DagaAdam 29.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Czytasz w moich myślach, bo właśnie o takie ułożone płyty o różnych rozmiarach mi chodziło http://img713.imageshack.us/img713/2666/images1sbh.th.jpg Może uda się coś znaleźć podobnego w przyzwoitej cenie, bo nie chciałabym wydać kupe kasy na ten mój ogromniasty taras Wzory tynków też chętnie zobaczę. Te plyty produkuje m.in. BRUK z Czyzowic wiec z dostepnoscia nie ma zadnego problemu Ladne sa. Tylko problematyczne jezeli chodzi o utrzymanie czystosci! Wklesle fugi i wzory na plytach tylko czekaja zeby wpadl tam brud Ciezko to zmiesc, a karcherem to sie moze brud tylko z miejsca na miejsce przesuwac. To jest w koncu beton. Teraz tez mam beton i betonu sie inaczej niz karcherem umyc nie da. Z drewnem jest o wiele lepiej bo odpale t-racera z karchera (to cos do czyszczenia powierzchni plaskich) i caly brud z woda wpada w szpary miedzy deskami i jest super czysto Dalej u mnie jest plyta betonowa ze spadkiem, a na jej krawedzi zrobie koryto odwadniajace i drenaz plus odprowadzenie tego poza obreb tarasu (blisko mam studzienke). Oczywiscie wszystko pod tarasem, niewidoczne i ukryte. Mam tylko nadzieje ze takie czyszczenie t-racerem karcherowym przetrwa ten taras drewniany - Ghost mozesz sie wypowiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.09.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 jezusicku a ja sie zanudzam !! normalnie dostaje do palicy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 29.09.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 preem pytałeś o ekipę od elewacji to polecam Artifex 502 305 390.Generalnie do różnych innych prac budowlanych też chętni. ok, dzieki za cynk MEA --- od początku mielismy założenie ze to bedzie robic fachowiec, jedynie z powodow jego "tyłów" z robotą cały czas czekamy zobaczymy może sie uda tej jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.09.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 jesien ma byc piekna wiec jest nadzieja!!u mnie ponoc za tydzien skoncza ... ciekawe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 29.09.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 jaka jesień...toć to lato jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Tylko problematyczne jezeli chodzi o utrzymanie czystosci ! Wklesle fugi i wzory na plytach tylko czekaja zeby wpadl tam brud Ciezko to zmiesc, a karcherem to sie moze brud tylko z miejsca na miejsce przesuwac. Eeee, bez przesady. U mnie te czyszczenie to zamiatanie tylko. Mam taras z kostki brukowej ( z "BRUKU" właśnie ). To chwilka roboty i gotowe. Kto by się przejmował co jest w fugach ( na zewnątrz ) ? A co mają powiedzieć ci co mają granit ? Tam to dopiero w fugach jest mnóstwo piasku, żwirku, igieł od iglaków i innych cudów. A MIMO WSZYSTKO GRANIT MA SWÓJ NIEODPARTY UROK. A już taki taras z płyt czy kostki celowo poprzerastany mchami, macierzankami to dopiero może być piękna rzecz ! Wszystko kwestia gustu i stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.09.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 slyszeliscie o strzelaninie w zabrzu ?? przez patalacha co z tasakiem na policjantow skoczyl ja mam odwolana prawdopodobnie operacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 jaka jesień...toć to lato jeszcze No, ten wrzesień jest CUDNY ! Uciekam popracować trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 29.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 slyszeliscie o strzelaninie w zabrzu ?? przez patalacha co z tasakiem na policjantow skoczyl ja mam odwolana prawdopodobnie operacje !! ale dlaczego z tego powodu masz mieć odwołaną operacę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.09.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ale dlaczego z tego powodu masz mieć odwołaną operacę? bo blok jest zajety i lekarze tez ... masakra jakas ... ja juz pierdolca ostaje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.09.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/zaatakowal-policjanta-tasakiem-padly-strzaly,1,4865202,region-wiadomosc.html piszą ze został już opatrzony...na którą masz ta operacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.09.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/zaatakowal-policjanta-tasakiem-padly-strzaly,1,4865202,region-wiadomosc.html piszą ze został już opatrzony...na którą masz ta operacje mialam miec kolo poludnia ... i ciagle nic nie wiem ... wrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.09.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Eeee, bez przesady. U mnie te czyszczenie to zamiatanie tylko. Mam taras z kostki brukowej ( z "BRUKU" właśnie ). To chwilka roboty i gotowe. Kto by się przejmował co jest w fugach ( na zewnątrz ) ? Ja sie tym przejmuje bo to co na tarasie to jest tez z reguly czesciowo w salonie Im czystszy taras tym mniej syfu w domu! A im latwiejszy do sprzatniecia taras tym jest czystszy Dlatego mnie przerazaja takie nieregularne plytki tarasowe. Sa piekne ale ja bym je widzial bardziej na sciezkach, czy w altance z grillem gdzies w ogrodzie! Gladkie plytki bylyby najlepsze w utrzymaniu czystosci ale mi sie nie podobaja.. Chyba mi zostaje tylko to drewno! Teraz mam zwykla plyte betonowa, zatarta na gladko - moze takie plytki czy bruk latwiej sie czysci bo taka plyta - ile bys nie zamiatala, zawsze jest na niej warstwa kurzu (najlepszy test to puscic piesa niech troche pochodzi - zawsze potem ma "biale" lapy od spodu Pomaga tylko splukanie pod cisnieniem na mokro! A co mają powiedzieć ci co mają granit ? Tam to dopiero w fugach jest mnóstwo piasku, żwirku, igieł od iglaków i innych cudów. A MIMO WSZYSTKO GRANIT MA SWÓJ NIEODPARTY UROK. Tego mi nie musisz mowic - bede mial ze ~400m2 granitu na podjezdzie, opasce dookola domu, a takze trzy murki po parenascie metrow kazdy wymurowane z grubej kostki jako murki oporowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.09.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 mialam miec kolo poludnia ... i ciagle nic nie wiem ... wrrrrrrrrrr spytaj lekarzy czy jak wyskoczysz na nich z widelcem (bo tasaka pewnie nie dostaniesz ) to cie tez wezmą bez kolejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.09.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 spytaj lekarzy czy jak wyskoczysz na nich z widelcem (bo tasaka pewnie nie dostaniesz ) to cie tez wezmą bez kolejki o widzisz ... to jest calkiem niezla opcja ... widelec mam swoj sie nie bede musiala prosic !! edit ... operacji dzis nie bedzie ... na szczescie juz pojadlam ... ale wqrw pozostal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 29.09.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Jutro wybieram się na objazdówkę za oknami. Ma ktoś z Was ramy alum. do okien-drzwi tarasowych?? Ilu komorowe macie okna? Jakies sugestie - porady na co trzeba zwrocic uwagę przy zamawianiu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 29.09.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 eee co tu taka cisza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.09.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 netmar ja tu ciagle jestem ... bo gdzie mam isc ... odnosnie okien niewiele powiem bo ja firme z powodu suwanki wybralam ... tej suwanki ktora teraz sie kopie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 29.09.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 netmar ja tu ciagle jestem ... bo gdzie mam isc ... odnosnie okien niewiele powiem bo ja firme z powodu suwanki wybralam ... tej suwanki ktora teraz sie kopie ... no tak szpitalny przymus Przynajmniej teraz masz duuuuzo czasu na szukanie pomysłów na wykonczeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 29.09.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 mea a obiła Ci się o uszy firma GBI lub termoprofil??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts