Jasek 16.04.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 a ja wychodze z zalozenia ze jak ma ktos gladzie to na grzyba sniezka grunt (zwykly starczy) a farba tez fajnie kryje ale do kgipsow to polecam rzeczywiscie bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 16.04.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ja gladz dalam tylko w salonie reszta prosto na tynk farba wiec sniezka grunt jak najbardziej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 17.04.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ja gladz dalam tylko w salonie reszta prosto na tynk farba wiec sniezka grunt jak najbardziej !! U nas chyba w ogóle gładzi nie będzie, więc zostaniemy przy Śnieżce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 17.04.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 madzia ja malowalam sniezka /BN/, nobilesem, beckersem, dekoralem i magnatem ... i same lateksowe wiec podklad tez dalam sniezke grunt zeby byl pod latex ... maly wybor teraz masz jesli chodzi o "nielateks" wiec nie patrzylabym na to tylko poszla w jeden typ ... no chyba ze planujesz wszystko walnac na bialo ... Mea mozesz ocenic jakość farb, którymi malowałaś, co polecasz a co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.04.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Mea mozesz ocenic jakość farb, którymi malowałaś, co polecasz a co nie u mnie najlepiej wypadł magnat i dekoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 17.04.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja moge polecic farby na bazie Dulux, my glownie jasne kolory mieszalismy i wszystko wlansie na bialej Dulux, bardzo dobrze kryla. Pozostale, ciemne mielismy rozne. Z kolorow natory byl zielony i kryl tak sobie, za to bardzo dobrze kryl Dekoral z serii Eva Minge. Do kuchni na suft i do lazienki kupilismy sobie Dulux z serii kuchnia/lazienka i te tez bardzo fajnie kryly. Wszystkie sufity malowalem Tikkurila biala i jestem bardzo zadowolony z tej farby ale jest drozsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 17.04.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja moge polecic farby na bazie Dulux, my glownie jasne kolory mieszalismy i wszystko wlansie na bialej Dulux, bardzo dobrze kryla. Pozostale, ciemne mielismy rozne. Z kolorow natory byl zielony i kryl tak sobie, za to bardzo dobrze kryl Dekoral z serii Eva Minge. Do kuchni na suft i do lazienki kupilismy sobie Dulux z serii kuchnia/lazienka i te tez bardzo fajnie kryly. Wszystkie sufity malowalem Tikkurila biala i jestem bardzo zadowolony z tej farby ale jest drozsza. Nie polecam dulux serii kuchnia/lazienka - po dwoch myciach zszedl kolor. To jedyne odstepstwo jakie zrobilem w calym domu bo wszedzie mam tikkurile lub/i beckersa, tylko do kuchni kupilismy troche tanszego duluxa (bo i tak bedziemy niebawem kuchnie wymieniac) i bardzo sie na tej farbie zawiodlem. O ile tikkurile/beckersa mam wrazenie ze moge czyscic nawet "druciakiem" (a czasem myje sciany np. mopem to dulux po przejechaniu zwykla wilgotna szmata poprostu sie "wybielil". Gdyby nie to ze kuchnie tak naprawde bedziemy dopiero urzadzac (narazie mamy stara z mieszkania) to bym sie bardzo wkurzyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 17.04.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witajcie!Moglibyście mi wyjaśnić, jak to jest właściwie z przyłączem wody do działki, nie do domu mieszkalnego? Aby zrobić przyłącz wody na działkę, muszę mieć już wybrany projekt domu (zaznaczam, że nie mam) i kierownika budowy??? Bo o kierownika budowy zapytano mnie w GZWiK. Hm... Nie rozumiem tej kwestii, jak było w Waszej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.04.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja moge polecic farby na bazie Dulux, my glownie jasne kolory mieszalismy i wszystko wlansie na bialej Dulux, bardzo dobrze kryla. Pozostale, ciemne mielismy rozne. Z kolorow natory byl zielony i kryl tak sobie, za to bardzo dobrze kryl Dekoral z serii Eva Minge. Do kuchni na suft i do lazienki kupilismy sobie Dulux z serii kuchnia/lazienka i te tez bardzo fajnie kryly. Wszystkie sufity malowalem Tikkurila biala i jestem bardzo zadowolony z tej farby ale jest drozsza. mam na 1 ścianie w kuchni bakłażanowego duluxa kuchnie/łazienki i zmywa sie najlepiej, zwykłą wilgotna szmatka nawet czerwone wino i sos mięsny tylko widać że to nie jest zwykła farba, ma taką lekko jakby plastikową strukturę - jest gładsza niż zwykłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 17.04.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witajcie! Moglibyście mi wyjaśnić, jak to jest właściwie z przyłączem wody do działki, nie do domu mieszkalnego? Aby zrobić przyłącz wody na działkę, muszę mieć już wybrany projekt domu (zaznaczam, że nie mam) i kierownika budowy??? Bo o kierownika budowy zapytano mnie w GZWiK. Hm... Nie rozumiem tej kwestii, jak było w Waszej sytuacji? Jak mnie pamiec nie myli musisz miec firme (vel kogos kto ci podpisze swistek albo korzystasz z pwiku), mapki i projekt przylacza (albo robi go zewnetrzna firma albo zostawiasz to pwik'om)jak masz projekt stawiasz studzienke wodomierzowa (plastikowa albo ringi) rury i czekasz pewnie z 3-6m-cy az ci to racza podpiac o projekt domu mnie nikt nie pytal a tym bardziej o kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stibdom 17.04.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Pisze z doświadczenia i w miarę cenowego kompromisu. Farby połyskujące, lśniące to farby na bazie lateksu, na kilka sezonów śmiało polecam Beckersa, tylko pamiętajcie o dobrym przygotowaniu podłoża bo inaczej za jakiś czas farba się złuszczy lub następnego dnia spadnie ze ściany, jest ciężka i gumiasta:). Do sufitów dobra jest farba Dekoral akrylit W lub Nobiles bo nie zostawiają śladów walka. Wszystkie inne akrylowe np: Duluxy ostrożnie z myciem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.04.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Mea mozesz ocenic jakość farb, którymi malowałaś, co polecasz a co nie moj ranking juz nie raz pisalam ... ogolnie im jasniejsza tym lepsza w kryciu wiadomo ciemna kryje gorzej ... ale moj typy to nr 1 Beckers nr 2 Śniezka BN nr 3 Magnat /mialam ciemnoszary ... ale jasny pewnie znalazl by sie ponad sniezka/ nr 4 nobiles kolory natury nr 5 czarna z dekorala /z mieszalnika/ efekt osiagniety po 4-5 malowaniu ale to kolor taki ... biala - eko sniezka ... nic innego nie sprawdzalam i sie nie wypowiadam ... ta poiza chlapaniem nie wykazywala wad plyty g-k po zagruntowaniu byly 2 razy malowane /zielone 3 razy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 17.04.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witajcie! Moglibyście mi wyjaśnić, jak to jest właściwie z przyłączem wody do działki, nie do domu mieszkalnego? Aby zrobić przyłącz wody na działkę, muszę mieć już wybrany projekt domu (zaznaczam, że nie mam) i kierownika budowy??? Bo o kierownika budowy zapytano mnie w GZWiK. Hm... Nie rozumiem tej kwestii, jak było w Waszej sytuacji? Najszybciej i w miare pewną odpowiedź otrzymasz dzwoniąc do wodociągów. Przez telefon udzielą Ci informacji. Ja nie pomogę, bo robiłam przyłącze do domu i nie wiem czy z przyłączem do działki wiążą się takie same procedury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 17.04.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witajcie! Moglibyście mi wyjaśnić, jak to jest właściwie z przyłączem wody do działki, nie do domu mieszkalnego? Aby zrobić przyłącz wody na działkę, muszę mieć już wybrany projekt domu (zaznaczam, że nie mam) i kierownika budowy??? Bo o kierownika budowy zapytano mnie w GZWiK. Hm... Nie rozumiem tej kwestii, jak było w Waszej sytuacji? U nas było tak - robiliśmy przyłącz na działkę, ale już z projektem domu. Musieliśmy dostarczyć wodociągom mapki do celów projektowych (bo zleciliśmy im wykonanie projektu, ale można sobie wybrać też innego projektanta), zaznaczyliśmy gdzie mniej więcej będzie stał dom i oni zaprojektowali cały przyłącz (u nas to ponad 100m, więc to bardziej sieć ). Zaznaczyli tylko na tym projekcie że na czas budowy będzie wykonana studnia z wodomierzem. Nie pytali o KierBuda. Potem wykonanie tego przyłącza mogliśmy zlecić im albo wybrać sobie swoją ekipę - tu wybraliśmy już inną ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 17.04.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 U nas było tak - robiliśmy przyłącz na działkę, ale już z projektem domu. Musieliśmy dostarczyć wodociągom mapki do celów projektowych (bo zleciliśmy im wykonanie projektu, ale można sobie wybrać też innego projektanta), zaznaczyliśmy gdzie mniej więcej będzie stał dom i oni zaprojektowali cały przyłącz (u nas to ponad 100m, więc to bardziej sieć ). Zaznaczyli tylko na tym projekcie że na czas budowy będzie wykonana studnia z wodomierzem. Nie pytali o KierBuda. Potem wykonanie tego przyłącza mogliśmy zlecić im albo wybrać sobie swoją ekipę - tu wybraliśmy już inną ekipę. A ja się zastawiam, czy jest możliwość zrobienia przyłącza bezpośrednio do działki, bez wybranego projektu domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 17.04.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A ja się zastawiam, czy jest możliwość zrobienia przyłącza bezpośrednio do działki, bez wybranego projektu domu? Myślę że jest taka możliwość, po prostu w wybranym miejscu zrobią ci studnię z wodomierzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 17.04.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Myślę że jest taka możliwość, po prostu w wybranym miejscu zrobią ci studnię z wodomierzem. Dziękuję Ci bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.04.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A ja się zastawiam, czy jest możliwość zrobienia przyłącza bezpośrednio do działki, bez wybranego projektu domu? pytanie - po co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 17.04.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 pytanie - po co ?? Pewnie chce szybciej sobie zrobić przyłącz, a projekt wybrać później...może do podlewania trawki woda się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 17.04.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 pytanie - po co ?? By później nie kombinować skąd zebrać pieniądze na przyłącz, projekt, materiały, kierownika w jednym czasie itp. A tak jakbym zrobiła wcześniej, to póżniej można byłoby się zająć samą budową. Może jestem w błędzie, hm.... doradźcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts