DagaAdam 19.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 BTW AGA Yariska, mazda 3 w gazie i jezdzisz za darmo Nieeeeeeeee tylko nie to. I nie chodzi o sam gaz bo sekwencje sprawuja sie swietnie. Tylko gdzie w takim malym samochodziku chcesz umiescic butle? W miejscu kola zapasowego? Jaka to bedzie butla - 20-30l? Jaki zasieg bedzie na takiej buteleczce i gdzie wozic kolo zapasowe? Tankowanie LPG jest upierdliwe, a krotki zasieg mocno wkurza BTW. Nie wiem jak mazda 3 ale mazda 6 to (niestety) porazka - do 2005r. wszystkie madzie mialy niedomalowane blachy i juz po 2-3 latach wszystko rdzewieje - od blotnikow przez progi po klape bagaznika.. Kumpel ostatnio chcial kupic i jezdzilismy, sporo ogladalismy i niestety wiekszosc miala te przypadlosc (a te co nie mialy byly juz "zrobione" Jak miales od nowosci i serwisowales w ASO to mazda w ramach reklamacji domalowywala to wszystko od nowa. Ze juz nie wspomne o najbardziej popularnym w tym modelu dieselku 2.0 mzr na common railu w ktorym notorycznie zatyka sie odma i silniki sie zacieraja... Ostatnio czytalem test o 10-ciu silnikach ktorych unikac jak ognia i byl wlasnie ten - w 3-ce sa te same dieselki... Oj mazda dala ciala na calej linii i nadszarpnela wizerunek solidnosci japoncow. Kumpla w koncu namowilem i wzial e46 320d po lifcie i jest mega zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 19.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Agreston, nie załamuj mnie, a czemu nie diesla ??? Kurka, ja właśnie o dieslu myślę.... Aga jak chcesz ekonomiczne auto to nic innego jak corsa B City.... silnik 1.0 V12 pali 4,5-6 l na 100 z własnego doświadczenia :] małe zgrabne autko wszędzie zaparkujesz... bo jest wielki skręt a co do awaryjności to silniki ecoteck praktycznie się nie psują ... ale niestety gorzej z blacharką .....:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.09.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 tanie te turbiny do diesla, do benzyny sa duuuuzo drozsze ale to Adze nie grozi Regeneracja 600 pln, nowa 1,2-1,5k pln. Plus robocizna, nerwy i przynajmniej 2-3 dni bez samochodu Nie wspominajac juz ze sama diagnoza usterki jest dosc trudna i wcale samo podpiecie kompa i spojrzenie na bledy nie wystarczy No i benzynki sa tez cichsze. A do diesla mozna lac olej z biedronki w promocji No coz - wszystko ma wady i zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.09.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Aga jak chcesz ekonomiczne auto to nic innego jak corsa B City.... silnik 1.0 V12 pali 4,5-6 l na 100 z własnego doświadczenia :] małe zgrabne autko wszędzie zaparkujesz... bo jest wielki skręt a co do awaryjności to silniki ecoteck praktycznie się nie psują ... ale niestety gorzej z blacharką .....:/ Corsa B ?? Max 2000r. W takim wieku opel ulega juz samorozkladowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 19.09.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 widzę ze przez weekend rozwinął się nowy wątek … motoryzacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.09.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Regeneracja 600 pln, nowa 1,2-1,5k pln. Plus robocizna, nerwy i przynajmniej 2-3 dni bez samochodu Nie wspominajac juz ze sama diagnoza usterki jest dosc trudna i wcale samo podpiecie kompa i spojrzenie na bledy nie wystarczy No i benzynki sa tez cichsze. A do diesla mozna lac olej z biedronki w promocji No coz - wszystko ma wady i zalety turbina w benzynie jest 100% droższa..niestety a co do gazu....niektórzy mówią że gaz do kuchenek....ja go nawet do kuchenek nie używam jak sie jedzie za takim w korku to trzeba odciąć dopływ powietrza z zewnątrz podsumowując....AGA - nie ma samochodu idealnego więc kup taki jaki CI sie podoba reszta to loteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.09.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 turbina w benzynie jest 100% droższa..niestety Tym niemniej auto benzynowe z turbina to juz raczej nie ta klasa cenowa, a w malych miejskich autkach - rzadkosc a co do gazu....niektórzy mówią że gaz do kuchenek....ja go nawet do kuchenek nie używam jak sie jedzie za takim w korku to trzeba odciąć dopływ powietrza z zewnątrz Mity mity, mialem kilka aut z LPG - tylko z instalacjami starszych generacji sa problemy - instalacje sekwencyjne z precyzyjnym wtryskiem gazu chodza jak zegarek i sa bezawaryjne - mam taka w toyocie, zrobione na niej 100kkm i tak jak ja zalozylem tak nikt do niej od tego czasu nie zagladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 19.09.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ja tam zawsze twierdzę , że najfajniejsze "moje" cokolwiek by to nie było. I tez twierdzę, ze nie marka ale szczęście do konkretnego egzemplarza. My całe życie mielismy szczęście poza jednym razem. Ja tam kupuje na wygląd i jeszcze się nie zawiodłam Jak mówi moja koleżanka - silnik ma być" kolor sie liczy hehe u mnie w zasadzie wyglad skorupki się liczy. Mój młodzian do roboty kupuje własnie skodówkę diesel - ma 120 km dziennie do roboty. Tylko za bardzo nie ma z czego wybrać . Mało ich jakiś sensownych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.09.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ja tam zawsze twierdzę , że najfajniejsze "moje" cokolwiek by to nie było. Ale jezdzisz chyba Honda ? Mój młodzian do roboty kupuje własnie skodówkę diesel - ma 120 km dziennie do roboty. Tylko za bardzo nie ma z czego wybrać . Mialem ja kiedys skode octavie 1,9TDI 110km w wersji L&K (laurin & klement) - polecam! Naprawde komfortowy samochod i w trasie mozna zejsc do 3,5l / 100km jak sie jedzie jak zolw Byle po 2001 bo byl facelifting. Oczywiscie regenerowalem w niej turbinke i wymienialem przeplywomierz. Ale to standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 19.09.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Adam to akurat toyka Młodzian chce Fabie właśnie z 1,9 silniczkiem, ale tak rok 2005-2007 i tez same pozytywy słyszałam na temat tego autka. A z tym 3,5 l to mnie podbudowałes, to auto będzielaltało po autostradzie i jak bedzie paliło 5 l to juz luksus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 19.09.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 No to ja już nie wiem co wybrać, hahahaha ! Dobra, przejrzę jeszcze : - Toyota Yaris - Mazda 3 - Citroen Pluriel Corsa.... chyba nie. Aaaa, a diesel dlatego, że ja WYJĄTKOWO lubię TEN warkot silnika ( ) no i mój niewierny dalej sentyment mocny do mnie ma ( albo może raczej wyrzuty sumienia, hehe ) i mi często sponsoruje O.N. do mojego baku. Faaaaaaaajne te nasze Forum, normalnie wszystkiego można się dowiedzieć, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.09.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Adam to akurat toyka No to baaaaaaaaaaaa Dla mnie toyota to synonim solidnosci i kazde jej autko i silnik moglbym brac w ciemno Młodzian chce Fabie właśnie z 1,9 silniczkiem, ale tak rok 2005-2007 i tez same pozytywy słyszałam na temat tego autka. A z tym 3,5 l to mnie podbudowałes, to auto będzielaltało po autostradzie i jak bedzie paliło 5 l to juz luksus. Na takie trasy to jak najbardziej turbo dieselek, a o fabii rzeczywiscie same pozytywy kraza! BTW. W ostatnim tescie dziennikarzy octavia II greenline 1,6TDI w jezdzie z poznania do warszawy spalila 1,89l/100km :) Zreszta nawet 320d 150KM potrafi spalic 4,5l w trasie. A 330i (benzyna 234KM) 8l / 100km 350z z silnikiem V6 3,5l prawie 300KM - da sie zmiescic ponizej 10l (!), wiec tak naprawde sporo zalezy od nogi - ale nowsze silniki rzeczywiscie sa oszczedniejsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 19.09.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ewus, ja mam to samo - AUTO MUSI WYGLĄDAĆ, hahaha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.09.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 No to ja już nie wiem co wybrać, hahahaha ! Dobra, przejrzę jeszcze : - Toyota Yaris O, yaris to legenda - przez pare lat najmniej awaryjny samochod, zgarnial wszystkie mozliwe nagrody w swojej klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 19.09.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Dobra, to wbijam Toyotę w wyszukiwarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.09.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Dobra, to wbijam Toyotę w wyszukiwarkę. http://allegro.pl/toyota-yaris-exclusive-d4d-mod06-klima-jak-nowa-i1814692826.html Choc kurcze to jest 2005, a od 2006 byl juz nowszy, duzo ladniejszy model.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 19.09.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Oooooo, fajowa, Adaś ! Podoba mi się. Co do tych diesli i rady Agrestona - dostałam bardzo wyczerpującego maila z objaśnieniami na ten tamet i fakt : nie opłaca się kupować diesla w moim przypadku. Tylko dla tych co jeżdzą sporo - minimum 30 tys. km rocznie. Ci co jeżdżą mniej - nie wyrobią na naprawy i takie tam. Ja tyle nie jeżdżę. Czyli benzyna będzie. Przynajmniej jeden konkret już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 19.09.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 AGA poszła na zakupy i całe forum zamilkło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 19.09.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 A ja sobie chyba dzisiaj kominek pierwszy raz w tym sezonie przepale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Regeneracja 600 pln, nowa 1,2-1,5k pln. Tak tanio to chyba tylko w Rybniku U nas regeneracja 1-1,2 tys.zł a nówka do mojej to 2,5tys.zł. Nigdy bym się już nie przesiadł na benzynę,180KM w dieslu to dopiero jest frajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts