kolo100 16.05.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witam,Jestem na etapie zakupu karniszy metalowych do firanek i zasłon. Czy macie jakąś tanią firmę z takimi produktami czy raczej różnica w cenie jest na tyle mała, że lepiej kupić w marketach, ewentualnie w dywycie niż jeździć z Żor po Śląsku i marnować czas i paliwo.Dziękuję za propozycje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 16.05.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witam, Jestem na etapie zakupu karniszy metalowych do firanek i zasłon. Czy macie jakąś tanią firmę z takimi produktami czy raczej różnica w cenie jest na tyle mała, że lepiej kupić w marketach, ewentualnie w dywycie niż jeździć z Żor po Śląsku i marnować czas i paliwo. Dziękuję za propozycje. Pozdrawiam Kupowałam na allegro . ceny konkurencyjne a i jakość dobra .Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 16.05.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 gdzie w rozsadnej cenie kupie czape kominową na komin z cegły 77x65cm? i cegłe pełną klinkierowa? (w leroy cegła pełna 3,50zł) a ta czape kominową to lepiej z cegły czy blaszaną? i czy mozna klinkierowka pojechac tylko zewnatrz a w srodku zwykłą cegłą? Czapę zrobił mi dekarz, który obrabiał kominy blachą- estetycznie i użytkowo. A cegłę kupowałam w Domlexie- CRH Carbon- taniej o 1 zł/szt niż u konkurencji. Z marketem daj se spokój , jeśli chodzi o cegłę, sąsiad kupił i klnie . Poubijane, krzywe, kruszą się- do klinkieru niepodobne:mad: Zaoszczędzisz w zakupie a potem będziesz płakał, jak Ci niby-klinkier zacznie pić. Będziesz rozbierał i reklamował???????/ Myślę, że w tym wypadku nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 16.05.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Karnisze pooglądaj w marketach- Leroy lub Praktiker mają fajne wzory i częste promocje. Do domu kupowałam w Praktikerze- jak Ci się nie spodobają- można oddać. Dla mamy brałam w Leroy- były ciekawe , za dobre pieniądze. Pomacasz, przymierzysz i jak Ci się spodobają porównasz na allegro. Zwracaj uwagę na grubości rurek , długość, końcówki i czy żabki są w komplecie. Często cena dotyczy tylko rur, reszta za dopłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo100 17.05.2014 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 17.05.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 jak to jest z tą wełną w krokwie? My mamy krokwie 18 i folię wysokoparoprzepuszczalną. Czy wolno nam dać tam wełnę 18cm bez szczeliny? Tzn pewnie wolno, ale czy to dobrze, czy źle? Bo już zgłupłam czytając internet. Próbowaliśmy dziś osznurkować przed położeniem wełny, ale jakoś nei widzę żeby to utrzymało wełnę z dala od membrany na całej powierzchni. Jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 17.05.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 gdzie można tanio kupić wkręty do drewna podkładki i gwoździe? okolice rybnika-gliwic. Potrzebne tak na wczoraj wiec allegro odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszNow1 17.05.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Możecie polecić kogoś od wywozu nieczystości (szambo) poza PWiK w Rybniku? + szukam płotku tarasowego lub ogrodzenia drewnianego w kolorze grafitowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riczi5 17.05.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Cześć, W związku iż szukam firm do wykonania drewnianych schodów wewnętrznych dywanowych ze szklaną poręcza oraz nowoczesnej kuchni chcialem zapytać czy mógł by ktoś z forum polecić sprawdzoną, dobrą i rzetelna firmę(y) z okolic Rybnika, Wodzisławia lub Żor? Z góry dzięki za odpowiedź Sprawdzona, dobra i rzetelna firma Andrzej Holona. http://www.holona.pl/ Mam od niego schody dywanowe z poręczą z nierdzewki, drogie ale ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 17.05.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 jak to jest z tą wełną w krokwie? My mamy krokwie 18 i folię wysokoparoprzepuszczalną. Czy wolno nam dać tam wełnę 18cm bez szczeliny? Tzn pewnie wolno, ale czy to dobrze, czy źle? Bo już zgłupłam czytając internet. Próbowaliśmy dziś osznurkować przed położeniem wełny, ale jakoś nei widzę żeby to utrzymało wełnę z dala od membrany na całej powierzchni. Jak u was? Jeśli folia jest wysokoparoprzepuszczalna to można dawać wełnę bez szczeliny. Sznurki zabezpieczą wełnę przed wypadnięciem a ona pod swoim ciężarem się "ubije". Tak mówili nam fachowcy. Wełna po pewnym czasie "się sprasuje" i zrobi się samoistna szczelina pomiędzy folią a warstwą wełny. Dachówki wentylacyjne zrobią swoje i git. W przypadku wełny o niższej przepuszczalności pary oraz przy pełnym odeskowaniu ( np. pod blachodachówkę) ta metoda jest niedopuszczalna. Mamy 15 cm krokwie i 15 cm wełny, folia aqua control plus. Na razie działa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 20.05.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 witam, starych i nowych.trawnik sobie robię, już ostatni kawałek. obkopałem z darniny pokrywę mojej studzienki kanalizacyjnej. Takiej niedużej, dorosły by nie wszedł.Okazało się że bez problemu mogę sobie ten dekiel podnieść.. fabryczne śruby po dwóch latach od montazu przestały ją trzymać.przymocowałem tą pokrywę skutecznie dwoma wkrętami z boku ale dalej mnie trzęsie, jak ktoś mógł dopuścić takie rozwiązanie. mam dwójkę małych i cholernie zmyślnych dzieci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.05.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Jestem na etapie zakupu karniszy metalowych do firanek i zasłon. My od 7 lat żyjemy bez zasłon i firan - nie trzeba ściągać/wieszać/prać itp. Mamy tylko rolety z materiału. Grupa rybnicka nieśmiertelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.05.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 A po co komin od podstawy murowac z pełnej klinkierówki, jechac wszystko z dziurawki a ostatnie 4 warstwy z pełnej żeby woda nie przesiąkała do rdzenia komina. U mnie jest podobnie z tym że komin jest z dziurawki 6 szczelinowej (CRH chyba) a ostatnie warstwy z pełnej. Niestety nie wiem dokładnie ile. Przez 7 lat nie mam z tym problemu. Trzon komina od piwnicy z pełnej cegły "zwykłej". Zacieki na ścianach miałem z powodu obróbek taśmą dekarską ołowianą. Dopiero po wymianie na blachy był spokój. Być może taśma sama w sobie nie jest zła ale mój wykonawca prawdopodobnie dopiero się uczył. Żeby mieć doświadczenie u Was :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 23.05.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Potrzebuję namiarów na tanią kostkę granitową. Czy 380 zł/t to normalna cena, bo jakoś drogo mi się wydaje. Po tyle sprzedają u mnie we wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 24.05.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Witam. Nie wiem czy ktoś zagląda do działu kupię /sprzedam , jakby co to tu też napiszę Sprzedam : Styropian KNAUF EPS 200 parking http://www.knauf-industries.pl/products,product,184,knauf-therm-pro-parking-eps-200--33.html , np. do garażu Grubość 10 cm - 15 płyt Grubość 5 cm - 16 płyt Inne artykuły tu: http://forum.muratordom.pl/group.php?discussionid=2997&pp=20&page=18&do=discuss anna1020( małpa)onet.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 26.05.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Szukam dobrej i taniej firmy która zrobi mi projekt wody a potem całą instalację. Z góry dziękuję za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neszka83 27.05.2014 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Potrzebuję namiarów na tanią kostkę granitową. Czy 380 zł/t to normalna cena, bo jakoś drogo mi się wydaje. Po tyle sprzedają u mnie we wsi Podobno najtansza w regionie kostka granitowa jest gdzies w Godowie... ktos kiedys tu wspominal i tak sobie zapamietalam. Tam trzabyloby poszukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.05.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Podobno najtansza w regionie kostka granitowa jest gdzies w Godowie... ktos kiedys tu wspominal i tak sobie zapamietalam. Tam trzabyloby poszukac Po granit dzwoncie też tu: http://phuremix.pl/. Na pewno będzie taniej niż 390 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 27.05.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Podobno najtansza w regionie kostka granitowa jest gdzies w Godowie... ktos kiedys tu wspominal i tak sobie zapamietalam. Tam trzabyloby poszukac [/quote Godów polecałam ja:D Pan Kosider Czesław Składnica towarów masowych i kruszyw sypkich 32 476 51 17 lub 502 368 117 Kupowałam u nich grys granitowy- super sprawa , ale czy kostkę mają? Nie wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 28.05.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 jak wyglada podzial prac wodociagi-firma (z uprawnieniami) przy podłączeniu wody i kanalizacji? kto co robi i za co "kasuje"?to prawda ze do cen musze doliczyc 23% a nie 8%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts