Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Witam wszystkich, w sierpniu zaczynamy budowe w Rudach. Mam wstepnie wybranego wykonawce- Pan Adam Szendzielorz firma Ad-bud z Pilchowic. Mam nadzieje ze słyszeliscie o Nim same dobre rzeczy :) Co myslicie rowniez o Budozbycie z Rybnika? Jesli macie jakie namiary na tani dobry beton, więźbe, stal, deski itd to proszę o pomoc w tych jakże trudnych pierwszych krokach...

Pozdrowienia

Robert

Jak beton to Prefrow jest chyba najtańszy w tej okolicy i na "dotyk". Ja brałam cały beton w Prefrowie właśnie, z usługą na 8%, jeszcze negocjowałam:yes: Jakościowo super git, leją go na autostrady, mocny jak pieron, z certyfikatem. I cena też dobra.

Stal, dla mnie Lubar był najbardziej konkurencyjny pod tym względem, po negocjacjach transport miałam gratis, ceny porównywalne z GS na Kolejowej w Rybniku.

Więźba, drewno, materiały budowlane, dachówka, rynny itp godne sprawdzenia w DOMLEX Kuźnia Raciborska lub Dziergowice- nikt ,absolutnie nikt w naszym regionie nie miał takich cen jakie mi zaproponowano tam. Cała budowa na nich stoi, podałam namiary dalej i wszyscy byli zadowoleni- ale jak mówię, ceny się zmieniają wszędzie i trzeba szukać, jak Ci zależy na kasie oczywiście:D Ja miałam na to czas, mam pełną teczkę wycen , szukałam, szperałam liczyłam i znalazłam... Tych mogę polecić z czystym sumieniem, firm niestety nie miałam, robimy wszystko sami- ee.. nie całkiem- dach robiła firma, też w porządku.:D

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gdyby ktoś potrzebował kruszywo granitowe do dekoracji podjazdów, ogrodów lub jako alternatywę dla kostki brukowej podaję namiar na składnicę: Pan Kosider z Godowa 32 476 51 17, 502 368 117. Mam przywieziony grys granitowy , szary , gruby po 95 zł/t . Jest przepiękny, zastąpi mi kostkę na którą chwilowo brak gotówki, super się ubił i "udaje" nawierzchnię, a co ważne nie brudzi jak dolomit . Mankamentem jest dźwięk wjeżdżającego nań samochodu, taki specyficzny szurrrrrr:yes: Drobniejszy grys sprzedają w Granitecu po 250-350 zł/t, kupiłam kilka worków do ogrodu i żałuję ,bo przepłaciłam zdrowo. Jak ktoś potrzebuje to uderzać do Godowa, transport niedrogo , przywiozą na plac. I jeszcze podziękują:D

Gdyby ktoś potrzebował kruszywo granitowe do dekoracji podjazdów, ogrodów lub jako alternatywę dla kostki brukowej podaję namiar na składnicę: Pan Kosider z Godowa 32 476 51 17, 502 368 117. Mam przywieziony grys granitowy , szary , gruby po 95 zł/t . Jest przepiękny, zastąpi mi kostkę na którą chwilowo brak gotówki, super się ubił i "udaje" nawierzchnię, a co ważne nie brudzi jak dolomit . Mankamentem jest dźwięk wjeżdżającego nań samochodu, taki specyficzny szurrrrrr:yes: Drobniejszy grys sprzedają w Granitecu po 250-350 zł/t, kupiłam kilka worków do ogrodu i żałuję ,bo przepłaciłam zdrowo. Jak ktoś potrzebuje to uderzać do Godowa, transport niedrogo , przywiozą na plac. I jeszcze podziękują:D

Spadasz mi z nieba ale martwi mnie te szurrrrrrrrrr - to by znaczyło że materiał się nie zaklinował za dobrze i się przemieszcza - ja bym potrzebował na te najbliższe ~2 lata takiej nawierzchni ale u mnie dość duże spadki i muszę to zrobić materiałem który rzeczywiście się poklinuje tak że nie spłynie przy pierwszym deszczu, tudzież pod kołami ruszającego dość mocniej samochodu :)

Witam

Jako że marzy mi się deszczownica w łazience, instalator kazał mi zakupić flexx boxx firmy kludi ,osoby które mają deszczownice macie coś takiego? Przeszukałam internet i znalazłam dwa modele ,jeden raz droższy od drugiego i nie mam pojęcia czym się to coś różni :) zastanawiam się czy jest jakaś alternatywa do tego "kludi"?

Witam

Jako że marzy mi się deszczownica w łazience, instalator kazał mi zakupić flexx boxx firmy kludi ,osoby które mają deszczownice macie coś takiego? Przeszukałam internet i znalazłam dwa modele ,jeden raz droższy od drugiego i nie mam pojęcia czym się to coś różni :) zastanawiam się czy jest jakaś alternatywa do tego "kludi"?

My założyliśmy coś takiego

http://deante.pl/natryski_deszczownie_i_systemy_podtynkowe_baterie_podtynkowe_bez_przelacznika_natrysku_eliptic.xhtml

nie potrzeba do tego żadnego "boxa", jest to kompletna bateria do zabudowania

Spadasz mi z nieba ale martwi mnie te szurrrrrrrrrr - to by znaczyło że materiał się nie zaklinował za dobrze i się przemieszcza - ja bym potrzebował na te najbliższe ~2 lata takiej nawierzchni ale u mnie dość duże spadki i muszę to zrobić materiałem który rzeczywiście się poklinuje tak że nie spłynie przy pierwszym deszczu, tudzież pod kołami ruszającego dość mocniej samochodu :)

No właśnie zaklinował się dobrze, pod zagęszczarką utworzył się ładny "stół" a odgłos bierze się z twardości kamienia chyba. Pod bergą nic nie było słychać, a przejazd po tej nawierzchni daje specyficzny dzwięk. Mąż twierdzi , że jak nie masz naprawdę dużego spadu to to Ci się nada. A każdy kamień jak zarolujesz kołami to się poruszy- nie ma bata:yes:Po niedzielnej ulewie nic nie przemieściło się, woda ładnie się wchłania no i fajnie plac wygląda. Podjedź sobie zobaczyć na stary dom, wiesz gdzie bo kopałeś kanalizę, plac mam prawie zrobiony, jeszcze musimy dokupić kostek bo brakło.

aguchaaa!!!!!! jestes tu jeszcze???? :D:D dziekuje za namiar na przystojnego Pana od balustrady :D:D balustrada jest przepiekna!!!! dokladnie taka jak na zdjeciu, ktore mu poslalam. Jestes wielka :D

Zaglądam od czasu do czasu :) Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona i że pan się sprawdził :) Nasza balustrada też piękna, choć taka zwykła, ale my takie lubimy. Rzadko tu zaglądam ostatnio, ale nowy domek, to nowy... wiadomo, synek :)

Adam mam pytanie czy coś Ci się dziej z cegłą klinkierową CRH tytan. Zastanawiam się nad kupieniem jej na ogrodzenie. Czy znasz przyczynę tych przebarwień, które Ci się pojawiły. Czy teraz coś znowu się powtórzyło?

Przyczyna jest prawdopodobnie zbyt pozne zafugowanie. Podobne objawy pojawily mi sie ponownie po zimie (ale nie mialem fugi jeszcze), ale spokojnie daje sie wszystko doczyscic srodkiem od jednego z forumowiczow :) On mi tez podeslal drugi srodek ktory trzeba pozniej wetrzec w cegle ktory zatyka pory i ponoc nie dopuszcza do tych przebarwien przez kolejne lata. Wiec mysle ze spokojnie mozesz ta cegle brac, a jakby cos to literek srodka kosztuje 37 pln (chyba netto) i starcza na sporo bo sie go robi 1:3 - 1:5, a nawet 1:10 z woda - w zaleznosci od zabrudzenia :)

Czy możecie polecić dobrą firmę,która zajmuje się stawianiem wiat drewnianych?

Tak wiem :) mogę to zrobić sam ale brak czasu mi na to nie pozwala.

Zalezy skad jestes, ale wiem, ze rozne drewniane konstrukcje robi firma Dralex w Radlinie. Sasiadom robili balistrade na taras, to pewno i taka wiate zrobia. Zajmuja sie ogolnie drewnianymi rzeczami.