Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Nie płaciliśmy za metry kafelkowania tylko za całe łazienki wraz z zabudowami i innymi duperelami.Daliśmy dużo,ale nadal zachwycam się moim rewelacyjnie zrobionymi łazienkami,nie mam się do czego doczepić po ponad pół roku mieszkania.Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na moich kafelkarzy.

Witam serdecznie buduje w radlinie i od dawna podczytuje wasze forum dzieki czemu uzystalem wiele cennych rad dotyczacych budowy,materiałów i wykonawcówz których bylem bardzo zadowolony do czasu az zatrudniłemdo zrobienia ocieplenia poddasza i pyt k-g polecaną tu firme WIMAX p. Tomasza Halista robią niedokadnie krzywo pozostawlili po sobie zabrudzone gipsem tynki na scianach,nechca uwzglednic reklamacji moim błedem bylo ze niepodpisalem z nimi umowy wiec jesli ktos zdecyduje sie na nich prosze pamietac o umowie

ja wlasnie z nimi podpisalam umowe i w niej bylo nawet posprzatanie za soba i wywoz resztek styro !! i musze powiedziec ze nie zaplacilam reszty kasy do czasu jak nie zrobili wszystkiego !! ale jesli chodzi o elewacje to nie narzekam - jest rowno i ladnie!!

u nas tez 1 sniezka grunt i 2 razy farba eko sniezka!!

na zielonych plytach 2 razy grunt albo 3 razy eko - jedna warstwa wiecej !!

Jeśli zrobię tak jak piszesz to zapłacisz mi za malarza farbę i nową gładź ?? jeśli nie wiesz o czym piszesz to nie pisz przynajmniej głupot :)

to przynajmniej pisz wyjasnienei co w tym takiego zlego !!!

queene ja chetnie bym zrobila studnie ale kopane u nas dopiero maja wode na 12m a ta sie do picia nie nadaje ... a glebszych zrobic nie moge bo mam pod soba gzwp !!! /glowny zbiornik wod pozdziemnych/ a do niego nie wolno sie wiercic !!

Mea na rynku jest tylko jeden "UNIGRUNT" i jest to produkt z firmy Atlas, ludzie ( przynajmniej zdecydowana ich większość ) wszystkie grunty nazywają UNIGRUNTem dlaczego nie mówią po prostu grunt tego nie wiem ale jedno jest pewne grunty budowlane ( a takim jest produkt Atlasa ) nie nadają się pod wyroby dyspersyjne, powodem takiego stanu rzeczy jest dość wysoka zawartość krzemianów, co z kolei powoduje brak przyczepności powłok malarskich w tym w szczególności zawiesin dyspersyjnych ( popularne emulsje ). Grunty budowlane tworzą powłokę "szkilstą" nie nadającą się do malowania ( nie można pomalować szkła emulsją ), oczywiście spotykam się z ludźmi którzy rozcieńczają ten produkt zapominają jednak że łańcuchy polimerowe mają swoją określoną spójność jeśli wprowadzimy zbyt dużą ilość rozpuszczalnika ( w tym przypadku woda ) stracą te łączenia bezpowrotnie a tym samym grunt już nie będzie gruntem tylko zabarwioną wodą ( tak samo jest z farbami !!! ) Dlatego malując emulsjami cokolwiek stosujmy grunty producentów farb nie zależnie od tego czy będzie to Dulux, Bondex, Dekoral, Tikurilla czy Śnieżka pamiętajmy jednak o tym że łączenia płyt i gładzie gipsowe dobrze jest zagruntować gruntem "bezbarwnym" tzn takim który nie zawiera wypełniaczy a następnie dopiero użyć gruntu "białego" lub białej farby emulsyjnej. Grunty "białe" np Śnieżka mają zdecydowanie mniejszą siłę penetracji podłoża od gruntów przezroczystych.

Podsumowując :) nazywając grunt UNIGRUNTem to tak jakbyśmy na wszystkie małe auta mówili Tico albo na wszystkie sedany 125p :) etc

p.s

Mea tak przeglądam Twoje posty i widzę że nie było Cię na lekcji o "magicznych słowach" :D:D:D:D:D