piotrulex 27.08.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam, mam pytanie - może ktoś cosik powiedziedzieć na temat tartaku w Bydgoszczy na Ujejskiego? Szukam dobrze zrobionej więźby za rozsądne pieniądze a tartak chyba stosunkowo "nowy". Może ktoś współpracował? UWAGA Może sie mylę za co z góry przepraszam ale ... gdzieś tu na forum, dłuższy czas temu, moze w hrubie bydgosko-toruńskiej ktoś po konkretnych perypetiach odradzał tartak właśnie na tej ulicy. Może się mylę, może jest tam więcej tartaków. Poszukaj, popytaj, postaraj się znaleźć coś w wyszukiwarce lub napisz na tamtej grupie, ostrożności nigdy za wiele, takie czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 28.08.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Dzięki za rady. A czy ktoś z Was miał może do czynienia z meblami kuchennymi fabryk WFM i Atlas? Mamy 2 podobne wyceny i stoimy przed trudnym wyborem. Jakość na pierwszy rzut oka podobna. Może jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 28.08.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Podpowiedzcie mi mieszkańcy okolic Lubicza - gdzie kupujecie ekogroszek i czy jest dobrej jakości - nadeszła pora pierwszego odpalenia pieca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.08.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Podpowiedzcie mi mieszkańcy okolic Lubicza - gdzie kupujecie ekogroszek i czy jest dobrej jakości - nadeszła pora pierwszego odpalenia pieca Pozdrawiam Testując kilka lat nigdy nie trafiłem na lepszy niż z Torec. Nie jest najtańszy ale jak poskąpiłem to zwykle żałowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina-71 29.08.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Piotrulex, Toruńczyk - dziękuję za info! Zong - na Ujejeskiego tylko jeden tartak więc to chyba ten:-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.08.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Piotrulex, Toruńczyk - dziękuję za info! Zong - na Ujejeskiego tylko jeden tartak więc to chyba ten:-x polecam opcje szukajki na forum np: " 30-08-2007 18:23 #4 edi! edi! jest nieaktywny FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100) Avatar edi! Zarejestrowany Jul 2007 Posty 217 Domyślnie na więźbie facet wziął zaliczkę- 6,500- termin na 10 lipca, nie zrobił, nie oddał kasy- czeka nas sąd adres: Tartak na Ujejskiego w Bydgoszczy uwaga: oszust!!!!! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 30.08.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam. W zeszłym tygodniu zakupiliśmy już ekogroszek. Tym razem również ten droższy z Torec. 2,5 tonki po 780 zeta + 50 za dowóz. W zeszłym roku kupiliśmy 3 i nam zostało więc myślę, że to nam powinno wystarczyć. Pozdro Wczoraj popołudniu wracaliśmy z nad morza i po raz pierwszy nie staliśmy w korku ani jednej minuty, to znak że lato się skończyło Też musimy zakupić ekogroszek i miał i chyba skusimy się na ten Torec skoro Tobie się sprawdził. Który brałeś, bo na stronce są 2 rodzaje: 25 Mj/kg za 700 zł/t i 28Mj/kg za 800 zł/t. Kupowałeś luzem i sam workowałeś? Jeśli mogę spytać, jaką powierzchnię ogrzewasz i jaką masz moc pieca? Dla nas to dopiero pierwsza zima i nowy dom, więc myśleliśmy o 4 tonach na całą zimę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.08.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Też musimy zakupić ekogroszek i miał i chyba skusimy się na ten Torec skoro Tobie się sprawdził. Który brałeś, bo na stronce są 2 rodzaje: 25 Mj/kg za 700 zł/t i 28Mj/kg za 800 zł/t. Kupowałeś luzem i sam workowałeś? Jeśli mogę spytać, jaką powierzchnię ogrzewasz i jaką masz moc pieca? Dla nas to dopiero pierwsza zima i nowy dom, więc myśleliśmy o 4 tonach na całą zimę. Pozdrawiam 28MJ za 780 po malym rabacie. Ich auto ma ładowność do 3t i biorą 50zeta za dowóz a do mnie jest 17km w jedna stronę. Wegiel kupowałem i paliłem już 4 sezony (teraz 5). 2 razy nie brałem z Torecu i zawsze tego żałowałem. W domu grzejemy parter i poddasze (bez 1 pokoju i łazienki) - jeden poziom to koło 70mkw. Jak mocna zima to czasami w piwnicy się włączą kaloryfery. Zużywamy przez sezon około 3t ale nie jesteśmy zbyt ciepłolubni (sypialnia maks 18 stopni, córka zresztą chce podobnie), w ciągu dnia nikogo nie ma w domu więc i temp wtedy niższa, mało zużywamy CWU która w zasadzie podgrzewa się jedynie raz dziennie. Kupuje luzem gdyż mam spora piwnice a w niej box na węgiel. Zebranie 2,5 ton węgla z podjazdu i wpakowanie go do tego boksu w 2 osoby zajęło nam nieco ponad 1,5 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 31.08.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 28MJ za 780 po malym rabacie. Ich auto ma ładowność do 3t i biorą 50zeta za dowóz a do mnie jest 17km w jedna stronę. Wegiel kupowałem i paliłem już 4 sezony (teraz 5). 2 razy nie brałem z Torecu i zawsze tego żałowałem. W domu grzejemy parter i poddasze (bez 1 pokoju i łazienki) - jeden poziom to koło 70mkw. Jak mocna zima to czasami w piwnicy się włączą kaloryfery. Zużywamy przez sezon około 3t ale nie jesteśmy zbyt ciepłolubni (sypialnia maks 18 stopni, córka zresztą chce podobnie), w ciągu dnia nikogo nie ma w domu więc i temp wtedy niższa, mało zużywamy CWU która w zasadzie podgrzewa się jedynie raz dziennie. Kupuje luzem gdyż mam spora piwnice a w niej box na węgiel. Zebranie 2,5 ton węgla z podjazdu i wpakowanie go do tego boksu w 2 osoby zajęło nam nieco ponad 1,5 godziny Dzięki bardzo za odpowiedź. Po takiej rekomendacji raczej zdecydujemy się na zakup właśnie w Torecu. Myślę, że szkoda pieniędzy na zakup workowanego. Mąż ze szwagrem się wezmą, to poworkują My niestety nie mieliśmy możliwości zrobienia piwnicy, a kotłownię mamy nie za dużą. Docelowo planujemy postawić taki drewniany domek gospodarczy, ale na razie trzeba dom wykończyć, a potem myśleć o reszcie. Powierzchnię do ogrzania mamy podobną, ale z racji tego, że to pierwsza zima, pewnie zejdzie tego więcej. Ale producent pieca zaleca mieszanie miały z ekogroszkiem (60 do 40), więc też wyjdzie trochę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.09.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 My tu gady gadu a ja dziś z córką byłem po raz pierwszy na rozpoczęciu roku szkolnego w szkole podstawowej. Coś wspaniałego, niecałe 30 lat temu jakoś gorzej to wspominam Nie wiem, chyba się żalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaM81 04.09.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam serdecznie Po 5 latach nieobecności wróciłam do Torunia ( nie licząc świąt i wakacji) i troszkę się tutaj pozmieniało, więc drodzy forumowicze liczę na waszą pomoc w 3 sprawach 1) Poszukuję kuchni stylizowanej ( prowansja, toskania lub coś angielskiego) macie może kogoś kto się tym zajmuje lub może ktoś coś takiego sprowadza???? 2) Chciałabym także zamontować do salonu drzwi przesuwne i zastanawiam się czy wewnętrzne czy zewnętrzne?? 3)Znajomy mi powiedział, ze jest jakiś komis fajnych mebli na Chrobrego ( holenderskie meble) macie moze jakieś doświadczenia z tym związane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.09.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam serdecznie 3)Znajomy mi powiedział, ze jest jakiś komis fajnych mebli na Chrobrego ( holenderskie meble) macie moze jakieś doświadczenia z tym związane??? A gdzie dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaM81 04.09.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 A gdzie dokładnie? No kurcze właśnie nie wiem... Dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszsew 09.09.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam Wszystkich budujących!!!!!!! Budowa ruszyła pełną parą Krobia k. Torunia Zapraszam na mój dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.09.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Ja powoli kończę budowę ale tym razem an szczęście grillo-wędzarni. Jeszcze sporo detali brakuje takich co smaczku nadadzą ale myślę że w najbliższa sobotę spełni swoje podstawowe zadanie. Może nawet i zdjęcia będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar2 11.09.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam!My już właściwie kończymy budowę - udało się w rok:). Jak dotychczas mielismy sporo szczęcia do wykonawców, ale w tej chwili szukamy jeszcze kogoś do podsufitki i ogrodzenia i bramy. Może możecie kogoś polecić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.09.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Witam! My już właściwie kończymy budowę - udało się w rok:). Jak dotychczas mielismy sporo szczęcia do wykonawców, ale w tej chwili szukamy jeszcze kogoś do podsufitki i ogrodzenia i bramy. Może możecie kogoś polecić.... Jeśli chodzi o podbitkę, to mogę polecić fachowca, który nam robił: 601 628 452. Nie wiem jak on wypada cenowo, ale z wykonania byliśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 12.09.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 My chcemy się do Cierpic wprowadzić na koniec października. Wtedy urodzi się nasz synek. Nie wiem czy jest to realny plan, bo wykończeń jeszcze trochę zostało. Ale póki co walczymy , Zapomnieliśmy o przyłączu kanalizacyjnym. Warunki z Gminy dostaliśmy już dawno. Teraz okazuje się, że musimy zrobić projekt, zgłosić w Starostwie, potem w Gminie, znaleźć wykonawcę i zrobić odbiór w Gminie. Niby plan jest, ale zastanawiam się ile czasu to wszystko zajmie? Co prawda studzienka jest na terenie naszej działki. Nie trzeba się przekopywać przez żadną drogę. Mam nadzieję, że to ułatwia sprawę. Mogę prosić o namiary na kogoś, kto takie projekty wykonuje? Jeśli chodzi o samo wykonanie przyłącza czy może je zrobić ekipa, która stawiała nasz dom? Czy taki projekt i wykonanie zrujnuje nas finansowo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.09.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 My chcemy się do Cierpic wprowadzić na koniec października. Wtedy urodzi się nasz synek. Nie wiem czy jest to realny plan, bo wykończeń jeszcze trochę zostało. Ale póki co walczymy , Zapomnieliśmy o przyłączu kanalizacyjnym. Warunki z Gminy dostaliśmy już dawno. Teraz okazuje się, że musimy zrobić projekt, zgłosić w Starostwie, potem w Gminie, znaleźć wykonawcę i zrobić odbiór w Gminie. Niby plan jest, ale zastanawiam się ile czasu to wszystko zajmie? Co prawda studzienka jest na terenie naszej działki. Nie trzeba się przekopywać przez żadną drogę. Mam nadzieję, że to ułatwia sprawę. Mogę prosić o namiary na kogoś, kto takie projekty wykonuje? Jeśli chodzi o samo wykonanie przyłącza czy może je zrobić ekipa, która stawiała nasz dom? Czy taki projekt i wykonanie zrujnuje nas finansowo? Pozdrawiam Wykonanie dobrze aby zrobił ktoś z terenu co jest znany gościowy z Gminy który będzie to odbierał, wtedy idzie całkiem bezproblemowo. Czasem nawet wystarczy, że wie kto to robił i na tym polega odbiór . Nam robił pan Kaziu z Małej Nieszawki, którego mogę szczerze polecić 504-225-058 Aby zrobić przyłącze zdaje sie należy mieć na to uprawnienia więc pytaj się o to swojej ekipy a później porównaj ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 13.09.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 No kurcze właśnie nie wiem... Dlatego pytam Komis z tymi meblami na Chrobrego jest na terenie stacji benzynowej za "zodiakiem" po prawej stronie.Jeśli chodzi o ten z używanymi meblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts