Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

No to ja coś powiem odnośnie bramy. Nastka tą bramę, którą widzialaś u nas to zamówiliśmy właśnie w Fart Produkcie. Fart Produkt jest producentem bram, nie pośrednikiem. Na wykonanie bramy nie możemy narzekać, nic nie było reklamowane, na nic się nie skarżyliśmy. Do zamontowania został jeszcze tylko mechanizm, ale to dopiero po tynkowaniu założymy. Nasza brama o wymiarach 2380x2120, z napędem + 2 piloty, kolor orzech w kasetonach kosztowała nas brutto z montażem 3900zł. Taniej nigdzie nie było. Robiliśmy też wycenę tam gdzie zamawialiśmy okna tj. w Ferrum i ta sama brama była droższa, takze jak już to bezpośrednio jedż do Fart Produkt.

Pozdrawiam

No zamierzam do nich jechać w poniedziałek, ale mają bardzo głupie godziny urzędowania - od 7 do 16, więc chyba pojadę z samego rana przed pracą. A Wasza brama faktycznie bardzo ładnie wygląda. Zobaczę co mi zaoferują... 8)

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Odzewu na mojego posta nie było to ponawiam prośbę!

Zaczynamy kompletować ekipę na wykonczenie i tu prośba do Was o podanie namiarów na sprawdzonych i godnych polecenia kafelkarzy, specjalistów od ocieplenia poddasza i wylewek. I jeszcze stolarza co nam schody drewnem obłoży. Podawajcie ceny za robociznę jesli pamiętacie.

Z góry bardzo dziękuję

Nasza brama o wymiarach 2380x2120, z napędem + 2 piloty, kolor orzech w kasetonach kosztowała nas brutto z montażem 3900zł.

hormann z nalazka mam w wycenie z przed 2-3 miesiecy o wymiarach 2375 x 2000mm panelowa bez kasetownow z napedem, pilotami i montazem za 3929zł brutto z 7% Vatem - teraz nie wiadomo

Brama segmentowa LPU 40, ocieplenie 42mm, wzór przetłoczenia poziome M, kolor złoty dąb, wymiary 2375 x 2000mm

Nalazka na początku też braliśmy pod uwagę, bo mamy tam znajomości i cena też była atrakcyjna, ale nie posiadają w swojej ofercie okleiny orzech. Mają po prostu brąz i już nam się to nie podobało. Także odpadli.

PS.

Nie dodalam, że nasza brama to segmentowa ;)

Ale złoty dąb mają, ciekawe czemu orzecha nie robią...

Nalazka na początku też braliśmy pod uwagę, bo mamy tam znajomości i cena też była atrakcyjna, ale nie posiadają w swojej ofercie okleiny orzech. Mają po prostu brąz i już nam się to nie podobało. Także odpadli.

PS.

Nie dodalam, że nasza brama to segmentowa ;)

Ale złoty dąb mają, ciekawe czemu orzecha nie robią...

Bo teraz jest popyt na złote dęby, a nie orzechy :wink:

Ola, my wybraliśmy złoty dąb, bo najłatwiej dobrać wszystkie elementy w podobnym kolorze - wszyscy producenci mają teraz złoty dąb, więc nie będziemy mieć problemów ze znalezieniem czegokolwiek :lol:

z tego powodu i my ten kolor wybralismy lecz przede wszystkim dlatego ze nam sie ten kolor podoba

okna sa

brama bedzie

jeszcze tylko drzwi wejsciowe znalezc takie jak sie nam podoaja i bedzie git - musi byc sporo doswietlen z dolu do gory w skrzydle - juz sie kiedys o to pytalem lecz moze ktos cos jeszcze podsunie

nie, nie chcę rozprowadzenia ciepla. Widziałam w dwóch domach jak to wygląda i nie podoba mi się, że praktycznie co rok trzeba malować. :-? Poza tym mamy już grzejniki i podłogówkę. Kominek jest czysto rekreacyjny.

Agnieszko

a jaki wybrałaś kominek- przejrzałam Twój dziennik budowy i nie znalazłam, a ja też nie chcę płaszcza wodnego ani rozprowadzenia ciepła.

W dodatku, żeby było ciekawiej, chciałabym ,zeby miał przeszklone drzwiczki(normalne;)) ale też prawą ścianke boczną, widziałam taki-super wygląda.

I jeśli możes, to napisz ile płaciłaś

pozdrawiam

E.

Agnieszka, jednak nie robicie sami obudowy? A jaki kamień w rezultacie wybraliście?

My wczoraj byliśmy na Lubickiej w kominkach, i jesteśmy niezdecydowani. Tzn. byliśmy wcześniej prawie zdecydowani na kominek Jotula, ale facet zaczął nas przekonywać do Dovre. Zobaczymy jak nam przygotuje ofertę...

Byłam też w Fart-Produkcie. Zdecydowanie najtańsze bramy - moja 4 metrowa ok. 5200.

nastka, ja kupowalam kominek na lubickiej - SPARKE VARM. z obslugi jestem bardzo zadowolona, ale na rozmowy trzeba mniec duzo czasu - wlasciciel sam przyznaje sie do bycia niemilosierna gadyla. :wink: my poczatkowo bylismy zdecydowani na Hajduka, ale po rozmowie z nim zmienilismy zdanie.

A co do obudow - jak dla mnie ceny ma dosc wysokie. Na prosciutenka obudowe kominka zaspiewal 4000.

My brame bralismy z Bydgoszczy z firmy Oknoplus - brama 5000x2200 z napedem. cene wyslalam Ci na PW, a bylo o 2000 nizsza niz w Toruniu