duży, obejmował:- przesunięcie kominka- podwyższenie poddasza- dobudowanie wiaty - przedłużenie części dach.Mogę podać namiary na priva. Pozdrawiam Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 16.01.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 agnieszkakusi i thomass28 - poprosze namiary na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.01.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 mam namiary na porządnych dekarzy z Torunia. Jeśli ktoś chce namiary to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 27.01.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Mam pytanko: W jakich firmach w Toruniu warto rozejrzeć się za drzwiami wejściowymi i bramą garażową? Macie jakieś rozeznanie? Oczywiście szukam firmy dobrej i niedrogiej Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 31.01.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Proszę o pomoc! Co prawda budować będę pod Włocławkiem ale dostałam namiary na ekipę z Torunia. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na jej temat - chodzi o ekipę Sławomira Kwiatkowskiego. Z góry dziękuję za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 31.01.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 W jakich firmach w Toruniu warto rozejrzeć się za drzwiami wejściowymi i bramą garażową? Frugała na Curie Skłodowskiej Darro na Curie Skłodowskiej Dziadek na Mazowieckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 31.01.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dziękuję Cemik1 - właśnie dzisiaj byliśmy w tych trzech firmach po wyceny Teraz pozostało podjęcie decyzji A ty gdzie kupowałeś? Jakie drzwi i bramę wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 01.02.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Drzwi blaszane August z małą szybką kolor złoty dąb - pasują do okien.Bramy jeszcze nie zamawiałem ale wybiorę uchylną z Darro w tym samym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.02.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Cemik, a te drzwi blaszane to są jakiejś konkretnej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 01.02.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Pewnie tak ale nie wiem jakiej. Kupiłem u Frugały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 01.02.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam wszystkich.Dom wprawdzie już zbudowany, ale przed nami ogrodzenie i garaż. W Przysieku.Do kupujących działki: ja przeglądałam ogłoszenia + jeżdżenie po okolicy i pytanie, agencje to fiasko. Ja swoją działkę znalazłam zagadując rolnika mieszkającego w intersującej mnie okolicy. Obecne ceny - znajomy szukał i mówił, że ostatnio poszła działka za 100zł/m2, niezbyt ładna.Zdecydowaną większość materiałów kupiłam w Mat-Budzie w Rozgartach i nie mam uwag.Bardzo dobrze współpracowało mi się z panami w hurtowni "Fabryka Łazienek". Na miejscu mają towar raczej z górnej półki, ale na zamówienie ściągają praktycznie wszystko w korzystnych cenach, dodatkowo miła obsługa. Znacznie gorzej było z instalatorami ("Szyma") - nie w kwestii jakości ale niezgodności ostatecznych kosztów z wcześniejszymi ustaleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 01.02.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Pewnie tak ale nie wiem jakiej. Kupiłem u Frugały. A ja mam właśnie od nich ulotkę i tam są twoje drzwi (August). Firma nazywa się Polska Technika Zabezpieczeń http://www.ptz.pl A ja myslę o takich drzwiach między garażem i wiatrołapem: http://www.pietrucha.com.pl/prod11/drzwi.php model Bartek Byliśmy wczoraj w Darro i poprosiliśmy o wycenę bramy garażowej segmentowej. Zaproponowano nam Wiśniowskiego. Ponieważ na miejscu z jakichś przyczyn nie mogliśmy dokładnej wyceny dostać, poprosilismy o przesłanie jej dzisiaj faksem. No i nic nie przyszło. Jestem teraz negatywnie nastawiona do tej firmy, bo skoro spóźniają się ze zwykłą wyceną, to co to będzie z dotrzymaniem innych terminów . Koleżanka mnie dziś ostrzegała, że jak ona zamówiła tam bramę, to przywieziono nie w tym kolorze, który zamówiła i miała problem z reklamacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 04.02.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witamy Wszystkich Startujemy wiosną z naszą chałupką w Osieku, mamy pozwolenie, i czekamy na kosztorys od wykonawcy. Przeczesujemy forum w poszukiwaniu wiadomości i wiemy, że nic nie wiemy Cieszymy się bardzo że jest miejsce, gdzie bedzie można zasięgnąć opinii dot. spraw miejscowych i nie tylko. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.02.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Maya, czy ten wykonawca nie jest czasami z Osieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 04.02.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Nie jest z Osieka. Mamy na kogoś uważać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.02.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witajcie, że ja dopiero odkryłam ten temat, no no no, na oczy mi się rzuciło czy co, że go wcześniej nie widziałam? Działkę mamy w Krobi. Zrobiliśmy sobie prezent na Święta Bożego Narodzenia:) Teraz jeszcze jesteśmy na etapie papierów, ale na szczeście już bliżej końca Lada chwila skladamy wniosek o pozwolenie na budowę. Planujemy zacząć marzec/kwiecień. Budowlańca na mury niby mamy. Mówię niby, bo ja to jakoś nie jestem do niego przekonana. Jest super tani, buduje typowo metodą gospodarczą, bez szalonego sprzętu. Bedzie mu pomagał syn. Koszt fundamentów, ścian, stropu to 15 000. My sami będziemy kupowac materiały. I teraz szaleństwo latania po hurtowniach. Koszmar! Mamy problem, bo nie mamy nikogo na dach. Możecie mi kogoś polecić? Cieszę się, że jest grupa toruńska, możemy sobie podyskutować o miejscowych np. hurtowniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 05.02.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 cześć No to chyba mamy sporo wspólnego etap mniej więcej ten sam, nasz pan od budowania tez się z kosztorysem sie śpieszy - co coraz bardziej zaczyna mnie irytowac i jeszcze pare kwitow z przyłłaczami do załatwienia. A może macie kogoś do polecenia odnośnie przyłącza wody? Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 05.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 cześć No to chyba mamy sporo wspólnego etap mniej więcej ten sam, nasz pan od budowania tez się z kosztorysem sie śpieszy - co coraz bardziej zaczyna mnie irytowac i jeszcze pare kwitow z przyłłaczami do załatwienia. A może macie kogoś do polecenia odnośnie przyłącza wody? Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts