asiula77 05.02.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ola i Krzysiek - ja mogę z czystym sumieniem polecić wam mojego dekarza. Już nie wiem ile razy pisałam, że dach to najładniejsze co mam na razie w domu Jak będziecie zainteresowani to mogę namiary przesłać na priv. Co do budowlańców: na własnej skórze przekonałam się niestety, że nie mozna oszczędzać jak się nie zna ktoś na budowie. Ja wybrałam tańszą ekipę (zaznaczam, że poleconą przez znajomych, którym też budowali dom) i do teraz żałuję. Okazało się, że tylko właściciel był ten sam co u znajomych, reszta to jakaś zbieranina, która chyba dopiero u nas praktyki zdobywała . A szef ich nie pilnował, tylko albo piwkował albo siedział na innych budowach. Katastrofa. Co do hurtowni to my zaopatrywaliśmy się w Mat-Budzie w Rozgartach, materiały na dach - polecam Todach na Równinnej w Toruniu. Więźbę zamawialiśmy w tartaku "Adrewnex" za Lubiczem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.02.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Znam jednego z Osieka o i go szczerze nie polecam. Ola i Krzysiek mam dobrych dekarzy. Chętnie podzielę się namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 05.02.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Agnieszka - może to ci sami dekarze? A jak córcia? Lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN1719501459 08.02.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam ponownie, Gdzie można kupić w okolicach Torunia kołki do tymczasowego ogrodzenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 08.02.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam ponownie, Gdzie można kupić w okolicach Torunia kołki do tymczasowego ogrodzenia? Pozdrawiam Do tymczasowego ogrodzenia można pomyśleć o drewnianych palikach - do kupienia w nadleśnictwie (standardowe mają chyba 2,5m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 08.02.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No nie musi to być nadleśnictwo. Zwykłe leśnictwo wystarczy.Jeżeli ma być trochę dłuższe niż tymczasowe (nigdy nic nie wiadomo) to można całość okorować i zaimpregnować (lepikiem na gorąco) to, co będzie w ziemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.02.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Asiula, córcia lepiej, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN1719501459 09.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Dziękuję za informację o kołkach. Zapłaciłem zaliczkę za przyłączenie prądu (642 zł).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 09.02.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 MURAN, a gdzie się budujesz?? A ja się wczoraj wpieniłam jak nie wiem Mój mąż był w hurtowni budowlanej. Wszystko pięknie ładnie dogadał się z gościem o cene porotermu, super nic tylko się cieszyć, myślę sobie. Choć po głowie przebiegała mi myśli, dlaczego tak tanio? No nic co ja sie będę nad tym zastanawiać, skoro tanio to trzeba się cieszyć! Ale radośc nie trwała za długo, bo wczoraj mąż znowu pojechał do hurtowni umówić się co do zaliczki i okazało się i to na koniec rozmowy, że ta cena to netto No jak on się wkurzył. A jak mnie wnerwia gdy Oni operują cenami netto. Przecież idąc do spożywczego nikt nie podaje ceny netto tylko brutto. Agnieszkakusi i Asiula77 jeszcze raz dziękuję za namiary na dekarzy Dach mamy juz załatwiony, będzie dachówka cementowa Braas. Cena brutto już umówiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN1719501459 10.02.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Buduję się na Stawkach Południowych. Wokół piasek, sosny samosiewki i do lasu niedaleko. Tylko drogi dojazdowe słabiutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.02.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 A u nas w sobotę przywieźli więźbę dziś zaczynają montować, już nie mogę się doczekać. Gotowa kratownica. Drzewo piękne, suche, zaimpregnowane. Jak nie będzie padać to do środy powinni zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN1719501459 12.02.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Gdzie można nabyć tak wspaniałą więżbę (i za ile, jeśli to nie tajemnica handlowa)?W oparciu o moje rozpoznanie cena kształtuje się na poziomie: 640-650 za m3 (o długości do 6m)740-750 za m3 (o długości pow. 6m). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.02.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 http://www.mitek.pl na tej stronie podane są przedstawicielstwa. Kupowaliśmy z firmy Jurex- Modern Dom. Dach 250m, cena z montażem 23 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 12.02.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Aga jak ja Ci zazdroszczę my jeszcze daleko w polu. Zmieniliśmy ekipę budowlaną, bo stwierdziliśmy, że ta bedzie lepsza Zaczną dopiero na początku maja, ale wiem, że będzie dobrze zrobione. Z tamtymi to loteria, więc zaoszczędziliśmy sobie zawału serca Także mamy jeszcze trochę czasu do maja - odpoczywamy i zbieramy siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 a ja juz nie mogę się doczekać kiedy zobacze domek z czapeczką na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 12.02.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Aga - gratuluję więźby! Jak u nas skończyli kladzenie dachu to dopiero poczułam, że to jest DOM Obyś jak najszybciej doczekała się czapeczki na domku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 13.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Wczoraj wieczorem mieliśmy spotkanie z budowlańcem. Decyzja zapadła!!! Już wiemy kto nam postawi dom Huuurrrraaa Już nie mogę się doczekać kiedy to wszystko się zacznie Gdzie zamawialiście piasek, jaka jest cena za tonę? Budowlaniec powiedział nam, że 8-9 wywrotek będzie potrzebne, szok ile to będzie kosztować? No i koparka, macie kogoś? Podzielcie się namiarami. Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 w Młyńcu jest kopalnia, do Was stamtąd najbliżej. Cena, o ile pamiętam, ok. 300 zł za wywrotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 13.02.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Asiula 77 i agnieszkakusi czy możecie podzielić się z nami namiarem na swoich dekarzy, nasz wykonawca zarzyczył sobie tyle, że oczy kołkiem nam stanęły Bardzo będę wdzięczna Pozdrawiam O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 13.02.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Maya04 - wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts