mea 09.09.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 tyle samo wychodzi Arsanit biały oczywiście ale mi wygodniej brac z cerametu ... brakuje, telefon, dostawa ... a bialego chyba az tak nie potrzebuje ... nawet biale plytki na zwyklym byly klejone i nie ma problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.09.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 przymierzam sie do oddania budynku do użytkowania....co musi być zrobione ? wiem że potrzebuje swiadectwo energetyczne, zaświadczenia od kominiarza, elektryka, wod-kan i CO (od wody i ogrzewania chyba bede kogoś szukać bo mój instalator nie ma wymaganych uprawnień) . I mapy.ale czy dom musi spełniać jeszcze jakieś dodatkowe wymagania ? sama nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.09.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 przymierzam sie do oddania budynku do użytkowania....co musi być zrobione ? wiem że potrzebuje swiadectwo energetyczne, zaświadczenia od kominiarza, elektryka, wod-kan i CO. I mapy. ale czy dom musi spełniać jeszcze jakieś dodatkowe wymagania ? sama nie wiem co sie podepne u mnie wiem ze musowe sa schody ... mam nadzieje ze tylko wewnetrzne bo na zewnatrz nie mam balustrad i pomyslu jak to zrobic !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 09.09.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (tu znów rutin, rutina śpi) mea, Twoje namiary są w ciągłej eksploatacji, za co serdeczne Bóg zapłać Winkler robi się ciekawy, na prowadzeniu jest pan halfar, tuż za nim Bielaszka, Matuszek, piaskownia Godów, w końcówce peletonu Gardawice (odległość swoje robi). Byłem już nawet na uroczej wycieczce w Bukowie (piasek odpadowy za 10zł, "ale prosze se to wcześniej zobaczyć" -nie warto, lepkie to jakieś, ilaste, za to zwiedziłem kopalnie piasku:) ) Jutro zadzwonie do tego wowry z Żor. No boli jak cholera, przy parterówce należy uwzględnić fundament razy dwa. Trudno, mam dzieci, może to spłacą rutinki moje drogie, załóżcie sobie drugie konto, może być podobne, bo na dłuższą metę każdemu będzie się mylić co kto pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.09.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a umowy na wywóz śmieci ? kiedy ? bo z kanalizą już mam...i czy mogę chwilowo nie być nigdzie zameldowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 09.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 przymierzam sie do oddania budynku do użytkowania....co musi być zrobione ? wiem że potrzebuje swiadectwo energetyczne, zaświadczenia od kominiarza, elektryka, wod-kan i CO (od wody i ogrzewania chyba bede kogoś szukać bo mój instalator nie ma wymaganych uprawnień) . I mapy. ale czy dom musi spełniać jeszcze jakieś dodatkowe wymagania ? sama nie wiem co ŚE, papier od komiarza, inwentaryzacja powykonawcza (na to się trochę czeka), protokóły odbioru przyłącza prądu,wody,kanalizacji (koniecznie oryginały!), dziennik budowy, w moim przypadku był jeszcze protokół odbioru zjazdu indywidualnego z UM (bo miałem budowę zjazdu w pozwoleniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 09.09.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a umowy na wywóz śmieci ? kiedy ? bo z kanalizą już mam... i czy mogę chwilowo nie być nigdzie zameldowana ? jak masz już przyznany numer, to podawaj adres gdzie będziesz mieszkać, ja tak zrobiłem, ale miałem już numer nadany wcześniej - na działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.09.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 co to za inwentaryzacja - kto to robi ? edit: a to chyba te mapy a mozecie rzucić jakimiś cenami za poszczególne rzeczy ? bo nie mam kompletnie pojęcia o tym... poza ŚE nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 09.09.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 co to za inwentaryzacja - kto to robi ? geodeta of kors kilka tygodni to minimum chyba.... papiery od elektryka potrzebujesz tylko do vattenfalla jak zmieniasz prad z taryfy budowlaniej na G11 nie potrzebujesz papierów z wod-kan ani z CO - jedynie protokoły odbioru przyłączy nie pamiętam już dokładnie ile płaciłem geodecie....jak to za mapki, kilka stówek ŚE oczywiście przez allegro, po 100zł teraz chodzą... za papier od kominiarza płaciłem 200zł - ale to był kierbud Adama, z uprawnieniami do odbioru, nie chciałem zwykłego kominiarza, bo ci nie znają się na wentylacji mechanicznej i czepiają się pierdół.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 09.09.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 coś jeszcze? protokoły odbioru przyłączy powinnaś mieć.... jeszcze do tego musisz wypisać ty i/lub twój kierbud kilka papierków które składa się do PiNbudu...i to wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 09.09.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 w piaskowni Pilchowice mają piach pozagatunkowy po 6,50 zl/t (zapytaj na jakiej zasadzie tu nie bede pisać ) tylko tranasport zorganizowac ale na miejscu podali mi namiary na kierowców którzy wożą jak potrzebujesz lepszy to też pytaj W Pilchowicach po 6,50 to sama glina maźglata. II gatunek mają po 12, 50/t- jest lepszy ale transport trzeba mieć swój. Dzwoń do gościa , ktory mi obiecał, że taniej niż za 12,50 załatwi i przywiezie. Nazywa się Dawid; 502 702 848 To jest namiar na transport- korzystalam z niego, jest sensowny i tani. Zaoferował się z piachem , bo wozi wszelkie kruszywa. Spróbuj może u niego- zobaczysz co ma do zaoferowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.09.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 ale podajesz ceny z fakturą ? bo mnie fv nie była potrzebna...więc miałam oferowany piach po 6,50 nie wiem jaki bo go nie przywieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 10.09.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 W Pilchowicach po 6,50 to sama glina maźglata. II gatunek mają po 12, 50/t- jest lepszy ale transport trzeba mieć swój. Dzwoń do gościa , ktory mi obiecał, że taniej niż za 12,50 załatwi i przywiezie. Nazywa się Dawid; 502 702 848 To jest namiar na transport- korzystalam z niego, jest sensowny i tani. Zaoferował się z piachem , bo wozi wszelkie kruszywa. Spróbuj może u niego- zobaczysz co ma do zaoferowania. kurna musze Dawidowi powiedzieć źeby mi choć flaszkę kupił za te jego nowe kontankty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.09.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 dobra my spadamy na budowe ... trzeba tam troche podzialac !! czyli walek i pedzel to moja dzisiejsza rzeczywistosc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 10.09.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Te Pilchowice to już dość daleko są, choć piach nieco tańszy niż w Godowie.na prowadzenie wysuwa się wspomniany przez Halinę46 i Apacza Pan Dawid. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale wiele wskazuje na to, że zaoszczędzę kupe forsy dzięki wam!(to pisał ja, rutin. ja oszczędzam, Ona wydaje:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 10.09.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 co to za inwentaryzacja - kto to robi ? edit: a to chyba te mapy a mozecie rzucić jakimiś cenami za poszczególne rzeczy ? bo nie mam kompletnie pojęcia o tym... poza ŚE nic nie wiem jeśli masz jakis taras to musisz miec balustrade nam podpisali zgode na odbior ale z terminem wykonania balustrady tak samo w garazu mamy kanal wywiewny, pod sufitem, ale za to kazali nam dorobic drugi kanał nawiewny nad sama ziemia w przeciwległym rogu a co sie tyczy kotłowni, to jeśli masz kocioł węglowy do 25 kw to OK, ale powyzej musisz miec drzwi P/POŻ to chyba tyla ... z takich extra rzeczy co mi sie kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.09.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 no mam taras....ale tak 1.60cm wysoki.... a to ktoś przyjeżdza oglądać ? piec mam 25kW ...pilnowałam żeby to był max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.09.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 jeśli masz jakis taras to musisz miec balustrade nam podpisali zgode na odbior ale z terminem wykonania balustrady tak samo w garazu mamy kanal wywiewny, pod sufitem, ale za to kazali nam dorobic drugi kanał nawiewny nad sama ziemia w przeciwległym rogu a co sie tyczy kotłowni, to jeśli masz kocioł węglowy do 25 kw to OK, ale powyzej musisz miec drzwi P/POŻ to chyba tyla ... z takich extra rzeczy co mi sie kojarzy UUuu to macie przerabane - u Was chodza na odbior ? W Wodzislawiu na to leja sikiem prostym - u zadnego z sasiadow i u mnie nikt sie nie pojawil.. I dobrze bo jakby sie pojawil to nikt by odbioru nie dostal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 10.09.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 nie chodzą, a przynajmniej u mnie nie byli..złożyłem papiery, poczekałem 21 dni i poszedłem po papier że odebrane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 10.09.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 to jest tak: generalnie to nikt nie chodzi ,,,, u nas akurat byli dlatego zesmy robili odbior częsciowy, a dopiero potem całościowy wiec tylko z tego powodu przyszli, ale odbylo sie bez problemu, dlatego ze na taras przybilismy deske i bylo GIT, jedynie ten otwor wentylacyjny musielismy zrobic, ale potem juz nikt nie przychodzil tego sprawdzac, wiec LUzzz. A taras --- teoretycznie, powyzej chyba 1 m wysokosci musisz miec poręcz. Ale to teoretycznie,, jak ci kier-bud sie nie doczepi i niebedziesz miala wizytacji to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts