Ola i Krzysiek 22.10.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam wszystkich budujących ! Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum! Jesteście skarbnicą wiedzy na lokalnym rynku! My jesteśmy dopiero na początku drogi, zwanej budową domu, ale myślę, że z czasem też będziemy mogli się czymś z Wami podzielić U nas decyzja o budowie domu zapadła w zeszłym roku. wtedy tez kupilismy działkę w Silnie. Teraz załatwiamy sprawy papierkowe , z budową chcemy ruszyć na wiosnę. I tu moja prośba czy może macie jakieś namiary na budowlańców godnych polecenia? Bylibyśmy wdzięczni za info! Ania Witaj w naszych skromnych forumowych progach Silno to niedaleko, rzut beretem, jak jade do teściów do Dzikowa to przejeżdżam przez Silno A w którym miejscu masz działkę? No to my mamy juz okna i bramę. Wszystko dobrze się skończyło mimo, że prądu nie było od 7:00 do 15:30. Ekipy pracowały aż nie skończyły. Wygląda piknie A koleżanka Agnieszka może w końcu nas odwiedzi, co???? Bo się umawia i umawia i dojechać nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.10.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 dzięki! to prawda, domek jest prosty ale zaspokaja nasze potrzeby nasz tez jest prosty VICO http://www.archigraph.pl/wszystkie/?ord=nazwa_skrocona sa w nim lekkie przerobki lecz caly czas dominuje prostota i mamy nadzieje funkcjonalnosc jak na razie nie jest drogi w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.10.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ola, wczoraj woziliśmy z Obrowa drzewo do kominka i nie mielismy czasu. Zresztą Piotr szedł na 16 do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 22.10.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Olu, nasza działka jest położona po lewej stronie drogi(jak jedziesz do Dzikowa pierwsza w lewo za slkepem spożywczym), na przeciwko osiedla tych małych domków jednorodzinnych. piotrulex - Twój domek całkiem fajny, i o to własnie chodzi w tych wszystkich projektach, jest ich mnóstwo i każdy dopasowuje względem siebie co mu tam pasuje (chociaż nie twierdzę, że jest to proste). My też przez jakiś czas zastanawialiśmy sie nad piwnicą ze względu na kotłownię ale w końcu zrezygnowaliśmy z tej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 22.10.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 a w sprawie ekip budowlanych nic nie da sie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.10.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 a w sprawie ekip budowlanych nic nie da sie zrobić? Ja mam w miarę dobrego wykonawcę, ale mam do niego pewne ale. Po pierwsze zero polotu, zero sugestii ze jego strony, w końcu to On wybudował całe mnóstwo domów i to On mógłby coś podpowiedzieć co lepiej zrobić a czego nie robić. Tak ja sobie wyobrażam dobrego wykonawcę, niezaleznie od tego czy jest to budowlaniec, elektryk czy też hydraulik. Nasz nie ma tego daru w sobie. (Na szczęscie mamy dobrego elektryka i będziemy mieć też dobrego hydraulika) Po drugie nasz wykonawca do tanich nie należy i za wszystko sobie liczy, nic od siebie nie da, nie zrobi... Za taką kasę co my mu płacimy to mógłby sobie niektóre rzeczy darować, ale nie On nas kasuje. Mimo tych "ale" to tak sobie z mężem myslimy że trafiliśmy nieźle patrząc na naszych sąsiadów co mają wielkie problemy z budowlańcami. Jeden sąsiad ma już trzecią ekipę (która i tak szału nie robi), a drugi zaczął budowę razem z nami a nawet nie ma postawionych scian na piętrze Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.10.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 piotrulex - Twój domek całkiem fajny, i o to własnie chodzi w tych wszystkich projektach, jest ich mnóstwo i każdy dopasowuje względem siebie co mu tam pasuje (chociaż nie twierdzę, że jest to proste). My też przez jakiś czas zastanawialiśmy sie nad piwnicą ze względu na kotłownię ale w końcu zrezygnowaliśmy z tej opcji. dlatego tyle projektow aby kazdy cos dla siebie znalazl my mamy waska dzialke (16,5m) wiec projekt tego typu byl wrecz koniecznoscia szukalismy tylko z piwnica (garaz na 2 auta, koltownia, sauna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.10.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 hmm...a ja do tego wykonawcy mam wielkie "ale"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 22.10.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ok! Dzięki za odzew! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 22.10.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jako kolejna "odnoga" tego wielokata serdecznie witam prawie sasiadke. My budujemy sie na granicy Zlotorii i Grabowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 22.10.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Wszem i wobec obwieszczam, ze zalozylam watek w galerii. Do podgladania marsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.10.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 wiem, wiem już się udzieliłam i planuję robić to regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.10.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 też zajrzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 23.10.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Skoro Wasze domy sa nieduze i proste w wykonaniu to co mozna powiedziec o miom... ? : http://www.twojprojekt.pl/projekty/dom_w_borowkach?gclid=CKistqman4wCFQufbgodbzI56w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.10.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 ładny, mały prosty domek Michałka my tu nikogo nie oceniamy po tym jaki dom stawia Zachwyciłam się np. domkiem Madzialenki, o stawia parterówki, które uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.10.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Skoro Wasze domy sa nieduze i proste w wykonaniu to co mozna powiedziec o miom... ? : http://www.twojprojekt.pl/projekty/dom_w_borowkach?gclid=CKistqman4wCFQufbgodbzI56w nieduzy i prosty w wykonaniu ma wszystko co potrzeba za wyjatkiem garazu nas jest troje (2+1) wiec szukalismy na poddaszu 3 pokoi (nasz, corki i goscinny) domeczek jest klimatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 23.10.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 ma wszystko co potrzeba za wyjatkiem garazu Jest jedna sciana bez okien - wlasnie przewidziana aby dobudowac garaz. Wprawdzie lepiej jest za jednym zamachem no ale w naszym przypadku wolimy rozlozyc budowanie bardziej w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 24.10.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witam wszystkich Poszukuję dobrej ekipy do budowy domu. Będę wdzięczna za namiary. No proszę Gmina Lubicz A gdzie dokładnie? Bo my Krobia Aga przestań z tymi co Ci spartolili, bo my się jeszcze nie zdecydowaliśmy Jak ktoś potrzebuje namiary na gościa co robi adaptacje i nadzór to nie ma problemu. Dam namiary. Olu, ja poproszę o te namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 24.10.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Olu, przeczytałam twoje kolejne wypowiedzi na temat tego gościa od adaptacji (z wiosny) i chyba nie do końca byliście zadowoleni z jego usług. My na dzień dzisiejszy mamy ofertę za 2 tys. + vat, w cenę wchodzą zmiany, adaptacja i uzyskanie pozwolenia na budowę. Nie wiem, czy to cena do przyjęcia bo nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.10.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Jestem, wróciłam już... Chociaż było chwilę strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts