robitherobot 11.09.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Płyta będzie tak płytko,wg projektu nawet ok.10cm za głęboko wykopaliśmy ale humus wg badań miałem ok.40cm i trzeba go było usunąć. Teraz na to idzie 40-50cm bergi,praktycznie do poziomu gruntu a na to już styro pod płytę Dzięki,oczywiście każda kasa extra się przyda,po cichu liczę na kopalnię,ale nie zapeszam i to dopiero po wylaniu wieńca Moim skromnym zdaniem pod dom to nie sypałbym ,jako podbudowa pod drogi tak. Poczytaj artykuł http://www.min-pan.krakow.pl/se/publikacje/09_02toks_gsm.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.09.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Tyle kruszywa to ja w dwie godziny minikopareczka rozgarniam - szczegolnie ze to bedzie zapewne kilka pryzm na calej powierzchni rozsypane PS. Kierbud i cala reszta zgodzila sie na berge? Rozumiem ze czerwona z marcela ? Ciekawi mnie to bo u siebie zamierzam uzyc tylko czerwona berge na podjezdzie a zadnych oficjalnych badan, potwierdzen etc ze to mozna stosowac nie widzialem jeszcze na oczy - acz jak widze ile bergi lezy pod podjazdami wszelkiej masci uzywanych przez alpine do budowy A1 to sie zbytnio nie martwie:) No i u mnie juz berga lezy drugi rok i zadnych kolein nie widac, a jezdzila po tym kilkanascie razy nawet 12t fadroma i ~40t wywrota Tzn.ja ją nazwałem berga ale czy to jest faktycznie berga to nie wiem Jest to kruszywo koloru czerwonego wpadające w żółty o granulacji 30-60 chyba nie z Marcela,gość ma hałdę i na kruszarce ją przerabia,hałda jest pokopalniana pod Katowicami.Grubość 40-50cm będzie ubijana warstwami co 15cm,kierbud stwierdził,że jeśli te kruszywo nie będzie podciągało wody to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 11.09.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 jak może być z Marcela, jak Arturo mieszka i buduje w Gliwicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 11.09.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 to jest do mycia nie do impregnacji mam tą samą Arkesie - i każda Arkesia jest wstępnie zaimpregnowana pytałam u producenta Ale dałem ciała.Nic przyda się do czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.09.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 jesli chodzi o kamien z poszczegolnych hałd - kazda kopalnia zeby moc sprzedac kamien firmom i osobom prywatnym musi miec aprobate techniczna dla kruszyw gdzie jest informacja o wynikach badan i o tym gdzie i jak mozna kamien wykorzystac ... zainteresowanych odsylam do dzialow ochrony srodowiska - tam to powinni miec /bynajmniej my mamy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.09.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 jesli chodzi o kamien z poszczegolnych hałd - kazda kopalnia zeby moc sprzedac kamien firmom i osobom prywatnym musi miec aprobate techniczna dla kruszyw gdzie jest informacja o wynikach badan i o tym gdzie i jak mozna kamien wykorzystac ... zainteresowanych odsylam do dzialow ochrony srodowiska - tam to powinni miec /bynajmniej my mamy/ Na podbudowe kostki na pewno sie nada bo z tej samej bergi jest wielki nasyp chocby pod nowa droga od TESCO w Wodzislawiu do ul. Rybnickiej - wszystko czerwona berga Zjazdy z A1 w Mszanej tez sa z tysiecy ciezarowek bergi... Mialem cynk od "mojego dostawcy bergi" (Andrzeja) ze alpina wykupila takie jej ilosci ze bylo ryzyko ze na jakis czas jej dla "szarakow" zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.09.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Na podbudowe kostki na pewno sie nada bo z tej samej bergi jest wielki nasyp chocby pod nowa droga od TESCO w Wodzislawiu do ul. Rybnickiej - wszystko czerwona berga Zjazdy z A1 w Mszanej tez sa z tysiecy ciezarowek bergi... Mialem cynk od "mojego dostawcy bergi" (Andrzeja) ze alpina wykupila takie jej ilosci ze bylo ryzyko ze na jakis czas jej dla "szarakow" zabraknie pewnie ze sie nadaje ale jest duzo drozsza niz czarny kamien !! prawie 3 razy drozsza !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.09.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 pewnie ze sie nadaje ale jest duzo drozsza niz czarny kamien !! prawie 3 razy drozsza !! No pewnie, ja caly czas pisze o czerwonej berdze. Czarna to mozna dostac gratis, tylko za sam transport i ta sie do niczego nie nadaje Graczyk budujac na Radlinskiej ten swoj biurowiec najpierw wszystko wysypal czarna berga a potem te kilkadziesiat wywrotek spowrotem wywozili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.09.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 No pewnie, ja caly czas pisze o czerwonej berdze. Czarna to mozna dostac gratis, tylko za sam transport i ta sie do niczego nie nadaje Graczyk budujac na Radlinskiej ten swoj biurowiec najpierw wszystko wysypal czarna berga a potem te kilkadziesiat wywrotek spowrotem wywozili no i wlasnie nie masz racji ... jest czarny KAMIEN ktory sie nadaje i to swietnie tylko trzeba wiedziec ktory to i skad go brac !! i za niego trzeba jednak placic!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 12.09.2011 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam mam pytanie odnosnie produktów do malowanie widocznych elementów krokwi i podbitki, Czy zastosować: podkład zabezpieczajacy SADOLIN a na to:Sadolin Extra lakierobejca zewnętrzna posiadająca właściwości impregnujące oraz powłokotwórcze chce w kolorze HEBAN czy ten pokład mozna zastapic czyms równie dobrym a tanszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 12.09.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 ps, moze porade jak u was to wyglądało takie malowanie chodzi mi o produkty i praktykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.09.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 no i wlasnie nie masz racji ... jest czarny KAMIEN ktory sie nadaje i to swietnie tylko trzeba wiedziec ktory to i skad go brac !! i za niego trzeba jednak placic!!! To rzeczywiscie nie wiedzialem. Tak czy siak od czarnego lepiej sie trzymac z daleka - graczyk pewnie tez myslal ze ma "ten dobry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 12.09.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Nie mogę się powstrzymać : :D http://images38.fotosik.pl/1081/bc3b0fad34954092gen.jpg http://images50.fotosik.pl/1101/3335e6082f34f4b5gen.jpg http://images37.fotosik.pl/1053/7050775fea2bf3eagen.jpg http://images43.fotosik.pl/1091/2a535c2b39c9930cgen.jpg :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 12.09.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 no fajniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 12.09.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam mam pytanie odnosnie produktów do malowanie widocznych elementów krokwi i podbitki, Czy zastosować: podkład zabezpieczajacy SADOLIN a na to:Sadolin Extra lakierobejca zewnętrzna posiadająca właściwości impregnujące oraz powłokotwórcze chce w kolorze HEBAN czy ten pokład mozna zastapic czyms równie dobrym a tanszym U nas podbitka malowana Drewnochronem (Impregnat Extra), kolor średni palisander, zdjęcia można obejrzeć w Dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 12.09.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 My już po weselu, było SUPERRRR Szkoda tylko że tak daleko bo droga nas wykończyła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 12.09.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Czy ktoś wie po ile chodzą wyciągu budowlane bo na allegro ceny są różne od 400 zł do 800 ..... chodzi mi o to ile sobie zacenić za przekładnię ślimakową, kotwy i masz 6,5 m ten co u mnie w dzienniku na 15 stronie jest ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 12.09.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hej Mam pytanko odnośnie ceny za m2 wylewki. Czy cena 31 zł/m2 z materiałem i 12 zł/m2 bez materiału to dobra cena? No i co bardziej się opłaca? A z naszej budowy wodociągu w tym roku nici Dziś złożyłam wniosek o warunki, czas oczekiwania 2 tygodnie. Potem projekt, w wodociągach czas oczekiwania ok 2 miesięce :mad: Potem jeszcze miesiąc w UM, no i 30 dni na uprawomocnienie :mad: Czyli w sumie prawie 5 miesięcy. Paranoja jakaś. Madzia wy też tak długo to wszystko załatwialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 12.09.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hej Mam pytanko odnośnie ceny za m2 wylewki. Czy cena 31 zł/m2 z materiałem i 12 zł/m2 bez materiału to dobra cena? No i co bardziej się opłaca? A z naszej budowy wodociągu w tym roku nici Dziś złożyłam wniosek o warunki, czas oczekiwania 2 tygodnie. Potem projekt, w wodociągach czas oczekiwania ok 2 miesięce :mad: Potem jeszcze miesiąc w UM, no i 30 dni na uprawomocnienie :mad: Czyli w sumie prawie 5 miesięcy. Paranoja jakaś. Madzia wy też tak długo to wszystko załatwialiście? No niestety tez tyle czekaliśmy A co do wylewek - my mamy 27 zł/m2 z materiałem - nie chce mi się bawić w szukanie tanich materiałów, załatwianie dostaw, itp. wiec od razu szukaliśmy z materiałem, namiary dostałam od joasi z forum, muszę się jeszcze wybrać pooglądać wylewki u niej, ale jakoś cały czas czasu brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.09.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hej Mam pytanko odnośnie ceny za m2 wylewki. Czy cena 31 zł/m2 z materiałem i 12 zł/m2 bez materiału to dobra cena? No i co bardziej się opłaca? A z naszej budowy wodociągu w tym roku nici Dziś złożyłam wniosek o warunki, czas oczekiwania 2 tygodnie. Potem projekt, w wodociągach czas oczekiwania ok 2 miesięce :mad: Potem jeszcze miesiąc w UM, no i 30 dni na uprawomocnienie :mad: Czyli w sumie prawie 5 miesięcy. Paranoja jakaś. Madzia wy też tak długo to wszystko załatwialiście? WT 2 tygodnie, potem projekt kilka tygodni, potem formalności z zajęciem pasa drogowego(projekt organizacji ruchu, opnia policji itp) potem zgłoszenie - sama robota trwała 2-3 dni....co zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts