AGA NR 1 26.08.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Jasek, oni mają : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82811-P%C5%82ytki-drewnopodobne-Woodentic-Marconi-itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.08.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 mea pytałas o kolor do kuchni, nie wiem czy to jeszcze aktualne ale: spróbuj magnata kolor s24...u mnie po testach Beckersa, Dekorala Kitchen&Bath i Magnata wygrał własnie Magnat, kolory wiernie oddają to co na opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kokoski 26.08.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Sprzedam garaż - blaszak, stan bardzo dobry, dodatkowe wzmocnienia, odbiór okolice Gliwic.Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.08.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Słuchajcie, znalazłam dostęp do ziemi z wykopów (nie jest to piękny humus, ale zwykła ziemia, bez zanieczyszczeń), w sam raz do podniesienia terenu. Potrzebuję tylko auto - ma ktoś jakieś namiary? Ziemi dużo - ok. 400 t więc może ktoś jeszcze jest chętny - w grupie raźniej Acha - ziemia z Czerwonki - Leszczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.08.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Słuchajcie, znalazłam dostęp do ziemi z wykopów (nie jest to piękny humus, ale zwykła ziemia, bez zanieczyszczeń), w sam raz do podniesienia terenu. Potrzebuję tylko auto - ma ktoś jakieś namiary? Ziemi dużo - ok. 400 t więc może ktoś jeszcze jest chętny - w grupie raźniej Acha - ziemia z Czerwonki - Leszczyny A jaki jest dostep do ladowania / rozladowania - da sie dojechac duza wanna? Musi byc w miare twardo i przede wszystkim ROWNO. Jak tak to mam numera na goscia z wanna, nie powinien za duzo skasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.08.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 A jaki jest dostep do ladowania / rozladowania - da sie dojechac duza wanna? Musi byc w miare twardo i przede wszystkim ROWNO. Jak tak to mam numera na goscia z wanna, nie powinien za duzo skasowac Dojazd jest Mogę prosić namiary Powoływać się na Ciebie Adam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.08.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Dojazd jest Mogę prosić namiary Powoływać się na Ciebie Adam? 509 894 150 - Gienek Mam nadzieje ze numer aktualny - nie mialem z nim kontaktu z poltorej roku, nie wiem czy wogole mnie bedzie pamietal, mozesz mu przypomniec ze masz numer od Adama od minikoparki z Leszka z Wodzislawia to pewnie zajarzy - robil u mnie ze dwa tygodnie dzien w dzien na fadromie to trudno zeby nie pamietal On wlasnie ma swoja wanienke i duzo roznych kontaktow i namiarow na ziemie, kruszce etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.08.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 509 894 150 - Gienek Mam nadzieje ze numer aktualny - nie mialem z nim kontaktu z poltorej roku, nie wiem czy wogole mnie bedzie pamietal, mozesz mu przypomniec ze masz numer od Adama od minikoparki z Leszka z Wodzislawia to pewnie zajarzy - robil u mnie ze dwa tygodnie dzien w dzien na fadromie to trudno zeby nie pamietal On wlasnie ma swoja wanienke i duzo roznych kontaktow i namiarow na ziemie, kruszce etc OK dzięki bardzo, spróbuję A ziemi nikt nie potrzebuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.08.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 OK dzięki bardzo, spróbuję A ziemi nikt nie potrzebuje? Ja bym kurna ze dwie wanienki chetnie przyjal jak to rzeczywiscie choc troche czarna ziemia, a nie glina (z wierzchu jest, czy z gleboka kopana? - za darmo ona ?? Koparka do zaladunku zaplacona, czy tez trzeba zalatwic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.08.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Koparka za darmo, ziemia za darmo trzeba tylko załatwić transport Poślę Ci na priva szczegóły i namiary. Dzwoniłam do Pana Gienka, odebrał, pogadaliśmy sobie Ma w przyszłym tygodniu podjechać do nas na budowę i pooglądać czy się da podjechać takim dużym autem i wysypać to u nas. Zobaczymy czy uda się to zorganizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.08.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Dostałam tez namiary na inny transport, ma duży wybór aut, też ma przyjechać i sprawdzić jakim autem da się wjechać. Dobrze byłoby umówić kilka kursów, zawsze to taniej będzie Zobaczymy jakie sumki zaśpiewają za transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 26.08.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Dzieki,przerabialem i tak jestem glupszy niz przed czytaniem nic jak zwykle zrobie po swojemu, widac jestem samotny z moim balkonikiem BTW ma moze ktos plytki woodentic z paradyża ???? Lisek dzieki ja najwiekszy mam problem z dylatacja sciana-wylewka czy mozna tam walnac z 10cm styro (miedzy wylewke a sciane) Pamiętaj o oklejeniu płytu balkonu z dołu i góry styropianem, aby nie przemarzał. W ogóle to musiałbyś wrzucić rzut tego balkonu do zobaczenia, bo tak na sucho to tylko piwo można pić (zwłaszcza w taką pogodę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 26.08.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Generalna zasada jest taka ze jak roslina jest hodowana w doniczce to mozesz przesadzac obojetnie kiedy. Dokładnie, tyle, że trzeba pamiętać o CZĘSTYM podlewaniu takiej roślinki. Jak hodowana w gruncie i bedzie z niego kopana (co prawdopodobnie naruszy bryle korzeniowa) to sadzic na jesien i na wiosne. Wszyscy szkolkarze i forumowicze ktorzy sie tym zajmuja od lat mowia zeby kupowac wylacznie sadzonki w doniczkach - te kopane z gruntu przyjmuja sie duzo trudniej. Dokładnie tak. Ale pokusą tych "kopanych z gruntu" jest CENA - SĄ KILKAROTNIE tańsze. Np. te, co kiedyś wkleił nam Adam ( mam w "Ulubionych" ) : http://www.drzeweczkaa.sklepna5.pl/kat/1/drzewa-i-krzewy-iglaste.html Sami zobaczcie ceny... szok ! No, tyle, że "ryzyk-fizyK" czy się przyjmą. A często bywa że niestety nie... Co do szkolki to polecam dwie - LIMBE w zorach roju (czy tam kawalek blizej zor juz) albo taka szkolke na ul. Boguminskiej w Olzie (glowna trasa na Chaupki - pareset metrow przed mostem po lewej) Też polecę LIMBĘ. I jeszcze moją ulubioną w Jastrzębiu na Ruptawie. Super wiedza i podejście do klienta. Trzecią - w Mszanie. Wszystkie rośliny z tych szkółek przyjęły się. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.08.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Madzia jabym mogła prosić o jakiś namiar na tą ziemię.Próbowałaś jeszcze z tym transportem u Adama od piasku,jest w namiarach.On mi wszystko woził i bardzo tanio to było.668 146 638 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.08.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Madzia jabym mogła prosić o jakiś namiar na tą ziemię.Próbowałaś jeszcze z tym transportem u Adama od piasku,jest w namiarach.On mi wszystko woził i bardzo tanio to było.668 146 638 Wysyłam na priv, ale radze się śpieszyć- ja już zarezerwowałam dla siebie 150 t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 26.08.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 A ja polecam sklep z trawami , który poleciła mi AGA1 z Pszczyny, mają sklep na 3 Maja zaraz za Urzędem Skarbowym. Pan rewelacja wzięłam próbki ziemi - zrobił na miejscu badanie )) AGA tam gdzie ma być ta Hollywood to ziemia idealna nic już nie robić tylko nawóz posiać ) Na dół wzieliśmy bardziej uniwersalną, na ziemię bardziej gliniastą i ta część jest na wiosne do zakwaszenia, bo zasadowa bardzo. Jak tylko słońce trochę odpuści to siejemy ))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.08.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Wysyłam na priv, ale radze się śpieszyć- ja już zarezerwowałam dla siebie 150 t Dzieki - ale wydaje mi sie ze to bedzie glina (ew. piasek), skoro z wykopow, a ja bym potrzebowal cos troche bardziej humosopodobnego bo to juz bezposrednio na gore - tak 10-15cm, wiecej nie musze nic podnosic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 26.08.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 A ja polecam sklep z trawami , który poleciła mi AGA1 z Pszczyny, mają sklep na 3 Maja zaraz za Urzędem Skarbowym. Pan rewelacja wzięłam próbki ziemi - zrobił na miejscu badanie )) Taaaaaaaa, ja też kocham Pana Jurka. Mamy o czym rozmawiać - TRAWA. AGA tam gdzie ma być ta Hollywood to ziemia idealna nic już nie robić tylko nawóz posiać ) Wow, cieszę się, że się wstrzeliłam ! Na dół wzieliśmy bardziej uniwersalną, na ziemię bardziej gliniastą i ta część jest na wiosne do zakwaszenia, bo zasadowa bardzo. Oooo, to jednak macie różnice w ziemi w różnych punktach działki ? To dobrze, że zbadał próbki z kilku miejsc. Gitara. Jak tylko słońce trochę odpuści to siejemy . Tak, iiiiiiiiiiiiiii siejemy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 krcze pomozcie mi co jeszcze potrzebuje do wykonczen ?? - farby- podlogi- lampy- tapeta mam 10% na caly asortyment LM przez jeden caly jeden dzien ... jak ktos ma w planach jakies mega duze zakupy w LM i chcialby sie dopiac to byla by taka mozliwos !!!ogolnie to LM kasuje w cenach farb !!! sniezke grunt i eko ma w super cenie ... kolorki tez optymalne cenowo !! szkoda ze nie maja fug z mapei ... queene jesli chodzi o kuchnie to mam dwie opcje ... dekoral - http://foto0.m.onet.pl/_m/11fe6ddcf18ea4504ab9d63e082b9bac,10,19,0.jpg albo sniezkahttp://foto2.m.onet.pl/_m/a7a148d0ebb99a9a9af091e55e733242,10,19,0.jpg chyba raczej z naciskiem na sniezke!! tansza a ponoc rewelacyjna w malowaniu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 mrauuu ... raczymy sie wlasnie lodami czekoladowymi z dodatkiem chilly !! sa rewelacyjne!1 a jak jaraja po mordce!!! polecam wam nowa serie Zielonej Budki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts