DagaAdam 30.08.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 droga miejska wysypana żwirkiem jechałes po niej tylko tak sie zastanawiam że nie wiem gdzie by ta wcinka była W wodociagach maja dokladne mapy z przebiegiem instalacji - sprobuj poprosic o wglad i podpatrz dokladnie jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 30.08.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja tam jakoś w takie gadżety jak brita nie wierzę,mamy filt zamontowany taki zaraz przy ujęciu.Tak z czystej ciekawości pojadę w piątek zbadać tą moją wodę ze studni.TYlko się nie przyznam,że to studniowa,bo słyszałam taką ciekawostkę,że jak podłączali Ochojec do sieci to bardzo chcieli,żeby wszyscy z wodociągów korzystali i jeden sąsiad dał do zbadania mineralną a powiedział,że to ze studni.I co napisali,że woda nie nadaje się do niczego,ma bakterie coli i takie tam,więc ja się nie przyznam i zobaczymy co napiszą.dzogurt o kwasku to my dobrze wiemy,ale jak wlewam wodę z samego dołu czajnika to takie jakieś śmieci mi pływaja w kawie,ten kamień tak wstrętnie wygląda.Ps.właśnie muszę jutro zapylać po mineralną,bo się skończyło 20 flaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 31.08.2011 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Pati - Adam dobrze radzi - idz spytaj się w wodociągach w sprawie projektu, którędy musi iśc ten wodociąg i zaraz uderzać do sąsiadów/miasta po zgodę.ja załatwiałem wszystkie formalności - razem z zajęciem pasa drogowego, opinią policji itp itd, mam te papiery wszystkie poskanowane na kompie - można samemu wszystko zrobić - nie jest to takie straszne jak wygląda na początku - jak będziesz tak daleko to się przypomnij - wyślę ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 31.08.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 to sie nazywa motywacja do szybszej przeprowadzki mnie bardziej wkurza ten remont Wodzisławskiej tym że nie wiem ile wcześniej będę musiała z DOMU wyjechać zeby na 8 do centrum zdążyć i ominąć ten remont...i tu duży plus do mieszkania na Chwałowickiej teraz to już mam spokój - wodzisławską od zawsze mijam szerokim łukiem, raciborską jestem dużo szybciej...a do pracy to tylko przetne wodzisławską i jakoś tego nie odczuję... ale jak raciborska była cała rozkopana i wiadukt robili, to bolało oj bolało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 31.08.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 witamy ,,,, po 2 tyg. przerwie,,,, po tzw. urlopie tak jak obiecalaliśmy ,,, poniżej fotki z bramy i balustrady https://picasaweb.google.com/101637960555753025604/DOM#5646589022098163906 kostka gotowa, brama + futka, balustrada też, wiec wsio porobione hej, fajowa ta brama, Kto ci kladl kostke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureks 31.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 witamy ,,,, po 2 tyg. przerwie,,,, po tzw. urlopie tak jak obiecalaliśmy ,,, poniżej fotki z bramy i balustrady https://picasaweb.google.com/101637960555753025604/DOM#5646589022098163906 kostka gotowa, brama + futka, balustrada też, wiec wsio porobione Preem82 - dopiero teraz po tych fotkach widzę że jesteśmy w sumie bliskimi sąsiadami . codziennie koło Ciebie jeżdżę i dopiero teraz po podjeździe skojarzyłem gdzie budujesz ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 31.08.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 hej, fajowa ta brama, Kto ci kladl kostke? dzieki własnego projektu :) a kostkę nam kładł GUMMAR z Rydułtów, jak narazie jestesmy zadowoleni, zobaczymy jak bedzie podczas uzytkowania, nam polecił ich Janyga z Szczerbic, kładli tez u niego i był zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 31.08.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Preem82 - dopiero teraz po tych fotkach widzę że jesteśmy w sumie bliskimi sąsiadami . codziennie koło Ciebie jeżdżę i dopiero teraz po podjeździe skojarzyłem gdzie budujesz ..... he ,,,, to niezle A to gdzie mieszkasz / budujesz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 31.08.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja tam jakoś w takie gadżety jak brita nie wierzę,mamy filt zamontowany taki zaraz przy ujęciu.Tak z czystej ciekawości pojadę w piątek zbadać tą moją wodę ze studni.TYlko się nie przyznam,że to studniowa,bo słyszałam taką ciekawostkę,że jak podłączali Ochojec do sieci to bardzo chcieli,żeby wszyscy z wodociągów korzystali i jeden sąsiad dał do zbadania mineralną a powiedział,że to ze studni.I co napisali,że woda nie nadaje się do niczego,ma bakterie coli i takie tam,więc ja się nie przyznam i zobaczymy co napiszą. dzogurt o kwasku to my dobrze wiemy,ale jak wlewam wodę z samego dołu czajnika to takie jakieś śmieci mi pływaja w kawie,ten kamień tak wstrętnie wygląda. Ps.właśnie muszę jutro zapylać po mineralną,bo się skończyło 20 flaszek. Jeżeli chcesz badać w rybnickim Sanepidzie to najpierw musisz wybrać się po "buteleczki". Kupa zachodu jest z pobieraniem tej wody do badania. Najlepiej wszystko robić w sterylnych warunkach, tylko jak pobrać wodę ze studni na budowie sterylnie? Masakra jakaś. Trzy butelki do napełnienia, każda ma inne wymagania. I nie jestem pewna, ale coś mi się wydaje, że te buteleczki wydają luub odberają już napełnione w określone dni. My byliśmy w poniedziałek z samego rana, zarówno po butelki jak i oddać do badania. Czas oczekiwania na wynik ponad tydzień. Najlepiej zadzwoń dowiedzieć się dokładnie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.08.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Jejku, sorki, że nie wstawiłam cennika ani nie odpowiadam na privy.... ale wydarzyło się to : http://images37.fotosik.pl/1032/699271c42b5e01d5gen.jpg :lol2: Zaczęło się wczoraj ( przedwcześnie ) o 14-tej.... a skończyło po 21-ej. Maskra ! Poród z potwornymi komplikacjami, pierwsze szczenię ( duże ) zaklinowało się w drogach rodnych... i koniec. Po kilku godzinach sunia straciła bóle parte. Mąż pojechał z nią do weta, podali oksytocynę i dalej nic. Po 20-tej suka zaczęła się tracić i decyzja o cesarce. Cudem uratowaliśmy ją........... i wszystkie szczenięta !!! Trasę z KRK do Skrzyszowa pokonałam wczoraj w zawrotnym tempie i całą noc karmiłam butelką szczeniaki ( co godzinę, hehe ). Sunia wybudziła się dopiero koło północy, ale nie miała pokarmu. Pojawił się dopiero o 6-tej rano. Teraz wszytko ok, uffffffff.... Wszyscy przeżyli, my też. Jak się ogarnę, odezwę się. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.08.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 no to piekne szczeniaki sie urodzily ... masz sie kim opiekowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 31.08.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 AGA gratulujemy i Tobie i suczce szczeniaczki są słodkie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dziękuję ! Nie mogę od nich oczu oderwać..... normalnie bajka. Taka bajka z cudnym "happy endem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 31.08.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dziękuję agusia jutro podjadę do sanepidu i się dowiem co i jak.Wiem,że z tym trochę roboty jest,ale wolę mieć pewność co tam mam.Jak dzwoniłam ze cztery miesiące temu to powiedzieli,że nie badają wody w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.08.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dziękuję agusia jutro podjadę do sanepidu i się dowiem co i jak.Wiem,że z tym trochę roboty jest,ale wolę mieć pewność co tam mam.Jak dzwoniłam ze cztery miesiące temu to powiedzieli,że nie badają wody w ogóle. wiem ze w CLPB w jastrzebiu badanie kosztuje kolo 400 zl ale mozesz sobie zamowic fachowcow od poboru proby ... kosztuje to 10 zl ale masz pewnosc ze dobrze jest pobrane i nie wyjda ci bledy /zwlaszcza na mikrobiologii/ a sanepid na 200% robi badania wody ze studni !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.08.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 kto mi pomoze ?? padam na dziob ... boli mnie zab i juz 2 nocki nie spalam ... robota na budowie stoi ... w piatek pogrzeb ... a na sobote potrzebne kilka solidnych rak do pracy !! i jeszcze musze upiec 2 ciasta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.08.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 kto mi pomoze ?? padam na dziob ... boli mnie zab [...] W tym wypadku chyba tylko dentysta.. No chyba ze chcesz zeby Ci go ktos z nas wybil ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.08.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 W tym wypadku chyba tylko dentysta.. No chyba ze chcesz zeby Ci go ktos z nas wybil ?? szynko jest mi ZLE i najzwyczajniej w swiecie POTRZEBUJE POCIESZENIA a ty chcesz mnie bic ... tak btw to nienawidze dentystow stad moj problem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.08.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 szynko jest mi ZLE i najzwyczajniej w swiecie POTRZEBUJE POCIESZENIA a ty chcesz mnie bic ... tak btw to nienawidze dentystow stad moj problem ... Bo widocznie chodzisz do niewlasciwych! Ja chodze tylko do Polka i kazda wizyta to prawie przyjemnosc, choc zawsze mi do niego jakos nie po drodze... Ale zadnemu innemu dentyscie nie powierzylbym swojej szczeki. Idz do niego to nawet sie nie obejrzysz a zab bedzie zrobiony i przestanie bolec. Po co sie meczyc!! Ewentualnie wez mefacit - moge uzyczyc, mam jeszcze pare tabletek, trzymam na czarna godzine. http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1371 po dwoch bedziesz w stanie sama sobie obcegami tego zeba wyrwac bezbolesnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 31.08.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Aga - szczeniaczki piękne.....szkoda tej suni ze tak sie namęczyła (też jestem po dwóch cc ) mea....odpuść budowe...jak postoi kilka dni to NIC sie nie stanie, my też w ub. tygodniu pierd%^$#@%my robotą i wyjechaliśmy...bo to w pewnym momencie wychodzi bokiem....a powinno być przyjemne...pomyśl ze jeszcze kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts