MaciekKamila 18.08.2011 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Pewnie. Ale zwykly alarm wystarczy - byle bez agencji Maciek - 49 pln to prawie 600 pln na rok wyrzucone w bloto W ochronie pracuja typki spod ciemnych gwiazd ktore tylko kombinuja gdzie tu dorobic. Oczywiscie nie wszyscy - zebym kogos nie urazil, ale w tej branzy odsetek patologii jest chyba wiekszy palac papierosy puszczam z dymem ponad 4000 zl rocznie, wiec jak sie ma 600 do 4000 wiedzac, ze rodzina bedzie spokojnie spala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 18.08.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 palac papierosy puszczam z dymem ponad 4000 zl rocznie, wiec jak sie ma 600 do 4000 wiedzac, ze rodzina bedzie spokojnie spała ? Oj, ja nie przesadzałabym z tą "spokojnością snu"... Ja podobnie jak Adam w firmy ochroniarskie nie wierzę - dla mnie szkoda kasy. Czytałam też sporo na ten tamat na naszym FM - niby fajne, ale... Jak dla zwykłych zjadaczy chleba, to naprawdę lepiej dołożyć tę kwotę do dobrego ubezpieczenia i wtedy to śpisz spokojnie. A niech kradną - kupisz sobie wszystko "so brand new" i gitara. Co do firm "ochroniarskich" - miałam kiedyś pub i korzystałam z pewnej "ochrony". Może nie specjalnej firmy ochroniarskiej, ale też miało być "pięknie, solidnie, błyskawicznie i bezpiecznie" Ale nie było. Jak coś się działo, to owszem przyjeżdżali, ale.... po 15 - 30 minutach jak było już po wszystkim. A do tego czasu ja z pracowniczkami musiałyśmy "walczyć" z delikwentem. Porażka. Jak już wpadli... to przeważnie uspokajali, ale już nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 18.08.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Queene,Ty wysyłałaś tego maila z listą lamp do Eweliny ???Rozmawiałyśmy wczoraj, mówiła, że nic nie dostała... ale obawia się, że mogła niechcący skasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 18.08.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ach, zapomniałam... Co do tych prac "ziemno - ogrodniczych"... To u mnie bardzo podobnie jak u Adama było. Potem wkleję jeszcze te nasze posty do mojego wątku ogrodniczego. Żeby nie przepadły w "czeluściach internetu". Więc kolejno : 1. wstępne posprzątanie placu "boju" z pozostałości budowlanych. 2. nawiezienie kilkudziesięciu aut ziemi ( zaczęliśmy to już rok wcześniej ) w celu podwyższenia terenu wokół i z tyłu domu. Na początku na lewo z "dawnej" ALPINY ( ach, to były piękne czasy... ), a potem już kupowaliśmy. Nie ukrywam, że szarpnęło to nas porządnie po kieszeni. 3. wjechanie ciężkiej kopary tzw. "fadromy" - porozrzucała większe kupy ziemi tam gdzie trzeba było i wstępnie ukształtowała teren. 4. wjechanie mniejszej koparki ( coś takiego jak ma Adam w avatarze ) i wykonała ona już takie prace "kosmetyczno - wykończeniowe". Pan robił to 5 - 6 dni i to też nas to szarpnęło po kieszeni. No, ale zrobił super. W razie czego daję namiar : P. Grzegorz : 606-320-985 4. dopiero po tym sprzątanie końcowe - bo na wierzch powyłaziły jakieś resztki śmieci, kamieni i innych cudów. 5. Po takich pracach w zasadzie nie ma już chwastów, chyba już nie ma niczego ( kopary rozjechały wszystko ) więc odchwaszczanie nie było konieczne. 6. Potem deliktane zbronowanie, grabkowanie i..... sianie trawki. :) A efekty tej ciężkiej i mozolnej pracy takie : http://images46.fotosik.pl/1002/492654867449c49dgen.jpg http://images45.fotosik.pl/1045/75bb2b51cd494139gen.jpg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 18.08.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Aga nr 1 pięknie to wygląda!! Pozazdroscić mozna takiego stanu - gestego trawniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 18.08.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Mam pytanie... jakie stosowaliscie rynny? Nam przedstawiono oferte na rynny bryza, marley i aluminiowe i które tu wybrać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.08.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 palac papierosy puszczam z dymem ponad 4000 zl rocznie, wiec jak sie ma 600 do 4000 wiedzac, ze rodzina bedzie spokojnie spala? No OK. Jezeli wierzycie w skutecznosc agencji ochrony i psychicznie daje Wam to komfort to spoko, mozna wydac te 50 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.08.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Co do firm "ochroniarskich" - miałam kiedyś pub i korzystałam z pewnej "ochrony". Może nie specjalnej firmy ochroniarskiej, ale też miało być "pięknie, solidnie, błyskawicznie i bezpiecznie" Ale nie było. Moja ciotka ma od wielu lat kiosk ruchu - od jakiegos czasu (kilka lat) wymog posiadania agencji ochrony. No to jest. Na parenascie wlaman w przeciagu ostatnich lat agencja nie pomogla ani razu Choc przydali sie bo przynajmniej ciotke w nocy budzili ze byl wlam i ze ma sie zjawic A kiosk ma za zabezpieczenie naprawde solidne kraty i okna podobne do tych domowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 18.08.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Mam pytanie... jakie stosowaliscie rynny? Nam przedstawiono oferte na rynny bryza, marley i aluminiowe i które tu wybrać??? Ja mam Marley i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 18.08.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Aga nr 1 pięknie to wygląda!! Pozazdroscić mozna takiego stanu - gestego trawniczka Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 18.08.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Na parenascie wlaman w przeciagu ostatnich lat agencja nie pomogla ani razu Choc przydali sie bo przynajmniej ciotke w nocy budzili ze byl wlam i ze ma sie zjawic A kiosk ma za zabezpieczenie naprawde solidne kraty i okna podobne do tych domowych Też miałam włamanie do baru. Nic nie pomogło. Co do rynien : ja mam Marley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.08.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Queene, Ty wysyłałaś tego maila z listą lamp do Eweliny ??? Rozmawiałyśmy wczoraj, mówiła, że nic nie dostała... ale obawia się, że mogła niechcący skasować... sprawdziłam....sie nie wysłało....ale w sumie dobrze bo jeszcze mi sie koncepcja zmieniła więc poprawię i zaraz wysyłam a co do agencji ochrony - jakoś wole liczyc na siebie...i sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 18.08.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Co do rynien : ja mam Marley. tak myslałam ze wiekszosc na rynny z Marley postawiła - podobno najlepsze to teraz dylemat miedzy Marley a rynnami alum. obawy: Marley- plastki PODOBNO szczela/pyka przy zmianie temp. rynny alum. - hałas przy przepływie wody :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.08.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 u mnie tez marley nic nie strzela przynajmniej narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.08.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 tak myslałam ze wiekszosc na rynny z Marley postawiła - podobno najlepsze to teraz dylemat miedzy Marley a rynnami alum. obawy: Marley- plastki PODOBNO szczela/pyka przy zmianie temp. rynny alum. - hałas przy przepływie wody :/ Mam Marleya i sa OK! Pykania nie uslyszysz - glosniej Ci beda okna pykac przy zmianach temperatur - im ciemniejsze tym pykanie glosniejsze U mnie wystarczy ze w lato slonce zajdzie za chmure i momentalnie wszystkie pykaja. Wyjdzie zza chmury i to samo Byc moze rynny robia to samo ale tego przeciez nie uslyszysz. Wszystko jest na uszczelkach wiec sobie moze pracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.08.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 A efekty tej ciężkiej i mozolnej pracy takie : http://images46.fotosik.pl/1002/492654867449c49dgen.jpg http://images45.fotosik.pl/1045/75bb2b51cd494139gen.jpg :) Noooo trawke masz cudo Mojej daleeeeeeeeeko do takiej ale szczerze mowiac to ja zaniedbalem najwazniejszy etap czyli piaskowanie + zglebogryzarkowanie przed sianiem - taki napalony bylem zeby juz siac Teraz mam wiecej zabawy zeby doprowadzic ja do takiego stanu jak Twoja. Ale tez moj grunt to byla w wiekszosci glina, miejscami przemieszana z bardziej czarna glina Ze dwa sezony jeszcze mnie czekaja z wertykulacja na wiosne i na jesien plus regularne nawozenie, zebym mial takie cudo w ogrodku! A tez szczerze mowiac troche mi szkoda roboty poki nie zrobie projektu zagospodarowania tego terenu - polowa trawy pewnie pojdzie w niepamiec, wiec po co sie meczyc i wydawac kupe kasy na jej pielegnacje jak za rok czy dwa bedzie tam np. utwardzony chodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 18.08.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 glosniej Ci beda okna pykac przy zmianach temperatur - im ciemniejsze tym pykanie glosniejsze Teraz to mi klina wbiłeś z tymi ciemnymi oknami! chcemy zamówić okna w kol.grafit - antracyt!! To dopiero bedzie pykanie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 18.08.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 a propo okien.. ma ktoś z Was okna w kol. antracytowym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.08.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 a propo okien.. ma ktoś z Was okna w kol. antracytowym??? Ja chcialem ale doplata wynosila bodaj 30%. A to w moim wypadku bylo prawie 6k pln :/ Zrezygnowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 18.08.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 sprawdziłam....sie nie wysłało....ale w sumie dobrze bo jeszcze mi sie koncepcja zmieniła więc poprawię i zaraz wysyłam Aaaa, oki. Bo się Ewelina zestresowała trochę, hehe... Zaraz jej poślę sms-ka, że wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts