Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Witam wszystkich.właśnie wróciłem z majówki.W moim domu w Chłapowie zaczynają zagnieżdżać się kawki i wróble(brak kasy na podbitkę)Strasznie hałasują rano i wieczorem.Trochę wczasowicze narzekali z drugiego piętra.Może ktoś z was przerabiał ten temat i je wypędził w jakiś humanitarny sposób?

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witam,

Chcę wymienić okna w miekszaniu w bloku (cegła, ok. 18 letni blok). Pytałem o okna i polecanych montażystów w Toruniu i odesłano mnie właśnie do grupy toruńskiej.

Podzielcie się proszę sprawdzonymi namiarami na dobrych montażystów okien. Nie chcę kupić super okien i mieć je źle zamontowanych. Dla mnie najważniejsza jest właśnie jakość osadzenia. Polecono mi BUDMAT na Bydgoskim - że niby ich montażyści jakieś wyróżnienia zdobywają.

Witam,

Chcę wymienić okna w miekszaniu w bloku (cegła, ok. 18 letni blok). Pytałem o okna i polecanych montażystów w Toruniu i odesłano mnie właśnie do grupy toruńskiej.

Podzielcie się proszę sprawdzonymi namiarami na dobrych montażystów okien. Nie chcę kupić super okien i mieć je źle zamontowanych. Dla mnie najważniejsza jest właśnie jakość osadzenia. Polecono mi BUDMAT na Bydgoskim - że niby ich montażyści jakieś wyróżnienia zdobywają.

My kupowaliśmy okna w firmie 2M, również na Bydgoskim. Montażystów mieli swoich. Nie wyróżniali się niczym szczególnym, chyba że nie zauważyłem:) Kotwy, kliny, pianka i tyle. Szybko i sprawnie - tyle mogę powidzieć o montażystach. Zdecydowanie więcej o firmie. Trudno znaleźć jakieś wady. Co prawda nie użytkujemy jeszcze okien - dom jest w budowie - jednak ta firma póki co kojarzy mi się wyłącznie z bardzo prafesjonalnym podejściem do klienta. Jak mawiają na allegro - duży pozytyw:)

My kupowaliśmy okna w firmie 2M, również na Bydgoskim. Montażystów mieli swoich. Nie wyróżniali się niczym szczególnym, chyba że nie zauważyłem:) Kotwy, kliny, pianka i tyle. Szybko i sprawnie - tyle mogę powidzieć o montażystach. Zdecydowanie więcej o firmie. Trudno znaleźć jakieś wady. Co prawda nie użytkujemy jeszcze okien - dom jest w budowie - jednak ta firma póki co kojarzy mi się wyłącznie z bardzo prafesjonalnym podejściem do klienta. Jak mawiają na allegro - duży pozytyw:)

Ja kupowałem u nich parapety zewnętrzne, wszystko OK i w terminie. Okna też u nich wszyscy bardzo polecali lecz skusiłem się na tańsze czego nieco żałuje ...

Ja kupowałem u nich parapety zewnętrzne, wszystko OK i w terminie. Okna też u nich wszyscy bardzo polecali lecz skusiłem się na tańsze czego nieco żałuje ...

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Powoli wyłania się obraz potencjalnych wykonawców na moje okna (:-)

1. ALTOM (najtaniej wyszło ?)

2. EKO-RODAN

3. 2M - wyszło najdrożej - o ponad 1,2-1,4 tys. w stosunku do konkurencji.

Czekam jeszcze na pomiar i ofertę z BUDMATU.

Spotkaliście z dwoma pierwszymi firmami?

Altom istnieje na rynku toruńskim bardzo długo. Swego czasu miał wynajęte ekipy montażowe, nie wiem jak jest teraz:) Poza tym podałeś trzy firmy, które mają trzy różne profile. Altom to aluplast, eko-rodan to Drutex i ich Igloo (kompletnie nie polecam), a 2m to Veka. Oglądałeś okna w tych trzech firmach?

Altom istnieje na rynku toruńskim bardzo długo. Swego czasu miał wynajęte ekipy montażowe, nie wiem jak jest teraz:) Poza tym podałeś trzy firmy, które mają trzy różne profile. Altom to aluplast, eko-rodan to Drutex i ich Igloo (kompletnie nie polecam), a 2m to Veka. Oglądałeś okna w tych trzech firmach?

Nie:-)

Póki co robiłem rozeznanie na tym forum jakie okna są polecane.

Dzisiaj dostanę jeszcze wycenę z BUDMATu - oni mają okna BUDVAR.

Cześć, witam Grupę Toruńską.

My również budujemy się w ukochanym Toruniu, moim rodzinnym mieście i jak się okazuje moim miejscu na ziemi. Wszędzie dobrze ale w Toruniu najlepiej ;) Zaczęliśmy budowe tydzień temu :) więc dużo przed nami. Póki co piwnica wykopana, deski szalunkowe się układają, robota wrze!

Fajnie że jesteście, w grupie zawsze raźniej.

Piotrulex, strasznie się ucieszyłam jak zobaczyłam projekt Twojego domu. Otóż nasz dom choć to projekt indywidualny jest całkiem architektonicznie podobny do Twojego, pomieszczenia na górze trochę inaczej, dół całkiem podobnie, ale przede wszystkim ta wysokość pierwszego poziomu !no chyba identyczna (154cm, a w drugiej połowie nad garażem nieco więcej), i schody (9) z werandy za domem i cztery schody przed domem i kolejnych 5 w środku aby dostac sie na właściwy poziom, i schodki do piwnicy po prawej z wiatrołapu, klatka schodowa pośrodku, garaż lekko wpuszczony w ziemię, no wypisz wymaluj! Napisz koniecznie jak sie mieszka na wysokościach :) czy z werandy nie spadają ludzie? U nas działka również niespora więc trzeba było iść w dół i górę a nie na boki niestety. Schody jako takie mnie nie przerażają, wręcz je lubię, obawiam się jedynie czy cudaka jakiegoś nie budujemy. Sami zaprojektowaliśmy praktycznie całość, znajomi jedynie nanieśli fachowo na papier, doradzili tu i ówdzie ale projekt autorski. Tak więc cieszę się, że bywają i takie wysokie chudziaki jak sam nazwałeś. Bo do okien kuchennych to nikt nam już nie zajrzy, prawda? :)

Budującym życzę powodzenia a mieszkającym już samych przyjemności, pozdrawiam!

witaj Majniko co do Torunia to mamy takie zdania :wiggle: powodzenia Życzymy ! u nas piwnica zakopana na max

Lapeno, w takich kwestiach nie będe się wypowiadać, bo nie lubię mówić na temat konkurencji:)

- aggnieszkakuci a ty co za okienka masz u siebie ? my mamy dwie wyceny oknoplast i vertex rozglądamy się jeszcze za oknami