WojtekRybnik 03.03.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Cześć, po długiej nieobecności wpadam z prośbą o polecenie jakiegoś serwisanta AGD - próbowałem samodzielnie naprawić zatkaną zmywarkę, co zakończyło się rozciętą ręką i samozapłonem tejże zmywary - potrzebuję złotą rączkę co to posprząta po mnie do kupy:) Zmywarka stara, już po gwarancji... Poratuje ktoś namiarem na rzetelny serwis, albo pana Zdzisia złotą rączkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 04.03.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Możecie polecić elektryka oraz firmę od wylewek i tynków? Jakie mieliście ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 04.03.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Możecie polecić elektryka oraz firmę od wylewek i tynków? Jakie mieliście ceny? moge polecic firme od wylewek, tynki tez robia, ale nie wiem jak, podejrzewam, ze ok. Bylismy bardzo zadowoleni. Firma jest z Zywca, w jeden dzien nam zrobili 300mkw wylewek szli jak burza. Rok temu brali 11zl. za m2 robocizny. Material chcielismy sobie sami zalatwic. Namiary moge podac na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.03.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Jakby komuś naszło do głowy wypastowanie podłogi z paneli sidoluxem emulsją nabłyszczającą (nie zwykły płyn do mycia) to niech tą głową bardzo solidnie w tą podłogę uderzy parę razy żeby ten pomysł sobie z głowy wybić Po pół roku w końcu miarka się przebrała i sprawa *wiecznych* smug (po 30 minutach od umycia podłogi ta wygląda jak nie myta od tygodnia - wystarczy stopą przejść i zostaje mega ślad, a przesunięcie palcem zostawia widoczny nie tylko pod światło mocny ślad) mnie zainteresowała. Zacząłem testować, myc na różne sposoby, czyścić, a przede wszystkim czytać - i wychodzi na to że z tym Sidoluxem to problem ma chyba każdy kto go użyje. Po prostu na panelach tworzy się taka warstwa maźi która się rozmazuje - nie da się jej zmyć NICZYM! Próbowałem kilka rodzai płynów, wodę z octem etc. Wczoraj 4 razy umyłem podłogę pod rząd. Nic nie pomogło. Panele się nie kleją ale wyraźnie jest na nich warstwa jakiej nie ma na nowych panelach (mam jeszcze parę schowanych) - na 100% to jest ten sidolux bo nic innego nie używałem. Robił ktoś tym? Dzisiaj kupiłem specjalny zmywacz (30 pln w liroju) do takich warstw i zaraz biorę gąbeczkę, ścierę z mikrofibry i będę próbował się tego po kolanach pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pmarian 05.03.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Pare lat temu regularnie używałem Sidoluxu. Przy dobrze wymytej podłodze nawet to miało jakiś efekt, ale zdarcie starych warstw to była katastrofa...nawet specjalnymi preparatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 05.03.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 kurnik dobrze, ze poruszyliscie to tu na forum bo pewno zrobilabym ten sam blad... o_O nawet by mi do glowy nie wpadlo, ze moze sie takie cos stac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.03.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Pare lat temu regularnie używałem Sidoluxu. Przy dobrze wymytej podłodze nawet to miało jakiś efekt, ale zdarcie starych warstw to była katastrofa...nawet specjalnymi preparatami. No wlasnie wczoraj testowalem na kawalku podlogi i efekt zaden - nic nie zeszlo Czym to pozniej usuwales (jaki srodek i narzedzia??). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldark 05.03.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Witam Przepraszam, ze tak z "pietruszki"... Gdzie kupujecie drzewka owocowe, trzebaby uporządkować nieco teren... dziękuje serdecznie za wskazówki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 05.03.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Mieszkamy ponad 1,5 roku a tym sidoluxem było myte na początku i niczym nie da się tego dziadostwa zmyć.Myśleliśmy,że to panele są winne,ale teraz już wiemy,że nie.My od czasu do czasu po umyciu podlogi na świeżo płynem dajemy dzieciakom na stopy ścierki z mikrofibry i polerują.Efekt jest przez godzinę........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.03.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Witam Przepraszam, ze tak z "pietruszki"... Gdzie kupujecie drzewka owocowe, trzebaby uporządkować nieco teren... dziękuje serdecznie za wskazówki pozdrawiam najwiekszy wybor jaki pamietam to Conica w Żorach /nie wiem czy dobrze napisalam/ ... po sasiedzku od Limby ale wiecej maja owocowych niz limba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldark 05.03.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 najwiekszy wybor jaki pamietam to Conica w Żorach /nie wiem czy dobrze napisalam/ ... po sasiedzku od Limby ale wiecej maja owocowych niz limba ok, dziekuje, Limbe kojarze... w Rybniku chyba po blisku jakos nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.03.