agnieszkakusi 20.12.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 a ja ostatnio pojechałam po moję dziecię do przedszkola, a tam przed przedszkolem pościnane drzewa (wierzba), akurat do kominka. Poszłam szybko do dyrektorki i dostałam pozwolenie na zabranie Wykonałam szybkie telefony do męża i taty, od którego pożyczyliśmy busa i całego upchnęliśmy drzewem. Ponad 3msz za zupełną darmochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.12.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 ....... Poznalem architektow na Kosciuszki - sprawiaja wrazenie rozgarnietych ale faktycznie straszni sluzbisci ! mlody jest konkretny i kumaty lecz stary to maruda jakich malo. on wie swoje i koniec. na koncu ze starym juz nie rzmawialem bo nie lubie takiego podejscia do klienta jaki on stosuje. ida na latwizne a ponadto popelniaja bledy mi na przyklad zmienili na prosbe kociol z gazowego na ekogroszek - zapomnieli jednak w projekcie zwiekszyc przekroju komina. jak niedawno zadzwonilem to mie zlali. pozniej zadzwonilem i poinformowalem ze wiem ze popelnili blad, beda konieczne przerobki i firma je robiaca wystawi im na to fakture - jesli beda robili problemy to sprawa skonczy sie w sadzie. przyjechalem z jakims szpecem. cos tam mierzyli, liuczyli, jakies ustawy i przepisy nawyciagali sporzadzili mi pismo ze wszystko jest w normie a ciag jest rewelacyjny (komin ma okolo 10-11 metrow) jak bedzie to zycie pokaze jednak blad jest bledem a o tym trzeba mowic glosno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 20.12.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Witam kochani No więc dzisiaj podpisaliśmy u notariusza umowę warunkową na zakup działki. Umowa przenosząca własność będzie podpisana wg. planów 16 stycznia. O ile Agencji nie zechce się kupić naszej działki I chyba wybraliśmy właśnie projekt- SAGA z MG PROJEKT. Czas zacząć działania Pozdrawiam przedświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotaf 20.12.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Witam, Cały czas myślę nad ogrzewaniem. Po świętach jadę na spotkanie do Bydgoszczy do firmy CiepłoDom, która montuje solary i pompy ciepła - wtedy wszystko będzie wiadomo. Co, jak i za ile Jak się dowiedziałem od Arch to pompa podgrzeje mi wodę do 25 o C a ja będę sobie mógł podgrzać c.w.u. do np. 60 o C grzałką elektryczną bez sensu. Ponoć pompa nie może podgrzać więcej wody bo zbyt gorąca pójdzie do podłogówki Moim rozwiązaniem jest pompa podgrzewająca wodę do 65 o C i zawór mieszający do podłogówki. Cieszę się że przybywa entuzjaztów pompy ciepła. Ja instaluję wczesną wiosną. Rozpoznając temat poznałem firmę CiepłoDom z Bydgoszy - instalują szwedzką Nibe. Bardzo kompetentny i rzeczowy właściciel. Zdecydowałem się jednak na firmę toruńską ZIBKOR i pompę AlphaInnotec, przeważyła dostepność serwisu przy porównywalnych kosztach i jakości. Ten Arch opowiada straszne bzdury. PC moze produkować ciepło zarówno na potrzeby co i cwu - z niezależnymi buforami i priorytetem cwu. Grzałki stosuje się do okresowego wygrzewania (legionella) lub w niektórych rozwiązaniach do dogrzania ciepłej wody przy nagłym skoku zużycia i zapotrzebowania. Pompy mogą grzać wodę w zakresie temp. 35-65 st. Im wyższa temp tym niższy wskaźnik COP czyli efektywność pompy mierzona jako zużycie energii/produkcja ciepła. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 20.12.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A mogę wiedzieć ile kosztuje taka przyjemność (PC) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.12.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 21.12.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Ja takze zycze zdrowych i wesolych swiat wszystkim budujacym no i przede wszystkim aby ogrzewanie sie sprawdzilo - to dla tych juz po przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.12.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 oczywiscie podlaczam sie do zyczen i zycze przede wszystkim odpoczynku ps. w sobote bede fugowac kafelki w kotlowni bo majstry z piecem maja przyjechac 27-go z samego rana juz prawie cala chalupa wytynkowana, niebawem ocieplenie dachu a u tescia wczoraj byl kolejny klient na budowanie domu od A do Z - oby sie chlop tylko nie wykonczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 21.12.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Kochani do końca roku już się nie usłyszymy, bo Święta w tym roku dla odmiany spędzamy u rodziny nad morzem. Wracamy dopiero w Nowym Roku, a oto życzenia od nas dla Was http://uranos.cto.us.edu.pl/~knm/images/inne/swietabn01.jpg Aby wszystkie dni w roku były tak piękne i szczęśliwe, jak ten jeden wigilijny wieczór. Aby Wasze twarze i twarze Waszych najbliższych zawsze rozpromieniał uśmiech, a gwiazda Betlejemska prowadziła Was ku szczytom Ola i Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 21.12.2007 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Dołączam się do wszystkich wspaniałych i ciepłych życzeńŚwiątecznie i Noworocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.12.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 to ja dla odmiany pochwale sie ze dzis uczylem sie fugowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 27.12.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A ja sie pochwale ze w swieta szlismy na piechote z Torunia przez las na budowe - ok 20 km bo droga na orietacjeSzczesliwego Nowego Roku !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 27.12.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 panowie i panie ma prośbe do was szukam taniej firmyzajmującej się ogrodzeniami bo musze zagrodzić frod domu o długość około 14m więcej info tutaj: KUPIĘ Brama Ogrodzeniowa itp... CIECHOCINEK, TORUŃ Okolice prosze o odpowiedzi na forum lub na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.12.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 kociol wstawiony i czesciowo podlaczony. najpozniej w ta sobote odpalamy ps. dzis zona zlozyla w US druk VZM-1 i w ciagu maksymalnie 6 miesiecy powinni nam oddac nieco ponad 10 kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.12.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 kociol wstawiony i czesciowo podlaczony. najpozniej w ta sobote odpalamy ps. dzis zona zlozyla w US druk VZM-1 i w ciagu maksymalnie 6 miesiecy powinni nam oddac nieco ponad 10 kola piec dzis odpalony na poczatku to bedac 2 pietra wyzej ocieplajac welna dach poczulem strasszny smrod i kupe dymu. okazalo sie ze nie ma wcale ciagu. wlazlem na komin ktory od poczatku do konca ma ponad 11 metrow i sposcilem do srodka kawalek ceglowki na sznurku - okazalo sie ze zjezdza jedynie na okolo 9m. rozkulismy komin i okazalo sie ze jest kawal styropianu a na nim troche zaprawy lecacej z murowania komina. najgorsze jest to ze to ja czyscilem ze styropianu kominy po zalaniu stropu i pewnie wpadl mi do srodka, zostawilem i zapomnielem . Dobrze ze komin szlo rozkuc "od tylu" gdzie nie bylo jeszcze kafelek bo pewnie dostalo by mi sie od majstra niezle opr piec chodzi, kaloryfery cieple, suszymy i ocieplamy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 29.12.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 panowie i panie ma prośbe do was szukam taniej firmyzajmującej się ogrodzeniami bo musze zagrodzić frod domu o długość około 14m więcej info tutaj: KUPIĘ Brama Ogrodzeniowa itp... CIECHOCINEK, TORUŃ Okolice prosze o odpowiedzi na forum lub na PW Witam, my załatwialiśmy ogrodzenie - panele ogrodzeniowe + brama w firmie BUD-MIL Przysiek tel. 56 678 93 80. Firma godna polecenia tanio i do dogadania, podobno facet robi tez kute bramy- ale nie wiem czy taki rodzaj ogrodzenia Cię też interesuje. Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 29.12.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 panowie i panie ma prośbe do was szukam taniej firmyzajmującej się ogrodzeniami bo musze zagrodzić frod domu o długość około 14m więcej info tutaj: KUPIĘ Brama Ogrodzeniowa itp... CIECHOCINEK, TORUŃ Okolice prosze o odpowiedzi na forum lub na PW Witam, my załatwialiśmy ogrodzenie - panele ogrodzeniowe + brama w firmie BUD-MIL Przysiek tel. 56 678 93 80. Firma godna polecenia tanio i do dogadania, podobno facet robi tez kute bramy- ale nie wiem czy taki rodzaj ogrodzenia Cię też interesuje. Pozdrawiam Ola wielkie dzięki za namiary zadzwonie do nich po nowym roku. Ewentualnie jeśli by ktoś miał jeszcze jakies inne firmy to bardzooo bym prosił o namiary chodzi mi ocoś podobnego (zdjęcia przykładowe z 1-szej napotkanej strony strony) przęsło: takie http://www.zwm.home.pl/pl/galeria/gal31.JPG lub takie http://www.zwm.home.pl/pl/galeria/gal38.JPG brama wjazdowa przesuwana coś takiego http://www.ogrodzenia-progres.com.pl/galeria/b_poses_przesuwne/big/HPIM2317.jpg lub takie http://www.ogrodzenia-progres.com.pl/galeria/b_poses_przesuwne/big/HPIM0503.jpg lub takie http://www.ogrodzenia-progres.com.pl/galeria/b_poses_przesuwne/big/HP152.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 30.12.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Endriuszka, my mamy taką bramę (jej cena zależy od długości). Nas też czeka jeszcze około 15 metrów frontu do zrobienia, ale to jeszcze poczeka. Teraz domek. Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 30.12.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Endriuszka, my mamy taką bramę (jej cena zależy od długości). Nas też czeka jeszcze około 15 metrów frontu do zrobienia, ale to jeszcze poczeka. Teraz domek. Ola a można wiedziec jakiejs długości macie brame i ile daliście ??? ja bram epotrzebuje około 4m długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 31.12.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Witam wszystkich, dawno mnie tu nie było. Życzę wszystkim forumowiczom szczęścliwego Nowego 2008 Roku, żeby Wam się spełniły wszystkie marzenia i żebyście mieli jak najmniej trosk. No i oczywiście ukończenia domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts