mea 27.08.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 nie wiem jak u was ale tu zaczyn ruszac sie powietrze ... ewus jest nadzieja !! a efekty ... ech moje marzenie!! wokol mojego domu jest jeszcze taki sajgon ze az mi dzis bylo wstyd jak Aga przyjechala ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.08.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Ewus, wow ! Jestem... w szoku !!! Bajecznie ! Niesamowita gładkość i precyzja ! Mea, a Ty przestań, co to za komplesy jakieś ! Dziewczyno, nie takie place boju się widziało ! Poza tym jesteś usprawiedliwiona - dom jeszcze nie skończony, w najgorszej fazie "wykończeniowo - wykańczającej" i TO jest teraz najistotniejsze, żeby się wprowadzić. Jak się wprowadzicie na spokojnie wszystko uprzątniecie, nawet się nie obejrzysz i będzie jak należy. Hmmmm... wieje, idzie deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.08.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Aga to mea da Ci zarobić na tych skarpach,a Ty dasz mi zarobić jak kupisz u mnie tą drukarkę.Ewa chyba wymodliła się o ten deszcz,wieje jak cholera to na pewno coś przywieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 27.08.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Powiedzcie mi czy jak wstawialiście okna tarasowe mieliscie tam już zrobiony jakiś próg? Czy opierały się na razie na cegłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 27.08.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 nie wiem jak u was ale tu zaczyn ruszac sie powietrze ... ewus jest nadzieja !! a efekty ... ech moje marzenie!! wokol mojego domu jest jeszcze taki sajgon ze az mi dzis bylo wstyd jak Aga przyjechala ... Mea sama wiesz jak u nas było , wierzyć mi się nie chciało , że z tego da się coś zrobić. Jak Ci AGA mówi, że będzie dobrze to będzie dobrze, bo chyba nie ma nigdzie gorzej niż było u nas. Pracy trochę więcej niż trochę i jakoś da się ogarnąć, ale nie powiem dumna jestem z siebie i obolała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.08.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Powiedzcie mi czy jak wstawialiście okna tarasowe mieliscie tam już zrobiony jakiś próg? Czy opierały się na razie na cegłach? Istnieje specjalny profil podokienny,montaż okien tarasowych na cegłach to wg specjalistów od okien duży błąd. Ja mam przemyślane i "wycięte" w ścianie miejsce pod okna tarasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.08.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Powiedzcie mi czy jak wstawialiście okna tarasowe mieliscie tam już zrobiony jakiś próg? Czy opierały się na razie na cegłach? ja mialam prog pod tarasowym i drzwiami ... jak sie teraz okazuje 3 cm za wysoki ... bedzie pan mieciu rzezbil i robil progi bo inaczej nic z tego nie bedzie!! laski mnie przeraza fakt ze uprzatnac kolo domu trzeba jeszcze jesienia a ja bede uziemiona!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 27.08.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 ja mialam prog pod tarasowym i drzwiami ... jak sie teraz okazuje 3 cm za wysoki ... bedzie pan mieciu rzezbil i robil progi bo inaczej nic z tego nie bedzie!! laski mnie przeraza fakt ze uprzatnac kolo domu trzeba jeszcze jesienia a ja bede uziemiona!!! O, to nadwyrężysz palec wskazujący , bo co innego zostanie, zdrowie najważniejsze, inni będą musieli sobie poradzić. Jak Ci nie leci błoto do garażu czy drzwi to spokojnie możesz poczekac do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.08.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 O, to nadwyrężysz palec wskazujący , bo co innego zostanie, zdrowie najważniejsze, inni będą musieli sobie poradzić. Jak Ci nie leci błoto do garażu czy drzwi to spokojnie możesz poczekac do wiosny. problem w tym wlasnie ze leci !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 27.08.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Ale gdyby już teraz ktoś z Was zechciał mi pomóc i zlecił jakiś projekt ( z całą pewnością policzę Wam znacznie taniej niż obecne ceny rynkowe, bo początkująca jestem ! ) to byłoby super. Dwa projekty i tak już robię gratis... ale czas już się usamodzielniać i zarabiać. Jeść coś trzeba. kusisz może się skuszę Aga, to jak będziesz na śląsku to daj znać. W tym roku już nie zdążę z ogrodem ale w przyszłym, kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.08.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Ewus fiuu fiuu......ale wiesz jak pieknie bedzie jak to zarosnie....jak nie zdążą jakiegos stadionu otorzyc na euro to u Ciebie w ogródku mecz zrobią....świetna robota bardzo jestem ciekawa tej skarpy nie wiem jak u was ale w zakopcu wlasnie zaczęło padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.08.2011 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Aga to mea da Ci zarobić na tych skarpach,a Ty dasz mi zarobić jak kupisz u mnie tą drukarkę. Ewa chyba wymodliła się o ten deszcz,wieje jak cholera to na pewno coś przywieje. Kurka, się pomyśli. Tyle, że już jednemu panu obiecałam, że u niego wezmę - tak go męczyłam, że na "ładne oczy" sporo mi spuścił. Ale odezwę się, jakie modele mnie interesują konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.08.2011 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Jak Ci AGA mówi, że będzie dobrze to będzie dobrze, bo chyba nie ma nigdzie gorzej niż było u nas. Ewus i Mea, oj, naprawdę nie było tak źle. Widziałam na placach budowy gorsze rzeczy. Znacznie gorsze. Mea, te posprzątanie wszystkiego to bardzo szybko idzie, zobaczysz, to może kilka dni pracy i efekty.... natychmiastowe. I radość z porządku. A potem duma i moralna satysfakcja jak u Ewus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.08.2011 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 kusisz może się skuszę Aga, to jak będziesz na śląsku to daj znać. W tym roku już nie zdążę z ogrodem ale w przyszłym, kto wie Sylwia, ooooo, ja baaaaardzo chętnie. Muszę w końcu zacząć zarabiać na życie ! Tak się składa, że wczoraj byłam u Mei, ale w przyszły weekend też będę w Skrzyszowie. Od czwartku / piatku do niedzieli przynajmniej - bo moja sunia będzie się szczenić. Więc jak ktoś z Was jeszcze jest chętny, to polecam się ! A tak wogóle to stworzę dzisiaj jakiś sensowny orientacyjny cennik takich usług ( różne warianty ) i wkleję tu na FM. No i padało w nocy. Tzn. w Skrzyszowie padało. Nie, żeby jakiś mega-deszcz, ale zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.08.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 u nas tez padalo ... i teraz jest prawie 20 st mniej niz wczoraj !!!!!!! ide pootwierac okna i zrobic w domu "wzglednie znosna temperature" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 28.08.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 tak...teraz jest normalna temperatura do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.08.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 troche chlodniej i wszyscy sie aktywizuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 28.08.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Huraaaaaaaaaaa trochę popadało )) tzn zrosiło trawnik, ale do nawodnienia torfu dużo brakuje, ale nie będę wybrzydzać. Mea no to ciężko mnie to spędzało sen z powiek, co na podwórku to i w domu . Może Wam się uda jakoś ogarnąć to błoto, przynajmniej częściowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.08.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 podstawa to zrobic porzadek z rynnami ... po elewacji !!a potem zabezpieczymy to co mamy przy murkach oporowych i moze sie uda !! tylko ciagle nie wiemy co zrobic z deszczowka!! moze macie jakis pomysl ?? mam mozliwosc podpiac 3 rynny do kupy ale pomyslu na zbiornik ciagle nie ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 28.08.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Powiedzcie mi czy jak wstawialiście okna tarasowe mieliscie tam już zrobiony jakiś próg? Czy opierały się na razie na cegłach? Najlepiej wstawic od dolu odpowiedniej grubosci listwe poszerzajaca, taka jak tu na dole: http://szyna.civ.pl/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=1359&g2_serialNumber=1 Ona jednoczesnie podtrzymuje na calej szerokosci drzwi i dociepla to miejsce (jest bodaj dwu albo trzy komorowa). Montaz na ceglach nie jest dobrym rozwiazaniem bo w tym miejscu powstanie mostek cieplny (z zewnatrz przez cegle bedzie wnikac prosto do wylewki zimno), pozatym podtrzymuje takie ciezkie okno tylko punktowo. U mnie taka listwe dal oknoplast w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts