nastka79 22.11.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 No to ja coś powiem odnośnie bramy. Nastka tą bramę, którą widzialaś u nas to zamówiliśmy właśnie w Fart Produkcie. Fart Produkt jest producentem bram, nie pośrednikiem. Na wykonanie bramy nie możemy narzekać, nic nie było reklamowane, na nic się nie skarżyliśmy. Do zamontowania został jeszcze tylko mechanizm, ale to dopiero po tynkowaniu założymy. Nasza brama o wymiarach 2380x2120, z napędem + 2 piloty, kolor orzech w kasetonach kosztowała nas brutto z montażem 3900zł. Taniej nigdzie nie było. Robiliśmy też wycenę tam gdzie zamawialiśmy okna tj. w Ferrum i ta sama brama była droższa, takze jak już to bezpośrednio jedż do Fart Produkt. Pozdrawiam No zamierzam do nich jechać w poniedziałek, ale mają bardzo głupie godziny urzędowania - od 7 do 16, więc chyba pojadę z samego rana przed pracą. A Wasza brama faktycznie bardzo ładnie wygląda. Zobaczę co mi zaoferują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.11.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 hmmm...no to teraz Ola mnie zagięła. Jak trzy lata temu rodzice montowali to byli tylko pośrednikami Lepiej się nie wypowiadam, bo namieszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.11.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 No właśnie mi się tak zdawało, że są producentem, bo facet mówił, że się przenoszą bo mieli za mało miejsca dla produkcji czy coś takiego, ale nie byłam pewna, więc nie polemizowałam z Agnieszką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.11.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 a ja juz nie dyskutuję, bo wcześniej tylko pośredniczyli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.11.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 hmmm...no to teraz Ola mnie zagięła. Jak trzy lata temu rodzice montowali to byli tylko pośrednikami Lepiej się nie wypowiadam, bo namieszam. Aga, widać coś tam się u nich od tego czasu pozmieniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.11.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 pewnie musiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.11.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Odzewu na mojego posta nie było to ponawiam prośbę! Zaczynamy kompletować ekipę na wykonczenie i tu prośba do Was o podanie namiarów na sprawdzonych i godnych polecenia kafelkarzy, specjalistów od ocieplenia poddasza i wylewek. I jeszcze stolarza co nam schody drewnem obłoży. Podawajcie ceny za robociznę jesli pamiętacie. Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.11.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Piotrulex to może daj ten numer do Ani... Naślę na nią męża może poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.11.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Nasza brama o wymiarach 2380x2120, z napędem + 2 piloty, kolor orzech w kasetonach kosztowała nas brutto z montażem 3900zł. hormann z nalazka mam w wycenie z przed 2-3 miesiecy o wymiarach 2375 x 2000mm panelowa bez kasetownow z napedem, pilotami i montazem za 3929zł brutto z 7% Vatem - teraz nie wiadomo Brama segmentowa LPU 40, ocieplenie 42mm, wzór przetłoczenia poziome M, kolor złoty dąb, wymiary 2375 x 2000mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.11.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Nalazka na początku też braliśmy pod uwagę, bo mamy tam znajomości i cena też była atrakcyjna, ale nie posiadają w swojej ofercie okleiny orzech. Mają po prostu brąz i już nam się to nie podobało. Także odpadli. PS. Nie dodalam, że nasza brama to segmentowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.11.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ja niestety mam 4000 szeroką bramę garażową, więc cena między 5 a 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.11.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Nalazka na początku też braliśmy pod uwagę, bo mamy tam znajomości i cena też była atrakcyjna, ale nie posiadają w swojej ofercie okleiny orzech. Mają po prostu brąz i już nam się to nie podobało. Także odpadli. PS. Nie dodalam, że nasza brama to segmentowa Ale złoty dąb mają, ciekawe czemu orzecha nie robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.11.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Nalazka na początku też braliśmy pod uwagę, bo mamy tam znajomości i cena też była atrakcyjna, ale nie posiadają w swojej ofercie okleiny orzech. Mają po prostu brąz i już nam się to nie podobało. Także odpadli. PS. Nie dodalam, że nasza brama to segmentowa Ale złoty dąb mają, ciekawe czemu orzecha nie robią... Bo teraz jest popyt na złote dęby, a nie orzechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.11.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ola, my wybraliśmy złoty dąb, bo najłatwiej dobrać wszystkie elementy w podobnym kolorze - wszyscy producenci mają teraz złoty dąb, więc nie będziemy mieć problemów ze znalezieniem czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ola, my wybraliśmy złoty dąb, bo najłatwiej dobrać wszystkie elementy w podobnym kolorze - wszyscy producenci mają teraz złoty dąb, więc nie będziemy mieć problemów ze znalezieniem czegokolwiek z tego powodu i my ten kolor wybralismy lecz przede wszystkim dlatego ze nam sie ten kolor podoba okna sa brama bedzie jeszcze tylko drzwi wejsciowe znalezc takie jak sie nam podoaja i bedzie git - musi byc sporo doswietlen z dolu do gory w skrzydle - juz sie kiedys o to pytalem lecz moze ktos cos jeszcze podsunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 22.11.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 nie, nie chcę rozprowadzenia ciepla. Widziałam w dwóch domach jak to wygląda i nie podoba mi się, że praktycznie co rok trzeba malować. Poza tym mamy już grzejniki i podłogówkę. Kominek jest czysto rekreacyjny. Agnieszko a jaki wybrałaś kominek- przejrzałam Twój dziennik budowy i nie znalazłam, a ja też nie chcę płaszcza wodnego ani rozprowadzenia ciepła. W dodatku, żeby było ciekawiej, chciałabym ,zeby miał przeszklone drzwiczki(normalne;)) ale też prawą ścianke boczną, widziałam taki-super wygląda. I jeśli możes, to napisz ile płaciłaś pozdrawiam E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.11.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 My mamy taki kominekhttp://foto3.m.onet.pl/_m/b4c50a763453237a1135ce1960f4d3c3,5,19,0.jpgKFD Linea. W tej chwili jest już podłączony, trzy razy odpalany. Dziś zaczynają robic obudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.11.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Agnieszka, jednak nie robicie sami obudowy? A jaki kamień w rezultacie wybraliście? My wczoraj byliśmy na Lubickiej w kominkach, i jesteśmy niezdecydowani. Tzn. byliśmy wcześniej prawie zdecydowani na kominek Jotula, ale facet zaczął nas przekonywać do Dovre. Zobaczymy jak nam przygotuje ofertę... Byłam też w Fart-Produkcie. Zdecydowanie najtańsze bramy - moja 4 metrowa ok. 5200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 23.11.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 nastka, ja kupowalam kominek na lubickiej - SPARKE VARM. z obslugi jestem bardzo zadowolona, ale na rozmowy trzeba mniec duzo czasu - wlasciciel sam przyznaje sie do bycia niemilosierna gadyla. my poczatkowo bylismy zdecydowani na Hajduka, ale po rozmowie z nim zmienilismy zdanie. A co do obudow - jak dla mnie ceny ma dosc wysokie. Na prosciutenka obudowe kominka zaspiewal 4000. My brame bralismy z Bydgoszczy z firmy Oknoplus - brama 5000x2200 z napedem. cene wyslalam Ci na PW, a bylo o 2000 nizsza niz w Toruniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.11.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 robimy sami tzn. mój mąż, tata i ewentualnie taty pracownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts