Nasz_Dom 31.12.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Ja mam pytanie do tych co maja studnie wlasne. Jakiego rodzaj macie hydrofory ? tzn gdzie kupowaliscie i jakiej marki Wszystkiego dobrego w Nowym 2008 roku dla wszystkich budujacych i tych ktorzy juz wybudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.01.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 i tym oto postem zaczynamy 2008 rok u nas kaloryferki, podlogi cieplutkie jak na razie wszystko oK - piec pozera spore ilosci ekogroszku lecz dach nieocieply a drzwi to prowizorka niebawem bedzie chociaz z dachem lepiej najlepszego w nowym roku i oby nie byl gorszy od minionego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.01.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 witajcie w nowym roku!!!!U nas kominek nie skończony, tzn. brakuje mu kamienia. Udał nam się kupić marmur w cenie 50 zł/m....do oszlifowania i przycięcia...może do końca przyszłego tygodnia wszystko będzie już zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.01.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 ma ktos informacje o dobrym i niedrogim ekogroszku gdzies w Toruniu? Ostatnio kupilem kolo lotniska lecz jakosc pozostawia wiele do zyczenia: raczej mala kalorycznosc, duzo popiolu itd zaplacilem 540 za tone luzem kto ma jakies doswiadczenia, cos slyszal, moze polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.01.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 skład opału w Lubiczu, cena taka sama. Pali się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.01.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Nastka, nie wybierasz się czasami na budowę? Podłączyliśmy już sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.01.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Na razie chyba mamy przerwe na budowie - względy pogodowe . Jak się ociepli, to się wybieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.01.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 mogłabyś podrzucić mi płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.01.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Niebawem musimy dokonac kilku wyborow i moze ktos cos podpowie w tych dziedzinach: - drzwi wewnetrzne z regulowana oscieznica (pokoje, lazienki) - drzwi zwykle tanie ze zwykla oscieznica (3 sztuki w piwnicy) - parapety wewnetrzne (kamien, marmur, jakis konglomerat czy aglomarmur) - wc do wmontowanego juz stelaza (niedrogi lecz tez nie najtanszy) - skladane schody na strych (taka 3 czesciowa drabinka schowana pod opuszczana klapa) - kuchnia na wymiar - gdzie i jaka? - teraz w domu mamy okolo 5-letnia niedroga z frontami okleinowanymi i na kilku drzwiczkach cala okleina po prostu sie odkleila, nawet nie nad kuchanka gdzie moze byc sporo wilgoci tylko w roznych przypadkowych miejscach - jaka jest inna alternatywa aby kuchnia po kilku latach wygladala caly czas ladnie? - brama garazowa (bierzemy chyba z Nalazka, zloty dab, segmentowa, 4cm, z napedem za niecale 4 kola z montazem) - drzwi zewnetrzne (podoba nam sie z drewna sosnowego Stobrawa model Montana B17 za 1799 zeta caly komplet) nie wiemy czy schody oblozyc drewnem - chyba wolimy standardowo jakies kafle raczej starczy nak papusty na jakas niedroga standardowa czerowna dachowke - co zakupic? Euronit, IBF, moze cos innego? oczywiscie wszyscy mowia ze niebawem wszystko podrozeje i jak zamawiac to tylko w styczniu ... - W ZESZLYM ROKU TEZ TAK GADALI I MIELI RACJE to bylo na tyle jesli mozna to poprosze doslownie o kilka slow w kazdym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.01.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wg. własnego doświadczenia: drzwi wewnętrzne DRE jestem zadowolona http://foto2.m.onet.pl/_m/1365ad276b22c37c141a2e12d07f83aa,5,19,0.jpg drzwi w piwnicy nie mam, bo nie mam piwnicy parapety wew. konglomerat z hurtowni Pietrucha - zadowolona wc mam bez stelaża strychu nie posiadam kuchnia Indeco - jestem baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolona bramy garażowej nie posiadam drzwi zewnętrzne mam od Furgały - nie polecam dachówkę mamy braasa. Była w cenie euronitu, podobno jakościowo odrobinę lepsza, ale jaka jest prawda? Nie wiem. kuchnia: http://foto2.m.onet.pl/_m/d7c5fcf0ec86ab99539f173a02d55642,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/cb59e2333dde4499f5551e5ee03d8911,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/e60063383365ba9733682d9fe8dadce9,5,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/7ab5e5b3d3378828258407722e2cebd3,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.01.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Agnieszka, włożę do torebki i jak będę przejeżdżać, to podrzucę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.01.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 03.01.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 - drzwi wewnetrzne z regulowana oscieznica (pokoje, lazienki) - drzwi zwykle tanie ze zwykla oscieznica (3 sztuki w piwnicy) Nie mogliśmy znaleźć drzwi z płyt i mdf, które by nam się podobały (także cenowo). Wybór padł na drzwi sosnowe, które pobejcowałem i polakierowałem sam - oczywiście można kupić wykończone lub zlecić usługę stolarzowi - mi wykonał tylko ościeżnice. Można wziąć też rachunek na zakład stolarski, wtedy odliczoiny będzie cały VAT. Szkliłem też sam. Wychodzi znacznie taniej niż tandetne drzwi z dykty a na efekt można popracować - dobrać dowolny kolor. Producentów jest kilku (w okolicach mazowieckiej) ja wybrałem dziadka. - parapety wewnetrzne (kamien, marmur, jakis konglomerat czy aglomarmur) Tam, gdzie kupowałem drzwi były teżparapety marmurowe. Cena taka sama jak konglomeratu czy dębowego. Wybrałem marmur taki, jak na kominek. - wc do wmontowanego juz stelaza (niedrogi lecz tez nie najtanszy) Cersanit w Obi. Cena o 300PLN niższa od geberita. Gwarancja 10lat. - skladane schody na strych (taka 3 czesciowa drabinka schowana pod opuszczana klapa) W każdym markecie budowlanym i składzie bydowlanym, gdzie mają okna dachowe - ci sami producenci. - kuchnia na wymiar - gdzie i jaka? Indeco - drzwi zewnetrzne (podoba nam sie z drewna sosnowego Stobrawa model Montana B17 za 1799 zeta caly komplet) Ja wybrałem metalowe u frugały. Jestem zadowolony. Obawiałem się, że drewniane będą się z czasem degradować. Sąsiad miał przeboje z nowymi drewnainymi polscone. raczej starczy nak papusty na jakas niedroga standardowa czerowna dachowke - co zakupic? Euronit, IBF, moze cos innego? Jeżeli masz dach odeskowany i opapowany czekaj na okazję. Można kupić dachówkę ceramiczną w cenie bardzo zbliżonej do betonowej. Trzeba tylko obdzwaniać co jakiś czas hurtownie. I tak masz dużo jeszcze do zrobienia. Dach może poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MareC 03.01.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Czy ktoś w okolicach Torunia - Bydgoszczy buduje domek APS 119? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ale cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 04.01.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ale cisza udają że pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Tja, chyba tak....ale aż tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 04.01.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 może net zamarzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Madzialenka na razie bez netu, Ola pewnie jeszcze w gościnie, Nastki za bardzo nie widać, chłopacy się obijają...czas chyba zamknąć wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 04.01.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witajcie w Nowym Roku. Troche zabiegana byłam po powrocie znad morza, ale już jestem. Teraz niestety czas przeziębień więc i nas nie ominęło Ale kurujemy się i mam nadzieję, że szybko przejdzie. A jeśli chodzi o sprawy budowlane to jesteśmy na etapie wyboru wykonawcy wykonczeniówki. Tynki i posadzki zamówione. Teraz szukamy reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts