sebo8877 21.03.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 No to wystarczy Wam nanieść to podłoćzenie które jest i uzgodnić w wodociągach - a to już koszt który da się przeżyć - zawsze mozecie powiedziec że zrobił to dziadek a Wy chcecie to tylko zalegalizować Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 21.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 a podpowiecie mi co z ta wodą? długo się czeka na podłączenie wody i energetyki? do końca przyszłego tygodnia będę składać wnioski,a nie mam pojęcia jakie koszty co do wody,słyszałam,że za te 30-40 m może mnie kosztować nawet 5000. Podpowiedzcie mi coś w tym temacie,pliss witaj Sarnaa mogę sie wypowiedzieć o kosztach wody i prądu bo właśnie finiszuję - właściwie wodę już mam - od wczoraj!! od razu powiem że każdy przypadek jest inny - ja na przykład mam wodociąg zaraz za płotem - czyli najbliżej jak sie da, słup z prądem też jest ok. 10 m od mojego płotu. za projekt przyłącza wody zapłacisz na początku 463 zł - możesz dać zrobić komuś innemu ale ja sprawdzałam że w wodociągach jest najtaniej (robią tego duże ilości), potem czekasz na spotkanie tego całego ZUT-u - czy jakuś tak - gdzie się zatwierdza te projekty, no a potem musisz sobie zamówić kogoś kto Ci wykona fizycznie to przyłącze - rury, rurki, kolanka itp - materiał kosztował mnie ok. 700 zł, robocizna chyba 400 zł (ojciec się rozliczał więc dokładnie nie wiem), jak juz to masz to głosisz wodociągom i umawiasz sie na wcinkę, która ma w moim przypadku (nie dostałam jeszcze faktury) kosztować 800-1200 zł. przyjeżdza ekipa dziarskich chłopców wskakują do dziury i coś tam łączą i zgrzewają, potem zakładają ci licznik i wsio. także z wodą w miarę szybko poszło ale z prądem - nie chcę Ci straszyć - ale jak w zeszłym roku w czerwcu bodajże złożyłam wniosek to mi wyznaczyli termin na maj tego roku - z tym, że - chyba dzięki ciepłej zimie - zrobili mi to juz w marcu - juz mam wszystko podłączone, odebrane tylko jak zaksięgują wpłatę to ktoś ma przyjść, nacisnąć jakiś guziczek i prąd popłynie. w moim przypadku (jak już mówiłam ok. 10-15m od slupa sąsiada, kabel leci w ziemi, skrzynkę energetyka postawiła zaraz za płotem) przyłączenie kosztowało 2256 zł, materiały (kabel, skrzynka do domu i inne) związane z podłączeniem tej skrzynki za płotem do piwnicy w domu kosztował 2600 zł także powiem wam że dla mnie niezłe zdzierstwo - człowiek wyskakuje z ok. 7,5 tys tylko po to aby móc łaskwie korzystać z mediów za które potem musi przecież normalnie płacić ehhh ale co zrobić? jak mawia mój ojciec - tego który się żeni lub buduje sie nie żałuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.03.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 U mnie z mediami było tak: -woda..... za wszystko z projekcikiem ok.1500zeta-prąd ... za wszystko z kilowatami , skrzynka prowizorką.....jakies 2860zeta-kanalizacja... jeszcze czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.03.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Sarenka - prąd płaci się jako ryczałt od zamówionej mocy (kW). Najgorsze jest czekanie - u mnie było to ponad 6 miesięcy. Może to i nie jest źle bo ponoć i tak nie ma z czego budować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarnaaa 21.03.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Wielkie dzięki za odpowiedzi,zastanawia mnie tylko,że niektórzy piszą,że płaci się tylko za moc przyłaczeniową ,ale wychodzi tego 2800 zł,no chyba że ktoś 28 KW zamawia. Ale dziś dzień wagarowicza zimowy:) nie pamiętam kiedy było o tej porze roku tyle śniegu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 21.03.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 akwarysta - chcesz sie tez nauczyc grac w szkata??? sebo8877 jakieś pojecie już mo, wie, że trza być cicho jak chopy grajom W kartach szczęscia nie mam, a nie lubię notorycznie przegrywać W zasadzie to mogę Wam chłopy piwo nosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 21.03.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 U mnie z mediami było tak: -kanalizacja... jeszcze czekamy Kanalizę podłączysz chyba na samiusienkim końcu. Po co płacić za wodę z kanalizacją w trakcie budowy. Od 1 kwietnia woda w naszym Rybniku kosztuje 9,98 zł . Horror i zdzierstwo. W tym 5,70 zł to kanalizacja!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.03.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 akwarysta - chcesz sie tez nauczyc grac w szkata??? sebo8877 jakieś pojecie już mo, wie, że trza być cicho jak chopy grajom W kartach szczęscia nie mam, a nie lubię notorycznie przegrywać W zasadzie to mogę Wam chłopy piwo nosić Podzelone momy - czekomy na browar - jo poprosza Pilsner Urquel... Co do cen wody i kanalizy - wg mnie warto inwestowac w studnie i Posie - tam tylko gdzie się da. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.03.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 akwarysta - chcesz sie tez nauczyc grac w szkata??? sebo8877 jakieś pojecie już mo, wie, że trza być cicho jak chopy grajom W kartach szczęscia nie mam, a nie lubię notorycznie przegrywać W zasadzie to mogę Wam chłopy piwo nosić naprowda sie nadowosz .....wiesz, że trzeba być cicho i że trzeba piwo donosić a do ogrywanio to bydzie....piejar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 22.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Co do cen wody i kanalizy - wg mnie warto inwestowac w studnie i Posie - tam tylko gdzie się da. Sebo8877 otóż to - trza olać kanalizację i budować przydomowe oczyszcalnie ścieków żeby się uniezależnić do tych ciągłych podywżek cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.03.2007 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 a do ogrywanio to bydzie....piejar Smutne to ale prawdziwe A POŚ-e fajne ino trza mieć trocha placu. I ponoć trocha to potym czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.03.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 a do ogrywanio to bydzie....piejar Smutne to ale prawdziwe A POŚ-e fajne ino trza mieć trocha placu. I ponoć trocha to potym czuć Placu trza 3 m2 i nie czuć nic - woda z POŚ idzie sie np do stawu kiery dopiyro kopoł byda sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.03.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Ludziska..... macie jekieś namiary na hurtownie albo składy które mają na stanie beton komórkowy?....wiem, że to pytanie z kosmosu przy tym terminie ..... ale kto pyta nie błądzi. Albo w ogóle namiary na hurtownie w okolicy w których się zaopatrywaliście......podzwonię se to sie dowiem,. A tak w ogóle to mam juz pierwszą transzę na koncie i nie wiem w co mam ręce wsadzić . Pozdrawiam, Smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomiana 23.03.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jastrzębianie i okolice PILNIE POTRZEBNY Inspektor Nadzoru Budowlanego - bo mój wypadł nagle z powodów losowych Dajcie proszę jakieś namiary na priv - chętnie z orientacyjną ceną . Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 a ja szukam kuchni wiecie gdzie mozna zrobic kuchnie za sensowna cene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matf 23.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 a ja szukam kuchni wiecie gdzie mozna zrobic kuchnie za sensowna cene? Hej, Ja mam kuchnie obecnie w mieszkaniu (3 lata temu zakladalem) z namiaru od takiego znajomego: firma nazywa sie kutek, jest w Czerwionki : dosyc rozsadne ceny moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matf 23.03.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 LUDZIE!!! PILNIE NA PONIEDZALEK POSZUKUJE KOPARKI : sama koparka nie wystarczy. Potrzebny też operator :) Taki który troche umie jeździć. Jeżle iktoś z was miał jakiegoś rozsądnego to proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matf 23.03.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 my tu gadu gadu...a tam, za oknem śnieg zap..... 15 kwietnia mam zamiar zacząć budowę ale jak tak dalej pójdzie to teren nie zdąży nam wyschnąc i kopara nie wjedzie a tak w ogóle to już sroda, byle do piątku pozdrawiam, Smoczyca no makabra!!! ja miałem zalewać we wotrek rano: wstaje sobie o 4 rano a tu śNIEG!!! MASAKRA. Ale już sytacja opanowana. na szczęscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
txk 23.03.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 LUDZIE!!! PILNIE NA PONIEDZALEK POSZUKUJE KOPARKI : sama koparka nie wystarczy. Potrzebny też operator :) Taki który troche umie jeździć. Jeżle iktoś z was miał jakiegoś rozsądnego to proszę o namiar. Proponuję usługi koparko - ładowarką mojego ojca. tel. 508 565 171 sprzęt - Ostrówek lokalizacja - Leszczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.03.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jastrzębianie i okolice PILNIE POTRZEBNY Inspektor Nadzoru Budowlanego - bo mój wypadł nagle z powodów losowych Dajcie proszę jakieś namiary na priv - chętnie z orientacyjną ceną . Z góry dziękuję Poszło na priv Dopisuję się do namiarów na kuchnię. Jak sobie pomyślę, ile ona będzie kosztować to aż mnie skręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts