nastka79 26.11.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ja torozumiem, że czasem jakiś zwierzak wyskoczy w ostatniej chwili i już nic nie da się zrobić, ale uważam, że w 90% przypadków winny jest kierowca, bo jedzie za szybko. Ostatnio w drodze do Obór za tym zakładem ALWO (czy jak on tam się nazywa) przed mostkiem nad autostradą wybiegł nam na jezdnię kot, ale w związku z tym, że mąż jechał ok. 50km/h to zdążył zahamować, ale było już blisko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.11.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Wiem już kto jechał tym samochodem w Złotorii. Gnojek, który mojemu mężowi na służbie jakieś dwa lata temu rozwalił nogi jak go ścigali Handlarz samochodów, dealer narkotyków. Ale tata jest baaaardzo kasiasty (ma znaną w Toruniu firmę) i synusia zawsze wyciągnie z pudła Samochód wyłożył się na wysokości kościoła i na dachu dojechał do tego domu i rozwalił ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.11.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 pare godzin temu wracalem w nocy z vipowskiego otwarcia nowego marketu w rumii. kawalek za gniewem jadac juz do torunia byl korek w srodku nocy gdyz podobno byl jakis smiertelny wypadek. pojechalismy przez jakies wioski i lasy bo nikt nie wiedzial ile to potrwa. jadac przez lasy tez wyskoczyly nam sarny na szose - auto na szczescie jest z gornej polki wiec bylo w miare bez stresu loecz jak to mowia wypadki chodza po ludziach ja tez dostaje gesiej skorki jak widze jakiego rozjechanego zwierzaka na szosie lecz za duzo jezdze i wiem ze czesto tego sie nie uniknie. te psy, koty dlatego gina na drogach ze ktos ic nie dopilnowal. zgodnie z prawem psy nie powinny chodzic bez opieki wlasciciela samopas wiec najczesciej tak naprawde nie jest winien kierowca auta tylko wlasciciel zwierzaka - kierowca czesto jest ofiara gdyz za wlasna kase musi naprawiac uszkoczone auto - znalezc wlasciciela zwierzaka ktore wyskoczylo na droge, zginela i zbilo lampe jest prawie niemozliwe to tak troche od drugiej strony gdyz kazdy kij ma 2 konce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.11.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Wiem już kto jechał tym samochodem w Złotorii. Gnojek, który mojemu mężowi na służbie jakieś dwa lata temu rozwalił nogi jak go ścigali Handlarz samochodów, dealer narkotyków. Ale tata jest baaaardzo kasiasty (ma znaną w Toruniu firmę) i synusia zawsze wyciągnie z pudła Samochód wyłożył się na wysokości kościoła i na dachu dojechał do tego domu i rozwalił ścianę. Agnieszka, jeżeli to ten sam o którym myślę, to to nie jest jego ojciec tylko ojczym. On ukradł wcześniej mojemu tacie samochód i się nim rozbił. Wyciągała go z samochodu straż pożarna, ale mimo tego, że został złapany na gorącym uczynku, to nic mu nie zrobili . Załamać się idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.11.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Nastka, może ojczym...chyba tak...nie pamiętam dokładnie. Chociaż teraz mi cos świta, że te dwa lata temu mąż coś chyba tak mówił. Branża odzieżowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.11.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 No to jeżeli branża odzieżowa, to to raczej na pewno ten sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.11.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 zakład na rubinkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.11.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Na Rubinkowie na E... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.11.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Na Rubinkowie na E... tu jakis watek kryminalno-szpiegowski sie widze zrobil u nas pomieszczenia juz prawie wytynkowane niebawem koncza centralne pon-wtorek maja lac posadzki i pozniej kotlownia GDZIE sie porozgladac za wata na ocieplenie dachu/poddasza? Jest to dostepne od reki czy sie czeka? Jakie sa ceny? jaka firma godna polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.11.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 tak, tak...to ta firma. Teraz będzie miał zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci (minimum). Miejmy nadzieję, że się nie wykaraska. Gdzie była ta kradzież samochodu? Dawno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.11.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 No dosyć dawno, pewnie jakieś 3 lata temu albo jeszcze dawniej. A samochód ukradł z Rozgartów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.11.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a to nie...mój mąz ścigał się z nim po wrzosach. Zresztą była to dosyć głośna sprawa, bo wiel pocisków tam poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 28.11.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Wracajac do starego tematu - z psami nie jest tak zawsze - kilka lat temu jechlem sobie spokojnie motocyklem i pies rzucil sie na mnie - nie byl wogole przywiazany i biegl prosto na mnie szczekajac. Nie dalo sie ani ominac ani stanac bo bylo zbyt nagle. Mialem nadzieje ze tylko sie odbil i nic sie nie stalo ale niestety po przyjezdzie na miejsce okazalo sie ze spod jest polamany - koszty napraw z mojego AC wyniosly niecale 3.000 - nie dziwicie sie mi chyba ze niz zaluje teraz rozjechanych psow ?Wracajac do budowy - moj ostatni nabytek:http://www.domywtradycji.pl/garaz,38.htmlCzytajac o cenie bram troche mnie zatkalo ! Ja bede musial dostosowac wejscia do najbardziej popularnych bram sprzedawanych w Castoramie i OBI aby zmniejszyc koszty. Bramy na pilota mamy dosc bo u nas w bloku jest i wiele juz z nia przygod bylo. Trzeba bedzie wysadzic d... z samochodu i isc otworzyc garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.11.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ......... koszty napraw z mojego AC wyniosly niecale 3.000 - nie dziwicie sie mi chyba ze niz zaluje teraz rozjechanych psow ? ........ ja zaluje ale nie bez krytycznie najczesciej winnym tego ze psa ktos rozjedzie jest nie kierowca tylko wlasciciel psa i to on powinien odpowiadac za ewentualne koszty uszkodzenia auta - wystarczy kodeks cywilny poczytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.11.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Michałka, ja o bramach - jeżeli kupujesz bez napędu elektrycznego to ok. 1000 zł taniej. Jeżeli kupisz uchylną zamiast segmentowej to też taniej , więc teoretycznie można kupić bramę znacznie tańszą... Np. u mnie w firmie wczoraj została zakupiona z Obi za 600 kilka zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 28.11.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a jak jeszcze dolozymy do tego promocje i przecene to moze 2 zmieszcza sie ponizej 1000Musze tylko dowiedziec sie jakie wymiary bramy sa najekonomiczniejsze zanim zaadaptuje projekt - napiszcie czy podoba sie Wam ten garaz - wskazana odpowiedz "FAJNY" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.11.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Hmm, ja bym wybrała z dachem dwuspadowym... Jak Z19 lub Z20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 29.11.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Ale z 2-spadowym nie pasuje bo to ma byc dobudowany do sciany domu i wjazd od frontu budynku - inaczej nie ustawimy ...Znow czeka nas zalatwianie formalnosci, geodeta fundament - wszystko od nowa - nie wiem czy to powod do radosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 29.11.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Michałka, ale pozwolenie już masz? Bo teraz dzieją się straszne rzeczy w starostwie, my na zatwierdzenie naszych zmian czekamy już 8 tygodni, ale na szczęście nie blokuje nas to z budową, bo to tylko zmiany, a nie pozwolenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 30.11.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Pozwolenia nie mam i adaptacji tez jeszcze nie - kasy na budowe nie ma wiec plany sa troche odlegle i dlatego juz kupilem projekt aby robic z wyprzedzeniem. Na razie garazu nie bedziemy mieli z reszta domek jeszcze nie wykonczony wiec jest co robic przy opoznieniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts