agusia_x 12.09.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 WT 2 tygodnie, potem projekt kilka tygodni, potem formalności z zajęciem pasa drogowego(projekt organizacji ruchu, opnia policji itp) potem zgłoszenie - sama robota trwała 2-3 dni....co zrobic... A jeżeli cały ten wodociąg idzie wzdłuż służebności i łączy się tylko z tym głównym w drodze gminnej to też trzeba załatwiać zajęcie pasa i to wszystko o czym pisałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.09.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 A jeżeli cały ten wodociąg idzie wzdłuż służebności i łączy się tylko z tym głównym w drodze gminnej to też trzeba załatwiać zajęcie pasa i to wszystko o czym pisałeś?? Jezeli zajmiesz pas na drodze gminnej na czas wykonywania wcinki do wodociagu - to tak. Jezeli uda sie nie zajmowac (bo np. wodociag idzie przy granicy i da sie do niego podkopac nie zajmujac pasa) to nie. Jak wodociag idzie srodkiem to nie ma rady - trzeba wiecej papierow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.09.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 jak droga gminna to nie trzeba opinii z policji - jak powiatowa lub wyżej, to już trzeba.reszta tak jak pisze Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 12.09.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Czy ktoś wie po ile chodzą wyciągu budowlane bo na allegro ceny są różne od 400 zł do 800 ..... chodzi mi o to ile sobie zacenić za przekładnię ślimakową, kotwy i masz 6,5 m ten co u mnie w dzienniku na 15 stronie jest ..... wydaje mi sie ze wszystko zalezy jakiej jakosci to masz,,, bo ja np. kupilem na budowe betoniarke i krajzege za 1500 zl,,, ale cena nieporownywalna do jakosci. Krajzega nie jest tak " ładna " jak te co są na allegro, ale za to w 2 ją nie podniesiesz, tylko przewrocic i turlac, co jest taka ciezka, a wlasciwie silnik, jest potezny. Wiec jesli masz to jakies porządnej roboty to wg mnie mozesz sobie zacenic wiecej niz za jakiegos "chinczyka" na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_8384 12.09.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam. Mam do sprzedania komin schiedel Rondo 20 w atrakcyjnej cenie. Wysokość komina - 9mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.09.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hej Mam pytanko odnośnie ceny za m2 wylewki. Czy cena 31 zł/m2 z materiałem i 12 zł/m2 bez materiału to dobra cena? No i co bardziej się opłaca? A z naszej budowy wodociągu w tym roku nici Dziś złożyłam wniosek o warunki, czas oczekiwania 2 tygodnie. Potem projekt, w wodociągach czas oczekiwania ok 2 miesięce :mad: Potem jeszcze miesiąc w UM, no i 30 dni na uprawomocnienie :mad: Czyli w sumie prawie 5 miesięcy. Paranoja jakaś. Madzia wy też tak długo to wszystko załatwialiście? wylewki dobrze policz bo mi sie bardziej oplacalo bez materialu wziac /mialam po 11 zl/ co do wody - ty nie musialas miec warunkow do pozwolenia na budowe ??? ja mialam wymagane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 12.09.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 co do wody - ty nie musialas miec warunkow do pozwolenia na budowe ??? ja mialam wymagane ... Pewnie miała tak jak ja, do pozwolenia albo zgoda na podłączenie z wodociągów albo studnia wpisana w projekt.Przy czym musiałem oświadczyć, że jak w studni wody nie będzie albo wyschnie, to wodę będęsobie dowoził na swój koszt. A teraz złożyłem do wodociągów o warunki techniczne, czekam już drugi tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 12.09.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hej Mam pytanko odnośnie ceny za m2 wylewki. Czy cena 31 zł/m2 z materiałem i 12 zł/m2 bez materiału to dobra cena? No i co bardziej się opłaca? A skąd wiesz, że projekt w wodociągach 2 miesiące? Przecież to jakaś paranoja, naprawdę? Gdzie ten wodociąg budujesz, ja w Niewiadomiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 12.09.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 heh ja byłam dziś w wodociągach...podpisac umowe na scieki....o wodzie dalej cisza.....moge sobie zrobic na wlasny koszt, potem im oddac i dostane 25% zwrotu ale na plus - mozna u nich zbadac wode ze studni - ponad 100 zl taniej niz w sanepidzie i sami przyjezdzaja pobrac probki Adam - jak mi napiszą gdzie ta wcinka - ocenisz mi koszt budowy tak dokłądniej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 13.09.2011 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Pati to jest w Polsce mozliwe kanalizacja tak, woda nie. Ten kraj jest popieprzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.09.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 nooooo.....domkiem na południu Włoch bym nie pogardziła ale jak sie nie ma co sie lubi....to sie lubi co sie ma a do Włoch pojade na wczasy.... btw. polecam zakład szklarski na Wodzisławskiej - za mostem na Zamysłowie. Lustra miały być za 3 tygodnie...a były w 72 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 13.09.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Szukam namiarów na ekipe, która podejmie sie wykonania przylacza wodociagowego wraz z przewiertem przez droge gminna w Rudzie Ślaskiej.Miejscowe firmy albo nie za bardzo chca sie tego podjac albo maja odlegle terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 13.09.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Pewnie miała tak jak ja, do pozwolenia albo zgoda na podłączenie z wodociągów albo studnia wpisana w projekt. Dokładnie. Przy PnB składałam wniosek o warunki ale otrzymałam odmowną odpowiedź, że na chwilę obecną się nie da podłączyć, i że muszę właśnie zrobić przebudowę isniejącego. Do pozwolenia wystarczyła studnia. A skąd wiesz, że projekt w wodociągach 2 miesiące? Przecież to jakaś paranoja, naprawdę? Gdzie ten wodociąg budujesz, ja w Niewiadomiu... Taką informację otrzymałam wczoraj w rybnickch wodociągach. I o mały włos by brakowało, że musiałabym robić nowe mapki (a 3 dni temu odebrałam aktualne do warunków), bo pani w wodociągach coś tam pomierzyła na mapce i stwierdziła, że do celów projektowych ledwo, ledwo się nadaje. Jakieś szerokości czegoś z linijką sprawdzała. No myślałam, że oszaleję. Mam nadzieję, że przejdą te co mam, bo kolejne 700 zł w błoto pójdzie. A wodociąg buduję w Szczerbicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 13.09.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Wieźba u mnie skończona, czekam teraz na murarzy i zabieram sie za malowanie nadbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.09.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Szukam namiarów na ekipe, która podejmie sie wykonania przylacza wodociagowego wraz z przewiertem przez droge gminna w Rudzie Ślaskiej. Miejscowe firmy albo nie za bardzo chca sie tego podjac albo maja odlegle terminy ciekawa jestem wyceny takiej roboty, ile mb masz tego przyłącza ? mnie też to chyba czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 13.09.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Mamy ok. 50 m w tym 10 przewiertu. Chcieliśmy sami połozyc wodociag i tylko przewiert pod droga zrobic przez firme ale ponoc żadnej firmie taki uklad sie nie oplaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 13.09.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Orientujecie się może czy istnieją karty rabatowe z Praktikera i OBI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 13.09.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Mamy ok. 50 m w tym 10 przewiertu. Chcieliśmy sami połozyc wodociag i tylko przewiert pod droga zrobic przez firme ale ponoc żadnej firmie taki uklad sie nie oplaca. hej nam sam przewiert robiły wodociągi i zakonczyly to studzienką zaraz za drogą, a dalej zrobilismy sobie we wlasnym zakresie, a tez mamy 46 mb przyłącza. A jako ze zegar jest w studzience a nie w domu, przynajmniej niemielismy problemu z odbiorem przyłącza A jak dla mnie to same plusy ze zegar jest w studzience, nikt mi nie chodzi po domu itd.... ,, a jesienie założą liczniki radiowe wiec bedzie wogole bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 13.09.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Orientujecie się może czy istnieją karty rabatowe z Praktikera i OBI? moja żoncia ma tam jakąś kartę z Praktikera,,, ale tam są jakieś rabaty na wybrane rzeczy z gazetki, a żeby miec rabat ogolny trzeba tam u nich wydać ,,, chyba 20 klocków,, jak sie niemyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 13.09.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 hej nam sam przewiert robiły wodociągi i zakonczyly to studzienką zaraz za drogą, a dalej zrobilismy sobie we wlasnym zakresie, a tez mamy 46 mb przyłącza. A jako ze zegar jest w studzience a nie w domu, przynajmniej niemielismy problemu z odbiorem przyłącza A jak dla mnie to same plusy ze zegar jest w studzience, nikt mi nie chodzi po domu itd.... ,, a jesienie założą liczniki radiowe wiec bedzie wogole bez problemu A mozesz podac jakies koszta tego przewiertu? My niestety mamy wodociag w drodze i cala mase warunkow tech. do spelnienia lacznie z badaniem gruntu jakas plyta wibracyjna , podwojnym asfaltowaniem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts