alhana 10.03.2014 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Dzisiaj nadeszła wycena schodów wew. - prawie 19 tys- matrix jakiś chyba. Spodziewałam się 10-12 tys a tu taka niespodzianka:cry: Schody na betonie, z podestem, żadnych udziwnień, 19 stopni. Jesion barwiony na orzech. Do tego balustrada i jeden "barani róg". Montaż 1800 zł Szukam dalej.... a Karol Mrozek ?? Najlepsza wycene zrobił nam Pan Korecki, jesion bielony, za cene z sob drew miałabym schody dywanowe z balustrada z hartowanego szkla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 10.03.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 gdzie w Rybniku kupie od ręki sruby (haki - igły) do kotwienia murłat z wieńcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 10.03.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Dzisiaj nadeszła wycena schodów wew. - prawie 19 tys- matrix jakiś chyba. Spodziewałam się 10-12 tys a tu taka niespodzianka:cry: Schody na betonie, z podestem, żadnych udziwnień, 19 stopni. Jesion barwiony na orzech. Do tego balustrada i jeden "barani róg". Montaż 1800 zł Szukam dalej.... Adam, Ty montowałeś schody sam, o ile pamiętam. Ile Cię wyszły?? To moje schody, samonośne. Koszt niecałe 11 tyś z montażem. Wykonanie Cyran Bogdan, polecam: Tel: 32 430 59 80 44-293 Szczerbice, Szkolna 2 Ale przemyśl jeszcze kolor schodów. Ja mam właśnie w orzechu. Ładnie wyglądają, jak się świeżo umyte Na drugi dzień już nadają się przynajmniej do zamiecenia. Widać na nich każdy okruszek, każdy pyłek, wszystko. Po dwóch latach użytkowania wiem, że już nigdy nie zrobiłabym ciemnych schodów. A ostrzegali mnie, a mówili, że tak będzie Ale byłam mądrzejsza. Teraz mam. Nie zmienia to faktu, że dalej mi się podobają, ale pracy przy nich jest mnóstwo. http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/402/p1040214j.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/9/p1040212g.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/191/20120623002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 10.03.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 gdzie w Rybniku kupie od ręki sruby (haki - igły) do kotwienia murłat z wieńcem? Szpilki najtaniej mają w tartaku w Jankowicach ( za torami) jadąc z do Świerklan. Duży wybór jest w" Kros"-ie na ul. Cmentarnej w Rybniku, ale już trochę drożej. jak Ci nie zależy na cenie to wal do Krosa- dostaniesz napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 10.03.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Agusia , dzięki. Schody masz śliczne. Takie właśnie mi się podobają. Długo czekałaś? Jaką masz podłogę na piętrze, tzn, panele jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 11.03.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Agusia , dzięki. Schody masz śliczne. Takie właśnie mi się podobają. Długo czekałaś? Jaką masz podłogę na piętrze, tzn, panele jakie?? Schody zamawiałam w marcu, montowane w czerwcu. Ale to był termin narzucony przez nas, bo tak kończyło się większość prac w domu, a schody miały być na sam koniec. Może dałoby się termin skrócić, nie pytałam. A podłoga, nie pamiętam. Musiałabym spojrzeć na fv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 11.03.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witam,Szukam jakieś dobrej firmy, która zajmuje się montażem oczyszczalni scieków. Interesuje mnie model gdzie ścieki lecą do studni chłonnej. Czy ktoś ma namiary na jakąś sprawdzoną ekipę? Buduję w Czerwionce. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 11.03.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Ja też szukam firmy montującej przydomowe oczyszczalnie ścieków. My chcemy z drenażem na działce. Kto ma sprawdzone namiary, to będę wdzięczna. Jutro zaczynamy tynkować A mąż z bratem swoim od tygodnia ocieplają budynek, już zrobili ponad połowę. Pracują we dwóch, jak sobie pomyślę ile to by kosztowało przez firmę.... Czeka ich późniejszą wiosną (druga tura urlopu) kołkowanie i warstwa kleju, może też kolor.... Zaczyna się dziać. Trzymajcie kciuki, żebym szybko sprzedała mieszkanie, bo sakiewka się opróżniła już zupełnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 12.03.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Schody zamawiałam w marcu, montowane w czerwcu. Ale to był termin narzucony przez nas, bo tak kończyło się większość prac w domu, a schody miały być na sam koniec. Może dałoby się termin skrócić, nie pytałam. A podłoga, nie pamiętam. Musiałabym spojrzeć na fv. Co do terminu, to mamy jeszcze sporo czasu- dopiero kończymy k-g na poddaszu. Został cały parter plus gipsowanie i łazienki. Pytam , bo nie wiem z jakim wyprzedzeniem trzeba umawiać stolarza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 12.03.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ja też szukam firmy montującej przydomowe oczyszczalnie ścieków. My chcemy z drenażem na działce. Kto ma sprawdzone namiary, to będę wdzięczna. Jutro zaczynamy tynkować A mąż z bratem swoim od tygodnia ocieplają budynek, już zrobili ponad połowę. Pracują we dwóch, jak sobie pomyślę ile to by kosztowało przez firmę.... Czeka ich późniejszą wiosną (druga tura urlopu) kołkowanie i warstwa kleju, może też kolor.... Zaczyna się dziać. Trzymajcie kciuki, żebym szybko sprzedała mieszkanie, bo sakiewka się opróżniła już zupełnie... W piątek jestem na urodzinkach u siostrzenicy, która robiła POŚ jesienią. Wszystkiego się dowiem i dam znać. Kogo wzięłaś do tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 12.03.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Czy ktoś się orientuje, czy do oddania budynku muszą być zrobione tynk zewnętrzny i taras?? Nie mamy kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 12.03.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Czy ktoś się orientuje, czy do oddania budynku muszą być zrobione tynk zewnętrzny i taras?? Nie mamy kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 13.03.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 podobno schody wewnetrzne z balustrada sa konieczne, my juz tylko na nie czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 13.03.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Czy ktoś się orientuje, czy do oddania budynku muszą być zrobione tynk zewnętrzny i taras?? Nie mamy kredytu. My nie mieliśmy ani tynku, ani tarasu, ani balustrady na balkonie. Budynek odebrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 13.03.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 my tez nie mamy tarasu ani tynku i dom odebrany. Nikt zreszta nawet nie przyszedl na ogledziny. Z tego co sie orientuje to musza byc tylko zabezpieczone tarasy i schody jakaz prowizoryczna barierka i tyle. My tak wlasnie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 13.03.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Wzięliśmy firmę p. Rducha. Dziś jadę zobaczyć postępy prac, mam nadzieję, że mi się spodoba. Oj, jakoś jeszcze nie mogę uwierzyć, że to już tuż tuż... Tzn wiadomo, że jeszcze kawał roboty, ale jak już będą tynki, to będzie jakoś bardziej "domowo". Ile wam zajęło (tym, co robią dużo sami) od wylewek do wprowadzenia się? My resztę robimy sami, ba, nawet kafelki mąż się uparł kleić sam, nie wiem tylko czy mu na to pozwolę.... hehe. Wełna, k-g na poddaszu, podwieszane sufity na całym parterze (bez dupereli, tylko zwykłe proste sufity), kafle, panele. No to trochę roboty przed nami. Jak długo średnio się czeka na kuchnie? Halina, będę niecierpliwie czekać na twoje info o POś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.03.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Ja też szukam firmy montującej przydomowe oczyszczalnie ścieków. My chcemy z drenażem na działce. Kto ma sprawdzone namiary, to będę wdzięczna. Przyłączę się do pytania.... może moglibyście kogoś/firmę polecić z okolic Rybnika, Gliwic, Knurowa, Żor .... W Jejkowicach jest firma... może ktoś zna i może coś na ich temat napisać.... Jestem z Czuchowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaneta1010 13.03.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 A ja mam takie pytanie, dla tych co oddali dom do użytku. Czy z urzędu przychodzą i wszystko sprawdzają, czy jest zgodne z projektem?? Z góry dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.mG 13.03.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Witam. Całkowicie poza tematem: Do sprzedania mam kilka rzeczy, może komuś się przyda.- Blaszak 2x3m zamykany kłódka + zamek drzwiowy, stan bdb - 900zł - Komin Schiedel Avant 12mm kompletny 7m -3000zł - Posadzka epoksydowa CAPAROL Dispobox 447 2 x 10kg - wystarcza spokojnie na 40m2 garażu - kolor Agave 110 - 2*350zł Pozdrawiam.606 789 098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 14.03.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Wzięliśmy firmę p. Rducha. Dziś jadę zobaczyć postępy prac, mam nadzieję, że mi się spodoba. Oj, jakoś jeszcze nie mogę uwierzyć, że to już tuż tuż... Tzn wiadomo, że jeszcze kawał roboty, ale jak już będą tynki, to będzie jakoś bardziej "domowo". Ile wam zajęło (tym, co robią dużo sami) od wylewek do wprowadzenia się? My resztę robimy sami, ba, nawet kafelki mąż się uparł kleić sam, nie wiem tylko czy mu na to pozwolę.... hehe. Wełna, k-g na poddaszu, podwieszane sufity na całym parterze (bez dupereli, tylko zwykłe proste sufity), kafle, panele. No to trochę roboty przed nami. Jak długo średnio się czeka na kuchnie? Halina, będę niecierpliwie czekać na twoje info o POś. Nam od wylewek zajelo okolo rok czasu, ale nie spieszylismy sie jakos super. Jesli chodzi o kuchnie to okolo 2 miesiecy sie czeka, przynajmniej w naszym wypadku tak bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts