Pmarian 19.02.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dzięki za informacje. Chyba jednak muszę to wszystko jeszcze raz przemyśleć i pod te panele o kolorze cebulowym położyć podłogówkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 19.02.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 U nas podłogówka i pod panelami i pod kaflami,różnica minimalna.Mamy drabinki w łazienkach i nie wyobrażamy sobie życia bez nich.Prawda,że przy wentylacji pranie schnie szybciej,nie przesadzajcie,że w moment.Chyba,że WM chodzi na trzecim biegu non stop.My uwielbiamy ciepłe ręczniki jak wychodzimy spod prysznica,dzieciaki zawsze przed kąpielą piżamki dają na kaloryfer i ubierają ciepłe.Bajka! Widzę,że w temacie bruku nikt nie pomoże.Czy JustynaP coś może się dowiedziałaś o tej firmie bruk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 19.02.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 bez zageszczania rurek i na piankcha przeznaczonych do podlogowki !! zwykle pianki beda izolowac a nie przepuszczac ... my ukladalismy na arbitonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 19.02.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 U nas podłogówka i pod panelami i pod kaflami,różnica minimalna.Mamy drabinki w łazienkach i nie wyobrażamy sobie życia bez nich.Prawda,że przy wentylacji pranie schnie szybciej,nie przesadzajcie,że w moment.Chyba,że WM chodzi na trzecim biegu non stop.My uwielbiamy ciepłe ręczniki jak wychodzimy spod prysznica,dzieciaki zawsze przed kąpielą piżamki dają na kaloryfer i ubierają ciepłe.Bajka! Widzę,że w temacie bruku nikt nie pomoże.Czy JustynaP coś może się dowiedziałaś o tej firmie bruk? wentylacja idzie na 50m3/h /najmniej ile da sie na mojej centrali ustawic/ i przy podlogowce i dzialajacej wentylacji jak robie n raz dwa prania /praktycznie 2 pelne suszarki takie stojace/ topranie rozwieszone okolo 22 wieczorem po przyjsciu z pracy /ok 15/ jest do sciagniecia i schowania co do upodoban - inna bajka ... ja tam nie jestem fanem cieplych recznikow ... jakos mi to do szczesnia nie jest potrzebne ... co do bruku ... ja przewertowalam rybnickie forum z ogloszeniami i szukalam brukarzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 19.02.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Tylko,że ja nie szukam brukarzy,bo kostkę chce kłaść sam,tylko pytam o dobrych producentów kostki.Wiem,że libet i semmerlock to dobre firmy,ale nie stać mnie na nie.Co do tego prania to umówmy się 17 godzin to nie jest mega szybko,u nas od wieczora do rana jest suche,tylko nie uważaliśmy,że to jakoś super szybko.Na te drabinki w łazienkach żona wiesza mniejsze rzeczy (bielizna,skarpetki)i te są suche po godzinie max,to jest mega szybko.Pod panelami mamy pianomat,jest ok.ale wyciszenia nie da się zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 19.02.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 mea - jedziesz na całkowitym minimum? nie przesadzasz aby? u mnie po takim czasie, to w piwnicy wysycha, a tam mam 17C w salonie jak rozwiesze to schnie błyskawicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.02.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 mea - jedziesz na całkowitym minimum? nie przesadzasz aby? u mnie po takim czasie, to w piwnicy wysycha, a tam mam 17C w salonie jak rozwiesze to schnie błyskawicznie... Ja lece teraz na 100m3/h i tak mam najoptymalniej 1h majtki zeby schly nie potrzebuje - mam wiecej par ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 19.02.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 wiecie co trudno mi sprawdzac czy jest szybciej suche jak zwykle wtedy nie ma mnie w domu tak zima na minimum ... ale u nas dosc czesto zapuszczamy 3 bieg /gotowanie, toalety prysznic itd/ w ogolnym rozrachunku wychodzi ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 20.02.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 hej, mam pare pytan i bede wdzieczna za wasze rady- szukam ludzi z polecenia, ktorzy zrobia wewnatrz domu rozprowadzenie wody i ogrzewania, bede wdzieczna za namiary na kogos niedrogiego- gdzie w Rybniku ogladaliscie plytki do lazienki/kuchni, ja bylam w paru meijscach, ale nic ciekawego nie widzialam- i ostatnie pytanie u kogo robiliscie kuchnie pod zabudowe? dzieki z gory za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 20.02.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 hej, mam pare pytan i bede wdzieczna za wasze rady - szukam ludzi z polecenia, ktorzy zrobia wewnatrz domu rozprowadzenie wody i ogrzewania, bede wdzieczna za namiary na kogos niedrogiego - gdzie w Rybniku ogladaliscie plytki do lazienki/kuchni, ja bylam w paru meijscach, ale nic ciekawego nie widzialam - i ostatnie pytanie u kogo robiliscie kuchnie pod zabudowe? dzieki z gory za odpowiedzi kanalizacje, wode i ogrzewanie robili nam ludzie od PC z Jasla, calkiem niedrogo wydaje mi sie. Dali dosc dobra cene. Mozesz zadzwonic i popytac. Jesli chodzi o kuchnie, piekna kuchnie zrobili mi u Siwca w Rybniku za Urszulankami obok kosciola ewangelickiego. Zrobili mi najtansza wycene i to i kilka tys. zl. w porownaniu z innymi studiami kuchennymi. Polecam Jesli chodzi o plytki to najtansze w regionie (i nie tylko na allegro tez najtaniej) maja w Zorach na Rybnickiej. Akurat wydaje mi sie, ze tam nie maja zadnych wystawek, ale jak podasz konkretnych producentow i kolekcje to praktycznie wszystko sa w stanie sprowadzic. Kupilam tam plytki podlogowe na caly parter i roznica w cenie na m2 byla jakies 35zl. w sklepach najtanszych w regionie byly za niecale 100zl. tam kupilam za 65. Plytki do lazienek tez bede tam zamawiac na dniach. Jak pytalam o ceny to tez bardzo atrakcyjnie wychodzilo. Namiary moge podac, pisac na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 20.02.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 neszka83 bardzo dziekuje za odpowiedz na wszystkie pytania, na pewno informacje sie bardzo przydadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78 20.02.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ja lece teraz na 100m3/h i tak mam najoptymalniej 1h majtki zeby schly nie potrzebuje - mam wiecej par ha ha 100m3/h to niewiele mowi bo jesli ktoa ma dom o kubaurze 300 a drugi 1300 to jest to znaczna roznica Ja mam ustawione na na jakies 240m3/h , jest to 30 % mocy. Nie wiem czy wiecej czy mniej byloby lepiej nie sprawdzalem Nam jest ok. Narazie mieszkamy we dwoje + malutki szkrab. PS. majtki tez szybko schna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.02.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 100m3/h to niewiele mowi bo jesli ktoa ma dom o kubaurze 300 a drugi 1300 to jest to znaczna roznica Ja mam ustawione na na jakies 240m3/h , jest to 30 % mocy. Nie wiem czy wiecej czy mniej byloby lepiej nie sprawdzalem Nam jest ok. Narazie mieszkamy we dwoje + malutki szkrab. PS. majtki tez szybko schna Dom mam 900m3, przy czym piwnice (~360m3) wentyluje bardzo lekko. Pozostala czesc (~540m3) normalnie - spokojnie 100m3/h wystarcza zeby bylo komfortowo! Nie trzeba wymieniac calej kubatury na godzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 20.02.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 hej, mam pare pytan i bede wdzieczna za wasze rady - szukam ludzi z polecenia, ktorzy zrobia wewnatrz domu rozprowadzenie wody i ogrzewania, bede wdzieczna za namiary na kogos niedrogiego - gdzie w Rybniku ogladaliscie plytki do lazienki/kuchni, ja bylam w paru meijscach, ale nic ciekawego nie widzialam - i ostatnie pytanie u kogo robiliscie kuchnie pod zabudowe? dzieki z gory za odpowiedzi - w namiarach znajdziesz numer do Artura Geby - podzwon i popytaj robi dobrze i tanio - plytki ogladalam na zorskiej, w tgsie, glazurze ale glownie po sieci - kuchnie robilam u Pawła Grosmana http://www.meblegrosman.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 20.02.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 hej, mam pare pytan i bede wdzieczna za wasze rady - szukam ludzi z polecenia, ktorzy zrobia wewnatrz domu rozprowadzenie wody i ogrzewania, bede wdzieczna za namiary na kogos niedrogiego - gdzie w Rybniku ogladaliscie plytki do lazienki/kuchni, ja bylam w paru meijscach, ale nic ciekawego nie widzialam - i ostatnie pytanie u kogo robiliscie kuchnie pod zabudowe? dzieki z gory za odpowiedzi płytki do łazienek - Rybnik Primo bardziej ze względu na projekt a ceny takie sobie na pewno nie najniższe kuchnia robi się w "Weko" Rybnik - u Siwca wyszła jakieś parę tysięcy drożej Jaka będzie zobaczymy .Na pewno napisze jak wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 20.02.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Słuchajcie mam pytanie w kwestii reklamacji usługi a konkretnie zabudowy kominka wraz z położeniem marmuru. Po wielokrotnych próbach z mojej strony polubownego załatwienia sprawy - wykonawca ostatecznie nie odbiera telefonów. Wysłałam do niego pismo z wyznaczeniem terminu, jednak go nie odebrał. Miał ktoś taką sytuację, nie wiem czy od razu wystąpić do sądu, czy można to zgłosić do rzecznika konsumenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 20.02.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Słuchajcie mam pytanie w kwestii reklamacji usługi a konkretnie zabudowy kominka wraz z położeniem marmuru. Po wielokrotnych próbach z mojej strony polubownego załatwienia sprawy - wykonawca ostatecznie nie odbiera telefonów. Wysłałam do niego pismo z wyznaczeniem terminu, jednak go nie odebrał. Miał ktoś taką sytuację, nie wiem czy od razu wystąpić do sądu, czy można to zgłosić do rzecznika konsumenta? Ale o co konkretnie chodzi? Zrobil i cos nie dziala, nie dokonczyl, cos sie popsulo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 20.02.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Słuchajcie mam pytanie w kwestii reklamacji usługi a konkretnie zabudowy kominka wraz z położeniem marmuru. Po wielokrotnych próbach z mojej strony polubownego załatwienia sprawy - wykonawca ostatecznie nie odbiera telefonów. Wysłałam do niego pismo z wyznaczeniem terminu, jednak go nie odebrał. Miał ktoś taką sytuację, nie wiem czy od razu wystąpić do sądu, czy można to zgłosić do rzecznika konsumenta? Podaj namiary na tego fachowca ,co by inni go unikali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 21.02.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Ale o co konkretnie chodzi? Zrobil i cos nie dziala, nie dokonczyl, cos sie popsulo? To jest dłuższa historia... Zamówiłam wkład wraz z obudową kominka w marmurze. Pan zrobił wszystko na początku wydawało się ok. Po paru tygodniach zauważyłam że kamień na obudowie jest w paru miejscach matowy, a jest czarny więc widać to bardzo dokładnie. Zgłosiłam to wykonawcy, na co ten stwierdził że tak się zdarza z kamieniem, że może matowieć i przyjedzie to przeszlifować. No i tak męczę się z nim już prawie rok. Przyjeżdża, szlifuje, smaruje obudowę jakimiś chemikaliami a efekt żaden, tylko przez te jego wyczyny mam już cały salon do malowania. Stwierdziłam że moja cierpliwość już dobiega końca, i proszę o wymianę na nowy. Na początku się zgodził a teraz robi problemy, nie odbiera telefonów itp. Nie dość tego to przy dłuższym paleniu w kominku śmierdzi w całym domu jakimiś chemikaliami i nie wiem czy technicznie też tego kominka nie spierdzielił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 21.02.2013 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 To jest dłuższa historia... Zamówiłam wkład wraz z obudową kominka w marmurze. Pan zrobił wszystko na początku wydawało się ok. Po paru tygodniach zauważyłam że kamień na obudowie jest w paru miejscach matowy, a jest czarny więc widać to bardzo dokładnie. Zgłosiłam to wykonawcy, na co ten stwierdził że tak się zdarza z kamieniem, że może matowieć i przyjedzie to przeszlifować. No i tak męczę się z nim już prawie rok. Przyjeżdża, szlifuje, smaruje obudowę jakimiś chemikaliami a efekt żaden, tylko przez te jego wyczyny mam już cały salon do malowania. Stwierdziłam że moja cierpliwość już dobiega końca, i proszę o wymianę na nowy. Na początku się zgodził a teraz robi problemy, nie odbiera telefonów itp. Nie dość tego to przy dłuższym paleniu w kominku śmierdzi w całym domu jakimiś chemikaliami i nie wiem czy technicznie też tego kominka nie spierdzielił ... Idz do rzecznika on Ci powie co robic. To najlepsze i najtansze wyjscie poki co Sadu raczej nie polecam... stracony czas i pieniadze juz tak raz walczylam z jedna firma. Mimo, ze mialam cala dokumentacje sprawy i adwokat twierdzil, ze nie maja sie jak obronic bo jest czarno na bialym to i tak jakims cudem po 3 latach sadowych potyczek przegralam sprawe... Serio szkoda czasu i pieniedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts