Gość adiqq 11.03.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 jak dla mnie słusznie, jeżeli masz podłogówkę to sterowanie pokojowe zbędne (zbyt duża bezwładność), a na chwilę obecną zmieniam tylko na wyjściu temp. teraz mam ust. 29 stopni i cały czas równiótka temperatura ok 22 stopnie. Przy kaloryferach troszke inaczej ale termostat na grzejniku spokojnie załatwia cała sprawę (zmiany temp. do o,5 stopnia) nie mogę się zgodzić - mam sterowanie pokojowe, podłogówka po całości i działa ok...problem byłby gdyby zbyt wysoka temperatura była puszczana w podłogę, wtedy faktycznie pomieszczenia mogłyby się przegrzewać - mam tylko sterowanie pokojowe i działa ok 1 sterownik na kondygnacje - w zupełności wystarcza w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszy 11.03.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Czy macie może namiary na kogoś kto robi schody dobry i w miarę tani. A dokładnej mówiąc mam schody betonowe zabiegowe i chce obłożyć je drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.03.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Pati przyznaję razcję w 100%,nie wyobrażam sobie mieć stałej temperatury we wszystkich pomieszczeniach.Na przykład na dole w salonie 23 stopnie,a w sypialni 18.U nas pokojowe sprawdzają się super.Co do kostki brukowej to chętnie posłucham jakie firmy polecacie,bo chciałabym chociaż przed domem trochę wybrukować.I jeszcze pytanie czy gdzieś można wypożyczyć walec do walcowania ziemii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.03.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Namiar na mojego stolarza od schodów jest w wątku o namiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.03.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 w wątku z namiarami miało być...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.03.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 rutino co do pieca i podłóg jeszcze - u nas piec stoi na betonowym podwyższeniu, zostało ono opłytkowane i postawiony piec, potem robilismy reszte płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 11.03.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witam wczoraj byłem na budowie i stwierdziłem niepokojąca mnie rzecz,podczas zamiatania w kuchni uderzając miotła o podłogę (chudziak) w jednym miejscu słychać głuchy odgłos chyba podsypka siadła (podłoga na gruncie) jest to w rogu kuchni na pow ok 30cmx30cm ,fundament był zasypywany warstwowo zagęszczany co warstwa w 2010r robiłem to osobiście.Ostukałem całego chudziaka i głuchy dźwięk stwierdziłem tylko w tym rogu .co robić skuć ten kawałek i zagęścić możne zazbroic i zalać jeszcze raz czy zostawić w tym miejscu maja stać meble kuchenne .Po całości mam mieć ogrzewanie podłogowe i nie chciałbym mieć później problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 11.03.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 myślę, że rozdział ciepłej wody w poszczególnych pokojach wyreguluję sobie rotametrami, a całością sterować będzie piec z pogodówką.ciekawe z tym chudziakiem, też muszę popukać. Na twoim miejscu ściągnąłbym tam kierownika budowy, od tego w końcu jest. Albo przynajmniej do niego zadzwonił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 11.03.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 A my dzisiaj odwiedziliśmy Pana Karola w sprawie naszych drzwi wewnetrznych. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wizyty, cena dogadana, wszystkie szczegóły uzgodnione, każda nasza sugestia wzięta pod uwagę, tak więc polecamy. Jeżeli ktoś chce sobie rezerwować termin to radzę dzwonić i się umawiać. My mamy zarezerwowaną drugą połowę czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszy 11.03.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Namiar na mojego stolarza od schodów jest w wątku o namiarach. OK. Ale jak mam wejść na ten wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.03.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Czy macie może namiary na kogoś kto robi schody dobry i w miarę tani. A dokładnej mówiąc mam schody betonowe zabiegowe i chce obłożyć je drewnem mi ten gosc robil schody - http://www.meble-skolek.pl/kontakt.html 2500 taniej niz najtanszy stolarz w regionie a schody sa igla /nie liczac dokonan wlasnych/ robil schody u nas /na betonie/ i u znajomych /lekkie/ moge z czystym sumieniem polecic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.03.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 co do sterownikow do podlogowki - my mamy pokojowe i zle zamontowane /za nisko/ ale kiedy juz je rozgryzlismy to sie bardzo dobrze sprawdzaja ... zwlaszcza ze tesciowa w pokoju utrzymuje 25st a my chcemy zejsc ponizej 22 !! moze dalo by sie to zrobic na rotametrach ale wymagalo by to zabawy - tu mam pokretlo i jak chce podkrecic to zwyczajnie podkrecam zadna filozofia i mam ten sam system co u gabrysi !! rutin piec montowalismy po wykonczeniu podlogi w kotlowni /jedno z pierwszych zrobionych pomieszczen/ ale wczesniej podlogowka byla sprawdzona za pom proby szczelnosci !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riczi5 12.03.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Korzystał ktoś z usług firmy AZBUD (elewacje i ocieplenia).Interesuje mnie jak robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 12.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Czy macie może namiary na kogoś kto robi schody dobry i w miarę tani. A dokładnej mówiąc mam schody betonowe zabiegowe i chce obłożyć je drewnem Ja mogę również swojego polecić ,namiary posyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 12.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Zauważyłem,że Tauron ma większy wybór jeśli chodzi o II taryfy,także zmiana raczej będzie na plus Może nie Ty, bo się już wybudujesz do tego czasu, ale następni przeklną tą zmianę operatora. Kto nie miał do czynienia z Tauronem ten nie wie czym to pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 12.03.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ekogroszkowcy, macie sterowanie pokojowe? mi to elektryk odradził, bo raz se wszystko na piecu ustawie i tyle, a za dużo sterowania komplikuje sprawę. Teraz się zastanawiam, czy słusznie z tego zrezygnowałem. Bo jakiś termostat czy czujnik temperatury w którymś pokoju być powinien, żeby wiedzieć czy jest odpowiednia temperatura, czy nie? czy raczej pogodówka skutecznie załatwi temat? I jeszcze jedno, zastanawiam sie dalej nad ty, kiedy ten piec montować. Myślałem że zrobię to na samym koncu czyli po wykończeniu podłóg. Tylko gdy wyjdzie wtedy jakaś wada podłogówki czy wylewki, to będzie kłopot większy niż gdyby piec pojawił się odpowiednio wcześniej? Elektryk doradza w kwestii ogrzewania? Napewno to jest elektryk? A co na to hydraulik? A gwarancje na CO to który z nich daje? 1) Sterownik temperatury można dać w ostatniej chwili, cienka bruzda w wylewce i kabel masz w kotłowni. Nawet gdyby, to można skorzystać ze sterowników bezprzewodowych. 2) U klientów najczęściej widzę fragment wykafelkowanej kotłowni, na tym postawiony i uruchomiony piec, a dopiero potem dalsze prace. Instalacje elektryczne i hydrauliczne powinny być uruchomione i wypróbowane zanim zaczniesz wykończeniówkę. Ewentualne błędy i niedoróbki wiele kosztują i poleci to z Twojej kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 12.03.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 12.03.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 AZBUD nie znam,jak chodzi o ASBUD to mogę coś powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszy 12.03.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 potrzebuje namiary na kogoś kto zrobi mi projekt łazienki, i jaki jest mniej więcej koszt takiej wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 12.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 projekty łazienek robiłam w TGS-ie w Gliwicach do bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts