Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Z gorącego serca odradzam wszystkim jakąkolwiek współpracę z firmą ""Instalhan" PHU Wyrzychowski Janusz 44-194 Knurów". Ludzie całkowicie niekompetentni nie potrafią dostarczyć już zamówionego i zaliczkowanego materiału tylko ciągle dzwonią że mają poślizg 2-3 dni a i pieniądze ciężko odzyskać. Idą na wszystkie możliwe układy i obiecują dużo ale z niczego się nie wywiązują. Posyłają fakturę na maila w formie pdf i czekają na zaliczkę

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

agusia_x napisał:
Hahaha, AGA chyba łatwiej Ci będzie jednak ten dziennik założyć niż powysyłać wszystkim zdjęcia, bo coś mi się wydaje, że z biegiem czasu coraz więcej chętnych będzie :)

Ja to wrednie myślę, że prościej to zaprosić nas wszystkich i organoleptycznie to ocenimy :)))))

marek.Bud napisał:
dobre prefabrykaty betonowe robi prefrow, studnie leca z gorzyc bodajze lub z kietrza.

9m3 to nie tylko musza byc kregi

Prefrow jest straaaaaaaaaaaaaasznie drogi!

Polecam sprawdzic w Gorzycach (a moze to jeszcze Turza?) - sklad p. HENRYK costam.. Jadac od Turzy do Gorzyc - wjezdzajac "pod gore", po prawej jest jakis maly w prawo chyba "materialy budowlane". Ja tam kupowalem *polowe tansze* rury betonowe produkcji prefrowu, niz kupowane bezposrednio w prefrowie ! :-) Gosc wykonuje tez niektore rzeczy betonowe samodzielnie. Tam bylo naprawde tanio. Mozna tez sprawdzic ceny na przeciwko "Kowalczyka" (czy Kowalskiego?) - tego kamieniarza, w Wodzislawiu Sl. na Rybnickiej, w okolicy stacji shell :)

pozdr.

Daga&Adam napisał:
Opisz co dokladnie ? Mi montowali w zeszlym roku i jestem b. zadowolony.

2 moze 3 strony temu opisywali problem ale glownie chodzilo o rolety. dzisiaj jednemu z naszych forumowiczow AVeCO montuje okna a nam 15 wrzesnia :) juz sie nie mozemy doczekac.

a futryny wewnetrzne montowac przed czy po tynkach? mi sie podobaja futryny ktore zakrywaja cala szerokosc scianki dzialowej, macie moze takie?

AGA NR 1 napisał:
Hehe, też to właśnie rozważam.

;)

i to nie żebyśmy sie wpraszali hehehe :-) ja już tez myślałam o tym...tyle zawdzięczam ludziom z FM że fajnie byłoby sie spotkać na żywo, niekoniecznie bawi mnie zlot całego FM, ale dział rybnicki...czemu nie ;)

...z tym że jesli chodzi o mnie to za rok...albo i dwa...zobaczymy jak sie wyrobimy...ale jestem chętna na jakis meeting ;-)

Moi drodzy ,

zwracam się do Was z prośbą o namiar na jakąś solidną ekipę z okolicy .

Chcę w Czerwionce-Leszczynach postawić konstrukcje wiaty z bali 18x18 o wymiarach 7 x 9 , doklejoną do budynku .

A moja umówiona ekipa dała ciała ( majster wylądował w szpitalu po locie z drabiny )

Pozdr

AREK

696 325 520

gg: 2073540

Daga&Adam napisał:
Prefrow jest straaaaaaaaaaaaaasznie drogi!

Polecam sprawdzic w Gorzycach (a moze to jeszcze Turza?) - sklad p. HENRYK costam.. Jadac od Turzy do Gorzyc - wjezdzajac "pod gore", po prawej jest jakis maly w prawo chyba "materialy budowlane". Ja tam kupowalem *polowe tansze* rury betonowe produkcji prefrowu, niz kupowane bezposrednio w prefrowie ! :-) Gosc wykonuje tez niektore rzeczy betonowe samodzielnie. Tam bylo naprawde tanio. Mozna tez sprawdzic ceny na przeciwko "Kowalczyka" (czy Kowalskiego?) - tego kamieniarza, w Wodzislawiu Sl. na Rybnickiej, w okolicy stacji shell :)

pozdr.

Jeszcze raz dzięki za info. Postaram się tam pojechać. Ma na pewno kręgi betonowe do budowy szamba?

marek.Bud napisał:
Adam, dlatego powiedzialem ze leca z gorzyc ;)

a propos masz juz opal do kominka ? daj namiar i cene

Nie nie, ten Henryk to zwykly sklad budowlany! Troche dalej w Gorzycach jest jeden z zakladow prefrowu w ktorym robia te betonowe rzeczy. I tam tez jest drogo jak cholera :)

Do kominka opal mam ale udalo mi sie w zeszlym roku kupic z wycinki drzew pod parking gdzies z Rydultow :) Zaplacilem 500-600 pln a mam tego chyba z 20m3. Na cala zime powinno wystarczyc ;-) Niestety tylko brzozka i troche topoli. Ale damy jakos rade - a jak nie damy to Kospelek 12kW nas dogrzeje ;D

pozdr.

ozzy30 napisał:
Jeszcze raz dzięki za info. Postaram się tam pojechać. Ma na pewno kręgi betonowe do budowy szamba?

Wydaje mi sie, ze tak. Ale glowy nie dam sobie uciac. A calkiem tanie kregi to sa na Czarneckiego w Wodzislawiu Sl. Panstwowa firma, jak z PRLu tam jest ale maja tylko max 90cm (chyba w srodku), wiec nie wiem czy do szamba nie troche za waskie. Ja je bralem do zrobienia studzienki :) Bodaj kolo 100 pln za krag wys. 50cm. Na pewno najtaniej w okolicy :-)

pozdr.