Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Piotrulex poproszę o namiary na ekipę od posadzek.

Rozumiem, że posadzki robione maszynowo, więc pytanie jaki żwir i gdzie kupowałeś? Czy tego samego żwiru używa się do robienia tynków cementowo-wapiennych?

0-662 308-967

zwir z mlynca osiany do posadzek 440/18 ton lecxz cena zalezy od odleglosci zwirownia-budowa

do tynkow to piasek sie kupuje do tynkowania, ze zwiru to raczej mocno szorski by wyszedl :wink:

tynki mam reczne cem-wap robione przez tescia murarza

Jak bedziecie dzwonic do tych posadzkarzy to mowcie ze numer od Piotra z Wielkiej Nieszawki z ulicy pieknej to moze cos jeszcze urwe za reklamowanie jak na wiosne bedzie mi robil taras i zjazd do garazu :D

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Co tu tak cicho?

Dzis rano jak jechałam do pracy jechał przede mną facet, który mial całe auto wymalowane reklamami z Viesmanna i informacje, że zajmuje się pompami ciepła, studniami, kolektorami słonecznymi. Spisałam z auta dwa numery 56 648-40-88 i 601-638-061. To tak dla zainteresowanych. :D

Daniel, to co piszesz o tej wycenie, to chyba faktycznie jakiś kosmos. My robiliśmy (tzn. nasz majster robił dla nas) wycenę bliźniaka (materiał+robocizna). Wycena była robiona zawyżona, pow. uż. 130 x 2. Całość wyszła ok. 750 tys. A Tobie wycenili 1 dom na ponad 800? To chyba coś nie tak...

Co do budowania w rok, to jest tu wielu, którzy tak zrobili (m.in. Agnieszka :wink: ), a ja zamierzam tak zrobić (zobaczymy czy się uda :-?

Daniel, to co piszesz o tej wycenie, to chyba faktycznie jakiś kosmos. My robiliśmy (tzn. nasz majster robił dla nas) wycenę bliźniaka (materiał+robocizna). Wycena była robiona zawyżona, pow. uż. 130 x 2. Całość wyszła ok. 750 tys. A Tobie wycenili 1 dom na ponad 800? To chyba coś nie tak...

Co do budowania w rok, to jest tu wielu, którzy tak zrobili (m.in. Agnieszka :wink: ), a ja zamierzam tak zrobić (zobaczymy czy się uda :-?

To ja poproszę Twojego majstra.

A tak naprawdę to chciałbym wiedzieć na jaki duży dom mnie stać . Mam 2-3 projekty. Musze się zdecydować na 1 i go w końcu kupić :-) Chcę aby dom pod klucz ( z kominkiem , reku , centr. odk. ) + ogrodzenie nie wyniosło więcej niż 650 tys. Wolę troszkę mniejszy dom ale z lepszym standardem .

Co do budowania w rok - wiem że się da to zrobić ale czy to jest poprawnie ? Wielu mnie przed tym ostrzega .....

Daniel

My omawialiśmy z naszym majstrem to budowanie w 1 rok - powiedział, że jeżeli wczesną wiosną zrobimy tynki wewnętrzne, to faktycznie muszą one wyschnąć, ale w takim razie ocieplenie domu zrobimy dopiero jesienią 2008, jak już będziemy mieszkać, w ten sposób tynki sobie spokojnie podeschną. To samo dotyczy deskowania - za jakiś miesiąc będziemy robić dach, ocieplenie poddasza dopiero w maju, żeby deskowanie "odpoczęło". Poza tym potrzebne są jakieś przerwy technologiczne, ale już nie tak długie - wiadomo, że jak wyleje się posadzki, to muszą one najpierw podeschnąć, żeby robić coś dalej... Wydaje mi się, że wszystko można zorganizować tak, żeby było ok.

A jeżeli chodzi o koszty budowy, to popróbuj jeszcze może w innych firmach...

Witam Was serdecznie !

Dziękuję za zaproszenie od agnieszkakusi :-)

Właśnie kupujemy działkę w Grębocinie - ul. Toruńska i walczymy z projektem i kosztami.

Więcej na :

http://forum.muratordom.pl/koszty-budowy-szok-na-przykladzie-faworyt-z-mg-projekt,t118949.htm

pozdrawiam

Daniel

czesc, czesc

my w tej chwili mieszkamy w grebocinie lecz budujemy sie na wielkiej nieszawce

hmmmmm, ktora to Torunska?

piszac grebicin ja mam na mysli miejscowosc grebocin a nie osiedle grebocin w toruniu - ludzie czesto to myla - nawet czasem na pizze za dlugo czekamy gdyz najpierw wioza "na górke" :wink:

Witam Was serdecznie !

Dziękuję za zaproszenie od agnieszkakusi :-)

Właśnie kupujemy działkę w Grębocinie - ul. Toruńska i walczymy z projektem i kosztami.

Więcej na :

http://forum.muratordom.pl/koszty-budowy-szok-na-przykladzie-faworyt-z-mg-projekt,t118949.htm

pozdrawiam

Daniel

czesc, czesc

my w tej chwili mieszkamy w grebocinie lecz budujemy sie na wielkiej nieszawce

hmmmmm, ktora to Torunska?

piszac grebicin ja mam na mysli miejscowosc grebocin a nie osiedle grebocin w toruniu - ludzie czesto to myla - nawet czasem na pizze za dlugo czekamy gdyz najpierw wioza "na górke" :wink:

Hej

ul . Toruńska jest pierwszą ulicą za osiedlem Budlexu w prawo .

Sytuacja jest taka że ja mam działkę na ul Toruńskiej w Grębocinie a sąsiad na przeciw będzie przy ul. Kresowej w Toruniu :-)

Nasza działka mieści się dokładniej ok 800m od Olsztyńskiej