rutino78 08.12.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 to nie murłata, to widać kolejną krokiew w tle za murem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 08.12.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witam, Czy jest na forum ktoś, kto brał drewno na dach z Euroclas w Czyżowicach. Ogólnie zastanawiam się skąd pochodzi drewno które oferują. My braliśmy całą więźbę od nich. Nie mamy zastrzeżeń, ale skąd mają drewno to Ci nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 08.12.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Pytanie(może śmieszne ale co tam) do kobiet. Na co zwracać uwagę przy zakupie sprzętów agd do kuchni. Obecnie nie mamy zmywarki, płyty indukcyjnej mikrofali i nie mamy zielonego pojęcia co wybrać żeby potem nie żałować A jak się pójdzie do sklepy to wszystko zachwalają .Może macie jakieś faworyty sprawdzone do zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 08.12.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Pytanie(może śmieszne ale co tam) do kobiet. Na co zwracać uwagę przy zakupie sprzętów agd do kuchni. Obecnie nie mamy zmywarki, płyty indukcyjnej mikrofali i nie mamy zielonego pojęcia co wybrać żeby potem nie żałować A jak się pójdzie do sklepy to wszystko zachwalają .Może macie jakieś faworyty sprawdzone do zabudowy? nie jestem kobietą, ale wypowiem się w tej kwestii bo sprzęt do kuchni w większości ja wybierałem, a żona zaakceptowała wybór (ja spędzam w niej więcej czasu niż ona) Zmywarka - wcześniej miałem Siemensa, teraz padło na Electroluxa - bo cena była koszystna - patrzyłem na parametry(zależało mi na małym zużyciu wody, opóznionym starcie) i cene. Płyta - przede wszystkim na cene - one wszystkie podobnie wyglądają i jeszcze może na wielkość i układ pól grzewczych. Ja mam każdy sprzęt innej firmy - dla mnie to nie ma większego znaczenia - i tak wszystko jest w zabudowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.12.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 zmywarka siemens /ponoc po boschu jedyny sluszny wybor/ kwestia programow ... ja myje glownie na 35 szybkim ale jak cos brudniejszego wkladam to na 60 ... plyta elektrolux - bez wodotryskow za 1200zllodowka - u nas musiala byc SbS z kostkarka i barkiem - maz tak wymyslil i sie ciesze bo fajny bajer i duza !!!piekarnik - mial byc najprostszy ale ostatecznie taniusko znalazlam wypasnego samsunga z twin convectioin /pieczenie w 2 komorach niezaleznie!!/ ma troche bajerow ... koszt ok 1400 ... ogolnie srednia polka cenowa a sprawdzone marki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.12.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Pytanie(może śmieszne ale co tam) do kobiet. Na co zwracać uwagę przy zakupie sprzętów agd do kuchni. Obecnie nie mamy zmywarki, płyty indukcyjnej mikrofali i nie mamy zielonego pojęcia co wybrać żeby potem nie żałować A jak się pójdzie do sklepy to wszystko zachwalają .Może macie jakieś faworyty sprawdzone do zabudowy? u mnie miał być czarny kolor sprzętów...i klasa conajmniej A+...i wiodąca marka w danym rodzaju sprzętu ze średniej/wyższej półki i wybór zawęził sie do 3 firm: Teka (płyta) Bosch(zmywarka) i Samsung reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 08.12.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Widzę że sporo było dyskusji na temat wentylacji. Mi właśnie dzisiaj będą montować nawiewniki w oknach i chciałem podpytać czy ktoś ma już zamontowane - we wszystkich pomieszczeniach (pokojach) czy tylko w niektórych. Mam projekcik zrobiony tak by w miarę logicznie powietrze przepływało, ale w domu gdzie to już funkcjonuje zawsze jakieś cenne obserwacje można poczynić.I czy odczuwalne jest w praktyce przymykanie się wywiewników w zależności od stopnia wilgotności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 08.12.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 powinieneś mieć we wszystkich pomieszczeniach w których nie ma wywiewu....polecam też zrobić, już po montażu tzw obrzęd gromniczny wg przepisu Adama_mk http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126535-Obrz%C4%99d-gromniczny-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-wykonany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 08.12.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 u mnie miał być czarny kolor sprzętów...i klasa conajmniej A+...i wiodąca marka w danym rodzaju sprzętu ze średniej/wyższej półki i wybór zawęził sie do 3 firm: Teka (płyta) Bosch(zmywarka) i Samsung reszta za queene tylko przytakne TEKA plyta, Bosch zmywarka i Samsung reszta queene, ty z moja zonka to chyba jednomyslne jestescie we wszystkim, wiecej niz polowa rzeczy w naszych domach jest identyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.12.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 za queene tylko przytakne TEKA plyta, Bosch zmywarka i Samsung reszta queene, ty z moja zonka to chyba jednomyslne jestescie we wszystkim, wiecej niz polowa rzeczy w naszych domach jest identyczna zweryfikujemy na kolejnych parapetówach ale to wiosną/latem - żeby na dworze móc posiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.12.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 my chyba sezon parapetowkowy zaczniemy dopiero od swiat - za duzo roboty jest jeszcze do ogarniecia !! ale MAM JUZ MOJA MEGA SZAFE !! w koncu na dole wyglada to tak jak powinno bez tej szafy to jedyne co bylo widac to syf i kilometry kabli !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonoa_ona 08.12.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 za queene tylko przytakne TEKA plyta, Bosch zmywarka i Samsung reszta queene, ty z moja zonka to chyba jednomyslne jestescie we wszystkim, wiecej niz polowa rzeczy w naszych domach jest identyczna No az nie takie jednomyslne, ale fakt faktem jest, ze mamy wiele wspolnych rzeczy w domu bez wzajemnej konsultacji. Mysle, ze wynika to poprostu z dobrego gustu, no nie Queene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 08.12.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 powinieneś mieć we wszystkich pomieszczeniach w których nie ma wywiewu....polecam też zrobić, już po montażu tzw obrzęd gromniczny wg przepisu Adama_mk http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126535-Obrz%C4%99d-gromniczny-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-wykonany... świetny wątek. Jak dodatkowo zamontuję drzwi wewn. przynajmniej do częsci gospodarczej to sprawdzę skuteczność tego co mi dziś zamontują i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 08.12.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mam pytanie - czy jak przychodziła wam dostawa płytek, to czy każdą paczke otwieraliście i sprawdzaliście czy płytki nie sa uszkodzone, popekane, czy tez mieliście nadzieję, że wszystko będzie ok. Na co zwracaliście uwage przy odbiorze, nr kalibracji, data produkcji, nr odcienia - co mam sprawdzać. Choci mi o duże płytki podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.12.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 bdan - zadnej nei sprawdzalam!!!! i nie bylo jednego uszkodzenia!! a ja wam powiem ze pierdolca juz dostaje ... w zeszly poniedzialek rano zamowilam materac z DOSTAWA GRATIS!!!!!!!!!!!!! niech by gratisy szlak trafil !!! juz jedna dostawe gratis mialam ... dziekuje ....no wiec producent laskawie wczoraj nadal przesylke z materacem !! dzieki bogu poltora tygodnia ... sprzedawca umywa od tego rece bo "to wysyla producent" oni tylko do producenta wysylaja informacje o adresie wysylki !!dzis dostalam maila ze zostala do mnie nadana przesylka w dniu wczorajszym ... ucieszylam sie ze moze dzis przyjdzie wiec dzwonie do firmy i co sie dowiaduje ?? ze firma kurierska ma tydzien na dostarczenie do mnie materaca i MOZE w sobote beda MIELI SAMOCHOD zeby nam go dostarczyc ... no ja cie nie pierdole ... bite dwa tygodnie czekania na pieprzony materac ... mialam odzalowac te 20 zl i zamowic go w agacie ... juz bym miala na czym spac !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 08.12.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 bdan - zadnej nei sprawdzalam!!!! i nie bylo jednego uszkodzenia!! a ja wam powiem ze pierdolca juz dostaje ... w zeszly poniedzialek rano zamowilam materac z DOSTAWA GRATIS!!!!!!!!!!!!! niech by gratisy szlak trafil !!! juz jedna dostawe gratis mialam ... dziekuje .... no wiec producent laskawie wczoraj nadal przesylke z materacem !! dzieki bogu poltora tygodnia ... sprzedawca umywa od tego rece bo "to wysyla producent" oni tylko do producenta wysylaja informacje o adresie wysylki !! dzis dostalam maila ze zostala do mnie nadana przesylka w dniu wczorajszym ... ucieszylam sie ze moze dzis przyjdzie wiec dzwonie do firmy i co sie dowiaduje ?? ze firma kurierska ma tydzien na dostarczenie do mnie materaca i MOZE w sobote beda MIELI SAMOCHOD zeby nam go dostarczyc ... no ja cie nie pierdole ... bite dwa tygodnie czekania na pieprzony materac ... mialam odzalowac te 20 zl i zamowic go w agacie ... juz bym miala na czym spac !!!!!!!!!! Spokojnie mea, spokojnie, oddychaj Co to dla ciebie, przecież kafelki już miałaś wyładowane na ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 08.12.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 jest takie powiedzenie....nie spodoba ci sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.12.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 jest takie powiedzenie....nie spodoba ci sie... hahaha ale czy to nie zakrawa na paranoje ?? a te kafelki mietek mi do dzis wypomina ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 08.12.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 hahaha ale czy to nie zakrawa na paranoje ?? a te kafelki mietek mi do dzis wypomina ... przyznaj się bez bicia - czym mu podpadłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 08.12.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mam pytanie - czy jak przychodziła wam dostawa płytek, to czy każdą paczke otwieraliście i sprawdzaliście czy płytki nie sa uszkodzone, popekane, czy tez mieliście nadzieję, że wszystko będzie ok. Na co zwracaliście uwage przy odbiorze, nr kalibracji, data produkcji, nr odcienia - co mam sprawdzać. Choci mi o duże płytki podłogowe. Nie da się wszystkich płytek sprawdzić. Sprawdzaliśmy tylko dekory bo było ich stosunkowo niedużo i są indywidualnie pakowane. Mam płytki wszystkie (prawie) kupione, większość położona i nie było ani jednego przypadku popękanych w paczce. Sprawdzałem natomiast opinie o firmie w necie przed zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts