piotrulex 06.12.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Piotrulex poproszę o namiary na ekipę od posadzek. Rozumiem, że posadzki robione maszynowo, więc pytanie jaki żwir i gdzie kupowałeś? Czy tego samego żwiru używa się do robienia tynków cementowo-wapiennych? 0-662 308-967 zwir z mlynca osiany do posadzek 440/18 ton lecxz cena zalezy od odleglosci zwirownia-budowa do tynkow to piasek sie kupuje do tynkowania, ze zwiru to raczej mocno szorski by wyszedl tynki mam reczne cem-wap robione przez tescia murarza Jak bedziecie dzwonic do tych posadzkarzy to mowcie ze numer od Piotra z Wielkiej Nieszawki z ulicy pieknej to moze cos jeszcze urwe za reklamowanie jak na wiosne bedzie mi robil taras i zjazd do garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.12.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Magda, jak tam przeprowadzka? Poprzewoziłaś już część rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.12.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Co tu tak cicho? Dzis rano jak jechałam do pracy jechał przede mną facet, który mial całe auto wymalowane reklamami z Viesmanna i informacje, że zajmuje się pompami ciepła, studniami, kolektorami słonecznymi. Spisałam z auta dwa numery 56 648-40-88 i 601-638-061. To tak dla zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 10.12.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam Was serdecznie ! Dziękuję za zaproszenie od agnieszkakusi Właśnie kupujemy działkę w Grębocinie - ul. Toruńska i walczymy z projektem i kosztami. Więcej na : http://forum.muratordom.pl/koszty-budowy-szok-na-przykladzie-faworyt-z-mg-projekt,t118949.htm pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.12.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 no i mamy nowego Kolegę Witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 10.12.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witaj Daniel - kolejna osoba przewazajaca na prawym brzegu Wisly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.12.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Daniel, to co piszesz o tej wycenie, to chyba faktycznie jakiś kosmos. My robiliśmy (tzn. nasz majster robił dla nas) wycenę bliźniaka (materiał+robocizna). Wycena była robiona zawyżona, pow. uż. 130 x 2. Całość wyszła ok. 750 tys. A Tobie wycenili 1 dom na ponad 800? To chyba coś nie tak... Co do budowania w rok, to jest tu wielu, którzy tak zrobili (m.in. Agnieszka ), a ja zamierzam tak zrobić (zobaczymy czy się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 10.12.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Daniel, to co piszesz o tej wycenie, to chyba faktycznie jakiś kosmos. My robiliśmy (tzn. nasz majster robił dla nas) wycenę bliźniaka (materiał+robocizna). Wycena była robiona zawyżona, pow. uż. 130 x 2. Całość wyszła ok. 750 tys. A Tobie wycenili 1 dom na ponad 800? To chyba coś nie tak... Co do budowania w rok, to jest tu wielu, którzy tak zrobili (m.in. Agnieszka ), a ja zamierzam tak zrobić (zobaczymy czy się uda To ja poproszę Twojego majstra. A tak naprawdę to chciałbym wiedzieć na jaki duży dom mnie stać . Mam 2-3 projekty. Musze się zdecydować na 1 i go w końcu kupić Chcę aby dom pod klucz ( z kominkiem , reku , centr. odk. ) + ogrodzenie nie wyniosło więcej niż 650 tys. Wolę troszkę mniejszy dom ale z lepszym standardem . Co do budowania w rok - wiem że się da to zrobić ale czy to jest poprawnie ? Wielu mnie przed tym ostrzega ..... Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 10.12.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Te 650 powinno wystarczyć (nawet na PC i reku). Na prv podaję kontakt do rozsądnego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.12.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 My omawialiśmy z naszym majstrem to budowanie w 1 rok - powiedział, że jeżeli wczesną wiosną zrobimy tynki wewnętrzne, to faktycznie muszą one wyschnąć, ale w takim razie ocieplenie domu zrobimy dopiero jesienią 2008, jak już będziemy mieszkać, w ten sposób tynki sobie spokojnie podeschną. To samo dotyczy deskowania - za jakiś miesiąc będziemy robić dach, ocieplenie poddasza dopiero w maju, żeby deskowanie "odpoczęło". Poza tym potrzebne są jakieś przerwy technologiczne, ale już nie tak długie - wiadomo, że jak wyleje się posadzki, to muszą one najpierw podeschnąć, żeby robić coś dalej... Wydaje mi się, że wszystko można zorganizować tak, żeby było ok. A jeżeli chodzi o koszty budowy, to popróbuj jeszcze może w innych firmach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 10.12.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Te 650 powinno wystarczyć (nawet na PC i reku). Na prv podaję kontakt do rozsądnego wykonawcy. Dzieki Zadzownię do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.12.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam Was serdecznie ! Dziękuję za zaproszenie od agnieszkakusi Właśnie kupujemy działkę w Grębocinie - ul. Toruńska i walczymy z projektem i kosztami. Więcej na : http://forum.muratordom.pl/koszty-budowy-szok-na-przykladzie-faworyt-z-mg-projekt,t118949.htm pozdrawiam Daniel czesc, czesc my w tej chwili mieszkamy w grebocinie lecz budujemy sie na wielkiej nieszawce hmmmmm, ktora to Torunska? piszac grebicin ja mam na mysli miejscowosc grebocin a nie osiedle grebocin w toruniu - ludzie czesto to myla - nawet czasem na pizze za dlugo czekamy gdyz najpierw wioza "na górke" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 10.12.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 witam, jestem emigrantem, całe życie w Toruniu, a teraz pod (40km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 10.12.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam Was serdecznie ! Dziękuję za zaproszenie od agnieszkakusi Właśnie kupujemy działkę w Grębocinie - ul. Toruńska i walczymy z projektem i kosztami. Więcej na : http://forum.muratordom.pl/koszty-budowy-szok-na-przykladzie-faworyt-z-mg-projekt,t118949.htm pozdrawiam Daniel czesc, czesc my w tej chwili mieszkamy w grebocinie lecz budujemy sie na wielkiej nieszawce hmmmmm, ktora to Torunska? piszac grebicin ja mam na mysli miejscowosc grebocin a nie osiedle grebocin w toruniu - ludzie czesto to myla - nawet czasem na pizze za dlugo czekamy gdyz najpierw wioza "na górke" Hej ul . Toruńska jest pierwszą ulicą za osiedlem Budlexu w prawo . Sytuacja jest taka że ja mam działkę na ul Toruńskiej w Grębocinie a sąsiad na przeciw będzie przy ul. Kresowej w Toruniu Nasza działka mieści się dokładniej ok 800m od Olsztyńskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.12.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nasza działka mieści się dokładniej ok 800m od Olsztyńskiej Ło matko, to musieliście zapłacić za nią fortunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 ze względów finansowych chcemy sprzedać samochód. Gdyby ktoś z Was słyszał o kupcu na VW passata kombi 1999r z sekwencyjnym gazem to poproszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nastka, nie wiesz czy gdzieś koło Ciebie są jeszcze działki na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.12.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Ten facet co tam z tyłu buduje tą stajnię to chyba jeszcze ma, ale w zaporowych cenach chyba . Ten gość, od którego my kupiliśmy też ma jeszcze ziemię, ale na razie nie chce więcej sprzedawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 11.12.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 No trochę mnie kosztowała ale co robić ? Szukaliśmy działki dość długo. Wiem , że mogliśmy kupić taniej ale bardziej nam zależało nad miejscem . Cóż działka jest na całe życie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 bo znajomi szukają w Kopaninie albo Oborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts