Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Wykonanie dobrze aby zrobił ktoś z terenu co jest znany gościowy z Gminy który będzie to odbierał, wtedy idzie całkiem bezproblemowo. Czasem nawet wystarczy, że wie kto to robił i na tym polega odbiór ;). Nam robił pan Kaziu z Małej Nieszawki, którego mogę szczerze polecić 504-225-058

Aby zrobić przyłącze zdaje sie należy mieć na to uprawnienia więc pytaj się o to swojej ekipy a później porównaj ceny

Dzięki bardzo za namiary. Skontaktuje się z Panem Kaziem i podpytam nasza ekipę.

Niestety plan przeprowadzki na koniec października jest mało realny. Sama papierologia trwa 2 miesiące. Najpierw projekt + uzgodnienie z ZUD. Potem Gmina musi to klepnąć i na koniec jeszcze Starostwo ma chyba 30 dni na wniesienie jakiś ewentualnych poprawek. Ehh czy wszystko musi być tak czasochłonne??

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Dzięki bardzo za namiary. Skontaktuje się z Panem Kaziem i podpytam nasza ekipę.

Niestety plan przeprowadzki na koniec października jest mało realny. Sama papierologia trwa 2 miesiące. Najpierw projekt + uzgodnienie z ZUD. Potem Gmina musi to klepnąć i na koniec jeszcze Starostwo ma chyba 30 dni na wniesienie jakiś ewentualnych poprawek. Ehh czy wszystko musi być tak czasochłonne??

Idź do urzędu Gminy i pogadaj z Januszem Żurawskim z referatu technicznego. Podpytaj się o jakąś inną opcję. Przyłącze kanalizacyjne jest banalnie proste i projekt zasadniczo jest zbędny choć teoretycznie wymagany. Powiedz mu że weźmiesz fachowca z terenu gminy którego on zna, choćby tego Kazia Michałkiewicza, zadzwonisz do niego podczas prac aby podjechał i zobaczył czy OK i dopiero później zasypiesz a z papierami porządek się później zrobi. Ja bym tym tropem poszedł choć oczywiście nie namawiam ...

I jak? Coś ciekawego?

Jak narazie to tak tylko przelotem, bo mój mężczyzna preferuje raczej styl nowoczesny i musimy wypracować jakieś kompromisy:)

Ponawiam moje pytanie o meble kuchenne-stylizowane ( prowansja, może coś włoskiego)

A jesli ktoś by poszukiwał drzwi to polecam sklep na ulicy Mazowieckiej ( za budką z kebabami) znaleźliśmy fajny system drzwi przesuwnych który nie ma tej wielkiej listwy, która kryje w sobie prowadnice i nie kosztuje majątku.

... A jesli ktoś by poszukiwał drzwi to polecam sklep na ulicy Mazowieckiej ( za budką z kebabami) znaleźliśmy fajny system drzwi przesuwnych który nie ma tej wielkiej listwy, która kryje w sobie prowadnice i nie kosztuje majątku.

Prosze o więcej info. Pewnie w ten sezon niegrillowy będziemy robili szafę dla córki bo jakoś strasznie szybko rośnie :)

Nasza z 4-rema przesuwnymi drzwiami i lustrem kosztowała nas z 1300 zeta więc jak mogło by być jeszcze taniej to oczywiście chętnie się dowiem jak to zrobić. Mam teraz górną listwę ale wielką bym jej nie nazwał, według mnie jest nawet ładna i jakoś tak przełamuje monotonny koloryt taniej płyty meblowej z OBI :)

Później będzie czas na szafę w gościnnym oraz w pralni, strasznie podoba nam sie to rozwiązanie zarówno praktycznie, estetycznie jak i kosztowo :)

Prosze o więcej info. Pewnie w ten sezon niegrillowy będziemy robili szafę dla córki bo jakoś strasznie szybko rośnie :)

Nasza z 4-rema przesuwnymi drzwiami i lustrem kosztowała nas z 1300 zeta więc jak mogło by być jeszcze taniej to oczywiście chętnie się dowiem jak to zrobić. Mam teraz górną listwę ale wielką bym jej nie nazwał, według mnie jest nawet ładna i jakoś tak przełamuje monotonny koloryt taniej płyty meblowej z OBI :)

Później będzie czas na szafę w gościnnym oraz w pralni, strasznie podoba nam sie to rozwiązanie zarówno praktycznie, estetycznie jak i kosztowo :)

Ale mi nie chodzi o szafę tylko drzwi przesuwne do pokoju:)

Jeśli chodzi o dokładne dane tego miejsca to tak: nie skręca się w prawo od Chrobrego ( w stronę skarbówki i urzędu pracy) tylko w lewo i tam jest mała budka z kebabami jak już się tam stanie to widac wieeelki napis "drzwi okna" Zieliński (chyba:P)

Widzę, że jestes tutaj liderem to może mi poleciasz jakąś firme w której kupie fajną stylizowaną kuchnie????

... Widzę, że jestes tutaj liderem to może mi poleciasz jakąś firme w której kupie fajną stylizowaną kuchnie????

Jestem spamerem a nie liderem :). Ilość postów nie ma wiele wspólnego z wypowiedziami merytorycznymi, wiedzą a tym bardziej stylizowaną kuchnią :)

Zacząłem tu pisać zanim zacząłem budowę domu aby się czegoś dowiedzieć. Dom wybudowałem, mieszkamy chyba 4-ty rok a ja ciągle tu zaglądam ...

potwierdzam, u Zielskich dobry wybór i dobre ceny, bardzo miła obsługa, mam od nich wszystkie drzwi wewnętrzne;)

słyszeliście o akcji Torun za pol ceny?

http://www.torun-za-pol-ceny.pl/

ps. czy są już grzyby?

Tak słyszeliśmy i jak zwykle się wybieramy. Należy się jednak wnikliwie wczytywać w opis każdej restauracji gdyż w niektórych lokalach dają powiedzmy jedne danie za pół ceny albo cole w gratisie ;) a reszta standardowo :)

Codziennie jeżdżę 10-ka z Torunia do Brzydgoszczy i moim zdaniem są już grzyby. W ostatnią niedzielę około godziny 15-tej jakieś 200m od krajowej 10-ki koło kościoła w Cierpicach uzbieraliśmy w 15-20 minut ilość grzybów wystarczającą na konkretną wielką blachę pizzy własnej roboty

Witam serdecznie :)

Po 5 latach nieobecności wróciłam do Torunia ( nie licząc świąt i wakacji) i troszkę się tutaj pozmieniało, więc drodzy forumowicze liczę na waszą pomoc w 3 sprawach

1) Poszukuję kuchni stylizowanej ( prowansja, toskania lub coś angielskiego) macie może kogoś kto się tym zajmuje lub może ktoś coś takiego sprowadza????

2) Chciałabym także zamontować do salonu drzwi przesuwne i zastanawiam się czy wewnętrzne czy zewnętrzne??

3)Znajomy mi powiedział, ze jest jakiś komis fajnych mebli na Chrobrego ( holenderskie meble) macie moze jakieś doświadczenia z tym związane???

Jesli chodzi o kuchnie stylizowane to polecam k&t kuchnie włoskie, sama u nich robię ( styl raczej nowoczesny) przez parę lat mieszkałam we Włoszech i mogę polecić producenta od którego sprowadzają swoje meble.

Dużo fajnych stylizowanych mebli jest tez np: na tablica.pl lub innych tego typu portalach. Ludzie czasami nawet nie wiedzą jakie perełki mają w domach i je wyprzedają z korzyścią dla takich ludzi jak Ty i ja :)

fajna pogoda, może grzybów przybędzie;)

czy Wasze ogrody to Wasze dziela czy zlecaliscie to specjalistom? bo ja sobie czytam, oglądam i dochodze do wniosku, ze mnie to chyba przerasta, nie znam sie na tym zupelnie i nie mam pojecia jak sie za to zabrac;) Mozecie polecic kogos sprawdzonego od ogrodów (wlasciwie ogrodkow, bo ja mikrą działkę mam), kto nie zedrze ze mnie ostatnich pieniędzy?;) bo na przyszly rok zostal nam do zrobienia taras i moze ogrod wlasnie, jak finansów nie zbraknie...

Asia, też zostaniesz liderem jak będziesz miała odpowiednią ilość postów:) Dzrwi, okna firmy Zielski;)

A odnośnie mebli: sprawdzałaś w Decor Design w Galerii AMC?

Nie sprawdzałam, a byłam wczoraj, bo mi się w meblach Vox sypialnia spodobała :)

Pytanie z innej parafii : gdzie moge kupić fajny materac, które nie zabije mnie swoją ceną ????