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Mieszkamy ponad 1,5 roku a tym sidoluxem było myte na początku i niczym nie da się tego dziadostwa zmyć.Myśleliśmy,że to panele są winne,ale teraz już wiemy,że nie.My od czasu do czasu po umyciu podlogi na świeżo płynem dajemy dzieciakom na stopy ścierki z mikrofibry i polerują.Efekt jest przez godzinę........ Najlepszy dowód na to że sidolux to syf jest ten produkt: http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/1722/cleanlux-zmywacz-do-sidoluxu-500-ml.jpg Ale nie wiem na ile skuteczny - płyn za 30 pln (zmywacz do warstw wosków / tłuszczów) z liroja nic nie pomaga - używany bez rozcieńczania z wodą! @MAR70: też po wyschnięciu i przeciągnięciu palcem (czystym, suchym) w poprzek panela - zostaje Ci SMUGA? Taki efekt jakby na zamszu czy welurze palcem możnabylo rysować U mnie pies przejdzie dwa razy tam i spowrotem 10 min po umyciu podłogi i ta wygląda jak po wojnie! Jak nic nie pomoże to w dupie mam ten sidolux i panele - wczoraj w liroju widziałem przepiękne panele EGGER - cena trochę wysoka (50 pln / m2) ale panele mnie po prostu ROZWALIŁY swoją strukturą (normalnie czuć pod palcem wszystkie sęki, czy rysy) i głębokim matem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 05.03.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Witam, mam pytanie ile Was ksoztował projekt przydmowej oczyszczalni ścieków.I czy możecie polecić jakąs firmę z Rybnika i okolic, która się tym zajmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 05.03.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Dokladnie tak,na naszych panelach możemy palcem rysować,nie ważne czy są czyste czy brudne.Mamy te panele,które Ty Adam polecałeś,ale mam ich tak dość,ze jak tylko przyjdzie okazja zrobimy kafle.Żałujemy,że nie zrobilismy tak od razu.Jak to mówią pierwszy dom jest dla wroga,drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie,więc moze przy trzecim błedów unikniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.03.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Dokladnie tak,na naszych panelach możemy palcem rysować,nie ważne czy są czyste czy brudne.Mamy te panele,które Ty Adam polecałeś,ale mam ich tak dość,ze jak tylko przyjdzie okazja zrobimy kafle.Żałujemy,że nie zrobilismy tak od razu.Jak to mówią pierwszy dom jest dla wroga,drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie,więc moze przy trzecim błedów unikniemy. A probowales (as?) jakimis specjalistycznymi srodkami to czyscic? Bo jak czytam w sieci to ludzie maja panele przeroznych firm i ten sam problem - wiec nie zalezy to od samych paneli! Ja zreszta ta warstwe cholerna mam tez w kuchni na kaflach bo pewnie przejechalem je "przy okazji" robiac ta emulsja Dzisiaj proba jakas mocniejsza szczotka albo druciakiem kuchennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 05.03.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 najwiekszy wybor jaki pamietam to Conica w Żorach /nie wiem czy dobrze napisalam/ ... po sasiedzku od Limby ale wiecej maja owocowych niz limba Ja kupowałam drzewka owocowe w Ogrody XXI w Rybniku-Golejowie. Zobaczymy wiosną, czy się przyjęły;), bo sadziłąm jesienią. Tam mają też krzaki owocowe i inne drzewka. Szczerze mówiąc nie jeździłam za dużo, więc nie mam porównania, w Conicy nie byłam. Ale z zakupów tam jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 05.03.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Adam nie próbowałem,na razie tylko narzekam,że okropnie to wygląda.Trzeba się będzie za to wziąć na wiosnę,i faktycznie kafle też mam takie,i w kuchni i w holu,bo przy okazji wycierało się wszystko.Wiem,że dobre środki są z firmy perfect,miałem parę do róźnych celów i super.Jakiś zmywacz też tam był,kojarzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAR70 05.03.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 http://stronaperfekt.wix.com/srodki-perfekt#! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.03.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Adam nie próbowałem,na razie tylko narzekam,że okropnie to wygląda.Trzeba się będzie za to wziąć na wiosnę,i faktycznie kafle też mam takie,i w kuchni i w holu,bo przy okazji wycierało się wszystko.Wiem,że dobre środki są z firmy perfect,miałem parę do róźnych celów i super.Jakiś zmywacz też tam był,kojarzę.... Ja bede na dniach probowal roznych srodkow. Na poczatek jeszcze raz wezme ten "zmywacz" (to jakis kwas bo palce az bola ale bede probowal jakas szczotka z twardym wlosiem szorowac (wczoraj tylko nalozylem gabeczka i po 5 minutach wycieralem recznikami papierowymi). Dam znac jak znajde rozwiazanie Ty tez daj jak znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 05.03.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Adam, kup sobie Brudpur firmy Voigt za 12 zeta. Czyści prawie wszystko, spiera tłuszcz i brud, smary, stare powłoki , plamy z farb emulsyjnych itp. Nie rozcieńczaj ale używaj ostrożnie , w rękawiczkach bo płyn jest dość agresywny. Naprawdę polecam, super środek za niewielkie pieniądze. Do wycierania podłóg gresowych, tarasowych i balkonów wystarczy wlać 100 ml na wiadro wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts