madzialenka 29.10.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Jakby co pisz. Niestety w tym temacie to juz moge ksiazke napisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 30.10.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Jeszcze jestem na etapie poszyukiwań więc dzięki Magda za ten namiar ! Pozdrawiam Anika, byli? mąż spotkał się z nimi w sobotę na działce wzięli projekt i mają na dzisiaj przygotować wycenę zobaczymy, jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.10.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Anika, a gdzie budujecie? Może już pisałaś, ale nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 30.10.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 budujemy w Silnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Magda, moje dziecko wracając wczoraj z przedszkola wesoło trzebiotało, że przy wyjściu na teren spotkała Antosia z Żabek i ją wołał. I jeszcze jej pokiwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.10.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Jakby co pisz. Niestety w tym temacie to juz moge ksiazke napisac. gosc z czerniewic stwierdzil, ze nasza mala ma: "bezobjawowe zapalanie oskrzeli" nie wiem za bardo co to znaczy ale juz jest lepiej a mala dopiero co zaczela brac lekarstwa. atakow kaszlu juz nie ma prawie wcale tylko od czasu do czasu pare razy kaszlnie w temacie budowy to od dzis chlopaki zaczynaja ocieplanie ostatniej sciany (w tym roku sam styro i kolki), wylali reszte chudziakow w piwnicy, po ociepleniu biora sie za robienie kotlowni na gotowo aby w razie czego mozna bylo wstawic piec. majster od CO ma wejsc 15-go listopada tynki beda na szczescie cementowo-wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 31.10.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Jeżeli dajesz cementowo wapienne, to oprócz ich wyglądu zwróć uwagę na to, czy się nie sypią. Mój wykonawca wmówił mi, że po miesiącu się umocnią (to samo znalazłem na forum). Ale to była lipa. Nawet po roku po lekkim dotknięciu sypie się piasek. W części mieszkalnej musiałem więc dawać gładzie gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 31.10.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Piotrulex, bardzo sie ciesze, ze Julka ma sie lepiej. Zyczymy jej duzo zdrowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 31.10.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Magda, moje dziecko wracając wczoraj z przedszkola wesoło trzebiotało, że przy wyjściu na teren spotkała Antosia z Żabek i ją wołał. I jeszcze jej pokiwał Czyli dzieciaczki przypadly sobie do gustu. To mile. I co, bylas z Tata zobaczyc drzewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 tak, byliśmy w niedzielę. Twierdzi, że sosny mogą się nie przyjąć, ale brzózki jak najbardziej. Jednak tylko te, które jeszcze nie mają białej kory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.10.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Jeżeli dajesz cementowo wapienne, to oprócz ich wyglądu zwróć uwagę na to, czy się nie sypią. Mój wykonawca wmówił mi, że po miesiącu się umocnią (to samo znalazłem na forum). Ale to była lipa. Nawet po roku po lekkim dotknięciu sypie się piasek. W części mieszkalnej musiałem więc dawać gładzie gipsowe. jak da sie za malo cementu to i po 10 latach bede sie sypac pod warunkiem ze cos jeszcze z nich zostanie gladzie sa dla mnie standardem i ich braku nie biore nawet pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 my też robiliśmy gładzie na tynki cementowo-wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 31.10.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Nie sprawdzałem ile murarz dawał cementu. Kupowałem tyle materiału, ile chciał. Był polecany jako fachowiec od tynków i jego poprzedni klienci byli zadowoleni. Widziałem jego poprzednie prace. Ja chciałem obejść się bez gładzi. Podoba mi się struktura i charakter wnętrza z tynkami cementowo-wapiennymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.10.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Nie sprawdzałem ile murarz dawał cementu. Kupowałem tyle materiału, ile chciał. Był polecany jako fachowiec od tynków i jego poprzedni klienci byli zadowoleni. Widziałem jego poprzednie prace. Ja chciałem obejść się bez gładzi. Podoba mi się struktura i charakter wnętrza z tynkami cementowo-wapiennymi. ja mieszkam w domu ktory z 5 lat temu budowal od poczatku do konca "facet" ktory buduje dla nas nowy dom - tynki sie trzymaja zamowielem piasek osiany tak w razie czego - wywrota z 18-20 ton to 520 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Zaczynam rozglądać się za oknami, drzwiami i bramą garażową, bo na okna podobno się teraz strasznie długo czeka. Polecicie jakieś miejsca gdzie się udać, czy mam szukać na chybił trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 02.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Nastka my czekaliśmy 4 tygodnie na okna i na bramę więc chyba to nie jest jakiś szalenie długi czas oczekiwania. My zamawialiśmy okna w Ferrum na Wyszyńskiego tam dostaliśmy najlepsze ceny. Drzwi docelowych na Twoim miejscu jeszcze bym nie montowała, zróbcie sobie prowizoryczne, bo szkoda żeby miały się zniszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 02.11.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 My kupowalismy w Oknowidzie - ceny mieli konkurencyjne i jakosciowo podobno dobre. Siedziba jest na Rubinkowie kolo Mc Donalda. Warto wziac firme ktora dziala dluzej i jest wiarygodna co do reklamacji i nie zniknie nie wiadomo gdzie.Moim zdaniem Aga ma racje - drzwi docelowe poocieraja i pobrudza sie podczas budowy z drugiej strony prowizoryczne trzeba kupic i zamontowac a wiadomo ze kasa z nieba nie leci - wart wybrac zloty srodek i jak sie da zabezpieczyc drzwi - nie zdejmowac folii albo czyms okleic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 No z tymi drzwiami prowizorycznymi to chyba będzie faktycznie problem, bo skąd je wziąć Kupować się nie opłaca, a nie mam skąd wziąć jakichkolwiek... Poza tym potrzebowalibyśmy pewnie z 4 sztuki, bo to bliźniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Michałka, a ty z Bydgoszczy czy z Torunia jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Ma ktoś może stemple do sprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts