piotrulex 17.12.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 gdzie mozna kolor zobaczyc gdyz na allegrogo nie ma takowego a tam wszystko sprawdzam http://www.komfort.pl/panele,471,28.html no calkiem ladne tanio mozna znalezc panele na allegro - tam porownuje ceny i szukam kolorow do jakiego pokoju te panele? co do sypialni to nie mam zdania lecz do salonu marza mi sie jakies ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.12.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 http://www.komfort.pl/panele,471,28.html Bardzo ładniusie, ja po moich doświadczeniach z mieszkania, chyba też będę robić w domku takie neutralne kolory - nie za jasne, nie za ciemne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.12.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 http://www.komfort.pl/panele,471,28.html Bardzo ładniusie, ja po moich doświadczeniach z mieszkania, chyba też będę robić w domku takie neutralne kolory - nie za jasne, nie za ciemne... w sypialniach tez pewnie polozymy jakies lasne lecz w kazdym nieco inne w salonie mam ochote na jakies ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.12.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 nie boicie się, że będzie zimno? U moich rodziców jest strasznie zimno na panelach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 18.12.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Na panelach jest cieplej niz na plytkach...Panele te z linku planujemy polozyc na poddaszu czyli powierzchnia dosc duza.Podobaja mi sie takie imitujace deski w starym domu.Na parterze w sypialni tez beda panele ale ciemniejsze no i AC 4 tylko ze nazwy nie pamietam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.12.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ale zimniej niż na parkiecie i wykładzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 18.12.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 parkiet za drogi a wykladzine zawsze bedzie mozna polozyc w miejscach gdzie sie najwiecej chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.12.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 nie boicie się, że będzie zimno? U moich rodziców jest strasznie zimno na panelach.... kazde rozwiazanie ma swoje plusy i minusy jak dla mnie panele sa wystarczajaco cieple i do zaakceptowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 18.12.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ja planuje na przyszlosc hodowle owiec to itak z czasem cala podloga bedzie wylzona runem a trudno o cieplejsza i milsza dla stop podloge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.12.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ja planuje na przyszlosc hodowle owiec to itak z czasem cala podloga bedzie wylzona runem a trudno o cieplejsza i milsza dla stop podloge. ja w przyszlosci planujne sie wyprowadzic z Polski gdzies na poludnie europy - najchetniej chorwacja gdzies nad adriatykiem - wtedy poloze wszedzie plytki na podlogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.12.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Mi to się podobają takie prawdziwe dechy z litego drewna, ale to tylko sfera marzeń, a w domku będą panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 18.12.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam, Mam już projekt Wybrałem projekt muratora M08a. W projekcie zaplanowałem kilka zmian i je wprowadzę i żaden architekt mi tego z głowy nie wybije Sam projekt jak to projekt - powiem szczerze mało ciekawa lektura za to dodatków z 15 kg Tak więc planuję zlikwidować wykusz i w to miejsce wstawić ogród zimowy ok. 15 m2, prosta konstrukcja. Ogród od strony zachodniej więc całkiem nieźle. Arch nie chce od zachodu tylko chce zabudować taras. Szkoda tarasu, a poza tym taka oranżeria nie będzie części salonu. Planuje w domu instalację z reku i może GWC (jescze nie wiem) - Arch mi na to, że nię będę miał wtedy kominka Tysiące ludzi używa reku i kominka i żyją - ja się ponoć zatruje CO2 Moje rozwiązanie to kominek z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz i wkład zamknięty Cały czas myślę nad ogrzewaniem. Po świętach jadę na spotkanie do Bydgoszczy do firmy CiepłoDom, która montuje solary i pompy ciepła - wtedy wszystko będzie wiadomo. Co, jak i za ile Jak się dowiedziałem od Arch to pompa podgrzeje mi wodę do 25 o C a ja będę sobie mógł podgrzać c.w.u. do np. 60 o C grzałką elektryczną bez sensu. Ponoć pompa nie może podgrzać więcej wody bo zbyt gorąca pójdzie do podłogówki Moim rozwiązaniem jest pompa podgrzewająca wodę do 65 o C i zawór mieszający do podłogówki. Tak więc do 18 stycznia czekam - Arch jest na etapie organizowania mapy do celów projektowych. Ja muszę tylko zrobić badanie gruntu - wezmę tego gościa z polecenia co kopał Wam studnię w Kopaninie - zrobi badanie i dodatkowo wywierci studnie. To na tyle - muszę się poprostu dobrze przygotować na rozmowę z Arch - konkretne argumenty i asertywność - w końcu to ja mam mieszkać w tym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 18.12.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Bartek_Sl Zacznij od zmiany architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.12.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Bartek_Sl Zacznij od zmiany architekta. czy ten architekt przypadkiem nie ma biura na Kosciuszki? znajomy temat ja to on tamto. ja ze tak on ze nie. ja ze piwnica on w zadnym wypadku itd, itp, etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka13 18.12.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Mam zagwostkę Pas porynnowy w kolorze rynny czy dachówki? Pomóżcie, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 19.12.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 To za trudne pytanie jesli chodzi o sama teorie - to przede wszystkim kobieta musi zobaczyc i stwierdzic - zalezy od kolorow i ogolnego wrazenia. Ja bym raczej dal w kolorze rynny.Poznalem architektow na Kosciuszki - sprawiaja wrazenie rozgarnietych ale faktycznie straszni sluzbisci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.12.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Jak dla mnie wszyscy architekci - adaptatorzy to opowiadacze: co to oni nie zrobili, gdzie nie byli, czego nie widzieli. Gorzej jak przychodzi do konkretów. Ja rozmawiałam na początku naszej drogi z kilkoma próbując wybrać tego odpowiedniego, ale wszyscy byli podobni. Jak trafiam na takiego wykonawcę, to od razu go skreślam, ale projektanta nie dało się znaleźć innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 19.12.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Z Waszych wypowiedzi wynika, że to norma z tymi architektami. Może to i dobrze - nie chce mi sie szukać. Trzeba będzie po prostu postawić sprawę jasno - "Pańskie uwagi są bardzo cenne, ale ja oczekuje, że zrobi to Pan w ten sposób..." i po dyskusji. W końcu to mój dom, moje rozwiązania. Tak więc ogród będzie tam gdzie ja chce. Co do reku to się zastanawiam - pewnie będzie. Co do pompy ciepła to wszystko wyjaśni się po badaniach gruntu i wizycie w Bydgoszczy. Później zaczną się poszukiwania wykonawcy, który postawi mi dom do stanu surowego otwartego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.12.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 u nas dziś lub jutro kończą kominek - mam nadzieję, że uda nam się wszystko zrobić do świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.12.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 u nas dziś lub jutro kończą kominek - mam nadzieję, że uda nam się wszystko zrobić do świąt. Czekamy na zdjęcia z efektem końcowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts