Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Możecie polecić kogoś od elewacji ? Chciałbym położyć styropian i zlecić komuś zrobienie warstwy klej+siatka i tynk silikonowy.

Z ym , że styropian grafitowy, więc czekać za bardzo nie może...

Polecam Pana Grzegorza Jarugę tel. 504750677 - właśnie kończą u mnie ocieplenie: zgrana, czysta ekipa a co do technicznej strony wykonanego ocieplenia też nie mamy się czego doczepić (przynajmniej w trakcie i na tę chwilę-teorię przerobiliśmy), chętnie pokazuje swoje prace, współpracuje, pracuje i pilnuje swojej ekipy, uwagi przyjmuje, wyjaśnia i nie obraża się:). Nie wiem czy ma wolne terminy, ale od tego jest telefon.

czym ciac listwy przypodlogowe mdf?

halino46

tez nie widze tych zdjec zaslonek

moze i wybudowane u nas ale wykonczeniowka... konca nie widac

Już mnie wkurza dodawanie tego zdjęcia, coś robie źle ale nie wiem co. Zdjęcie jest , a za jakis czas znika. Dziwne:eek:

My ciągle wykańczamy, łazienka niegotowa a aktualnie oczekujemy tynkarzy zewnetrznych. Pogoda nie sprzyja - albo upały albo deszcz i grad. Mam nadzieję, że Almar rozpatrzy reklamację dekorów łazienkowych i będzie można skończyć łazienkę, z którą zięć walczy prawie miesiąc. Ciągle coś nawala, płytki reklamowaliśmy 2 razy, czekanie na dostawę i wymianę zajęło sporo czasu. Już przeklęłam Ceramikę Color- do d...y te ich kafelki. Krzywe, niedolane, odkoloryzowane, cyrkonie felerne itp. I to I gatunek a gorsze od kupionych pozajakościowych.

dezcyjze od insp. nadzoru o zakonczonej budowie (po tych 21 dniach) nalezy odebrac osobiscie? pewnie jest potrzebny do zlozeniu w urz miasta w geodezji podania o nadanie numeru? A meldunek mozna zalatwic jednoczesnie z nadaniem numeru?

Tak, odebrać trzeba osobiście. Nadać numer można mając potwierdzenie złożenia dokumentów w PINB, to wystarczy, żeby ubiegać się o numer- na niego też się czeka ok.2 tyg. Odbierając numer mozna się zameldować jednocześnie. Do meldunku trzeba mieć wypełnione wnioski, akt wlasności i dowody os. Meldujący się muszą przy składaniu wniosku o zameldowanie być osobiście ( prócz dzieci ).

Witam ja tez mam mały problem miesiac temu miałam pokładzone kafelki chinskie polerowane 60x60 na podłogowce. klej elastyczny mapei i mam problem co chwile zauważam pekniętą fuge i głuche kafelki . po kafelkarzu sprawdzalam kafelki nie byly gluche a teraz na rogach sa gluche jest to mozliwe zeby klej sie odspoil ale dlaczego co mam teraz zrobic? kafelkarz obecnie za granica;/ moze za mala fuga bo 1mm na podłogowce. w kuchni tez fuga 1mm płytki lapato włoskie i zadnej głuchej

• 2 weeks później...
Gość Arturo72
Tak, odebrać trzeba osobiście. Nadać numer można mając potwierdzenie złożenia dokumentów w PINB, to wystarczy, żeby ubiegać się o numer- na niego też się czeka ok.2 tyg. Odbierając numer mozna się zameldować jednocześnie. Do meldunku trzeba mieć wypełnione wnioski, akt wlasności i dowody os. Meldujący się muszą przy składaniu wniosku o zameldowanie być osobiście ( prócz dzieci ).

Nie wiem jak Rybnik ale Gliwice nie wymagają odebranego budynku do nadania numeru,ja miałem już nadany numer na etapie SSZ :)

Witam ja tez mam mały problem miesiac temu miałam pokładzone kafelki chinskie polerowane 60x60 na podłogowce. klej elastyczny mapei i mam problem co chwile zauważam pekniętą fuge i głuche kafelki . po kafelkarzu sprawdzalam kafelki nie byly gluche a teraz na rogach sa gluche jest to mozliwe zeby klej sie odspoil ale dlaczego co mam teraz zrobic? kafelkarz obecnie za granica;/ moze za mala fuga bo 1mm na podłogowce. w kuchni tez fuga 1mm płytki lapato włoskie i zadnej głuchej

wow ale jazda..... 1 mm fuga. Proponuje od razu udać sie do jakiegoś marketu po dobry majzel..... Przy pyłkach 60x60 na podłogówce minimalna fuga to 3mm a zalecana 5mm. jedyne wyjście to spróbować przerwać klej znajdujący się pod fugą tak aby klej znajdował się tylko pod płytką. a fugę zastąpić silikonem. Ja miałem podobnie ale z fugą 2mm. Sprawdź jeszcze czy klej z płytek podczas kładzenia nie dobił ci się do ściany. Tam musi być przerwa minimum 5 mm tak jak taśma dylatacyjna.

Poczytaj:

http://forum.muratordom.pl/archive/index.php/t-97706.html?

Nie wiem jak Rybnik ale Gliwice nie wymagają odebranego budynku do nadania numeru,ja miałem już nadany numer na etapie SSZ :)

Nie chodzi o samo odebranie budynku, tylko o fakt złożenia w PINB dokumentów do odebrania. Do nadania numeru wystarczy pokazać potwierdzenie złożenia w PINBie papierów - to wystarczy by prosić o nadanie numeru. I tak się czeka:mad:

UWAGA!!! Przestrzegam przed firma Tynk4You

miesci sie w rybniku

zrobili nam tynki...

jak przyszlo do malowania to malarz za glowe sie chycil...

po malowaniu dopiero zauwazylam wszystkie niedociagniecia...

a wzieli tyle kasy ...

az plakac sie chce jak sie widzi takich naciagaczy...

oczywiscie tel. nie odbieraja ...

ale nie odpuszcze im tego...

Witam,

Muszę was mile zaskoczyć gdyż, firma TYNK4YOU wykonywała w naszym domu tynki, wylewki i docieplenie budynku w Rybniku Orzepowicach i jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania usług. Wszystkie prace przebiegały sprawnie i fachowo a cenę z nimi idzie dogadać indywidualnie przy kilku zleceniach. Materiały, które pan Jakub zastosował były wysokiej jakości (sprawdzałem to w hurtowniach). Mieszkamy od roku i nie przechodziliśmy większych problemów z budową domu poza dekarzami, którzy dach nam spartolili i zaczęła woda się przedostawać między kominem a trza było pół roku się prosić o poprawkę. Odnosząc się co do firmy polecam żeby sprawdzić poziom jakości danej firmy a my sprawdziliśmy z kilka dobrze zachwalających się firm, które nie miały zbytnio co pokazać a jedyna firma, która pokazała nam uprzednio aż 3 budynki zrobione i wzbudziła u nas zaufanie i dlatego nie zgodzę się, że firma nie odbiera telefonów i trzeba kogoś przestrzegać. Pozdrawiam TOMEK