amberka 03.10.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 pomurowaliśmy sobie grillo-wędzarenkę, która co prawda nie jest jeszcze skończona ale sprawuje się zmakowicie To jest szansa, że jak zamieszkam "po sąsiedzku" dolecą do mnie te wspaniałe zapachy :) Tak z innej beczki. Złożyliśmy wczoraj wniosek VZM-1 o zwrot VATu za materiały. Na zwrot mają 4 miesiące, ale macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii, że np. się pospieszyli i zwrócili VAT szybciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.10.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Tak z innej beczki. Złożyliśmy wczoraj wniosek VZM-1 o zwrot VATu za materiały. Na zwrot mają 4 miesiące, ale macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii, że np. się pospieszyli i zwrócili VAT szybciej? U nas czekali bodajże do ostatniego możliwego dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.10.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 To jest szansa, że jak zamieszkam "po sąsiedzku" dolecą do mnie te wspaniałe zapachy :) Tak z innej beczki. Złożyliśmy wczoraj wniosek VZM-1 o zwrot VATu za materiały. Na zwrot mają 4 miesiące, ale macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii, że np. się pospieszyli i zwrócili VAT szybciej? Przypomnij proszę gdzie budujecie to sprawdzę kierunek wiatru Jak rozliczaliśmy ostatni raz z 2-3 lata temu to było 6 miesięcy. Pamiętam, ze składaliśmy ostatniego dnia roboczego pod koniec grudnia a kasa była ostatniego czerwca Niebawem też się chcemy za to ponownie zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 03.10.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Przypomnij proszę gdzie budujecie to sprawdzę kierunek wiatru Cierpice, okolice ulicy Leśnej Jak rozliczaliśmy ostatni raz z 2-3 lata temu to było 6 miesięcy. Pamiętam, ze składaliśmy ostatniego dnia roboczego pod koniec grudnia a kasa była ostatniego czerwca Teraz niby mają 4 miesiące. Ale zawsze mogą wezwać na jakieś wyjaśnienia. Ba... nawet się nie łudzę, że będzie wszystko ok. To by było zbyt piekne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.10.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Cierpice, okolice ulicy Leśnej Teraz niby mają 4 miesiące. Ale zawsze mogą wezwać na jakieś wyjaśnienia. Ba... nawet się nie łudzę, że będzie wszystko ok. To by było zbyt piekne.. Bliżej kościoła czy Zakątka? Jeśli opcja numer 2 to wczoraj przejeżdżaliśmy rowerkami w celach rekreacyjno-grzybowych. Szukając podczas jazdy rowerem mamy 4 maślaczki i borowika Jak dobrze pamiętam to wzywając na wyjaśnienia podają o jaka kwotę sie temat rozbija. Jak prosiliśmy o zwrot około 10 tysi to chyba 3 stówki im nie pasowały a że generalnie pisaliśmy jak leci więc daliśmy sobie spokój, nic nie wyjaśnialiśmy i dali o 3 stówki mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 03.10.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Bliżej kościoła czy Zakątka? Jeśli opcja numer 2 to wczoraj przejeżdżaliśmy rowerkami w celach rekreacyjno-grzybowych. Szukając podczas jazdy rowerem mamy 4 maślaczki i borowika Jak dobrze pamiętam to wzywając na wyjaśnienia podają o jaka kwotę sie temat rozbija. Jak prosiliśmy o zwrot około 10 tysi to chyba 3 stówki im nie pasowały a że generalnie pisaliśmy jak leci więc daliśmy sobie spokój, nic nie wyjaśnialiśmy i dali o 3 stówki mniej W zasadzie to tak po środku. W stronę Zakątka między skrzyżowaniem z Parkową, a białym domkiem (budowa w głębi). Nam wniosek robił taki człowiek i od razu uprzedził, że kilka pozycji może być wątpliwych, ale lepiej we wniosku uwzględnić więcej, niż mniej. Najwyżej obetną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 03.10.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 ja jestem na bieżąco z Vatem, trzeci wniosek składałam w sierpniu, tydzien temu wezwali mnie do poprawek (nie zaliczyli mi jakichś 2 faktur), trzeba to zaparafowac i wniosek gotowy do przekazania do platnosci. a platnosc ok. 4 miesiace od zlozenia nastepuje (poprzednie 2 razy czekali do ostatniego mozliwego dnia, nie łudzę się, ze teraz bedzie inaczej) Piotr, fajna ta wędzarnia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszsew 04.10.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Pilnie potrzebuję 60 stempli. Może coś wam zostało po budowie. Proszę o Kontakt na priv Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.10.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 ja jestem na bieżąco z Vatem, trzeci wniosek składałam w sierpniu, tydzien temu wezwali mnie do poprawek (nie zaliczyli mi jakichś 2 faktur), trzeba to zaparafowac i wniosek gotowy do przekazania do platnosci. a platnosc ok. 4 miesiace od zlozenia nastepuje (poprzednie 2 razy czekali do ostatniego mozliwego dnia, nie łudzę się, ze teraz bedzie inaczej) Piotr, fajna ta wędzarnia;) Dzięki za komplement tym bardziej, ze pomysł mój no i wykonanie częściowo również Za rozliczenie vat pewnie też się niebawem zabierzemy bo szkoda by było zmarnować pewnie parę tysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.10.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 W zasadzie to tak po środku. W stronę Zakątka między skrzyżowaniem z Parkową, a białym domkiem (budowa w głębi). Nam wniosek robił taki człowiek i od razu uprzedził, że kilka pozycji może być wątpliwych, ale lepiej we wniosku uwzględnić więcej, niż mniej. Najwyżej obetną Ładna okolica tylko trochę do torów blisko ... Ja mam pewnie niecały kilometr a w nocy jak cicho i okna otwarte to dość mocno słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.10.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Pilnie potrzebuję 60 stempli. Może coś wam zostało po budowie. Proszę o Kontakt na priv Mariusz Może by jakieś "WITAM" na początek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaM81 05.10.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Jeśli macie w planie kupić coś do udekorowania domu, to w Leroy Merlin od wczoraj jest wyprzedaż na cały dział dekoracji (kolega mi powiedział, pracujący tam ) A u mnie oczywiście przeszkoda za przeszkodą. Podkuwając się wczoraj pod nowe rury w kuchni(gaz i woda) chłopcy natknęli się na wspaniałe metalowe pręty idący od sufitu do podłogi...ma ktoś jakis pomysł co z tym fantem zrobić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.10.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 W sobotę zona była sama maks 2 godzinki na grzybach i uzbierała 2 wiadra 10 litrowe co dało około 11kg grzybów. Tak mało gdyż deszcz zaczął padać. W niedziele pojechaliśmy w 3-ke i uzbieraliśmy tylko nieco więcej przez jakieś 2,5 godziny. Wszystkie fantastycznie malutkie, Średnia średnica łepka to pewnie z 2,5cm . Już jest jakieś 30 słoików marynowanych i 4 wsady suszarki + pogotowane na pizze itd No i pięknego jelenia widzieliśmy może z 20m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 08.10.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 W sobotę zona była sama maks 2 godzinki na grzybach i uzbierała 2 wiadra 10 litrowe co dało około 11kg grzybów. Tak mało gdyż deszcz zaczął padać. W niedziele pojechaliśmy w 3-ke i uzbieraliśmy tylko nieco więcej przez jakieś 2,5 godziny. Wszystkie fantastycznie malutkie, Średnia średnica łepka to pewnie z 2,5cm . Już jest jakieś 30 słoików marynowanych i 4 wsady suszarki + pogotowane na pizze itd No i pięknego jelenia widzieliśmy może z 20m Ja byłam w piątek i sobotę. I w końcu mogę powiedzieć, że SĄ GRZYBY!!!! I to takie, co rosną w tempie ekspresowym, bo w sobotę chodziliśmy dokładnie w tym samym miejscu i było pełno, a dzień wcześniej wydaje się, że wyzbieraliśmy tam wszystkie Właśnie się zbieram na kolejne grzybobranie. Trzeba korzystać póki są. A co do jeleni, to ostatnio stałam sobie u mnie za domkiem i w odległości może 3-5m przebiegły przez działkę 2 sarenki bambi Dzień później zbłądziła na nasz teren kura. Jedno jest pewne. Z głodu w tych Cierpicach nie umrzemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.10.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 ... Z głodu w tych Cierpicach nie umrzemy Pewnie, bardzo pięknie My zwykle jeździmy autkiem na Rojewo i zatrzymujemy się kawałek za torami a później już na pieszo kierujemy się w prawo. Nie zalecam wjeżdżania autem w las w boczne drogi nie udostępnione dla ruchu!!! Jak rowerami to w Twoje okolice w lasy które masz na wschodzie w kierunku Torunia Gdzie Wy na grzyby śmigacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal84 08.10.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam wszystkich.Mam pytanie do osób palących ekogroszkiem możecie mi zdradzić gdzie się zaopatrujecie i czy miałeś styczność z tym czeskim eko ze Żwirowej w Toruniu, to mój pierwszy sezon i juz kupiłem 3 tony z 2 miejsc, ale przydało by się jeszcze trochę i szukam kolejnego źródła do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 08.10.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Pewnie, bardzo pięknie My zwykle jeździmy autkiem na Rojewo i zatrzymujemy się kawałek za torami a później już na pieszo kierujemy się w prawo. Nie zalecam wjeżdżania autem w las w boczne drogi nie udostępnione dla ruchu!!! Jak rowerami to w Twoje okolice w lasy które masz na wschodzie w kierunku Torunia Gdzie Wy na grzyby śmigacie? My po sąsiedzku. W zasadzie na drugą stronę szosy (może kawałek w stronę Torunia). Jadąc od Torunia zatrzymujemy się po lewej stronie szosy przy drugim a ostatnio przy trzecim szlabanie (żeby nie iść przez ten kawałek wyciętego lasu). Właśnie wróciłam. Zebrane prawie całe wiadro po gładzi 20kg Ciekawe kto to wszystko wyczyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 08.10.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam wszystkich. Mam pytanie do osób palących ekogroszkiem możecie mi zdradzić gdzie się zaopatrujecie i czy miałeś styczność z tym czeskim eko ze Żwirowej w Toruniu, to mój pierwszy sezon i juz kupiłem 3 tony z 2 miejsc, ale przydało by się jeszcze trochę i szukam kolejnego źródła do sprawdzenia. My za namową Piotra wzięliśmy z Toreca. Ale jeszcze nic nie jestem w stanie na jego temat powiedzieć, bo dopiero planujemy się wprowadzić i zacząć palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal84 08.10.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 My za namową Piotra wzięliśmy z Toreca. Ale jeszcze nic nie jestem w stanie na jego temat powiedzieć, bo dopiero planujemy się wprowadzić i zacząć palić. Ok, dzięki. A to jest ten importowany z Rosji, czy jeszcze jakiś Polski, bo dzwoniłem właśnie zapytać to powiedziano mi, że tylko ten zagramaniczny został po 850 i 950zł. Ktoś wie jak to się pali i w ogóle...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.10.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ok, dzięki. A to jest ten importowany z Rosji, czy jeszcze jakiś Polski, bo dzwoniłem właśnie zapytać to powiedziano mi, że tylko ten zagramaniczny został po 850 i 950zł. Ktoś wie jak to się pali i w ogóle...? Witam, cieszę się że kolega zawitał do naszej sympatycznej grupy Jak kupowałem w Torec to nigdy nie żałowałem a jak połasiłem się na tańszy to niestety tak Kupiłem u nich ten lepszy o deklarowanej 28 luzem po 780 za tone + dowoz do 3t za 50 zeta i mam nadzieje, że będzie tak samo OK jak we wczesniejszych latach O weglu tzw "Czeskim" czy nawet "brunatnym" wiele dobrego nie słyszałem no może po za ceną ... Zachęcam do aktywnego udziału w życiu grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts