Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Tylko pamiętaj że kupowanie z marketu budowlanego to loteria, niby jest gwarancja ale jak się rozkraczy to i tak niemasz na czas naprawy prądu.

Elektonarzędzia zwykle w marketach od razu dają nowe a jak z "grubszymi" tematami to nie mam pojęcia. Przed zakupem warto by się było o to zapytać

witam

czy ktoś z Was budował z bloczków komórkowych szarych?

http://www.leroymerlin.pl/produkty/bloczek-komorkowy-szary,1126774816,1331550924.html

będę wdzięczna za podpowiedzi

W tych szarych jest zdaje sie jakaś inna twardość czyli gęstość a co za tym idzie izolacja cieplna. Nie jestem fachowcem ale warto by sie było o to kogoś zapytać

Tylko pamiętaj że kupowanie z marketu budowlanego to loteria, niby jest gwarancja ale jak się rozkraczy to i tak niemasz na czas naprawy prądu.

Kupiłam agregat w Castoramie - mam nadzieję, że będzie dobrze działał. W środę będę mogła dopiero złożyć wniosek o przyłączenie do sieci w ZE, bo ponoć 3.kwietnia linia energetyczna ma mieć odbiór techniczny. Potem dają sobie 2 tygodnie na podłączenie prądu. Zobaczymy jak długo to potrwa...

Kupiłam agregat w Castoramie - mam nadzieję, że będzie dobrze działał. W środę będę mogła dopiero złożyć wniosek o przyłączenie do sieci w ZE, bo ponoć 3.kwietnia linia energetyczna ma mieć odbiór techniczny. Potem dają sobie 2 tygodnie na podłączenie prądu. Zobaczymy jak długo to potrwa...

Ile kosztują takie urządzenia i jaką to ma moc maksymalną i taką standardową?

Piotrze - po pierwsze wszystkie agregaty w sklepach typu castorama to chińska produkcja - mój niby na niemieckich podzespołach. Firmy nie pamiętam, ma 2,8 kw, zapłaciłam za niego 1100 zł.

Więc nawet jak poużywasz go 9 dni to i tak wychodzisz na zero :)

Co teraz nie jest Chińskie, chyba tylko jajka i dlatego tak drożeją, za chwilę będą tanieć i na pieczątce pojawi się "mejd in czajna" ;)

Co teraz nie jest Chińskie, chyba tylko jajka i dlatego tak drożeją, za chwilę będą tanieć i na pieczątce pojawi się "mejd in czajna" ;)

Chiński czosnek już mamy jajka pewno niedługo też będą ;)

Agregat od jutra będzie wykorzystywany - zobaczymy jak długo podziała, oby jak najdłużej ( nie wspomniałam, że ma 2 gniazda na zwykłe wtyczki i jedno siłowe ).

Dobre z tymi jajkami, dawno nie kupowalam i wczoraj cena 8zl tez mnie zaskoczyla.

pozdrawiam przedswiatecznie

Witam !

Poszukuje jakiegoś taniego kominiarza. Potrzeba wyczyścić komin po sezonie zimowym. Czy znacie jakiegoś niedrogiego kominiarza który "obsługuje" Silno i okolice ?

Ile taka "przyjemność" kosztuje ?

Ja mam kominiarza na osiedlu który do mnie musi dojść jakieś 100m. Za czyszczenie komina, dość długiego komina bierze chyba 30 zeta

Skąd braliście piasek do piaskownicy? Szukam i czytam o tym, ale sama nie wiem. Podobno ten budowlany jest zbyt zanieczyszczony. Poradźcie coś.

Gdybym brał to z lasu. Czasami śmigamy sobie z córką jednośladem po okolicznych sosnowych lasach. W miejscach gdzie są dość strome skarpy a blisko droga ludzie dość często kopią piękny biało-żółty piasek do swoich potrzeb. Jak na moje do piaskownicy idealny :)

Można zamówić ale za transport pójdzie sporo więcej kasy niż wartość potrzebnego piasku do tejże piaskownicy

Wielu z Was zna zapewne szkółkę z drzewkami i krzaczorami w Szychowie przed Kowalewem po prawej stronie. Firma ta jakoś się podzieliła i gość otwiera swój biznes niedaleko mnie we Wielkiej Nieszawce przy ulicy Zielonej. Wczoraj kupowałem jakieś szmaragdy o wysokości 70cm mierząc od góry doniczki za 7 zeta. Wyglądają bardzo ładnie. Gość się dopiero organizuje ale zaczyna powolutku zwozić towar. Facet miły i strasznie gadatliwy - jak nie mamy za wiele czasu to lepiej go za ostro nie zagadywać :)