DagaAdam 24.08.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No i mam wreszcie coś stałego, czyli 10cm betonu w roli chudziaka pod moją pancerną płytę fundamentową. Podlewana pilnie chłonie wodę jak gąbka. Wczoraj po 12tej wylana i dwa razy podlana, dziś trzy razy. Po ilu dniach można przestać to podlewanie? Lej przez minimum 7 dni - bedzie mocny Beton wiaze 3-4 tygodnie i najlepiej zeby w tym czasie mial dostep do wody. W praktyce 7 dni wystarcza, bo ma wtedy juz z 90% swojej wytrzymalosci. Ja musze podlewac strop sasiadce bo tez jej wczoraj wylali, ekipa sie zmyla na dwa tygodnie, a sasiadka nad morzem na wakacjach wiec mamy podobne zajecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 24.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A Komar to kto ? Lepsza polowa Pati Ale podpowiedzcie z tym durnym balkonem plosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 24.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 jak juz to "comar" i nie gorol Maciek....dzieki za podsumowanie mojej pisaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 24.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dziękuję,dziękuję za pogłaskanie.Jakoś mi cięzko,czekam na niego aż wróci,jedzie bez telefonu,głupio mi tak samej w domu.Bardzo proszę pamiętajcie o tym co pisałam,będę wdzięczna za jakiekolwiek chociaż zapytanie z mojej branży.W ogóle jakby ktoś coś słyszał,że potrzebują gdzie przedstawicieli to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 24.08.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 jak juz to "comar" i nie gorol Maciek....dzieki za podsumowanie mojej pisaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.08.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ewus, przypomniało mi się, co do Twojego siania trawki ( sobota - niedziela ? ) : nie wiem, jakie tam u Was prognozy pogody na najbliższe, ale najkorzystniej posiać dosłownie PRZED spodziewanym deszczem. Super by było, jakby udało Wam się tak wstrzelić. Naturalny deszcz nie dość, że za darmo to jednak zawsze mniej wypłukuje i przemieszcza nasiona niż przykładowe "lanie z węża". No, chyba, że delikatny zraszacz. Ale o tym to Ty wiesz, więc jestem o Ciebie spokojna. I pamiętaj o tym piasku. Taki grubszy może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 25.08.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 AGA1 no staramy się jak możemy, żeby się wyrobić, siać bym chciała w sobotę jak się udajeszcze trochę kosmetyki zostało, na razie szukam kogoś kto by mi ten piasek przywiózł,oczywiście marzeniem by było jakby udało się posiać przed deszczem z nieba , a nie z węża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 25.08.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 AGA1 no staramy się jak możemy, żeby się wyrobić, siać bym chciała w sobotę jak się uda jeszcze trochę kosmetyki zostało, na razie szukam kogoś kto by mi ten piasek przywiózł, oczywiście marzeniem by było jakby udało się posiać przed deszczem z nieba , a nie z węża. mozna posiac i spokojnie czekac na deczsz, procz ptakow, ktore lubia nasionka nic z nimi wiecej sie nie stanie ja wylalem kibiki wody zanim trana nie zaczela rosnac a jak juz wyszla to miesiac padało ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.08.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 mozna posiac i spokojnie czekac na deczsz, procz ptakow, ktore lubia nasionka nic z nimi wiecej sie nie stanie ja wylalem kibiki wody zanim trana nie zaczela rosnac a jak juz wyszla to miesiac padało ;d Jak wlozysz nasiona do nawet lekko wilgotnej ziemi, a potem nie bedziesz podlewac czekajac na deszcz to wiekszosc tych ktore zdarza wypuscic korzonki (a jak bedzie minimum wilgoci to wszystkie puszcza!) uschnie!! Po wysianiu trawy gleba musi byc CALY CZAS wilgotna, AGA NR 1 pewnie potwierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 25.08.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Jak wlozysz nasiona do nawet lekko wilgotnej ziemi, a potem nie bedziesz podlewac czekajac na deszcz to wiekszosc tych ktore zdarza wypuscic korzonki (a jak bedzie minimum wilgoci to wszystkie puszcza!) uschnie!! Po wysianiu trawy gleba musi byc CALY CZAS wilgotna, AGA NR 1 pewnie potwierdzi no tak , ale na razie gleba jet wysuszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.08.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 no tak , ale na razie gleba jet wysuszona Przeciez dwa albo trzy dni temu lalo, a na dworze wilgoc jak w dzungli amazonskiej Pozatym Ewus przywiozla kupe mokrego zapewne piasku - do wypuszczenia korzonkow nasiono nie musi stac wodzie, chyba ze sadzisz ryz Gleba bedzie wysuszona po parunastu dniach suszy, aktualnie to jest cieplo ale IMHO caly czas wilgotno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.08.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Po wysianiu trawy gleba musi byc CALY CZAS wilgotna, AGA NR 1 pewnie potwierdzi Tak, AGA NR 1 to potwierdzi. Po wysianiu trawa ( czy nasionka ) w zasadzie musi być CAŁY CZAS wilgotna. Inaczej uschnie zaraz po wzejściu. I wogóle z taką wschodzącą trawką trzeba obchodzić się "jak z oczkiem w głowie". Nie chodzić, nie deptać, dmuchać, chuchać, ogólnie nad wyraz pieszczotliwie traktować ! Uczucia, dużo uczucia jej trzeba. Jak już się zakorzeni na dobre, to luzzzzzzz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.08.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 czy wam tez jest tak cieplo ?? aj low klima w samochodzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.08.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 A tak wogóle to ja naprawdę mam zjechane na punkcie trawy, hahaha ! Pamiętam, jak wysiałam swoją pierwszą w życiu trawkę to CODZIENNIE chodziłam niemal na czworakach z lupą patrzeć czy wschodzi. Oczywiście jak nie było deszczu starannie zraszałam. A mam 50 arów więc sobie wyobraźcie tylko jakiego trzeba mieć fioła. Jak już wzeszła ( po około tygodniu ).... oblewałam to ! Jak pierwszy raz kosiłam ( lekką, elektryczną kosiarką przez 8 godzin, hehe ) też oblewałam to. A potem jak przyszły masakryczne upały i susza ( maj - czerwiec 2010 r ) to nie spałam po nocach !!! Dosłownie. Bo młode trawniki to lichawe są, wrażliwe niemal na wszystko i pierwszy rok życia to dla nich tzw. "test życia" - przeżyje albo nie przeżyje. Więc mieszkając jeszcze w J-biu, potrafiłam wstawać o 3-4-ej w nocy i cisłam bryką do Skrzyszowa podlać swoją trawkę, hahahaha ! Ale upały przeciągały się to.... postanowiłam spać na budowie. I jak tam spałam, to o 4-ej rano w kusej piżamce mykałam po moich 50 arach ze zreszaczem. Dzień w dzień. Sąsiedzi ( mężczyźni rzecz jasna ) codziennie z ukrycia obserwowali tą moją gimnastykę ( nie miałam pojęcia o tym, myślałam że śpią !!! ) i śmieją się do dziś, że .................... to były "piękne czasy", hahahahaha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.08.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 czy wam tez jest tak cieplo ?? aj low klima w samochodzie ... Też. teraz jestem w Bytomiu, wróciłam z miasta.... i mam dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.08.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Mea, możesz dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 25.08.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Kochani, jutro ten wielki dzień jestem umówiona na odbiór trawy , siewnika i walca ) i potem dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugi wąż i zrosimy, bo po 4 dniach grzebania różnymi narzędziami jednak te 5 cm od góry suche.. No i przytaszczę jeszcze 40 balotów po 250 litrów torfu pod iglaki i wrzosy Hehe przez całe życie nie znosiłam piec, teraz chleb na zakwasie, przez całe życie nie znosiłam robót ziemnych, a teraz się pierdaczę z tą trawką aż sama sobie się dziwię ale AGA Ciebie nie pokonam, nic nie jest mnie w stanie zmusić do wstawania przed 7 rano, nawet trawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 25.08.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 I jak tam spałam, to o 4-ej rano w kusej piżamce mykałam po moich 50 arach ze zreszaczem. Dzień w dzień. Sąsiedzi ( mężczyźni rzecz jasna ) codziennie z ukrycia obserwowali tą moją gimnastykę ( nie miałam pojęcia o tym, myślałam że śpią !!! ) i śmieją się do dziś, że .................... to były "piękne czasy", hahahahaha ! a Ty dalej o tych facetach, "babie" po 30-tce potrzeba bardziej sexu niz trawie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.08.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ewus, trzymam kciuki ! Maciek, to było daaaaaaaaawno temu. Teraz to ja mam ten etap, że facetów... nienawidzę. Czyt. "każdy facet to świnia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.08.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 No i przytaszczę jeszcze 40 balotów po 250 litrów torfu pod iglaki i wrzosy Jak sadzisz tez thujki to ja Ci radze zadnego torfu - rosna przepieknie na glinie takiej ze moznaby z niej cegly wypalac Trzebabylo kilofem kuc dziury na sadzonki (z doniczki) - przyjely sie wszystkie, 100% i rosna jak szalone. Thujki uwielbiaja gline Sporo innych iglakow rowniez, wiec z tym torfem nie ma co przesadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts