MaciekKamila 19.03.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Najlepiej jak ktoś podeśle zdjęcie kto brał kamień z Marcela. Pozdr, jutro zrobie fotke kamienia, jest to sortyment od 0 do 63 mm, nie jest az taki tragiczny, tylko, ze ja to dawalemna czas jak beda wjezdzac auta z materialem na budowe, bo jako droga dojazdowa do domu to by sie rqaczej nie nadalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiq 19.03.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam, przyjmę (odbiorę) za opłatą lub bez gruz do gruzobetonu. Odkupię stemple o długości 2,6 - 2,7 m (150 szt.) i deski szalunkowe (5m3). Pozdrawiam Witam Mam dom do rozbiórki. Chetnie oddam gruz za rozbiórke. Gołkowice. Dom z cegły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiq 19.03.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam!! Jak wysoką macie ściankę kolankową? Ja zastanawiam się nad czteroma kamieniami co da niecały metr. Myśmy w projekcie mieli dwa pustaki, ale podnieśliśmy o jeden i dołożyliśmy wieniec, ściana ok. 1,2m - nie żałujemy. Myślę że 1,0 m to minimum. Generalnie im wyższa ściana kolankowa tym wiecej miejsca "użytkowego" POdnosząc scianke kolankowa zmniejsza Ci sie kąt dachu i jednocześnie wydłuża się długośc jętek, co wymaga odpowiedniego przeliczenia ich długości. Mozna podnieśc oczywiscie wysokosc sciany kolankowej jednocześnie podnosząc cały budynek i zachować kąt dachu tylko jeżeli masz wykusze to podnosząc cały dach moze okazac sie , ze dom bedzie wygladal smiesznie. My mielismy wlasnie ten problem. Optymalnie wybralismy sciane kolankowa o wysokosci 115 cm ( w projekcie bylo 80cm) zmniejszajac kąt dachu , czyli zachowując wysokosc budynku jak bylo w projekcie. Wszystko zależy od kształtu budynku i upodobań inwestorów. Najlepiej zasymulowac sobie różne opcje w jakim programie i porównać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 19.03.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ktos pytal o oczyszczalnie z drenazem, moze sie wtracam ale to tak banalnie proste ,zarowno projekt jak i sam montaz ze nie warto placic 100% wiecej komus za cos co mozna samemu.w pozwoleniu mam osadnik i chcac zrobic poś trza zrobic projekt i zgloszenie w starostwie, wczesniej w powiecie wodzislawskim wymagaja akceptacji i opini sanepidu, koszt 100zl i 2 tygodnie czekania, potem starostwo.projekt mozna wykonac samemu, chociaz co do opini geologicznej ciezko mi powiedziec, tez zrobilem sam i zaakceptowali.firma tu wymieniona za projeklt kasuje 800zl . oczyszczalnia sotlarenza , wiele firm z regionu ma przedstawicielstwo, najtaniej ekotech z bziado tego zwir i godzina pracy koparki.firmie z wodzislawia nalezy dac za calosc 7-8 kpln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geller 19.03.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 jeśli chodzi o kamień pod droge dojazdową, to brałem jesienią z Boryni. Z tego co wiem, to teraz już nie wydają ale może warto podjechać na Jas-Mos lub zwały innej kopalni, podpytać kierowców czy jest szansa. Brałem chyba z 60ton i wychodziło koło 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter_te 20.03.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 WitamGdzie w Rybniku można dostać dziennik budowy?Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 20.03.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam Gdzie w Rybniku można dostać dziennik budowy? Peter w kazdej ksiegarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozastaw 20.03.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Dziennik budowy można kupić w Urzędzie Miasta w Rybniku, a dokładniej w bufecie. Koszt (tego z większą ilością stron) 11,50zł. Po drodze na parterze od razu go "podbijesz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 20.03.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 PONAWIAM moje PYTANIE !!! czy ktos ma zamontowany piec z podajnikiem z wymiennikiem płytowym i byłaby możliwość zobaczyć takową instalację C.O. ???y Mam piec z podajnikiem a jak wytłumaczysz co to jest ten wymiennik płytowy (i po co) to możemy podyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.03.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 jak ja tu dawno nie byłam boszsszszz..... same nowe twarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter_te 21.03.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Dziennik budowy można kupić w Urzędzie Miasta w Rybniku, a dokładniej w bufecie. Koszt (tego z większą ilością stron) 11,50zł. Po drodze na parterze od razu go "podbijesz". Dzięki Małża nabyła w sklepie z drukami więc w poniedziałek można dać "miłym" panom w Starostwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter_te 21.03.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Szukam użytkowników kolektorów słonecznych celem wymiany doświadczeń Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.03.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 same nowe twarze Niektóre po botoksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.03.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 piejar .... no coś Ty .... sprawdzałeś? adiqq .... Ty bywasz , bo "rejonowo" .... ja bywam bo "sentymentalnie" a w ogóle chopaki i dziołchy .... to marzy mi się lokalne spotkanko ... wiosnę czuć , ciepło się zrobi .... może by jakiego grilla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.03.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Myślałem o swojej twarzy oczywiście . Grilla? Zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 21.03.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 piejar .... no coś Ty .... sprawdzałeś? adiqq .... Ty bywasz , bo "rejonowo" .... ja bywam bo "sentymentalnie" a w ogóle chopaki i dziołchy .... to marzy mi się lokalne spotkanko ... wiosnę czuć , ciepło się zrobi .... może by jakiego grilla? Tylko pisz gdzie i już, ale może jak się totalnie ociepli. My na razie się po nartach dogrzewamy )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.03.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Pewnie , ze poczekamy aż się nieco ociepli .... najprędzej po świętach się cuś zorganizuje w każdym razie ..... odczuwam silną potrzebę spotkania się z Wami musiałam się tym podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 21.03.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 piejar ===> wymiennik plytowy to taka cos ala skrzyneczka z 4 króćcami. Potrzebne to jest po to aby podłączyć iec do układy zamkniętego. My bedziemy miec układ grzejników i podłogówki na układzie zamkniętym i mam wlasnie kilka pytan związanych z ów wymiennikiem. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foxaro 21.03.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam, mam dom do rozbiórki możecie polecić jakąś firmę która wykona taką usługę. Lok. Marklowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 21.03.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Najlepiej jak ktoś podeśle zdjęcie kto brał kamień z Marcela. Pozdr, jutro zrobie fotke kamienia, jest to sortyment od 0 do 63 mm, nie jest az taki tragiczny, tylko, ze ja to dawalemna czas jak beda wjezdzac auta z materialem na budowe, bo jako droga dojazdowa do domu to by sie rqaczej nie nadalo Czekamy na fotkę luks6 - jak możesz zamieść także fotkę tego gruzu z cukrowni. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts