MAR70 21.02.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Ostatnio żona próbowała załatwiać reklamację kiecki przez panią rzecznik konsumentów z Rybnika i powiedziała,że szkoda zachodu.Pani nie pomogła wcale,kazała wysłać reklamacje do sprzedawcy za potwirdzeniem odbioru a jak nie odbierze to pismo,że minęło 14 dni i jak nie ma odpowiedzi to uznaje się reklamacje i proszę o wymianę produktu na nowy wolny od wad.Odnośnie kominka to u nas bardzo długo śmierdziało tak jakby palił sie plastik,dopiero po takim rozgrzaniu do czerwoności przestało.Okazało się,że taśma nie wytrzymywała takich wysokich temperatur i dopiero jak się klej z niej wypalił to przestało śmierdzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 21.02.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 To w takim razie w Wodzislawiu jest sprytniejszy rzecznik. Bo wyslal w moim imieniu pismo z pieczatka swoja i jakos to wzbudzilo respekt, bo od razu mi reklamacje uznano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 21.02.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Ostatnio żona próbowała załatwiać reklamację kiecki przez panią rzecznik konsumentów z Rybnika i powiedziała,że szkoda zachodu.Pani nie pomogła wcale,kazała wysłać reklamacje do sprzedawcy za potwirdzeniem odbioru a jak nie odbierze to pismo,że minęło 14 dni i jak nie ma odpowiedzi to uznaje się reklamacje i proszę o wymianę produktu na nowy wolny od wad. Odnośnie kominka to u nas bardzo długo śmierdziało tak jakby palił sie plastik,dopiero po takim rozgrzaniu do czerwoności przestało.Okazało się,że taśma nie wytrzymywała takich wysokich temperatur i dopiero jak się klej z niej wypalił to przestało śmierdzieć. Tak tylko my już tym kominkiem palimy ok 11 miesięcy i ciągle ten zapach jest ale dopiero się pojawia po dłuższym paleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 21.02.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 U nas z tym kominkiem też tak było ponad rok żona mnie męczyła,że śmierdzi i śmierdzi.Też pojawiało się to po dłuższym paleniu albo trochę mocniejszym ogniu.Dopiero rozgrzanie na maxa i przepalenie dało efekt,jarało się tak,że aż sufit był czorny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Tak tylko my już tym kominkiem palimy ok 11 miesięcy i ciągle ten zapach jest ale dopiero się pojawia po dłuższym paleniu. U mnie tez byl zapach palonego plastiku - powodowal go klej ktorym wkleilem kawalki paskow marmuru do metalowego katownika ktory prawie sie stykal z metalowa obudowa kominka. Przestalo smierdziec tak po 10-15 paleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 21.02.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Tak tylko my już tym kominkiem palimy ok 11 miesięcy i ciągle ten zapach jest ale dopiero się pojawia po dłuższym paleniu. kolega tak miał....nie umiał stwierdzić co jest powodem, aż rozpalił przez przypadek za mocno....okazało się że to kasetony na suficie blisko kominka... u mnie 2-3 palenia i przestało....na poddaszu jak włączam DGP to przez jakiś czas czuć przypieczony kurz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Wybieram dachówke... Generalnie to ciężka sprawa wybrać ją na podstawie kilku sztuk wystawionych w hurtowni.Czy ktoś wie, gdzie w naszych okolicach zobaczę dach pokryty dachówkami takimi jak:Nelskamp Nibra R10Tondach StodoCreaton Terra OptimaErlus Reforma Zastanawiałem się też nad dachówką płaską, ale przy dachu o nachyleniu 30stopni to chyba nienajlepszy pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.02.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Zastanawiałem się też nad dachówką płaską, ale przy dachu o nachyleniu 30stopni to chyba nienajlepszy pomysł... Moja sasiadka ma chyba jeszcze mniejszy kat dachu (parterowka) i ma dachowke plaska. Nie mam pojecia jaka ale wiem ze byla dosc droga (szczegolnie gasiory i zakonczenia... jeden gasior 200 pln (!!!!!!!!), zakonczenie 500 pln), grafit Fajnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 21.02.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Wybieram dachówke... Generalnie to ciężka sprawa wybrać ją na podstawie kilku sztuk wystawionych w hurtowni. Czy ktoś wie, gdzie w naszych okolicach zobaczę dach pokryty dachówkami takimi jak: Nelskamp Nibra R10 Tondach Stodo Creaton Terra Optima Erlus Reforma Zastanawiałem się też nad dachówką płaską, ale przy dachu o nachyleniu 30stopni to chyba nienajlepszy pomysł... Ja mam dachówkę płaską ładnie (ślicznie wygląda) nam się bardzo podoba. Dachówka z Brassa betonowa, na ceramikę się nie zdecydowaliśmy bo widziałam płaską z ceramiki i były widoczne nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 21.02.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Wejdź na forum pokażcie swoje dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Bylem, Twoją realizację widziałem, ale kąt nachylenia dachu chyba u Was większy.Co do dachówki betonowej... Pewnie technika poszła do przodu i 12 lat to sporo, ale od południa mam sąsiada z dachem kopertowym i patrzę prosto na jego północną połać, na której od paru lat zielony zdobył przewagę nad ceglanym. muszę poszukać realizacji z dachówką płaską na dachu 30stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 21.02.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Bylem, Twoją realizację widziałem, ale kąt nachylenia dachu chyba u Was większy. Co do dachówki betonowej... Pewnie technika poszła do przodu i 12 lat to sporo, ale od południa mam sąsiada z dachem kopertowym i patrzę prosto na jego północną połać, na której od paru lat zielony zdobył przewagę nad ceglanym. muszę poszukać realizacji z dachówką płaską na dachu 30stopni... Mamy kąt 45stopni, jeżeli chodzi o betonowe dachówki to Brass prawdopodobnie jest najlepszy i ma jakąś powlokę żeby właśnie nie zrobił się zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 22.02.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 To chyba bardziej od warunków zewnętrznych zależy. W Brennej widziałem nową knajpę ze lśniącą dachówką, którą zaczęło już coś zarastać.W najgorszym razie po 10latach ekipa szoruje dach, to nie powinno być jakoś szczególnie rujnujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pmarian 22.02.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Zieleń się pojawia prawie na każdym poszyciu jeżeli jest choć trochę zacienione(no może poza blachodachówką). U siebie w starym domu mam gonty papowe i tam gdzie jedna połać zacienia drugą mam zielony nalot, który co rok, dwa zmywam Karcherem i jak nówka. A gonty mają mniej niż 10 lat.Betonowy Braas mimo wszystko ma na powierzchni pory, zagłębienia w których będzie z czasem coś wzrastało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 22.02.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Cześć, mam do was pytanie. Jak mogłabym przeszukać nasz rybnicki wątek, tak, żebym teraz nie zadawała pytań, na które odpowiedzi padły już dawno temu? Jest zbyt dużo stron, żeby za każdym razem wszystko od początku czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.02.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Cześć, mam do was pytanie. Jak mogłabym przeszukać nasz rybnicki wątek, tak, żebym teraz nie zadawała pytań, na które odpowiedzi padły już dawno temu? Jest zbyt dużo stron, żeby za każdym razem wszystko od początku czytać. Np. tak: http://bit.ly/VS1i1w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 22.02.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Np. tak: http://bit.ly/VS1i1w Fajne, ale jej chyba nie chodziło o pytania zadawane przez siebie tylko ogólnie. A to już chyba nie będzie takie łatwe do wyłapania. Elmaga, nie krępuj się, pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 22.02.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Podaj namiary na tego fachowca ,co by inni go unikali http://www.galaxy-kominki.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.02.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Fajne, ale jej chyba nie chodziło o pytania zadawane przez siebie tylko ogólnie. A to już chyba nie będzie takie łatwe do wyłapania. Elmaga, nie krępuj się, pytaj To byl tylko przyklad - w miejsce "elmagra" moze sobie wstawic dowolne pytanie EDIT: widze ze google jednak zle to troche interpretuje i szuka w calym forum muratora ;( No to mozna po prostu wpisac: "szukana fraza site:forum.muratordom.pl rybnik" Tez znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.02.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 ja odstawie troche prywaty ale ... Jesli ktos jeszcze nie wie na co przekazac 1% swojego podatku to polecam fundację ktora potrafi sie rozliczyc z KAZDEJ POWIERZONEJ ZLOTOWKI !!! w tej fundacji pracuje moja mama i WIEM ze zadna z osob pracujacych w fundacji nie zarabia na niej ani jednej zlotowki !!! wszystkie powierzone pieniadze przeznaczane sa na rechabilitacje dzieci niepelnosprawnych z Wodzisławia i okolic !! Życzę wszystkim aby nigdy wasze dzieci nie musiały z tych pieniedzy skorzystac !!! Ale jesli możecie wpisać wlasnie ten KRS 0000049946 do waszego pita bedziemy /zarowno ja jak i cala masa dzieciakow ktorym te pieniazki sa naprawde potrzebne/ wam niezmiernie wdzieczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts