GabrysiaBP 24.03.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 mea a Ty ile potrzebujesz tej agrowłókniny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 24.03.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 bierzesz ją na skarpę ? jak to umocowac u góry zeby nie zjechało i czy ma sens ją dawac pod kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.03.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 bierzesz ją na skarpę ? jak to umocowac u góry zeby nie zjechało i czy ma sens ją dawac pod kamienie doczytalam i za 13 zl kupuje sie tam tez 100 szpilek do agrowlokniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 możecie polecić rozsądną szkółkę krzewów w okolicy ? zamawiał ktoś iglaki wysyłkowo ? jest to bezpiecznie pakowane ? Szkółka drzew z nadleśnictwa na Paruszowcu w Rybniku obok mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Mam pytanko czy w naszej grupie jest osoba, która zna się bardzo dobrze na roślinach a dokładniej na wysokich trawach mam kilka pytań dość szczegółowych, więc nie chciałbym zaśmiecać forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.03.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Mam pytanko czy w naszej grupie jest osoba, która zna się bardzo dobrze na roślinach a dokładniej na wysokich trawach mam kilka pytań dość szczegółowych, więc nie chciałbym zaśmiecać forum uderz na prv do Aga nr 1 ... ona powinna sie znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Dzięki Mea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.03.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 uderz na prv do Aga nr 1 ... ona powinna sie znac Aga nr 1 cos sie stracila A ja wczoraj dostalem mega wielkiego jalowca - takiego niskiego plozacego.. Ma z 3 metry srednicy i musial rosnac juz pare lat - ledwo mi na przyczepke (2x5m) wszedl - wystawal na boki Ciekawe czy sie przyjmie brr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.03.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Aga nr 1 cos sie stracila A ja wczoraj dostalem mega wielkiego jalowca - takiego niskiego plozacego.. Ma z 3 metry srednicy i musial rosnac juz pare lat - ledwo mi na przyczepke (2x5m) wszedl - wystawal na boki Ciekawe czy sie przyjmie brr ja mam wlasnie takiego olbrzyma do przesadzenia ale nie mam jak go przetransportowac !!! wczoraj przesadzilam skyrocketa z chwalowickiej ... mam jalowca w donicy /malego/ i wlasnie takiego olbrzyma do wykopania i czeka na przyczepke !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.03.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 ja mam wlasnie takiego olbrzyma do przesadzenia ale nie mam jak go przetransportowac !!! wczoraj przesadzilam skyrocketa z chwalowickiej ... mam jalowca w donicy /malego/ i wlasnie takiego olbrzyma do wykopania i czeka na przyczepke !!! A mozesz z nim poczekac? Bo najlepiej jest obkobac go teraz na wiosne ok 40-50cm od glownego pnia - tak zeby poobcinac istniejace korzenie, wykopac dookola rowek na "sztych" i zasypac go torfem. I czekac do jesieni - w tym miejscu z obcietych korzeni on powinien pucic duzo malych korzonkow ktore pobieraja sobie wszystkie skladniki odzywcze. Na jesien z torfu bedzie je latwo wyciagnac bez uszkadzania.. Taki jalowiec na 99% sie przyjmie. Ja nie mialem czasu z tym bo u ciotki kopia kanalizacje i tak czy siak bylby wykopany - a juz widze jakby go robotnicy "elegancko" wykopali Wiec musialem go przesadzic na chama.. I mam watpliwosci czy sie przyjmie, szkoda by go bylo bo piekny, duzy, rozlozysty jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.03.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 A mozesz z nim poczekac? Bo najlepiej jest obkobac go teraz na wiosne ok 40-50cm od glownego pnia - tak zeby poobcinac istniejace korzenie, wykopac dookola rowek na "sztych" i zasypac go torfem. I czekac do jesieni - w tym miejscu z obcietych korzeni on powinien pucic duzo malych korzonkow ktore pobieraja sobie wszystkie skladniki odzywcze. Na jesien z torfu bedzie je latwo wyciagnac bez uszkadzania.. Taki jalowiec na 99% sie przyjmie. Ja nie mialem czasu z tym bo u ciotki kopia kanalizacje i tak czy siak bylby wykopany - a juz widze jakby go robotnicy "elegancko" wykopali Wiec musialem go przesadzic na chama.. I mam watpliwosci czy sie przyjmie, szkoda by go bylo bo piekny, duzy, rozlozysty jest a mi sie wlasnie wydaje ze lepiej jak by go teraz przesadzic zanim rozpocznie sie okres wegetacji i zanim odzyje po zimie ... bedzie sie ladnie uz w swoim miejscu przyjmowal ... musze popytac fachowcow ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.03.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 a mi sie wlasnie wydaje ze lepiej jak by go teraz przesadzic zanim rozpocznie sie okres wegetacji i zanim odzyje po zimie ... bedzie sie ladnie uz w swoim miejscu przyjmowal ... musze popytac fachowcow ... Popytaj i poczytaj - ale iglaki przesadza sie inaczej - na jesien - najlepiej w drugiej polowie sierpnia Przebrnalem przez setki watkow, postow i stron i jestem juz fachman od iglakow Iglaki pobieraja wartosci odzywcze przez swieze (i delikatne) korzonki. Te grube maja tylko za zadanie stabilizacje rosliny w gruncie, a przy normalnym wykopywaniu i wyciaganiu wiekszosc tych malych i swiezych sie niestety narusza / obcina. Z grubych roslina nie jest w stanie sie zywic. Dlatego wszedzie radza zeby obciac te grube korzenie 40-50cm od pnia i poczekac te pol roku az z nich roslina wypusci duzo malych / swiezych ktorymi sie zywi. I w tym miejscu musi byc torf - bo z niego korzenie latwo wyciagniesz bez ich uszkadzania Wtedy jest najwieksza szansa ze roslina sie przyjmie.. Zobaczymy - ja tego mojego jalowca wyciagnalem na chama ale tez solidnie poprzycinalem sporo galazek - mysle ze to powinno pomoc roslince bo ma mniej do wyzywienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.03.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 nie wiecie gdzie by tu mozna ukraść berberysy ?? /kradzione rosliny lepiej rosna!!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 25.03.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 która z bram garażowych jest godna uwagi Normstahl czy Krispol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 25.03.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witam, może to nie ten dział ale poszukuje solidnego i w miarę taniego cieślę-dekarza lub całej ekipy od dachu. Kpl więźba ,pokrycie dachówką ceramiczną. Interesuje mnie robocizna ,materiał mam. Prosze o info na priv. Bede wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.03.2012 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 która z bram garażowych jest godna uwagi Normstahl czy Krispol? ja mam Normstahla - nie narzekamy mozesz podjechac poogladac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 26.03.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 My również mamy Normstahla - 2 szt. i jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 26.03.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam, może to nie ten dział ale poszukuje solidnego i w miarę taniego cieślę-dekarza lub całej ekipy od dachu. Kpl więźba ,pokrycie dachówką ceramiczną. Interesuje mnie robocizna ,materiał mam. Prosze o info na priv. Bede wdzięczny Górale co nam budowali robią również dachy, polecam, my jesteśmy bardzo zadowoleni, namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 26.03.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 LIMBA - w Roju bodaj - jak jedziesz ze Swierklan na Zory. Duuuuuza szkolka - kupowalem tam 100 tuj i wszystkie sie przyjely - rosna jak szalone - mieli najwiekszy wybor, najlepsze ceny i najladniejsze jak na moje amatorskie oko egzemplarze Daga&Adam, a w jakiej cenie mają tam tuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.03.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Daga&Adam, a w jakiej cenie mają tam tuje? http://floraworld.pl/pol_m_Krzewy-353.html a tak na marginesie....jest tyle pieknych iglaków....czemu wszyscy te tuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts