Gość Arturo72 14.09.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 W tym przypadku punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja też nigdy bym nie pomyślała, że będę robić betonowy płot. A będę, z jednej strony. A to wszystko ze względu na to, że moja działka ma 18m szerokości, i ta obok (też budowlana) ma tyle samo. I choć na chwilę obecną nic tam nie ma, to w najbliższych latach napewno powstanie tam dom. I właśnie nie po to uciekam z blokowiska aby sąsiad bez żadnych przeszkód zaglądał mi na plac. A przy takich szerokościach jest to więcej niż pewne. Są inne ładniejsze sposoby na odgrodzenie się od wzroku sąsiada.Ja bym przenigdy nie postawił betonowego g..a edit: doczytałem,że Adam już wyjaśnił jakie,ale jeśli tuje mogą być wzdłuż betonów to po co betony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.09.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 W OBI i Prak. plyta OSB 22mm cena z m2 33,99 wiec za cala plyte wychodzi 106,21 nam potrzeba ok 40 szt. w handlobudzie masz za okolo 85zl /ale 18mm/... edit widze ze juz kupiles ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.09.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 my też mamy OSB 22 mm....i spokój ze można po nich swobodnie chodzić i stawiać graty u nas montujemy oświetlenie, jutro wchodzą z drzwiami i podłogą...w sobote powinien byc wysprzątany główny kurz...i zostanie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 14.09.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Mi zostala rura 105 3m marleya ale grafit! grafit to nie czarny...no cóż szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekRybnik 14.09.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Bo jest. My budujemy się w trzeciej linii zabudowy. Wcześniej cała działka była rolna. Poprzedni właściciel przekształcił w budowlaną 800 m. Wodociąg kończy się w drugiej linii zabudowy, u sąsiada, bo wcześniej dookoła same pola były. I w sumie nadal są, oprócz nas. I nie byłoby problemu gdyby nie fakt, że wodociągi stwierdziły, że istniejący wodociąg ma za mały przekrój rury i trzeciej chałupy nie pociągnie. Dlatego musimy to zrobić. Identycznie jest u mnie. Wszyscy mają, ale już jest tak mały przekrój, że nie podłączą. Więc będę budował, mam nadzieję, że w pół roku się wyrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 14.09.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Jestem pewna,ze tu kiedys coś bylo o oknach od Grzomby. Nie umiem znaleźć, a nie pamiętam czy było o nim dobrze czy źle Na pewno dobrze, ja polecam osobiście to w końcu schuko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riczi5 14.09.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Jestem pewna,ze tu kiedys coś bylo o oknach od Grzomby. Nie umiem znaleźć, a nie pamiętam czy było o nim dobrze czy źle Obsługa bardzo dobra, ale przepływ informacji biuro - ekipa montażowa był zerowy. Okna były prawie dwa miesiące po czasie. Monterzy przyjechali zamontowali i odjechali. Jak to zobaczyłem to myślałem, że myślałem że mnie szlak trafi. Skończyło się na wycięciu wszystkich okien i wprawieniu ich na nowo. Ekipa z tych co zrobić szybko, tanio i najlepiej jak nie ma właściciela. Spodziewałem się pełnego profesjonalizmu a skończyło się inaczej. Tak szczerze to nie trafiłem jeszcze na takiego wykonawcę, z którego bym był zadowolony w 100%. Każdemu trzeba było mówić co robi źle (takie rzeczy oczywiste, proste, nie skomplikowane) a wybierałem firmy polecone i sprawdzone. Czekam z utęsknieniem na takiego wykonawcę co mnie zaskoczy swoją pracą. Zawsze wydawało mi się, że jak coś się robi, to się myśli i stara się zrobić to jak najlepiej. Chyba jestem w błędzie. Aż się boję, co mnie jeszcze czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Gosia 14.09.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Ja wprawdzie nie o oknach ale mogę pochwalić ekipę od tynków zewnetrznych. Bo powiem, że w niektórych miejscach już bym olał temat a oni nie bo to musi być super dokładnie z dodatkowymi zabezpieczeniami itd itp. No i czysto robią a wszystko w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonoa_ona 15.09.2011 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 my też mamy OSB 22 mm....i spokój ze można po nich swobodnie chodzić i stawiać graty u nas montujemy oświetlenie, jutro wchodzą z drzwiami i podłogą...w sobote powinien byc wysprzątany główny kurz...i zostanie malowanie Queene, a czemu najpierw nie malujesz a potem kladziesz podlode? No my tak wlasnie robimy, nie trzeba podlogi zabezpieczac. Jasne, ze kafelki musimy ale o wiele szybciej i latwiej najpierw pomalowac a potem polozyc panele. Nie martwie sie, ze jednak cos tam sie pobrudzi. A jednak przy malowaniu troche sie nachlapie, czy chcesz czy nie... pozdro ps tez zamowilam lustra wczoraj, beda na piatek w topsilver:) Cena podobna do wszystkich innych zakladow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonoa_ona 15.09.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ja wprawdzie nie o oknach ale mogę pochwalić ekipę od tynków zewnetrznych. Bo powiem, że w niektórych miejscach już bym olał temat a oni nie bo to musi być super dokładnie z dodatkowymi zabezpieczeniami itd itp. No i czysto robią a wszystko w rozsądnej cenie. DOdaj kontakt z rekomendacja w namiarach. Na pewno sie przyda:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 15.09.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Pati bo jak mnie pamiec nie myli masz plytki arkesia (porabana nazwa) sa one proste, da rade smignac je na fudze 1mm (chcialem na sciane w kuchni od biedy pasuje mi do blatu) BTW dajcie jaki numer do kominiarza bo znalazlem na necie dwoch i zaden nie odbiera i jak to jest z odbiorami przy gazowym ogrzewaniu (cos pamietam ze musi przyjsc dwa razy tylko kwestia czy mi lyknie przewody kominowe jak nie mam jeszcze wkladu hmm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.09.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Identycznie jest u mnie. Wszyscy mają, ale już jest tak mały przekrój, że nie podłączą. Więc będę budował, mam nadzieję, że w pół roku się wyrobię. u mnie tez tak samo.....ale na razie nie planuje sama....czekam na badanie wody ze studni, właśnie dziś miałam pobieraną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.09.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Pati bo jak mnie pamiec nie myli masz plytki arkesia (porabana nazwa) sa one proste, da rade smignac je na fudze 1mm (chcialem na sciane w kuchni od biedy pasuje mi do blatu) BTW dajcie jaki numer do kominiarza bo znalazlem na necie dwoch i zaden nie odbiera i jak to jest z odbiorami przy gazowym ogrzewaniu (cos pamietam ze musi przyjsc dwa razy tylko kwestia czy mi lyknie przewody kominowe jak nie mam jeszcze wkladu hmm) przed godzina mialam odbiór kominiarski - zaliczony ale papiery na budowie i numer do niego też, spoko gośc nie czepiał sie tylko zwrócił uwage na 2 rzeczy z zaleceniem poprawienia...i podpisał a płytki - tak Arkesia, no takie idealnie proste to podobno nie są, tylko że ja mieszałam 2 gatunki - poler z satyną i 1 płytke mam do wymiany bo była wklęsła w stosunku do drugiej....czy na 1mm fuga - na podłodze nie dało rady ale na scianie to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.09.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 możecie polecić ekipę od podbitki ? raczej skłaniam sie ku drewnianej, ale kompletnie nie mam rozeznania w temacie co gdzie i za ile, chcę na prosto, prostopadle do murów, nie równolegle do dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 15.09.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Pati bo jak mnie pamiec nie myli masz plytki arkesia (porabana nazwa) sa one proste, da rade smignac je na fudze 1mm (chcialem na sciane w kuchni od biedy pasuje mi do blatu) BTW dajcie jaki numer do kominiarza bo znalazlem na necie dwoch i zaden nie odbiera i jak to jest z odbiorami przy gazowym ogrzewaniu (cos pamietam ze musi przyjsc dwa razy tylko kwestia czy mi lyknie przewody kominowe jak nie mam jeszcze wkladu hmm) Jasek, z tego, co wiem, to kominiarze mają swoje rejony, możesz zadzwonić do tego i zapytać, czy Twój dom, to jego rejon, najwyżej Cię odeśle do innego: Tadeusz KOminek, tel. 728 560 661 A tak przy okazji, kto u Ciebie robił ogrzewanie gazowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.09.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Zamysłów to też kominiarz Czubak, tel 607-178-659 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.09.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Queene, a czemu najpierw nie malujesz a potem kladziesz podlode? No my tak wlasnie robimy, nie trzeba podlogi zabezpieczac. Jasne, ze kafelki musimy ale o wiele szybciej i latwiej najpierw pomalowac a potem polozyc panele. Nie martwie sie, ze jednak cos tam sie pobrudzi. A jednak przy malowaniu troche sie nachlapie, czy chcesz czy nie... pozdro ps tez zamowilam lustra wczoraj, beda na piatek w topsilver:) Cena podobna do wszystkich innych zakladow. ja mam panele już położone, płytki też i jest wszystko poprzykrywane szczelnie tekturą i folią....więc dla mnie to zadna róznica, panele kładliśmy sami podczas urlopu stąd były pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.09.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 slyszeliscie o tym wypadku w zakladzie szklarskim na zebrzydowickiej ?? paskudnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 15.09.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 slyszeliscie o tym wypadku w zakladzie szklarskim na zebrzydowickiej ?? paskudnie ... Oj słyszałam chodzą przypadki różne po ludziach...szkoda człowieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 15.09.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Oj słyszałam chodzą przypadki różne po ludziach...szkoda człowieka... Normalnie jak w jednej z czesci Oszukac przeznaczenie! Masakra.. Niewiele trzeba do tragedii. Jak sobie pomysle ile glupich rzeczy w zyciu kiedys robilem to mnie ciary przechodza jak ja jeszcze w calosci funkcjonuje Ostatnia mega glupia rzecza bylo przyciecie i uformowanie JEDNA REKA wystajacej krokwii katowka BEZ OSLONY, tarcza do ciecia drewna, o taka: http://nokautimg1.pl/p-8e-74-8e7483d80fd0bfc821103158d0cea94d500x500/tarcza-do-ciecia-drewna-yato-200x24x30-6065.jpg Tarcza miala na koncach widie wiec ciela tez bez problemu gwozdzie.. Az mi sie cieplo teraz robi - 12 tys RPM, jedno odbicie i nie mam glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts