Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Tyn Malejka ni ma taki zły - nie wiym jako to poli ale zrobiony jest całkym całkiy - oglondołech go ostatnio w sklepie.

Kupcie sa taki jak jo mom :) widać go na mojij stronie - jakby ktos był zaintersowany :D

Z mojich testów wczorajszych wyniko że jak zasypia go wonglym to powinym strzimac 48 h :o :o Som żech zrobiył wielki oczy wczora

O 20 - dwie łopaty wonglo i do 24 gorało non stop na 60 - w woli ścisłości - jak ech dosypywoł było 60 na piecu i 30 cm żaru.

Sie to synki rozwożcie

sebo8877

Sellim ciepnij jakiś namiar na wylewkorzy jak mosz. Na jaki kocioł żeś sie zdecydowoł? U mie tynkujom we środku a my z łojcym kopiymy, robiymy trowniki i taras.

Jamles - jak tam tyn Twoj kumpel z Malejkom

kocioł -jedna wielka niewiadoma , miał byc gaz ...ale bedzie na groszek

w przyszłym tygodniu bedą mi robić wylewki na dole (pod całoscią będzie ogrzewanie podłogowe)

co do wylewkorzy to polecam tych z Czyzowic - telefonu nie mam ,ale mniej wiecej wiem gdzie mieszkają

Tak po prowdzie to ja teraz tylko siedze na tym forum i sie dokształcam i wiem z e było juz dużo takich pytań ale czy dam rade zmieścic się w 80 tys.za stan surowy z dachem z dachówki patrząc na realia rybnickie tzn .ceny dodam ,że mój sasiad zbudował w tym roku dom około 130 m i zmiescił sie w tej kwocie stan surowy zamkniety liczę ,że mi sięteż to uda pod warunkiem ,że surowce i robocizna nie zdrożeją drastycznie.Może ktos sie wypowie ?

Wiele czynnikow na tą cene moze wpłynąć

-zalezy z czego budujesz

-jak skomplikowny jest projekt i dach

-jaki grunt masz (mi poszło 30 tysiakow wiecej )

mysle ze jesli to sobie dobrze poukładasz to masz szanse sie zamknąć w tej cenie -ale duzo własnej pracy w to trzeba włozyć