miszko 01.06.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witam, Czy ktoś się buduje w okolicach Zamku Bierzgłowskiego lub Czarnych Błot i ewentualnie wykonuje jakiś projekt domu około 100-130m2?Poszukujemy (z żoną) działki właśnie w tamtych okolicach i chcemy wybudować dom około tych wspomnianych 100-130m2.Proszę o kontakt, chętnie podjedziemy z żoną, porozmawiamy, podyskutujemy! Każda informacja cenna! Lub ewentualnie jeżeli możecie zaproponować działki w innych lokalizacjach, ale nie tutaj okolice Osieka, gdyż tutaj akurat nam nie pasuje. pzdrMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszko 01.06.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A i dodam, że z żoną zastanawiamy się nad 3 projektami: http://www.e-domy.pl/o,48,E_127_Maly_parterowy_dom_z_garazem_jednostanowiskowym.html?idk=http://www.z500.pl/projekt/Z91,Maly-dom-parterowy-z-dachem-dwuspadowym-3-sypialniami-i-duza-kuchnia.htmlhttp://www.z500.pl/projekt/Z185,Praktyczny-dom-z-duza-kuchnia-spizarnia-oranzeria-i-zadaszonym-tarasem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 01.06.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Agnieszka, czy ja tez moge skorzystac? mam dokladnie ten sam problem - na tarasie w upał miedzy 14 a 17 nie da się u mnie wytrzymac. nawet wymiary mam podobne do Kaszpira;) U mnie wyliczył około 3200złz dachem z płyty falistej PCV , tyle że moje "zadaszenie" to prymityw bo 4 słupy tylko , bez żadnych balustrad i itd , ale koniec końców po rozmowie z żoną zrezygnowaliśmy ... Dodatkowo jeszcze trzeba dopłacić za malowanie drewnochronem , więc sądzę że minimum 3500zł by wyszło ... Niestety płyty PCV przypominają mi zadaszenia "szop" a te z poliwęglanu są drogie i przypominają mi zadaszenie przystanku autobusowego , a niestety dom za "niski" i dachówki nie da się Według mnie to stanowczo za drogo ... Materiały na zabudowę tarasu nie powinny przekroczyć około 1000zł (kantówka 9x9 kosztuje około 10zł za mb) , więc 3500zł za tak nieskomplikowaną zabudowę to jakiś żart ... Sądzę że jednak spróbujemy zamontować markizę , choć boję się wiatru , bo często wieje u nas ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 01.06.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Hej,Poszukuję ekipy brukarskiej do ułożenia kostki brukowej oraz ewentualnie jakiejś dobrej hurtowni.Jeżeli znacie kogoś, wówczas będę wdzięczny za polecenie. P.S. W połowie czerwca będę miał na wydanie barak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 01.06.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 U mnie wyliczył około 3200złz dachem z płyty falistej PCV , tyle że moje "zadaszenie" to prymityw bo 4 słupy tylko , bez żadnych balustrad i itd , ale koniec końców po rozmowie z żoną zrezygnowaliśmy ... Dodatkowo jeszcze trzeba dopłacić za malowanie drewnochronem , więc sądzę że minimum 3500zł by wyszło ... Niestety płyty PCV przypominają mi zadaszenia "szop" a te z poliwęglanu są drogie i przypominają mi zadaszenie przystanku autobusowego , a niestety dom za "niski" i dachówki nie da się Według mnie to stanowczo za drogo ... Materiały na zabudowę tarasu nie powinny przekroczyć około 1000zł (kantówka 9x9 kosztuje około 10zł za mb) , więc 3500zł za tak nieskomplikowaną zabudowę to jakiś żart ... Sądzę że jednak spróbujemy zamontować markizę , choć boję się wiatru , bo często wieje u nas ... pan byl dzisiaj u mnie, czekam na wycenę. u mnie jest dosc skomplikowany problem, bo taras jest kwadratowy z wycinkiem polokraglym... Kaszpir, a o co chodzi z dachowka i wysokoscią domu? ja mam na dachu domu gont, i to samo bedzie na tarasie. jesli chodzi o markizę, to zastanawiam sie, czy nie bedzie jak z parasolem - cien niby da, ale na wietrze sie nie sprawdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 01.06.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 pan byl dzisiaj u mnie, czekam na wycenę. u mnie jest dosc skomplikowany problem, bo taras jest kwadratowy z wycinkiem polokraglym... Kaszpir, a o co chodzi z dachowka i wysokoscią domu? ja mam na dachu domu gont, i to samo bedzie na tarasie. jesli chodzi o markizę, to zastanawiam sie, czy nie bedzie jak z parasolem - cien niby da, ale na wietrze sie nie sprawdzi... Ja mam na dachu domu dachówkę i chciałem aby także zadaszenie miało dachówkę. Dachówka potrzebuje odpowiedniego kątu nachylenia , bo inaczej będzie przepuszczała wodę ... Niestety u mnie nie da się osiągnąc takiego kąta ... Co do parasola ... Miałem taki parasol na wysięgniku. Parasol był ustawiony an jednym boku tarasu i był ustawiony pod kątem , więc już od razu przy takim ustawieniu są problemy z "równowagą" ... Zastanawiam się nad markizą ale .... boję się czy zda ona u mnie egzamin. Mam dom tak ustawiony że słońce mam zawsze z boku domu więc markiza boje się że nic nie pomoże .... Widziałem to po parasolu ... Był ustawiony w jednym boku a my mieliśmy cień dużo dalej .... Tyle że jak był parasol to mozna było się przemieścić ze stołem , a jak będzie markiza to markizy nie przesunę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 01.06.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A ja mam taras od północy. Częściowo zadaszony, zawsze w cieniu. Wiem, wiem - nieksiążkowo... Wiele naczytałem się o domach, w których koniecznie trzeba mieć taras od południa. Prawidłowe usytuowanie domu względem stron świata, te sprawy… Oszczędność energii w zimę dzięki dużym przeszkleniom, które nagrzewają w słoneczne dni… itd. itd. I co z tego? – pomyślałem wtedy, skoro nie można latem usiąść z zimnym browarem w cieniu na tarasie… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.06.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Maciej, ja mam dokładnie tak samo i nigdy w życiu bym tego nie zmieniła. Mam porównanie u rodziców, którzy mają taras od południa i latem jest tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenazz 02.06.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 A ja mam taras od północy. Częściowo zadaszony, zawsze w cieniu. Wiem, wiem - nieksiążkowo... Wiele naczytałem się o domach, w których koniecznie trzeba mieć taras od południa. Prawidłowe usytuowanie domu względem stron świata, te sprawy… Oszczędność energii w zimę dzięki dużym przeszkleniom, które nagrzewają w słoneczne dni… itd. itd. I co z tego? – pomyślałem wtedy, skoro nie można latem usiąść z zimnym browarem w cieniu na tarasie… Po rozważaniach i przemyśleniach doszliśmy do tego samego wniosku. Moi teściowie i rodzice mają tarasy od południa i wiecznie kombinują "jakby schować się przed słońcem, żeby latem na tarasie posiedzieć". U nas trochę z przymusu taras będzie od północy, ale nie jest to dla mnie problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 03.06.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Agnieszka, czy ja tez moge skorzystac? mam dokladnie ten sam problem - na tarasie w upał miedzy 14 a 17 nie da się u mnie wytrzymac. nawet wymiary mam podobne do Kaszpira;) Ja sobie zamontowałem markizę - ponieważ latem mogłem jaka smażyć na płytkach na tarasie (bywało ponad 50 stopni). Kupowałem w Hormannie 4 metrową markizę - sprawdza się kapitalnie. Kilka lat temu zapłaciłem ok 3tys PLN bez automatyki, ale w kasecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.06.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 A ja mam taras od północy. Częściowo zadaszony, zawsze w cieniu. Wiem, wiem - nieksiążkowo... Wiele naczytałem się o domach, w których koniecznie trzeba mieć taras od południa. Prawidłowe usytuowanie domu względem stron świata, te sprawy… Oszczędność energii w zimę dzięki dużym przeszkleniom, które nagrzewają w słoneczne dni… itd. itd. I co z tego? – pomyślałem wtedy, skoro nie można latem usiąść z zimnym browarem w cieniu na tarasie… No to my mamy tak samo nieksiążkowo ale za to jak praktycznie Nigdy bym nie zmienił na inny kierunek. Śniadanko jemy tam w słoneczku, kolacje w słoneczku, jak za mocno świeci to spuszczamy takie rolowane może bambusowe roletki EDIT - widzę że tu cały klub takich nieksiążkowych tarasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.06.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Dzień dobry przy poniedziałku:)Teraz trochę prywaty: sprzedam swojego VW Passata kombi z 1999r.1,6 benzyna+ gaz sekwencja (bardzo oszczędne autko). Sprawa dość pilna, bo potrzebuję większy samochód do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.06.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Dzień dobry przy poniedziałku:) Teraz trochę prywaty: sprzedam swojego VW Passata kombi z 1999r.1,6 benzyna+ gaz sekwencja (bardzo oszczędne autko). Sprawa dość pilna, bo potrzebuję większy samochód do pracy. Ojej, no niewiem, niewiem. Taka prywatna sprawa ... Z tym, ze auto kombi więc sprawa jak najbardziej budowlana. Jakby to był sedan zapewne trzeba by było wykasować bo w takie dziwadło to za wiele paczek styropianu, worków cementu czy 3m rur się nie włoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.06.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 eeee tam...w sedanie to ja już i okna woziłam więc nie ma problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.06.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 eeee tam...w sedanie to ja już i okna woziłam więc nie ma problemu:) no ale 3 metrowych rur to raczej nie wlożysz W kombiaku to ja sporą pralkę wiozłem + mikrofalę + odkurzacz + jakieś drobiazgi rtv agd - włożysz do sedana? Do kombiaka to myśmy pakowali całkiem spory wózek i to bez składania + wanienkę - to i kupę innych gratów oczywiście w samym bagażniku Jak nie chce mi się zakładać bagażnika dachowego na rowery to nie muszę chyba pisać że nam wchodzą do auta w ilości 3 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.06.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 z tym to akurat prawda. Ja też jestem z kombi bardzo zadowolona, ale do pracy potrzebuję jakiegoś vana (peugeot 806 lub mitsubishi space wagon) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 04.06.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 1999 to juz troche stare autko, agnieszkakusi: mozesz mi przeslac na priv troche szczegolow (przebieg, napisac troche o historii auta, zdjecia itp. no i cene) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 05.06.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 No proszę, człowiek przestanie na chwilę zaglądać na FM i tyle go może ominąć. A że ktoś wyciągnął temat oscypków, to ja oczywiście się piszę jakby Piotr jechał. I pewnie z pół mojej firmy też. widzę że tu cały klub takich nieksiążkowych tarasów To ja też, chociaż u nas są dwa - jeden od północy drugi od południa. Kocham oba. Basia, jak maluch? Natalia, masz jakieś plany na piątek? Może wredna Ciotka wpadłaby do Was? I pozdrawiam wszystkich wybudowanych, budujących i planujących budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.06.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witam Jakiś czas temu napisałem do administracji forum prośbę o zdjęcie z mojego nicka uprawnień moderatorskich, niestety bez odzewu. Proszę wybrać z pośród siebie taką osobę i jakoś to zmienić . Ja z różnych przyczyn w najbliższych miesiącach mogę mieć bardzo mało czasu a i jak widać są głosy negatywne co do moich wpisów, którym się krytycznie poddaje i tym samym rezygnuje z tej zaszczytnej funkcji Jeśli można proponuje Agnieszkę Magdo, w kwestii oscypków może byc krucho choć cieszę sie że mogłem być pomocny, trochę mi się znów zmienia w życiu, choć w zasadzie jeszcze nie zdecydowałem ... Pozdrawiam w tę piękną środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 06.06.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 To ja też, chociaż u nas są dwa - jeden od północy drugi od południa. Kocham oba. Basia, jak maluch? Magda, mała super, za tydzień skończy 4 miesiące, dziękuję super poza tym, ze czekamy na ospę - Michał od maja poszedł do przedszkola i po kilku dniach mieliśmy ospę w domu;) ospa ma czas do wtorku, potem bedziemy chwilowo bezpieczni;) moze znajdziecie kiedys chwilkę i wpadniecie obejrzeć nasz gont? a w kwestii tarasu - ja tez lubię swój, chociaż jeszcze niewykończony, nie lubię go tylko w upały między 14 a 17;) Kaszpir, pan Jarek od Agnieszki wycenił mój taras w wersji tanszej na 3800, w drozszej na 4200. Jeszcze myslimy. A Wy na co sie decydujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts