Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Witam pilnie potrzebuję kupić zaprawę BOLIX KL kolor grafitowy ....nie wiecie gdzie by można kupić w okolicy

sprawdzone

Lubar - nie prowadzi

Budo-zbyt - nie ma ale może zamówić - cena z kosmosu

Handlobud - tymczasowo brak

Bricomarshe - nie prowadzi

Ja mam dwa albo trzy worki 25kg zaprawy Baumit kolor antracyt do klinkieru. Zostalo mi po kominach.Jesli jestes zainteresowany to daj znac.

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

a nie moglibyscie pisac tego w watku "kupie/sprzedam" ?? bo sie balagan robi !!

tam chyba malo kto zaglada, tak jak i do wykonawcow?! wogole mnie to dziwi, ze ludziom zostaje tyle materialow tego typu! rozumie, ze zostanie pol palety pustakow ale 3 worki kleju do klinkiery, jak na moj komin poszly cyba 2 woreki, tak samo jak z tym tynkiem i np. kiedys ktos przedawal 10 rolek welny :> ja zawsze licze, zeby pol rolki braklo bo idzie dokupic, a zwroty po kilku misiacach sa raczej nie do zralizowania.

Ja mam dwa albo trzy worki 25kg zaprawy Baumit kolor antracyt do klinkieru. Zostalo mi po kominach.Jesli jestes zainteresowany to daj znac.

ten antracyt to jakis ciemny czy jasny, ja potrzebuję grafit....i 5 kg ale jak w dobrej cenie to moze wezme i 25 tylko zeby ciemny był, masz może zdjęcia komina gdzieś ?

tam chyba malo kto zaglada, tak jak i do wykonawcow?! wogole mnie to dziwi, ze ludziom zostaje tyle materialow tego typu! rozumie, ze zostanie pol palety pustakow ale 3 worki kleju do klinkiery, jak na moj komin poszly cyba 2 woreki, tak samo jak z tym tynkiem i np. kiedys ktos przedawal 10 rolek welny :> ja zawsze licze, zeby pol rolki braklo bo idzie dokupic, a zwroty po kilku misiacach sa raczej nie do zralizowania.

ja mysle ze mi bez problemu wezma 5-6 rolek welny ... pytanie tylko jak je tam zawioze !!!

Szukam kogoś sprawdzonego z dobrym sprzętem do zrobienia niwelacji terenu. Rozwieść glinę i ziemię wokół domu i na działce. Zrobić łagodne spadki i wyrównać teren.

Tak naprawde wszystko zalezy od koparkowego, a nie od posiadanego sprzetu :) Pozatym jezeli bedziesz nawozil gdzies ziemi powyzej pol metra to podziel to sobie na dwa etapy - grubszy i "cackanie". Do grubszego wez duza maszyne z wielka lyzka i niech tylko plus minus porozwozi ta gline gdzie trzeba, potem najlepiej przeczekaj zime i po roztopach na wiosne, jak juz wszystko osiadzie mozesz zaczac glaskac powierzchnie i wyrownywac "pod sznurek" ;)

Inaczej to po paru dniach deszczow miejscami posiada Ci bardziej, miejscami mniej, porobia sie dziury etc.

BTW. A moze ma ktos ochote na kuchnie w cenie po kosztach (czyli pewnie kolo 3-4k pln taniej niz u stolarza) ? Szukam krolika doswiadczalnego ha ha ;-) Warunek - kuchnia w wersji nowoczesnej, a okucia (prowadnice szuflad, zawiasy, laczniki, wieszaki etc) wylacznie BLUMowe (z blumotion), fronty dowolne ale tylko MDF - lakierowany, akrylowany, foliowany. Czyli raczej wersja full wypas. Fronty / korpusy oczywiscie robione na maszynach z najwyzszej polki (pily CNC, okleiniarki full automat etc). Szukam jednego chetnego - jak ktos lubi ryzyko to zapraszam! Ha ha, zartuje - ryzyka wielkiego nie ma, pare tysiakow mozna oszczedzic, a potrzeba jedynie cierpliwosci bo montaz moze byc o pare dni dluzszy niz u stolarza (za to mozna zaczac praktycznie od zaraz). Jak co to zapraszam na priv!!

Witam pilnie potrzebuję kupić zaprawę BOLIX KL kolor grafitowy ....nie wiecie gdzie by można kupić w okolicy

sprawdzone

Lubar - nie prowadzi

Budo-zbyt - nie ma ale może zamówić - cena z kosmosu

Handlobud - tymczasowo brak

Bricomarshe - nie prowadzi

Witam!

A sprawdzałeś Dorado? Hurtownia obok Praktikera. Ja u nich właśnie kupowałem tynki silikat-silikon w zajebiaszczej cenie. I ponoć mocno Bolixem handlują.

Pozdrawiam

Witajcie

Potrzebuje pomocy w temacie zakupu okien.

Kogo polecacie?

Mam na razie parter, ale na szczytowej będą takie same, chciałbym jakieś wstępne rozeznanie przeprowadzić.

dziękuje za pomoc

darek

Ja brałam z VEKI, od kolegi z Jastrzębia.

Wyślij mu maila z prośbą o wycenę :

[email protected]

lub telefon : 608-533-284

Daga&Adam,

no przecież Ty możesz to Ricziemu5 zrobić.

:)

Ja mam tylko mala maszynke (do przewozenia materialu sie nie nadaje - za mala), pozatym na najblizsze 3 m-ce jest juz zajeta, nawet sobie nie mam czasu wykopac dziury na kolektor dolny pompy ciepla ;)

A tak a propose ogrodów / trawniczków : jak tam Twoj patent na "piaskowanie podłoża" ???

Pamiętasz, rozmawialiśmy kiedyś o tym...

;)

Mam pospawany "aerator" do koparki! Uzywalem w tym roku u siebie na wiosne. Idzie super i nawet wytrzymal pierwsza godzine ALE zrobilem cholera za krotkie ostrza i czesto niepotrzebnie zrywalem slaba jeszcze u mnie darn. Musze do tych co mam (10cm) dospawac przynajmniej 10-15cm dluzsze. Niestety musialem oddac spawarke kumplowi i nie mam teraz tego jak zrobic :)

Ale w miejscu, gdzie piaskowalem trawnik rosnie pieknie!! A tuz po piaskowaniu wygladalo to naprawde nieciekawie i mialem watpliwosci czy nie zaszkodzilem trawnikowi. Nawet sasiad przechodzil i mowi ze chyba zrobilem wiecej szkod niz pozytku, ale po miesiacu byl zdziwiony jak wszystko pieknie zaroslo :-)

Tak czy siak - na pewno w ciagu miesiaca czy dwoch dospawam co trzeba i bede jeszcze raz caly trawnik nacinal i piaskowal - mam miejsca gdzie przy niwelacji syplo sie za malo czarnej ziemi i jest ubita, twadra glina, na ktorej trawa niezbyt chetnie rosnie - przyda sie rozluznienie :)

Ale w miejscu, gdzie piaskowalem trawnik rosnie pieknie!! A tuz po piaskowaniu wygladalo to naprawde nieciekawie i mialem watpliwosci czy nie zaszkodzilem trawnikowi. Nawet sasiad przechodzil i mowi ze chyba zrobilem wiecej szkod niz pozytku, ale po miesiacu byl zdziwiony jak wszystko pieknie zaroslo :-)

Tak czy siak - na pewno w ciagu miesiaca czy dwoch dospawam co trzeba i bede jeszcze raz caly trawnik nacinal i piaskowal - mam miejsca gdzie przy niwelacji syplo sie za malo czarnej ziemi i jest ubita, twadra glina, na ktorej trawa niezbyt chetnie rosnie - przyda sie rozluznienie :)

I taką odpowiedź chciałam właśnie uzyskać.

Oki, będziemy w kontakcie.

;)

I taką odpowiedź chciałam właśnie uzyskać.

Oki, będziemy w kontakcie.

;)

Ale wiesz - wyczytalem gdzies ze pierwsza wertykulacje mozna robic na minimum dwuletnim trawniku, bo wlasnie darn jest jeszcze zbyt slaba i latwo sie zrywa. I tak bylo u mnie. Ale normalnie te zerwane darnie (kilkanadziesiat mniejszych i wiekszych kawalkow) wcislem butem spowrotem na miejsce i teraz w zyciu nie poznasz gdzie to bylo - trawa w miejscach piaskowania rosnie zdecydowanie bardziej rownomiernie, ma na calej powierzchni identyczny kolor etc :)

Daga&Adam,

tak, zgadza się - nie powinno robić się takich zabiegów na młodych trawnikach.

One nie lubią takich "akcji". ;)

Dobrze, że u Ciebie wszystko skończyło się pomyślnie.

Dlatego warto pomyśleć o rozluźnieniu naszych glin piaskiem PRZED ZAKŁADANIEM TRAWNIKA.

Wtedy problem rozwiązany.

No, ale zwykle tak bardzo śpieszy się nam z upragnioną trawką, że często o tym nawet nie pomyślimy.

:)

Dobra Adaś, to pracuj nad machinerią, będę się z Tobą kontaktować...

;)