qqq 22.02.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 hej Grupo ile płaciliście w naszej okolicy za kafelkowanie łązienek? bo mam ofertę i nie wiem - brać czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.02.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nie płaciliśmy za metry kafelkowania tylko za całe łazienki wraz z zabudowami i innymi duperelami.Daliśmy dużo,ale nadal zachwycam się moim rewelacyjnie zrobionymi łazienkami,nie mam się do czego doczepić po ponad pół roku mieszkania.Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na moich kafelkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.02.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 u nas też wycena na podstawie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrzosowa 22.02.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Adam, czy podjąłbyś się (za pieniądze oczywiście) projektu centralnego ogrzewania? 100% podłogówka pod pc. Jeśli mógłbyś/chciałbyś - odezwij się proszę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 23.02.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Pytanie do osób, które malowały Śnieżką Grunt. Ile razy malowaliście gruntem i ile razy potem farbą właściwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubus2907 23.02.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 1 gruntem i 2 razy farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 23.02.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 j.w. 1 x grunt, 2 x farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stibdom 23.02.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 witam,najpierw UNIGRUNT (tani lub bardzo mocny w zależności od podłoża) i dopiero potem farba podkładowa i 2 razy farba właściwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.02.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 j.w. 1 x grunt, 2 x farba tak jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.02.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam serdecznie buduje w radlinie i od dawna podczytuje wasze forum dzieki czemu uzystalem wiele cennych rad dotyczacych budowy,materiałów i wykonawcówz których bylem bardzo zadowolony do czasu az zatrudniłemdo zrobienia ocieplenia poddasza i pyt k-g polecaną tu firme WIMAX p. Tomasza Halista robią niedokadnie krzywo pozostawlili po sobie zabrudzone gipsem tynki na scianach,nechca uwzglednic reklamacji moim błedem bylo ze niepodpisalem z nimi umowy wiec jesli ktos zdecyduje sie na nich prosze pamietac o umowie ja wlasnie z nimi podpisalam umowe i w niej bylo nawet posprzatanie za soba i wywoz resztek styro !! i musze powiedziec ze nie zaplacilam reszty kasy do czasu jak nie zrobili wszystkiego !! ale jesli chodzi o elewacje to nie narzekam - jest rowno i ladnie!! u nas tez 1 sniezka grunt i 2 razy farba eko sniezka!! na zielonych plytach 2 razy grunt albo 3 razy eko - jedna warstwa wiecej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 23.02.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 mea malowałaś 1 gruntem, potem 2 x eko śnieżka i potem jeszcze na to farba w kolorze?? Ile razy kolorowa farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.02.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 mea malowałaś 1 gruntem, potem 2 x eko śnieżka i potem jeszcze na to farba w kolorze?? Ile razy kolorowa farba albo 2 razt eko sniezka /na bialo/ albo 2 razy kolor /czasem wystarczylo raz ale to nieliczne farby/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 23.02.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 dzięki wszystkim, czyli 1 x śnieżka grunt a potem 2 x farba właściwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 23.02.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy macie jakieś namiary na gościa albo firmę która przywozi kliniec do utwardzenia podłoża w sensownych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.02.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 a ku ku !! 3 miejsce w cenie wody dla miast pow 100 000 mieszkancow ale to za malo !!! walczymy o druga pozycje!!!http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,cena-wody-20-groszy-w-gore,wia5-3266-16531.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy macie jakieś namiary na gościa albo firmę która przywozi kliniec do utwardzenia podłoża w sensownych cenach? ja haldzioka czerwonego z marcela bralam - mam namiar na fajnego kierowce ktory mi wozi i kamien i wegiel !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 a ku ku !! 3 miejsce w cenie wody dla miast pow 100 000 mieszkancow ale to za malo !!! walczymy o druga pozycje!!! http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,cena-wody-20-groszy-w-gore,wia5-3266-16531.html przynajmniej jakis plus posiadania studni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 23.02.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 witam, najpierw UNIGRUNT (tani lub bardzo mocny w zależności od podłoża) i dopiero potem farba podkładowa i 2 razy farba właściwa Jeśli zrobię tak jak piszesz to zapłacisz mi za malarza farbę i nową gładź ?? jeśli nie wiesz o czym piszesz to nie pisz przynajmniej głupot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.02.2012 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Jeśli zrobię tak jak piszesz to zapłacisz mi za malarza farbę i nową gładź ?? jeśli nie wiesz o czym piszesz to nie pisz przynajmniej głupot to przynajmniej pisz wyjasnienei co w tym takiego zlego !!! queene ja chetnie bym zrobila studnie ale kopane u nas dopiero maja wode na 12m a ta sie do picia nie nadaje ... a glebszych zrobic nie moge bo mam pod soba gzwp !!! /glowny zbiornik wod pozdziemnych/ a do niego nie wolno sie wiercic !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 24.02.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Mea na rynku jest tylko jeden "UNIGRUNT" i jest to produkt z firmy Atlas, ludzie ( przynajmniej zdecydowana ich większość ) wszystkie grunty nazywają UNIGRUNTem dlaczego nie mówią po prostu grunt tego nie wiem ale jedno jest pewne grunty budowlane ( a takim jest produkt Atlasa ) nie nadają się pod wyroby dyspersyjne, powodem takiego stanu rzeczy jest dość wysoka zawartość krzemianów, co z kolei powoduje brak przyczepności powłok malarskich w tym w szczególności zawiesin dyspersyjnych ( popularne emulsje ). Grunty budowlane tworzą powłokę "szkilstą" nie nadającą się do malowania ( nie można pomalować szkła emulsją ), oczywiście spotykam się z ludźmi którzy rozcieńczają ten produkt zapominają jednak że łańcuchy polimerowe mają swoją określoną spójność jeśli wprowadzimy zbyt dużą ilość rozpuszczalnika ( w tym przypadku woda ) stracą te łączenia bezpowrotnie a tym samym grunt już nie będzie gruntem tylko zabarwioną wodą ( tak samo jest z farbami !!! ) Dlatego malując emulsjami cokolwiek stosujmy grunty producentów farb nie zależnie od tego czy będzie to Dulux, Bondex, Dekoral, Tikurilla czy Śnieżka pamiętajmy jednak o tym że łączenia płyt i gładzie gipsowe dobrze jest zagruntować gruntem "bezbarwnym" tzn takim który nie zawiera wypełniaczy a następnie dopiero użyć gruntu "białego" lub białej farby emulsyjnej. Grunty "białe" np Śnieżka mają zdecydowanie mniejszą siłę penetracji podłoża od gruntów przezroczystych. Podsumowując nazywając grunt UNIGRUNTem to tak jakbyśmy na wszystkie małe auta mówili Tico albo na wszystkie sedany 125p etc p.s Mea tak przeglądam Twoje posty i widzę że nie było Cię na lekcji o "magicznych słowach" :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts