Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Witam wszystkich:)

Właśnie zamknęłam chałupkę oknami, wewnątrz szaleją elektrycy, za chwilkę wpuszczam hydraulika, itepe. Poszukuje dobrej, ale nie za drigiej firmy, która wykonała by schody drewniane zabiegowe. Możecie kogoś polecić?

A, poszukuje jeszcze posadzkarzy w dobrej cenie :)

Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

schody mam lane, więc nie pomoge, ale podaje namiar na posadzkarza - pan Krzysztof, 501123525

i jeszcze w kwestii zadaszenia tarasu (Kaszpir, moze to widziales) - znalazlam cos takiego jak zagiel ogrodowy, tu przykladowo trojkatny, sa tez kwadratowe: http://allegro.pl/komplet-zestaw-ogrodowy-zagiel-tyczka-uchwyty-i2381171304.html

znacie cos takiego? sprawdza sie to? smiesznie tanie rozwiazanie, musze poszukac o tym jakichs opinii na forach, jesli okaze sie praktyczne, to pewnie w tym roku odpuscimy drogą wersję drewnianą i kupimy ten zagiel;)

schody mam lane, więc nie pomoge, ale podaje namiar na posadzkarza - pan Krzysztof, 501123525

i jeszcze w kwestii zadaszenia tarasu (Kaszpir, moze to widziales) - znalazlam cos takiego jak zagiel ogrodowy, tu przykladowo trojkatny, sa tez kwadratowe: http://allegro.pl/komplet-zestaw-ogrodowy-zagiel-tyczka-uchwyty-i2381171304.html

znacie cos takiego? sprawdza sie to? smiesznie tanie rozwiazanie, musze poszukac o tym jakichs opinii na forach, jesli okaze sie praktyczne, to pewnie w tym roku odpuscimy drogą wersję drewnianą i kupimy ten zagiel;)

Myślałem nad tym ale żaglu kwadratowym. Chciałem wstawić 2 kantówki 7x7 lub 9x9 o wysokości 2,2 lub 2,4m (koszt poniżej 100zł) i wtedy przymocować żagiel.

Tyle że na tarasie miałby 2 sterczace przymocowane pale , a takie samotne pale chyba by nie wyglądały zbyt atrakcyjnie ...

Choć ten trójkatny żagiel też jest interesujący i nie wymaga żadnych kombinacji ...

Tyle czy ten cieniutki aluminiowy palik wytrzyma choć lekki podmuch wiatru , tym bardziej że nie wygląda aby był jakoś mocowany ?

Choć nie ukrywam że później ta aluminiowa nogę można zdemontować ...

Ciekawy jestem jak to wygląda w praktyce ...

Kaszpir, my chyba zaryzykujemy z tym zaglem, tylko musimy jeszcze przemyslec jaki kształt i rozmiar, widzialam tez, ze niektorzy montują 2 sztuki. duzo to nie kosztuje, jak sie nie sprawdzi bedziemy mieli plandekę na piaskownicę czy na cos innego;)

zamierzamy doczepic zagiel do krokwi i do słupka od płotu, bez dodatkowych pali. A ten aluminiowy słupek, ktory jest w zestawie trzeba byłoby chyba jakos porzadnie przymocowac, moze nawet wbetonowac jakos?

jak juz kupimy i zamontujemy to zdam relację albo wpadniesz i zobaczysz na zywo;)

Kaszpir, my chyba zaryzykujemy z tym zaglem, tylko musimy jeszcze przemyslec jaki kształt i rozmiar, widzialam tez, ze niektorzy montują 2 sztuki. duzo to nie kosztuje, jak sie nie sprawdzi bedziemy mieli plandekę na piaskownicę czy na cos innego;)

zamierzamy doczepic zagiel do krokwi i do słupka od płotu, bez dodatkowych pali. A ten aluminiowy słupek, ktory jest w zestawie trzeba byłoby chyba jakos porzadnie przymocowac, moze nawet wbetonowac jakos?

jak juz kupimy i zamontujemy to zdam relację albo wpadniesz i zobaczysz na zywo;)

Żagiel trójkątny widzę z okna mojego salonu :)

Jeden dom ma taki żagiel trójkątny , ale nie miałem czasu pójść na "przeszpiegi" i zobaczyć z bliska ...

U mnie niestety nie było by gdzie zawiesić. Jedną stronę do krokwi ale drugą do czegoś też trzeba by było i u mnie musiały by być co pale , bo raczej chyba wolałbym miec kwadratowy żagiel a nie trójkątny ...

I przez te "pale" trochę nie do końca jestem zdecydowany , ale mi po głowie chodzi taki żagiel ...

Miała być markiza , ale boję się że mogła by się rozwalić przy trochę większym podmuchu wiatru , a żagiel jednak jest mocowany z czterech stron (kwadratowy) i obciążenie (siły) się rozkładają zupełnie inaczej ...

Kaszpir, i Ty teraz to piszesz, ze masz taki zagiel na widoku?;) bierz ciasto z truskawkami i wpros sie do sasiada na dokladne ogledziny i wywiad, czy to sie sprawdza. i jeszcze zrob zdjecia dla mnie albo zapytaj, czy ja tez moge wpasc i obejrzec;) albo napisz mi gdzie ten zagiel, to sama sobie podjade i oblukam;)

Witam,

jestem właśnie przed ocieplanie i zabudową poddasza, trochę przeraziły mnie ceny niektórych fachowców :(.

Czy znacie może kogoś sumiennego i w miarę niedrogiego do tego typu prac??

Proszę pomóżcie .....

A co do tarasu, to ja mam od południa i czasami ciężko tam być, ale zawsze tak chciałam, bo lubię słońce.

Teraz chyba zastanowiłabym się bardziej.

Pozdrawiam - Beata.

Betusia, u mnie był pan Tomek, jestem zadowolona: 693090325

Piotr, dobrze kojarze, ze pytales kiedys o cegle rozbiorkową? ja robię płot z takiej wlasnie, ma wymiary 27x 13 x 6,5 (tak około, bo jednak dosc nierówna jest);)

Ja z kolei chcialam zapytac o namiary na kogos godnego polecenia do połozenia kostki granitowej - mozecie polecic kogos, kto mnie nie zrujnuje?;)

Betusia, u mnie był pan Tomek, jestem zadowolona: 693090325

Piotr, dobrze kojarze, ze pytales kiedys o cegle rozbiorkową? ja robię płot z takiej wlasnie, ma wymiary 27x 13 x 6,5 (tak około, bo jednak dosc nierówna jest);)

Ja z kolei chcialam zapytac o namiary na kogos godnego polecenia do połozenia kostki granitowej - mozecie polecic kogos, kto mnie nie zrujnuje?;)

Basbur - dziękuję :))). Ja niestety nie pomogę, takie prace to bardzo przede mną. Pozdrawiam!

... Piotr, dobrze kojarze, ze pytales kiedys o cegle rozbiorkową? ja robię płot z takiej wlasnie, ma wymiary 27x 13 x 6,5 (tak około, bo jednak dosc nierówna jest);)

Ludzie od których kupowałem kilkanaście dni temu właśnie większość cegły szykowali komuś na płot :)

Ta co kupiłem ma wymiar od 23 do 25 po długości i ta większa jest również minimalnie szersza i wyższa

Kostkę układałem sam lecz nasza była betonowa wiec i równiejsza a i łatwiejsza do układania :)

Znajomym w około 10 letnim domu gdzieś na parterze pod posadzką puściła jakaś rurka z wodą. Wszystko w domu zakręcone a lekko szumi i kreci się licznik od wody. Pierwszy lepszy majster mówi - kuć posadzkę i szukać. Nasuwa się pytanie - gdzie? Odpowiedź - po kolei wszystko aż się znajdzie

Generalnie masakra bo dom częściowo po remoncie, kafelek z posadzki się nie zdejmie, takich nie dokupi wiec jak jedna pęknie to całość do wymiany - generalnie nieciekawie

Macie namiar do jakiegoś majstra cudotwórcy który swoje skasuje ale może ma jakiś sprzęt, sondę, radar, czarodziejską kule, która mu podpowie gdzie kuć najpierw?

Jakieś pomysły?

Moim zdaniem lać wodą musi być gdzieś jakiś przeciek widoczny idzie lato wyschnie , ja bym tak długo lał aż będzie widać gdzie pojawia się plama wody , kamerki to tylko tak sobie można wyobrażać jeszcze majstra z kamerką to będzie ciężko można też odpiąć instalację od licznika i próby ciśnieniowe od punktu a do jakiegoś b by wyeliminować jak najwięcej długości rur

Lanie wody w ciemno jeśli rury są pod posadzką to nie jest dobry pomysł idzie lato tylko jeśli solidnie nasiąknie posadzka, styropian to tej wody nie pozbędzie być może nigdy w całości. Pompować powietrze a może gdzieś będzie słychać. Pomysł z kamęrą jest dobry [mniej wody] Ludzie na forum pożyczali można popytać.