Sasza77 05.09.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam,czy ktoś mógłby mi polecić Pracownie Architektoniczną lub dobrego architekta, który pomógłby mi adoptować wybrany projekt lub zaprojektować indywidualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 09.09.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Szasza nam projekt adoptowała ta firma http://karbud.archinet.pl/Mamy też stamtąd kierownika budowy. Gdyby ktoś szukał materiałów na elektrykę to hurtownia TIM na Polnej ma bardzo dobre ceny, nigdzie nie udało mi sie znaleźć taniej przewodów. A po budowie dachu zostało nam trochę prętów, nakretek i podkładek - sprzedam w bardzo korzystnej cenie Wadus widziałm że niektórzy zalewają szczeliny przy tym stropie żerańskim. Ty masz dom z poddaszem użytkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 09.09.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Wadus już spr ze domek parterowy budujecieA na poddaszu stryszek co kpl zmaknięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.09.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam wszystkich po urlopach a za budujących trzymam kciuki gdyż podobno każdy na Gwiazdkę chce się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 09.09.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 gdyż podobno każdy na Gwiazdkę chce się wprowadzić ciekawe tylko na którą nam to się uda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 09.09.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Szasza nam projekt adoptowała ta firma http://karbud.archinet.pl/ Mamy też stamtąd kierownika budowy. Gdyby ktoś szukał materiałów na elektrykę to hurtownia TIM na Polnej ma bardzo dobre ceny, nigdzie nie udało mi sie znaleźć taniej przewodów. A po budowie dachu zostało nam trochę prętów, nakretek i podkładek - sprzedam w bardzo korzystnej cenie Wadus widziałm że niektórzy zalewają szczeliny przy tym stropie żerańskim. Ty masz dom z poddaszem użytkowym? Wyslij mi na prv ile tych nakretek i podkladek ci zostalo ja potrzebuje 2kg nakretek i 2 kg podkladek i 20 szpilek 8mm x 1m Poddasza nie robie uzytkowego, ale skoro moj ciesla chce mi zrobic tak dach abym nie mial slupow na srodku domu i otworzy mi przestrzen prawie 80 m2 bez slupa i o wysokosci min 2 m to szkoda nie zostawic sobie takiej opcji na przyszlsoc. Wlasnie dsotalem wycene na wiezbe + laty + kontrlaty + deskowanie 18.5 tys pytalem w wielu tartakach roznice wahaja sie o 300-700 zl wszedzie niby dostaje dobre rabaty bo pytam z polecenia ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze 13 m3 wiezby i 9 m 3 deskowania + laty i kontrlaty to az tak okazyjnie za te 18.5 tys no napewno nie przeplacam nie wiadomo ile ale super tanio to tez bym nie powiedzial. juz nie bede nawet pytal dalej bo widze nie warto mam okolo 310 m 2 dachu wiec nie ma sie co dziwic ze drzewo bedzie kosztowac, samo deskowanie to okolo 4-5 tys zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 09.09.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Wadus w weekend będę u teściów to przywiozę do Torunia te podkładki itd zważę i Ci napisze ile mam i za ile oddam, szpilki też mamy ale mamy 12mmx1mspr wszystko i napiszę pw. My drzewo braliśmy z tartaku w Głogowie, za ok 9 metrów sześciennych na więźbę wydaliśmy 6800 zł netto za deski 3,6 metrów szcześciennych 3500 zł netto, w tej cenie była już impregnacja drewna. Tartak w Lulkowie był trochę droższy, ale i dalej od naszej budowy. Razem za drzewo i deski wyszło 10tys z małym haczykiem nettoA my tylko więźna i deski bo my kładziemy gonty to odpadły nam łaty i kontrłaty. Nasz dach ma 240mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 10.09.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Mam juz wycene drewna i stropu zostalo mi jeszcze dachowka, czy mozecie mi dac jakies namiary gdzie pytac? na razie wiem o cegpolu na olsztynskiej, tam maja Robena jeszcze dokladnie nie znam cen. Pod uwage biore nie tylko cene podstawowej dachowki ale gasiorow wentylacji itp. bede wam wdzieczny za jakies namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 10.09.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Wadus na Równinnej jest Todachwięcej nie kojarzę, my będziemy kupować gonty i raczej kupimy je tutaj http://www.dachysklep.entro.pl/Firma z Golubia-Dobrzynia, na stronie zobaczysz tez ich ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.09.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Wadus na Równinnej jest Todach więcej nie kojarzę, my będziemy kupować gonty i raczej kupimy je tutaj http://www.dachysklep.entro.pl/ Firma z Golubia-Dobrzynia, na stronie zobaczysz tez ich ceny. My kupowaliśmy w AR-dach na Polna 34 lok. 38a (koło nadleśnictwa). Byliśmy zadowoleni. Ale to było raczej dawno, nie wiem jak teraz cenowo wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 11.09.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Wadus jakie będziesz miał pokrycie dachu, bo zastanawiam się po co deskowanie? A jeśli nawet chcesz deskować to wtedy wg mojego męża nie kładzie się łat tylko same kontrłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 13.09.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 zaglądam a tu pustkiżycze Wam udanego weekenduMy jedziemy na budowę zaznaczać włączniki i gniazdeczka, bo za 1,5tyg star z elektryką. Czeka mnie niezła burza mózgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 16.09.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wadus masz pw, jakoś w weekend nie mogłam się zebrać. My zaznaczyliśmy chyba wszystko co chcieliśmy na budowie, to takie już pierwsze urządzanie w głowie. Mam nadzieję, że niczego nie pomineliśmy. W piątek mamy mieć montaż bramy garazowej, drzwi wejściowych i okien. SSZ już za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 17.09.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 cześć mam potwierdzenie dostawy okien i bramy drzwi na razie nie dojechały może do czw dojadą. Oby... Ciekawe jak będzie z tym vatem za materiały budowlane, jak tylko f-ry do końca 2013 to chyba w grudniu poczynimy jakieś zakupy materiałów, choć funduszy za dużo już nie ma zawsze parę złotych wpadnie z odliczenia na kolejne wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 18.09.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Ma ktoś kumatego hydraulika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 18.09.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 cześć mam potwierdzenie dostawy okien i bramy drzwi na razie nie dojechały może do czw dojadą. Oby... Ciekawe jak będzie z tym vatem za materiały budowlane, jak tylko f-ry do końca 2013 to chyba w grudniu poczynimy jakieś zakupy materiałów, choć funduszy za dużo już nie ma zawsze parę złotych wpadnie z odliczenia na kolejne wydatki Z tym VAT to chyba cos w stylu last minute albo last year. wszystko co kupisz do konca roku i podlega odliczeniu moze byc odliczone jezeli jednak zakup bedzie 01.01.2014 to juz po frytkach. jedno pocieszenie ze to co kupisz nawet 30.12.2013 mozesz sie ubiegac o zwrot do 5 lat czasu. ale ja bym nie czekal i jak tylko skompletuje f-ry od razu atakuje i tak chyba limitu nie przekrocze choc do odliczenia mam sporo (beton, pustaki, stal, dachowki, steropian, strop) Jutro mi przywoza material na strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 19.09.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Z tym VAT to chyba cos w stylu last minute albo last year. wszystko co kupisz do konca roku i podlega odliczeniu moze byc odliczone jezeli jednak zakup bedzie 01.01.2014 to juz po frytkach no ale ustawy podobno jeszcze nie ma, to co piszesz wynika z projektu. Pytanie czy uchwalą ustawe w akiej formie jak projekt. Bo te 5 lat na f-ry do 2013 roku to śmieszne jest. Każdy raczej będzie chciał odzyskać vat jak najprędzej. Wadus i jaki strop? Jak chcesz te szpilki itd to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 19.09.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Alina nie pomogę Nam drzwi jednak nie przywiozą jutro, montaż drzwi przesunął sie na środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 20.09.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 coś ostatnio pisze sama ze sobą Okna na budowie, zamontowaneBrama garażowa dojechała rano i się okazało że jest zła, a najprawdopodobniej ze nie tą producent dosłał. Brama okazała się za wysoka. W poniedziałek mamy mieć inf co się tak naprawdę stało. Mam nadzieję, że nasza brama jest u producenta i wystarczy ją dosłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 23.09.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Dopiero dziś firma w której zamawialiśmy bramę przyznała się do błędu, w piątek nie było osoby która składała zamówienie, a jej koleżanka twierdziła że zamówienie wyszło poprawne. Dziś okazało się, ze wcale tak nie było. Brama jest za wysoka.Byliśmy zmuszeni zrezygnować z bramy segmentowej ze względu na brak nadproża. Stąd wybór bramy uchylnej, brama miał być zamontowana na 2 profilach tak aby kiedyś była możliwość założenia napędu. Pomyłka w zamówienieu wynika z tego że pani zapomniała o braku nadproża u nas. Brama jest kilka cm za wysoka, aby ją zamontować taką jaka jest trzeba wkuć w posadzkę i trochę w ławę. Jest to do zrobienia, ale takie rozwiązanie sytuacji powoduje brak montażu na 2 profilach co wyklucza w przyszłości zamontowanie napędu. Jest to chyba jedyne rozwiązanie problemu. Oczywiście wszystko za niższą cenę. Firma ma przemyśleć sprawę i złożyć nam propozycje nowej ceny. A i tak mam mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts