Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Piejar - wszyndzi bydziesz mioł podlogowka??

Moja rada - na podlogowce wołej mixokreta i 13 zł to w obecnych czasach ni ma rzodne zdzierstwo - a na reszcie zrobiłbym som z betoniary.

Warunek gr z betoniary min 6cm

Sebo8877

Tak se myśla, że jak sie kafelkorzowi płaci 20 PLN za ułożenie 4 czy 9 płytek na metrze podłogi to sie zdo tanio. A przeca przy wylewce robota fizyczno je bez porównanio gorszo. Spotkom sie z chopem i chyba go wezna.

Som wylewek nie robia. Za mało czasu i rąk do pracy.

Kurna, potrzebuję koparki z koparkowym w środku :wink: ...na 16-go kwietnia (poniedziałek)...do zrobienia wykopów pod fundament.....jakbyście mieli jakies namiary na koparkę to dajcie cynk bo i z tym bida wokoło :roll: .

A tak w ogóle to mam już druga budowlę na działce....garaż :D ...blaszany :lol: . Zaczynam budowe 16-go ......jak dożyję :lol: .

Pozdrawiam, Smoczyca.

trzymajcie mnie bo chyba zastrzele kogos :evil:

tzn wiem kogo :evil:

dom stanal w 4-5 miesiecy, a wykanczac teraz bede do usr....ej smierci :evil:

2/3 spieprzyło na roboty na wyspy

została 1/3 z czego 99% to niesłowne swinie :evil: a i tez nie wiadomo ile z tego to partacze.

ufffffff se pokrzyczałam i miało mi ulżyc :-?

nie ulzylo :x

łeeeeeeee :cry:

Kurna, potrzebuję koparki z koparkowym w środku :wink: ...na 16-go kwietnia (poniedziałek)...do zrobienia wykopów pod fundament.....jakbyście mieli jakies namiary na koparkę to dajcie cynk bo i z tym bida wokoło :roll: .

A tak w ogóle to mam już druga budowlę na działce....garaż :D ...blaszany :lol: . Zaczynam budowe 16-go ......jak dożyję :lol: .

Pozdrawiam, Smoczyca.

Ludziska ktoś wie gdzie można zakupić narzędzia do betonu komórkowego (kielnia 36zm. piła itp....) - cholera nie można nigdzie tego dziadostwa dostać a jak juz sa to do ytonga a ich bloczek ma 36,5cm a nasz krajowy 36cm

grrrr...

ja mam "tylko" do ytonga 36,5, a piłę to chyba kupowałem w Praktikerze albo Obi,

ale to było chyba 6 lot temu :-?

ale to długo potrwa

to wybier łopatkom :lol:

Tak mi sie coś zdo, że chyba kiedyś żes godoł że mosz piec retorowy.

Jak go nojlepij zagasić??

1. Wybier hasi z popielnioka.

2. Naciśnij tyn knefel na sterowniku kery załączo ślimok i trzimej go tak długo aż wykryncisz cały rozpolony wongel.

3. Wybier rozpolony wongiel z popielnioka do jakigoś kibla abo do kołkastle i zalyj to wodom.

4. Łodlyj woda i wciepej nazot tyn wongiel do skrzini z podajnika.

Aha - w kolejności odwrotnyj niestety takigo pieca niy do sie rozpolić 8)

Dobrze prawi ten hanys z gorolowic.

Najlepszo metoda to wycisnąć cały żar, czyli: na sterowniku wchodzisz w sterowanie ręczne, potem wyłączasz dmuchawę, załączasz podajnik na ciągłą pracę i czekasz aż węgiel wypchnie żar z retorty. Jak Ci żal tych paru węgielków co się zmarnują to zalej wodą i poczekaj aż wystygnie. Potem daj dzieciom do wybrania :D

A poważnie- tymp na fol - i brak podowanio opału - pół godziny i wygaszone

To nie jest najlepsza metoda bo żar pójdzie na dół i możesz baaardzo długo czekać na skutek. Poza tym nie będziesz miał pewności że coś tam na dole się nie żarzy.