bulajev 16.05.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 witam,mam pytanko,czy ma ktoś zamontowaną pompę ciepła w swoim domku w okolicach Rybnika?czy można byłoby zobaczyć u kogoś jak ta pompa pracuje w rzeczywistych warunkach i porozmawiać z kimś o kosztach instalacji i eksploatacjiOraz proszę namiary o dobrą i tanią ekipę do budowy ogrodzenia,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 16.05.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 dla tych co wiercili studnie napiszcie jaki proponują Wam koszt zabudowy pompy mnie telefonicznie wychodziło, że 1400 pompa 500 przeponówka 200 robocizna Jak przyjechali na miejsce wycenili całość na 3900 (2000 pompa zds 3.19, przeponówka 511, zawory itp.500zł, obudowa studni z robocizną 900zł!!!) Liczyłem, że koło 3000zł mogę zapłacić ale z tą kwotą przesadzili. Tak, też odnoszę wrażenie, że na początku nie mówią kosztów do końca, rozkładają majdany a potem człowiek już dochodzi do wniosku że i tak trzeba zrobić. Dla mnie to dobra nauczka na początku procesu budowlanego, że zanim nie wiem ile dokładnie coś kosztuje, to nie wpuszczać na plac. Zabudowa studni (czyli obudowa na głębokości 1,2 m poniżej strefy przemarzania + kręgi - oni proponują z tworzywa nie z betonu, że niby nie przepuszczają wód zewnętrznych) powiedzieli 800 zł. Oczywiście do tego dojdzie pewnie jakiś osprzęt, pewnie kolejnych parę stówek. Jutro zadzwonię do nich i szczegółowo się wypytam co jeszcze będą robić krok po kroku i za ile. Jeśli chodzi o pompę to zaproponowali mi niby takiego włoskiego Mercedesa za 1500 zł, ja stwierdziłem że mi Skoda wystarczy - polska pompa, zdaje się SKM 200, ok 700 zł. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geller 16.05.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 kilka stron wcześniej była mowa o piasku, pospółce i innych materiałach na zasypywanie fundamentów. Możecie podać aktualną cene za wanne kruszywa? no i namiar jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.05.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Oki, do mojej "Złotej Listy Wykonawców" dopisuję STOLARZA. :D Polecił mi go Sergiq77. Sergiq, wiszę Ci flachę ! Stolarz okazał się rewelacyjny, pięknie wykonał mi : - drzwi zewnętrzne ( dębowe ) - drzwi wewnętrzne ( dębowe ) - schody z balustradą ( dębowe ) - balustradę na antresoli 5 m ( dębową ). Całość wykonana przepięknie, dokładnie tak jak chciałam - wykonał pięknie wszystkie moje pomysły, nawet te dziwaczne. Ponadto ma naprawdę ludzkie ceny. Bardzo utalentowany, uczciwy i sympatyczny młody człowiek. Jesteśmy OGROMNIE zadowoleni z jego usług. Podaję od razu namiary : P. Karol Mrozek ( Wodzisław - Zawada ) tel. : 692-542-824 Dobrze sobie trochę wcześniej rezerwować jego usługi, najlepiej z 2-miesięcznym wyprzedzeniem. POLECAM ZDECYDOWANIE. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.05.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Aga no to foty na dowód geller ja mogę tylko ceny piasku do murarki (ostry i płukany) i żwiru( do drenazu) udostepnić ale to chyba nie jest w kręgu twoich zainteresowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 16.05.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 a u nas w fundamentach woda... woda ... woda ... i woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 16.05.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Aga nr1 pokaz foty schodow i podaj cene z balustradami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.05.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 a u nas w fundamentach woda... woda ... woda ... i woda... u nas w szalunkach tez...jakies 10 cm, az sie boje co bedzie do rana, mam nadzieje ze chudy beton zdążył wyschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 16.05.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 u nas w szalunkach tez...jakies 10 cm, az sie boje co bedzie do rana, mam nadzieje ze chudy beton zdążył wyschnąć pompiemy co godzina - góra dwie, a stopa cały czas pod wodą, a jest dosyć wysoka, gdyż szalunki robili w czwartek kiedy już padało, zalewali w piątek i mieli przeszkody na drodze - musieli ominąć rurę kanalizacyjną wychodzącą z domu rodziców (rozbudowujemy budynek rodziców), w związku z tym stopa w niektórych miejscach ma i z 50cm. Niestety mamy bardzo wysoki poziom wód gruntowych. A do tego praktycznie nie można z domu wyjść, gdyż do drogi przejazdowej prowadzi 25 m kawałek naszej prywatnej drogi i cały stoi w wodzie - z 15 cm spokojnie ;( Aby już przestało padać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.05.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 wlasnie podali ze deszcz do środy potem słoneczko i ponad 20 stopni...więc -oby do czwartku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.05.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Queene a możesz podać te ceny piachu do murarki. My Bogu dziękujemy,że zrobiliśmy już drenaż,bo u nas wody(takie niepotrzebnej)mnóstwo,tej z wodociągów niech chcą nam dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.05.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 piasek mam po 38,30 zł/t brutto (i ostry i płukany) z przywozem ale do mnie to ma 1 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 16.05.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 w budozbycie piach do murarki 30zl t brutto i dowoz 60 zl, woza autami tylko po 10 t, ale i tak cena konkurencyjna a piach bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rick207 16.05.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Szukam stempli ok 2,80 m Proszę onamiary na okna, więżbę, i ekipę do dachu. Pozdrawiam Mam stemple na zbyciu, 5 zł za sztukę, odbiór w Knurowie. W razie zainteresowania proszę pisać na PW Pozdrawiam. Rick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.05.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 mala ciekawa informacja: zauwazylem ze kostka granitowa w regionie idzie w dol. jakies 3 tygodnie temu z transportem byla po 340zl, teraz 300zl . Mowa o formacie 4/6 szary czy tez szaro-rudy.Warto sie zastanowic nad brukowaniem z granitu calego obejscia ponawiam ogloszenie o zbyciu piachu . nadal aktualne Gdzie ta kostka ? Napisz please Na allegro chodza po 200 Tylko ten transport.. Ale 300 to od biedy tez dobra cena Ja chce na calym podjezdzie granit. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 17.05.2010 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 piasek mam po 38,30 zł/t brutto (i ostry i płukany) z przywozem ale do mnie to ma 1 km Podaj jakieś namiary :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 17.05.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Hmmm jakbyscie chcieli to dzwoncie do goscia ja kupowalem piasek plukany po niecale 32 zl z przywozem za tone nr tel. 601521029 (chyba sie nie obraza ze go podalem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.05.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 p. Porwoł z Niedobczyc, 603814885, ma tez różne rodzaje żwiru po coś koło 75zl/t, towar pochodz z Dziergowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakolekraci 17.05.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam Kto w naszym regionie robi dobre okna plastikowe. Proszę o odpowiedz użytkowników a nie producentów. Witam, My braliśmy okna od Molitora siedziba w Bełsznicy i Pszowie, jesteśmy zadowoleni z okien i obsługi. Ja z kolei potrzebowałabym namiary na firmę od ocieplenia zewnętrznego, będę wdzieczna za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 17.05.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ja z kolei potrzebowałabym namiary na firmę od ocieplenia zewnętrznego, będę wdzieczna za wszelkie informacje Mi ocieplał ( styropianem ) mój tynkarz - p. Damian. Tel. 695-305-858. Ceny : - styropian, siatka, klej - 27 zł / m2. - do tego tynk - dodatkowe 13 zł / m2. Razem wyszłoby 40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts