adamnor1977 06.05.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam wszystkich.właśnie wróciłem z majówki.W moim domu w Chłapowie zaczynają zagnieżdżać się kawki i wróble(brak kasy na podbitkę)Strasznie hałasują rano i wieczorem.Trochę wczasowicze narzekali z drugiego piętra.Może ktoś z was przerabiał ten temat i je wypędził w jakiś humanitarny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.05.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 07.05.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam, Chcę wymienić okna w miekszaniu w bloku (cegła, ok. 18 letni blok). Pytałem o okna i polecanych montażystów w Toruniu i odesłano mnie właśnie do grupy toruńskiej. Podzielcie się proszę sprawdzonymi namiarami na dobrych montażystów okien. Nie chcę kupić super okien i mieć je źle zamontowanych. Dla mnie najważniejsza jest właśnie jakość osadzenia. Polecono mi BUDMAT na Bydgoskim - że niby ich montażyści jakieś wyróżnienia zdobywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 07.05.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam, Chcę wymienić okna w miekszaniu w bloku (cegła, ok. 18 letni blok). Pytałem o okna i polecanych montażystów w Toruniu i odesłano mnie właśnie do grupy toruńskiej. Podzielcie się proszę sprawdzonymi namiarami na dobrych montażystów okien. Nie chcę kupić super okien i mieć je źle zamontowanych. Dla mnie najważniejsza jest właśnie jakość osadzenia. Polecono mi BUDMAT na Bydgoskim - że niby ich montażyści jakieś wyróżnienia zdobywają. My kupowaliśmy okna w firmie 2M, również na Bydgoskim. Montażystów mieli swoich. Nie wyróżniali się niczym szczególnym, chyba że nie zauważyłem:) Kotwy, kliny, pianka i tyle. Szybko i sprawnie - tyle mogę powidzieć o montażystach. Zdecydowanie więcej o firmie. Trudno znaleźć jakieś wady. Co prawda nie użytkujemy jeszcze okien - dom jest w budowie - jednak ta firma póki co kojarzy mi się wyłącznie z bardzo prafesjonalnym podejściem do klienta. Jak mawiają na allegro - duży pozytyw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.05.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 My kupowaliśmy okna w firmie 2M, również na Bydgoskim. Montażystów mieli swoich. Nie wyróżniali się niczym szczególnym, chyba że nie zauważyłem:) Kotwy, kliny, pianka i tyle. Szybko i sprawnie - tyle mogę powidzieć o montażystach. Zdecydowanie więcej o firmie. Trudno znaleźć jakieś wady. Co prawda nie użytkujemy jeszcze okien - dom jest w budowie - jednak ta firma póki co kojarzy mi się wyłącznie z bardzo prafesjonalnym podejściem do klienta. Jak mawiają na allegro - duży pozytyw:) Ja kupowałem u nich parapety zewnętrzne, wszystko OK i w terminie. Okna też u nich wszyscy bardzo polecali lecz skusiłem się na tańsze czego nieco żałuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 09.05.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Ja kupowałem u nich parapety zewnętrzne, wszystko OK i w terminie. Okna też u nich wszyscy bardzo polecali lecz skusiłem się na tańsze czego nieco żałuje ... Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Powoli wyłania się obraz potencjalnych wykonawców na moje okna ( 1. ALTOM (najtaniej wyszło ?) 2. EKO-RODAN 3. 2M - wyszło najdrożej - o ponad 1,2-1,4 tys. w stosunku do konkurencji. Czekam jeszcze na pomiar i ofertę z BUDMATU. Spotkaliście z dwoma pierwszymi firmami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.05.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Altom istnieje na rynku toruńskim bardzo długo. Swego czasu miał wynajęte ekipy montażowe, nie wiem jak jest teraz:) Poza tym podałeś trzy firmy, które mają trzy różne profile. Altom to aluplast, eko-rodan to Drutex i ich Igloo (kompletnie nie polecam), a 2m to Veka. Oglądałeś okna w tych trzech firmach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 10.05.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Altom istnieje na rynku toruńskim bardzo długo. Swego czasu miał wynajęte ekipy montażowe, nie wiem jak jest teraz:) Poza tym podałeś trzy firmy, które mają trzy różne profile. Altom to aluplast, eko-rodan to Drutex i ich Igloo (kompletnie nie polecam), a 2m to Veka. Oglądałeś okna w tych trzech firmach? Nie:-) Póki co robiłem rozeznanie na tym forum jakie okna są polecane. Dzisiaj dostanę jeszcze wycenę z BUDMATu - oni mają okna BUDVAR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.05.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Budvar robi na KBE i Trocalu. Z tego wszystkiego polecałabym Vekę z 2M pomimo różnicy w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 10.05.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Budvar robi na KBE i Trocalu. Z tego wszystkiego polecałabym Vekę z 2M pomimo różnicy w cenie. Jak wygląda jakość montażu? Stosują się do wszystkich zaleceń (prawidłwe rozmieszczenie kotw, podkładki, folie itp), czy robią na odwal - okno opianowane i do widzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.05.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Lapeno, w takich kwestiach nie będe się wypowiadać, bo nie lubię mówić na temat konkurencji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majniko 11.05.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Cześć, witam Grupę Toruńską. My również budujemy się w ukochanym Toruniu, moim rodzinnym mieście i jak się okazuje moim miejscu na ziemi. Wszędzie dobrze ale w Toruniu najlepiej Zaczęliśmy budowe tydzień temu więc dużo przed nami. Póki co piwnica wykopana, deski szalunkowe się układają, robota wrze! Fajnie że jesteście, w grupie zawsze raźniej. Piotrulex, strasznie się ucieszyłam jak zobaczyłam projekt Twojego domu. Otóż nasz dom choć to projekt indywidualny jest całkiem architektonicznie podobny do Twojego, pomieszczenia na górze trochę inaczej, dół całkiem podobnie, ale przede wszystkim ta wysokość pierwszego poziomu !no chyba identyczna (154cm, a w drugiej połowie nad garażem nieco więcej), i schody (9) z werandy za domem i cztery schody przed domem i kolejnych 5 w środku aby dostac sie na właściwy poziom, i schodki do piwnicy po prawej z wiatrołapu, klatka schodowa pośrodku, garaż lekko wpuszczony w ziemię, no wypisz wymaluj! Napisz koniecznie jak sie mieszka na wysokościach czy z werandy nie spadają ludzie? U nas działka również niespora więc trzeba było iść w dół i górę a nie na boki niestety. Schody jako takie mnie nie przerażają, wręcz je lubię, obawiam się jedynie czy cudaka jakiegoś nie budujemy. Sami zaprojektowaliśmy praktycznie całość, znajomi jedynie nanieśli fachowo na papier, doradzili tu i ówdzie ale projekt autorski. Tak więc cieszę się, że bywają i takie wysokie chudziaki jak sam nazwałeś. Bo do okien kuchennych to nikt nam już nie zajrzy, prawda? Budującym życzę powodzenia a mieszkającym już samych przyjemności, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 12.05.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 witaj Majniko co do Torunia to mamy takie zdania powodzenia Życzymy ! u nas piwnica zakopana na max Lapeno, w takich kwestiach nie będe się wypowiadać, bo nie lubię mówić na temat konkurencji:) - aggnieszkakuci a ty co za okienka masz u siebie ? my mamy dwie wyceny oknoplast i vertex rozglądamy się jeszcze za oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.05.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Mam Vetrex:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 12.05.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Mam Vetrex:) chętnie wyślemy wymiary na okienka do wyceny jeśli można to mailowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczakiel 12.05.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Piotr masz może nr telefonu do tego gościa od drzewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.05.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Toruńczyk, nie mogę wysłać do Ciebie pw. Mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 14.05.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 A tak poza oknami to co slyszeliscie o przedszkolu w Nieszawce. A moze ma ktos tam malenstwo? Ciekawa jestem wszelkich opini mimo,ze pewnie nie mam wyboru i wlasnie tam zapisze malucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.05.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Cześć, witam Grupę Toruńską. Cześć, mieszka sie bardzo dobrze. Chyba jako jedyny nie martwiłęm się jak wał przeciwpowodziowy z rok temu groził zerwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.05.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Piotr masz może nr telefonu do tego gościa od drzewek? Jeśli chodzi o szkólke drzewek na Nieszawce to 606-935-568 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts